Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Bana onlar bile yapılmamıştı. Dert ettim mi yoo :) neye ihtiyacım varsa kendim aldım. Ki bohçaya koyulan çoğu şey gereksiz, kullanılmıyor bile. Bu kadar takılma bence.

Bu kadar millet ne der endişesi taşıyorsan çık nişanlınla istediğini al. Kaçıncı yüzyıldayız hala nişan sandığını sorun ediyorsunuz. Hayat yeterince zor zaten. Bir de nişan sandığını dert edinemezdim ben valla. Yapmıyorsa bir insan, zorla isteyecek haliniz yok. Yaparsa ne ala, yapmazsa yapacak birşey yok.

Hayatımda bu kadar saçma bir nedenden dolayı bir insandan igrenildigini duymamıştım. Size pier cardin gecelik takımı almadi diye ondan nefret ettiniz yani?İnsanları para mal mülk marka ile sınıflandıran insanlar daha iğrençtir benim gözümde aslında..
baştan sona,enine boyuna katılıyorum.

Nişanda bohça yapmayan kayınvalidem bana 2 li sandıklardan almış,

İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
direk nişanlına birlikte alışverişe çıkalım diyecektin sen canım biraz dişli ol yoksa çok ezerler

İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
Abartmissin bence biraz kullanmayacaklarini ihtiyaci olan birine verirsin ceyiz serme yapacaksan da onlari koymazsin

size yine iyi yapilmis ben ne bir tane havlu ne bir çop ne bohca ne sandik geldi.ama yinede iğrenmedim kayınvalidemden

Bana şunlar yapılmadı ama kendi kızına... söyle böyle yapıldı. Su kendi kızına su yapıldı diyip de kv den bunları bekleyen insanları da hiç anlamam. Kendi kızı yani sizin görümceniz sizin kv ye gelin gitmiyor. Kendi kv si öyle uygun görmüş öyle yapmış. Sizin kv de böyle uygun görmüş bunu yapmış. Dert mi Allah aşkına? Nişanlınıza da kendi kızına sunu bunu aldırdı deyip kadına baskı yapmaya kalkışmazsınız inşallah.

Su yorumlari okuyuncada sasirip kaliyorum yok yil olmus bilmem ne falan bi benim etrafimdami hersey dort dortluk oluyo anlamadim sanirsinki herkes bi nikah yapti gecti halbuku simdiki gencler daha bi ozeniyor kiz istemeler nisanlar kina geceleri oyle cafcafli ceyizler sandiklar desen oyle ki herkes boyle gunlerin daha bi ozenli olmasini ister sirf elestirmek icin elestiriyosunuz konu sahibi gayet hakli yalniz bunu nisanlinla konusman gerekiyor biraz ona soyliceksin sen yada annen iste su gun nisan alisverisi yapacagiz diye gidip birlikte alacaksiniz ki simdide hala yapabilirsin icine sinmediyse askim bu bohcada eksikler var sugun seninle cikalimda tamamlayalimde hepsini yeniden aldir acima kimseye
yok yoook burdakiler kendilerini istetmemişlerdir , hem ne öyle kız istemeler falan ayyy çok baneeelll!
bohça falan, alışveriş değil mi ama ne gerek var hele çeyizz iğrennnnç !!!
bunlar bir oğlan bir kız anlaşıp kimsecikleri karıştırmadan evlenmişlerdir (!)
düğünde halay falan da çekmemişlerdir , sade elit ( !) bir nikahla evlenmişlerdir
hele hele bütüüün eşya ne varsa kendileri almışlardır
yıl olmuş 2017 canım ne gerek var böle şeylere, hatta evlenmeye bile ne gerek var kaynana kayınpeder elti görümce uğraşmaya ? amannnn !!!

Bir havlusu nasip sandık bohça hiç birşey yapmadım yaptirmadim kendiside yapmadı zaten içinde yokmus

iğrenç bir şey yok ki

KK da kullanılmış kendi gençliğinden kalan kilot sütyen koyan kv var

iğrenç olması penye olmasından mı geceliğin

beklentinizi düşürün hayatı kolay yaşayın

sizin için önemli ise de güzelce söyleseydiniz birlikte bohça alışverişine gidelim diye nişanlınıza

Allah başka dert vermesin. Üzülmeyin o sandıklar ve içine konulanlar yıllarca fazlalık yapmaktan başka ise yaramıyor ve asla kullanılmıyor.

Ceyiz sandığı cok saçma ama bence net olup, beğenmedim bunlari ihtiyaç sahibi verin de...

Imali imali... altdan altdan... konuşmaya gerek yok

Siz dil döktükten sonra ele güne veya size Pierre cardinden bütün magazayi önünüze serse, yine de mutlu olabilir misiniz gerçekten? Ben asla olamazdim. Söyledikten sonra her sey koca bir HIC benim icin..

Ben kou sahibini anliyorum .Bende aynen sinir olurdum.Etraftaki evlenen kizlardan nesi eksik?
Hem birde bizim türk milletimiz bu konularda değişik işliyor.
Geline ne kadar özen ve masraf yapildiysa sonra okadar saygida bulunuyor.
Zor elde edilen şeyler herzaman daha değerli.
Hadi bakalim burda bana yapilmadi talep etmedim diyen ne kadar eşinin ailesiyle samimi ve sicak kanli?
Böyle kendini değersiz hissettiren olaylar soğutuyor maalesef

yok yoook burdakiler kendilerini istetmemişlerdir , hem ne öyle kız istemeler falan ayyy çok baneeelll!
bohça falan, alışveriş değil mi ama ne gerek var hele çeyizz iğrennnnç !!!
bunlar bir oğlan bir kız anlaşıp kimsecikleri karıştırmadan evlenmişlerdir (!)
düğünde halay falan da çekmemişlerdir , sade elit ( !) bir nikahla evlenmişlerdir
hele hele bütüüün eşya ne varsa kendileri almışlardır
yıl olmuş 2017 canım ne gerek var böle şeylere, hatta evlenmeye bile ne gerek var kaynana kayınpeder elti görümce uğraşmaya ? amannnn !!!

100% yazdığınız gibi yapiyorum.
Nişanlıyım. Kendi kendimize yüzük takdik. Nikah olucak 2018. Peşine balayi.
Eşyalar, ev ve altinlari beraber yapiyoruz ve kina geçesi, isteme, düğün vs. Yapmiyoruz.

Benim annem babam yok ve nişanlım yabancı.
Bazen bende diyorum trde yaşayıp yedi göbek türk olup bu yazdiginiz stilde evlenen varmi diye?!

Başka iğrençlikleri var mı onları sayın siz?
Bohçaymış, sandıkmış geçin bunları, bunları dert edinecek kadar ufku dar olanlardan olmayın.

Back