Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Kızın kaynanası başka bayan ,senin kaynanan bu bayan. OLAN ortada.Onlar görünceye almışlar .Yapacak bir şey yok.
SENİN demenle de düzelecek işler değil. Böyle bir hayatı kabul edeceksin.
Gorumcenle kendinı kıyas etme çok üzülürsün sonra

Ben olsaydım bu tavır belki de benim işime gelirdi. Çünkü bana çok pahalı, dolu dolu, markalı şeyler alsalardi ben de en az onlar kadar masraf yapıp sirf altında kalmamak icin strese ve maddi sıkıntıya girerdim. O yüzden hiç böyle adetlere takılmadik. Makyaj setiymis falanmis. Benim zaten makyaj malzemelerim var. Onlar ne olacak. Onlar bitsin alınanları sonra kullanirim desem bu sefer de kullanım süreleri geçecek. Maddi durumlarımiz da gayet iyiydi. Hatta bı sülalenin tek çocuğuyla evlendim. Buna rağmen eşimle sadece kullanılacak eşya ve malzeme aldık. Bohcaymis, sandikmis, makyaj setiymis, bilmem neymis takılmadik. Çok da mutluyuz şükür. Düğününde dolu dolu alışverişi yapılanları da gördüm ve duydum. Bu sefer onlarda da yok senin ailen şunu aldı yok benimkiler bunu aldı. Kayınvalide gelinin başına kalktı aldıklarını falan filan...
Velhasıl yıl olmuş 2017. Evet çok güzel adetlerimiz var ama biraz da mantıklı olmak lazım. Hayat çok zor... Sırf adet diye yapılanlardan insanların birbirine saygısı sevgisi kalmıyor. Boşu boşuna da strese giriyor...

Kayinvalideye git ve ona somut bir sekilde de ki "bunu begenmedim"...

o zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.
o zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.
evet buyuk
İnternet bizim adetimiz dersem bu dediğiniz doğru olur. Mesele kullanıp kullanmamak değil.
Adet olan kısmı kv kendince yerine getirmiş.
Gönlünden kopan bu olmuş, beğenilir beğenilmez bohça hazırlamış. Eğer adetse dert, adet yerini bulmuş...

Tercih meselesi olabilir, kimi için olmazsa olmazdır nitekim benim ailemde kv de de inanılmaz detay bohçalar hazırlayıp dünyanın parasını döktüler bohça diye...
Hem modern hem geleneksel el işini bir araya getirdikleri pike/nevresim takımları falan bazanın altında... çünkü kullanmak, ütülemek zor... e bir de 700-800 artık neyse verdikleri paralar başlarına bir iş gelse üzülürüm.
Açıkçası o kadar paralar bayılıp emekler verdikleri şeyleri kullanamıyor olduğuma da üzgünüm.
Yapmayın dedim, keşke yapmasalardı...
o yüzden yapan istediği gibi yapsın ama beklentisine uygun olmayınca şikayet etmesin. Amaç adetse sapmasın...
Ama dünya görüşü bazanın altında boş boş bekleyen çeyizlerdense eşyaya daha az tamah eden insanlar da yıl olmuş 2017 denince garipsenmesin...
Evet hak veriyorum size fakat gecmisimizden gelen gelenekleri kucumsemeyi hos bulmuyorum sadece bu agrima gidiyor

Bizim TÜRK gelinleri adeti sadece kaynanalarin onlara aldığı üç beş eşya diye algiliyorlar
Heyyy bre gelinler kayinvalideye hizmet etmek diye de bir adet var benden söylemesi adet diye bunları sizlere diretince ciyaklamayacaksiniz ne de olsa adettendir (!) He mi canım :)
Sonra burada kayinvalideme hizmet etmek zorunda değilim diye totolar tavana vurulunca sen gelin değil misin derler adama !
Madem adet töre mevzu bais is maddiyata dayali ivir zivir almaya gelince islemeyecek bu düzen hizmetini de paşa paşa yapacaksınız, mecbursunuz

