Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Su yorumlari okuyuncada sasirip kaliyorum yok yil olmus bilmem ne falan bi benim etrafimdami hersey dort dortluk oluyo anlamadim sanirsinki herkes bi nikah yapti gecti halbuku simdiki gencler daha bi ozeniyor kiz istemeler nisanlar kina geceleri oyle cafcafli ceyizler sandiklar desen oyle ki herkes boyle gunlerin daha bi ozenli olmasini ister sirf elestirmek icin elestiriyosunuz konu sahibi gayet hakli yalniz bunu nisanlinla konusman gerekiyor biraz ona soyliceksin sen yada annen iste su gun nisan alisverisi yapacagiz diye gidip birlikte alacaksiniz ki simdide hala yapabilirsin icine sinmediyse askim bu bohcada eksikler var sugun seninle cikalimda tamamlayalimde hepsini yeniden aldir acima kimseye

valla süper bir yorum :KK9::KK9: bildiğin stres atmaya giriyo bazıları

Allah allah ya ne tarz korkunc bir igrenclik midem bulandi
Demek size ceyizi hakkiyla yapamadi yaziklarrrr olsuuun:KK12: valla kadinin az sansi varsa oglu sizden ayrilir zira sizin gibi gelin bizdede var( ama 11 aydan sonra ins yok olucak mahkeme karariyla hayatimizi cala caputa oraya buraya cekip perisan eden kadin anamin dunya imtihani oldu ve sukur 12 yil sonra uzerine bir perde cekiyoruz)
Tavsiyem sevilen olun sovulen degil
Eger esinizi seviyorsaniz anasina bi zahmet saygili olun
Degerinizi cala caputa baglamayin
"Sizin gibi gelin bizde de var" bu cümleyi kullanmadan önce beni bir tanı olur mu? Ben hiç bir şey alamayacak durumda değilim çok güzel bir işim ve zamanın koşullarına göre dolgun bir maaşım var. Söz konusu "gecelik" değil. Söz konusu dalga geçer gibi, önemsenmediğimi bana hissettire hissettire bunları bana yapması. (Çok daha iyilerini 2 ay önce yapabildiğini görmüşken ) Yoksa kimseden bir beklentisi olan, bir şeyler yaptırmaya çalışan biri değilim. Ne aldıysam kendi emeğimle aldım. Her söylediklerini duymadım, yaptığı luzumsuzlukları görmedim. Ama kullandığı eski tuvalet paspasın ıgösterip "Bunu kullanır mısın, kalsın burda" demesi. tüm tezlerimi doğruladı.. Bana karşı böyle.. Halbuki ben ne bohça istedim, ne eşya istedim onlardan...

Ben sizi gayet net anliyorum. Alinanlara muhtac degilsiiz ama karsi taraf kendince sizi ne kadar sevip onemsedigini gostermis oluyor. Ayni sorunlar bizde de oldu. Madem adet, abartiya kacmadan temiz guzel seyler alinabilir, alanin şanına. Burada size kizan arkadaslarida anlayamiyorum belki yaslari cok olgun vs. Ama kim olsa normal sartlarda etkilenir sinirlenir. Benim kaynanam annemin yengemin ve nisanlimin yaninda"digerlerine bohca yaptum buna yapmicam"demisti. Yani kaynima gorumceme. Ben cok esit davranirim diye ovunur birde.
Bizde sandik ki ailemizi kast ediyor yani anneye babaya vs hediye getirilmeyecek.. Ozenip yillardir oglunun hasret kaldigi kiza telefonda annelik yaparken nisan olunca insan hicmi heves etmez "buda benden gelinime hediyem anım olsun" diye koymaz. Yapmadi herkesin dikkatini cekti ve ben mahcup oldum. Herseyi gectim beni sevmesin önemsemesin ama insanlara malzeme vermeyelim dedim.

Gün geldi devran döndü ben cok baskalarin lafini dinledim diye kendi pismanligini dile getirdi.

