Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Ben bunları beğenmedim de nişanlı in kendisiyle çık alışverişe birlikte begenin kaynana da kapak olsun.sonuçta giyecek olan sensın ve bakacak olan kişi nisanlin

Şu gelenekleri 5 yaşında da anlamazdım,35'te de anlamıyorum.
Böyle gereksiz şeyleri hayatımıza sokmuşlar,biz de şöyle oldu böyle oldu diye üzülüyoruz.
O madem size özensiz çeyiz yapmış,siz de ona saygıda özen göstermezsiniz.
Umarım evliliğiniz boyunca tek derdiniz çeyizdeki özensizlikle sınırlı kalır.

Nişanda bohça yapmayan kayınvalidem bana 2 li sandıklardan almış,

İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
Bir arkadaşını ayarla çeyiz serilmesinde lafı koysun :confused: amaaan senin giyeceğin geceliği niye elalem alıyor niye elaleme gösteriliyor anlamıyorum :olamaz: al nişanlını gidin beğenin aldır istediğini mızmızlanıp durma kaynananın umurunda olsaydı böyle yapmazdı üzüldüğünle kalıyorsun boşver bacım ya:KK53:

Valla benimkide gayet ozensizdi,sandık istememe rağmen adetten dedi yaptı getirdiği ilk gun kirildi,atmak zorunda kaldım. Ama 8 senelik evliyim maddi yönden yapılanlara bı kere olsun iğrençlik demedim. Banada hiç ozenilmedi,özenmek zorunda degillerdi. İğrençlik nedir ya.

Tek şey değil çünkü yaptıkları... Kullanılmış koltuklarını, eşyalarını teklif etmesi, tuvalet paspasına kadar kullanılmış şeylerini layık görüp " bunu kullanır mısın" diye bana teklif etmesi...

İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
Igrenclik mi? Abartma istersen.. Tamam, ozenilmemesine gucenmis olabilirsin ama ifadelerin cok abartili..

Bir arkadaşını ayarla çeyiz serilmesinde lafı koysun :confused: amaaan senin giyeceğin geceliği niye elalem alıyor niye elaleme gösteriliyor anlamıyorum :olamaz: al nişanlını gidin beğenin aldır istediğini mızmızlanıp durma kaynananın umurunda olsaydı böyle yapmazdı üzüldüğünle kalıyorsun boşver bacım ya:KK53:

Ben alın demedim ki.. Bana kafasına göre almış gösteriyor bide kadın, fikrimi sorma gereği duymamış...

ya ben bu konuları açan kızlarımızı anlıyorum biraz.
düğün öncesi kızlarımızı öyle bir ruh haline sokuyor ki eş dost akraba...
"aaa ona onu yaptılar, bunu aldılar, bunu taktılar, sana yapmadılar mı vah vah vahhhhh" yorumlarını o kadar çok duyuyorlar ki, daha 3 gün öncesine kadar sandık bohça kavramından bihaber olan gelin adayları, bir bakmışsınız kayınvalideye damada karşı dolmuş da dolmuş..
"maddi durumları varken yapmıyorlar, kendi kızlarına en alasından yapılmış ve damatlarına en alasından yapmışlar bana niye yapmıyorlar" diye yanaklarını ısıra ısıra dudaklarını yiye yiye gelişmeleri izlerler..
böyle şeyleri önemsiyorsanız nişanlınızla konuşur ve taleplerinizi iletirsiniz.

artık yıl olmuş 2017...
eskiden olduğu gibi, sadece düğünlerde bayramlarda mı üst baş alınıyor?
yapmayın, bunlara kafanızı takıp tadınızı tuzunuzu kaçırmayın.
gecelikle, terlikle rezil olacaksanız, kimseye bir şey göstermeyin, mevzusunu yapmayın...

Igrenclik mi? Abartma istersen.. Tamam, ozenilmemesine gucenmis olabilirsin ama ifadelerin cok abartili..

Çünkü artık iğrençlik boyutuna geldi yaptıkları da o yüzden.. tek şey değil yanii... nişanlımla eşyalarımızı bile aldık, "oğlum eşyaları aldınız diyye seni bırakmaz sanma" diye espri yaptı bana... Hala da futursuz tavırları devam ediyor...

Özenmemiş evet haklısın
Ama takılma bunlara
Mesafeli ol geç git
Yüzgöz olma

Bana kv bir çöp dahi almamıstı bu arada
Direkt düğüne geldi
Evimizi bile 3 ay snr gördü düşün
Ve benden fedakar anne yok diye dolanir durur

2017 de çeyiz sandığı mı kaldı hala?
Bana hiç bir şey gelmedi de :D
Böyle şeylere takılmayın, mutluluğunuzu yaşayın.

Ben alın demedim ki.. Bana kafasına göre almış gösteriyor bide kadın, fikrimi sorma gereği duymamış...
E o zaman deseydin ya beğenmedim bunları keşke bana sorsaydınız çok incesiniz teşekkür ederim ama bunlar benim tarzım değil diye düşünceni söyle gitsin ne kahrediyorsun kendini o kahrolsun

Keşke nişanlısınız şu yazdıklarınızı görse sırf beğenmediğiniz için kadına demediğiniz laf kalmamış. Ayrıca sandık nedir?! Demek ki beceremiyor bilemiyor böyle şeyleri çok rahatsızsanız konuşun nişanlınızla alsın size en iyilerinden. Koca koca insanlarsınız kayınvalide bunu almadı şunu yapmadı! Bu nasıl zihniyet ya. Birde iğrençlik demişsiniz. Ayrıca en iyisini alsa ne olur bir sene içinde hepsi eskiyip gidiyor. Dert mi yani, şimdiden eşin olacak insanın ailesi hakkında böyle konuşursanız çok sorun yaşarsınız söyleyim.

E o zaman deseydin ya beğenmedim bunları keşke bana sorsaydınız çok incesiniz teşekkür ederim ama bunlar benim tarzım değil diye düşünceni söyle gitsin ne kahrediyorsun kendini o kahrolsun

hiç bir şey söylemedim açtı gösterdi topladı... sinir olduğumla kaldım..

Back