kv yok tanımadım bile... Hiç gocunmadım yaramda yok çok şükür... Eşimin ailesini de çok severim. 10yıllık gelinim hiç bir problem yaşamadım. Evlenirken her şeyi eşimle yaptık kimseye minnetimiz olmadı... Yapan gönlünden koptuğu için hediye olarak yaptı. Bizim bi talebimiz olmadı... Benim mantığım bu... Yarayla alakası yok ben biraz doğrucu davutum olay bundan ibaret...
Canım bizde ne nisan ne soz bohcasi hicbirsey yapmadım istemedim cunku evlenince yurt dışına taşınacaktik esya tasimayim diye pesime lakin simdi anliyorum keske yapsaymisim bunlar gelenek görenek diyorum biyanim eksik evlenmis gibi hissediyorum.sizin kendi fikriniz....gocunmaktan kastım diyorsunuz git kaynananin evini temizle kolay gelsin boyle bir konusma tarziyla" dogrucu davutluk"altina giremessiniz.bu patavatsizlik oluyor.siz annenizin evine gidince temizlik yapmiyormusunuz ben evlendim banane diyomusunuz annenize yapmayin lütfen biraz gerçekçi olalim...

bana hiç bohça mohça yapılmadı... gerekli de görmüyorum..

giderim ne istiyorsam kocamla alırım...

hatta kocama da gerek yok kendi maaşımla alırım..

takılmayın bunlara...

evet buyuk

Evet hak veriyorum size fakat gecmisimizden gelen gelenekleri kucumsemeyi hos bulmuyorum sadece bu agrima gidiyor
Aslında buradaki çoğu kişi gelenek küçümseme amacıyla yazmıyor.
Bu mesele o kadar büyütülüyor ki, küçümsenen gelenek olduğu unutulup insanlara yük olmak yada insanları bununla yargılamak/değerlendirmek..
Geçmiş bohça/çeyiz konuları da çoktur burada, benim ailem şunu yaptı, onun ailesi bunu yapmadı.
Yada ucuza kaçtı vs...
Gelenek oluyor size dert... e bu noktaya gelinince de olmaması daha mantıklı. kısacası küçümsenen o bohçaya tamah eden mantık...

Bizim TÜRK gelinleri adeti sadece kaynanalarin onlara aldığı üç beş eşya diye algiliyorlar
Heyyy bre gelinler kayinvalideye hizmet etmek diye de bir adet var benden söylemesi adet diye bunları size diretince ciyaklamayacaksiniz ne de olsa adettendir (!) He mi canım :)
Kayinvalideye hizmet etmek gibi bir adet yok..ozaman annene de hizmet etmek diye bir adette var onuda yapmayin annenizin evine gidince... bnce bu ciyaklayanlar sizin gibiler kaynanayi canavar görenler

Kayinvalideye hizmet etmek gibi bir adet yok..ozaman annene de hizmet etmek diye bir adette var onuda yapmayin annenizin evine gidince... bnce bu ciyaklayanlar sizin gibiler kaynanayi canavar görenler
Ben mi canavar görüyor musum ?
Sahi orada hava kaç derece sıcak çarpması olmasın

Ben olsaydım bu tavır belki de benim işime gelirdi. Çünkü bana çok pahalı, dolu dolu, markalı şeyler alsalardi ben de en az onlar kadar masraf yapıp sirf altında kalmamak icin strese ve maddi sıkıntıya girerdim. O yüzden hiç böyle adetlere takılmadik. Makyaj setiymis falanmis. Benim zaten makyaj malzemelerim var. Onlar ne olacak. Onlar bitsin alınanları sonra kullanirim desem bu sefer de kullanım süreleri geçecek. Maddi durumlarımiz da gayet iyiydi. Hatta bı sülalenin tek çocuğuyla evlendim. Buna rağmen eşimle sadece kullanılacak eşya ve malzeme aldık. Bohcaymis, sandikmis, makyaj setiymis, bilmem neymis takılmadik. Çok da mutluyuz şükür. Düğününde dolu dolu alışverişi yapılanları da gördüm ve duydum. Bu sefer onlarda da yok senin ailen şunu aldı yok benimkiler bunu aldı. Kayınvalide gelinin başına kalktı aldıklarını falan filan...
Velhasıl yıl olmuş 2017. Evet çok güzel adetlerimiz var ama biraz da mantıklı olmak lazım. Hayat çok zor... Sırf adet diye yapılanlardan insanların birbirine saygısı sevgisi kalmıyor. Boşu boşuna da strese giriyor...
Evet buda guzel bir bakış acisi katılıyorum