Bana da yapılmadı işte.. nişanda yapılmadı, düğüne az zaman kala da adet yerini bulsun diye böyle bi şey yapmış... Bakın durumu olmaz anlarım, bilmez anlarım.. Ama kendi kızına gelince her şeyin alası yapılırken ve bunu övüne övüne anlatırken bana böyle bir şeyle gelmesi beni üzdü, kırdı.. Yani mesele gecelik, havlu değil.. En alalarını aldım ben zaten... Değer anlayışı üzdü beni... Halbuki hiç böyle hissetmek istemezdim, eşimin annesi, onu doğurdu ya diye sevinirdim içten içe.. bariz ayrım yapıyor...

Valla çok elestiren olmuş da bence haklsın. Kendi kızına yapılanları görmüş sonucta başkasının kızına da özen göstersin bir zahmet. Herşey para degil kesinlikle ama uygun fiyatli bisürü şey var konulabilecek. Mesela güzel bir tarak, ayna. Havlu kenarları, güzel güzel yemeniler, keseler yapabilir. Pazardan şık ev terlikleri alabilir. Bir sürü uygun fiyatlı güzel çanta var onlardan alsın.
Evet belki hiçbiri kullanılmayacak modası geçmiş denecek ama gelinine kıymet vermiş gönlünü yapmış olacak... alış veriş için de kendi parası yoksa da elinden gelenin en iyisini yaparak gelininin gönlünü yapsın. Olay tamamen ince düşünmek. Ben olsam ben de kızardım.

Bana da yapılmadı işte.. nişanda yapılmadı, düğüne az zaman kala da adet yerini bulsun diye böyle bi şey yapmış... Bakın durumu olmaz anlarım, bilmez anlarım.. Ama kendi kızına gelince her şeyin alası yapılırken ve bunu övüne övüne anlatırken bana böyle bir şeyle gelmesi beni üzdü, kırdı.. Yani mesele gecelik, havlu değil.. En alalarını aldım ben zaten... Değer anlayışı üzdü beni... Halbuki hiç böyle hissetmek istemezdim, eşimin annesi, onu doğurdu ya diye sevinirdim içten içe.. bariz ayrım yapıyor...

Çünkü kendi kızı konu sahibesi, el kızı insanın kendi evladı gibi olmaz

Lakin size yapılan da saygısızlık ben olsam ben de sinir olurdum değer görmemek zor

Kvniz çok görmemiş, terbiyesiz bir kadın

beğenmiyosan at çöpe gitsin ona ihtiyacın mı var? bnm kayınvalidem yaptı da ne oldu sürekli kafama kakar ben şu kdr pahalıya aldım bilmemne. istememiştim bile kendi yaptı çoğunu da giymedim dolap bekliyor. böyle uygulamalar çok geride kaldı kendi paranızla alın bi zahmet

Ayy buda cok iyii buarada kız bohcasindan bahsedilmisken erkek bohcasına robdesambr alıp üç ay taksidini ödeyen hic mi yok sanarsinizki armatorle evlendim
Aaa niye öyle diyorsunuz ki?
Türk erkeklerinin alayı rob.suz yataktan cikmaz. Akşam gelince de çekerler üzerlerine ellerinde de bir duble viski, kahkahalar kahkahalar...
Giyen var mi acep onu yahu?

Aaa niye öyle diyorsunuz ki?
Türk erkeklerinin alayı rob.suz yataktan cikmaz. Akşam gelince de çekerler üzerlerine ellerinde de bir duble viski, kahkahalar kahkahalar...
Giyen var mi acep onu yahu?
benim eşim giyiniyor puro sever çünkü tam komsepte uygun

