Adetmiş .Eskiden saten gecelik mi varmış giymesende olurmuş. Eskiden internet te yoktu olmasa da yapabilirsiniz kullanmayın mad m öyle. Herksin adeti ayrıdır. Bizde vardır bıhça hazırlamak , nişan bohçası. Ama bunu kv kendi zevkine göre yapar gelini götürmezler. Düğün alışverişinde gelşn gider. Kv özensiz davranmış haklısın.ama gelin ve damat farklıdır ona ayrı bit özen gösteriliyor anladım . Napbilirsin peki bu durumda bohçaya birşey yapmazsın ama birdaha da zevklerimiz uyuşmuyor bana birşey almayın vs ditebilirsin
İnternet bizim adetimiz dersem bu dediğiniz doğru olur. Mesele kullanıp kullanmamak değil.
Adet olan kısmı kv kendince yerine getirmiş.
Gönlünden kopan bu olmuş, beğenilir beğenilmez bohça hazırlamış. Eğer adetse dert, adet yerini bulmuş...
bende geleneklerden bahsettim Kendi adima konusayim ben gecelik vs yi kastetmedim gelenek derken fakat nisan bohcasi mi kalmis ya diye yorumlari gorunce uzuluyorum tabiki insanlarin kendi tercihi ama bana garip geliyor.
Tercih meselesi olabilir, kimi için olmazsa olmazdır nitekim benim ailemde kv de de inanılmaz detay bohçalar hazırlayıp dünyanın parasını döktüler bohça diye...
Hem modern hem geleneksel el işini bir araya getirdikleri pike/nevresim takımları falan bazanın altında... çünkü kullanmak, ütülemek zor... e bir de 700-800 artık neyse verdikleri paralar başlarına bir iş gelse üzülürüm.
Açıkçası o kadar paralar bayılıp emekler verdikleri şeyleri kullanamıyor olduğuma da üzgünüm.
Yapmayın dedim, keşke yapmasalardı...
o yüzden yapan istediği gibi yapsın ama beklentisine uygun olmayınca şikayet etmesin. Amaç adetse sapmasın...
Ama dünya görüşü bazanın altında boş boş bekleyen çeyizlerdense eşyaya daha az tamah eden insanlar da yıl olmuş 2017 denince garipsenmesin...