Heyyy bre gelinler kayinvalideye hizmet etmek diye de bir adet var benden söylemesi adet diye bunları sizlere diretince ciyaklamayacaksiniz ne de olsa adettendir (!) He mi canım :)
Sonra burada kayinvalideme hizmet etmek zorunda değilim diye totolar tavana vurulunca sen gelin değil misin derler adama !
Madem adet töre mevzu bais is maddiyata dayali ivir zivir almaya gelince islemeyecek bu düzen hizmetini de paşa paşa yapacaksınız, mecbursunuz
ağzınıza saglik

Canım bizde ne nisan ne soz bohcasi hicbirsey yapmadım istemedim cunku evlenince yurt dışına taşınacaktik esya tasimayim diye pesime lakin simdi anliyorum keske yapsaymisim bunlar gelenek görenek diyorum biyanim eksik evlenmis gibi hissediyorum.sizin kendi fikriniz....gocunmaktan kastım diyorsunuz git kaynananin evini temizle kolay gelsin boyle bir konusma tarziyla" dogrucu davutluk"altina giremessiniz.bu patavatsizlik oluyor.siz annenizin evine gidince temizlik yapmiyormusunuz ben evlendim banane diyomusunuz annenize yapmayin lütfen biraz gerçekçi olalim...
Yo patavatsızlık değil söylediğim şey... Bu adet gelenek diye tutturan gelinlerin çoğu kv evinde iş yapmaya takık durumda... Hep söylüyorum evlenene kadar gelenekçiyiz evlenince herkes modern... Bi bdv yi açıp okuyun isterseniz... Bişeyler yapılmadı diye bir yanini eksik hisseden biriyle aynı düşünmem zaten mümkün değil... Bu yüzden daha fazla yazışmak gereksiz...

"Sini ikibininyidi ilmis hili biyrimi kiyninimli giciriyirim"

Yo patavatsızlık değil söylediğim şey... Bu adet gelenek diye tutturan gelinlerin çoğu kv evinde iş yapmaya takık durumda... Hep söylüyorum evlenene kadar gelenekçiyiz evlenince herkes modern... Bi bdv yi açıp okuyun isterseniz... Bişeyler yapılmadı diye bir yanini eksik hisseden biriyle aynı düşünmem zaten mümkün değil... Bu yüzden daha fazla yazışmak gereksiz...
Aahhh kafa aahh yazılani baska yerinden okuyan kafa bencede gereksiz....şoylede bir soz var sen ne soylersen soyle,soyledigin karsindakinin anladığı kadardır.....

Kızıyla kıyaslama.
Bu beklenti seni yorar üzer.

Hiç yapmasa daha iyiydi diyorsunuz anlıyorum.

Bu durumda nisanlinizla ikiniz alışverişe çıkın, annem almış ancak birlikte almış olsaydık iki iki para gitmezdi. Hem kullanmayacağım hem de çok kalitesiz şeyler...
Birlikte ikimiz alalım sonuçta ailem de görecek iyi olarak yaptığımız her şey ikimizin itibarıni yükseltecek diye tatlı dille anlatın durumu... Özensizce davranmış olduğunuz en iyi bu şekilde anlatırsınız. Erkekler düşünmüş almış diye düşünseler de öyle olmadığını somut işlerle anlıyorlar.

Aahhh kafa aahh yazılani baska yerinden okuyan kafa bencede gereksiz....şoylede bir soz var sen ne soylersen soyle,soyledigin karsindakinin anladığı kadardır.....
Kız sen daha beni anlamadan giydirme eyleminde başarısız olmuş hatunsun şimdi bu kadına mi anlamadı diye suç buluyorsun :))
Ahdjajdjajdqhdjkwf öf çok sıcak :p

Back