Yapilmalimi yapilmamalimi istenmelimi beklenmemelimi bu biraz kime Gore neye Gore biraz bakis acisi aslinda gerek varmi kimine Gore var kimine gore klişe ama bir dogru varsa belki kendi anneme gostermedigim inceligi gosteriyorum kayinvalideye annemden daha cok sevdiğim icinmi hayir cunku o esimin annesi benim kayinvalidem bu arada esimin ailesi mükemmel insanlar cok severim ama anne Kiz gibi olmak gorumceyle kardes gibi olmak niye bu caba konulara bakiyorum kayinvalideyle anne kiz gibiydik neden boyle olduk gorumcemle kardes gibiydik kustuk iste olmayanı oldurmaya çalışmak iste beklentiler artiyor ve kıyaslama giriyor araya enbasiti kendi anneme içimden geldigi gibi davranırım cunku Beni o dogurdu yanlista yapsam kirsamda bana kiyamaz kayinvalidede elbette kendi kizina bu en dogali oyuzden anne kiz gibi olmak istemem cunku ikimizde istesekte olamaz bu doğanın kanunu ha olmaya calisildigindada istisnalar Disinda sonuçlar ortada ben 12 senedir karsilikli iliski olarak genel anlamda ne incindim ne incittim ben onlardan raziyim Allahtan onlardan razi olsun sandık bohca konusuna girmiycem zira bu konu yoruma acik sevgili bayanlar
Benim genel düşüncem

"Ama bunlar bizim adetimiz" lafının altına sığınıyorlar.
Adetinse uzatma işte, kadın almış sen hala penye mi saten mi onun derdindesin, sonra omo bonlor bozom golonok goronoğomjdhjsjshhsjskdkk....
Adet yerini bulmuş sen hala "çeyiz sandığımı serince annem bu penye geceliği görünce ne der? " derdindesin. Ya sevişirken giyeceğin donu bile anana göstermek mi adet?
Biz de gelenek görenek biliyoruz da üç kuruşluk mal için hasetten çatlamıyoruz sizin gibi çok şükür.
İnsan görmemiş olmasın...

Benimki de bana öyle yarım örülmüş hatta sanırım ip bitmiş beyaz yeri kremle devam etmişler. Sorun etmedim demekki böyleler demiştim. Ama damada bohça yapıldığında acaip şaşırmıştım . Resmen gelin alır gibi damada bohça yapmışlar . Demekki biliyormuşlar. Ben bohça olayı istemedim onlar istedi bizde var diye sonuç olarak bunu yaşadım. Üstelik çok ta zevkli ve biliyor olmaları ve bunu gormuş olmam beni çok incitti . Ama umurumda değil iki eşya . Önemli olan eşimle huzurluyuz gerisi hikaye.
Kayinvalideler böyle yaparlar sonra vay efendim niye mesafelisin.
Mesafe candir cann.

Konu Sahibi sende çok beklenti içine girme birsey isteme ayıp yahu. Tripte atma mesafeni koru iyide olsa kötü olsa mesafeli ol ama yabancı olma .
Aynen cnm ama kendi kızına ve damarına baya güzel bohça aldi demekki yapiliomus el kizlari herzaman secilseciliormus

Size katiliyorum bunlar bizim atalarimizdan gelen orf adetlerimiz kina gecemiz kiz isteme torenlerimiz ceyizimiz hepsi de guzel gelenekler yabancilarin bile ilgisini cekiyor turk hamami kina gecesi bizde neden kucumseniyor ilkellik diye dile getiriliyor anlam veremiyorum.
Olayın gelenekle ilgisi yok ''markalı pijama'' isteyerek olayı paraya dökmekte hadise. bu arada ilkellik adette değil, şu yüzyıldaki uygulanış biçiminde... sizce konu sahibi geleneği mi yaşatmaya çalışıyor yoksa pahalı hediyeler mi almaya çalışıyor?

Olayın gelenekle ilgisi yok ''markalı pijama'' isteyerek olayı paraya dökmekte hadise. bu arada ilkellik adette değil, şu yüzyıldaki uygulanış biçiminde... sizce konu sahibi geleneği mi yaşatmaya çalışıyor yoksa pahalı hediyeler mi almaya çalışıyor?
Ben konu sahibine yazmamistim bi hanimefendi bu geleneklerin oldurulmesinden yakiniyordu ona yazmistim konu sahibinin yaptigini tabiki de dogru bulmuyorum.yani ben baska biseyden bahsetmeye calisiyordum yanlis anlasildim sanirim.

Back