Merhaba hanımlar 12günlük lohusayım ilk bebeğim o yüzden yardim icin kendi annem dogumumdan 1hafta once gelip yanimda kalmisti dogumumdanda 1hafta sonra gitti şuan kv dem yanimda kaliyor hamileyken annem gelmeden önce beni hic arayip sormayan eltim kayinbabamin zoruyla benim yanima geldi kalmaya sözde yardim için geldi ama otelde gibiydi camasirlarini yikiyodum ütuluyodum odalarina dürup koyuyodum kahvalti aksam yemegi hazir diye seslenip cagiriodum bulasiklarida yikayip sofrayi topluyodum üstune ustluk kayinim yemeklerime yorum yapiyodu keske şoyle yapsaydiniz boyle yapsadiniz diye eltim salata bile yapmiyodu 1bucuk yasinda cocuklari var eline kofte dolma ekmek veriyolar gezinerek yiyodu karnim burnumda supurge vileda ypyordum dökulenleri temizliyordum eltim gelmeden once halilarim yikanmisti evim temizlenmisti bebek olunca gelenler olucak diye ama her yer pis olmustu eşime bahsettigimde fark ediorum upcak birsey yok babam yolladi onlarda istemereyerek duruyor zaten demisti anneme durumu anlattim erken gel dedim annemde dogumumdan 1hafta once gelmisti annemlerinde dukkani var işini birakip gelmisti annem gelince eltimler gitmisti ne kaynanam bni arayip sordu ne de eltim annem bile nasil insan bunlar hastaneyede gittin o kadar noldu diye arayan olmadi dedi evini ne hale getirmisler dedi temizledi duvarlarima kadar her yer batmisti her neyse dogumumun oldugu gun kv demle eşim tartismis eşim hastaneye gelme demis hic arayip sormadilar diye ameliyata girerken kv dem bnle kavga etti iki yuzluler diyerek eşim yine birsey demiyor neyse bn dogumumu yaptim bebegime alistim emziriyorum altini aliyorum gazini cikartiorum kiyafetlerini giydiriorum banyoyuda ögrendim annemin dukkani var mecbur gitmek zorunda eşim kaynanama kalsin dedi bnde hayir bn ypyom kalmasin filan dedim eşimle kavga ettik kasini istemiorum ruhum daraliyo kasindan hep surat beş karis her evime geldiginde duzenimi herseyimi degistiriyo herseyime en ufak seye dahi karisiyo bn doktorlar ne dediyse ona uygun yetistirmek istiyorum cocugumu ama kaynanam izin vermiyo onlar hic birsey bilmiyo dio bebek yeni dogdu narin vucudu ama sert davraniyo cocuga battaniyesinden tutup havaya kaldiriyo bazen korkuyorum bisey olmaz dio eşimde bi bildigi vardir bosver doktorlari onu bunu annem kac cocuk buyutmus diyo eşim icin kaynanama katlaniorum ses etmiorum kaynanami sikayet etmiorum rahatsiz oldugumu belli etmiorum ama olmuyo ypamiorum kendi evimde rahat dolasamiyorum cocugumu kucagima aliorum kiziyo altini alcam simdi alma her yapista alinmaz 2kere daha kakasini ypsin dio geldi kaliyo ses etmiorum guler yuzlu davraniom ama cocuguma kendim bakiom zaten o dun evimi supurge ypti dolabimda bazi yerleri degistirdi sadece her isi bn ypyom gerek yok yani 1hafta sonra gitsin istiorum ama psikolojik sorunlari var cani sıkiliyo diye 40ım cikana kadar kalabilir belli degil esim tarafta birlik yaşam var birlik yaşamayi kalabalogi seviyorlar ama benim buyudugum yetistigim ortam tam tersi kültur farkliligi var aramizda zorluk cekiorum ne ypabilirim kv min gitmesi icin
İşte...
Kültür farkliligi cok onemli. Burada konu acan genc kizlara , farkli kultur ve cevreden biriyle evlenmeyin diye yazdiginizda banlaniyorsunuz, elestiriliyorsunuz.
Israrla hemcinslerim anlamak istemiyor. Turkiye de iki kisi degil, iki aile evlenir.
En basindan kultur farkliligi oldugunu biliyordunuz. Onlar kalabalik yasamayi , hep birlikte hareket etmeyi, her daim iç içe olmayi severler. Onlarin dogrulari farklidir. Siz her ne kadar benim eşim öyle degil deseniz kabullenemeseniz bile armut dibine düşer, anne baba neyse çocuk o'dur. Annemin begenmegim elestirdigim taraflarini kendimde gormeye basladim yillar gectikce. Genetik miras yadsinamaz.
Yanlis anlamayin. Bastan sona sizi hakli buldum. Esiniz ile daha cok sürtüsmeler yasayacaksiniz. Esiniz sizin hakli oldugunuzu gayet de iyi biliyor. Ne yapsin annesi iste. Insan dogdugu aileyi secemez.
Siz kendi basinizin caresine bakmayi ogrenmissiniz zaten. Resti cekin kırılan kırılsın. Bazi iliskilerde gri olmuyor iste ya beyaz ya siyah. Esinize , sizi kaybetme korkusunu iliklerine kadar hissettirin.
Hayir efendim en iyisini ve dogrusunu doktor bilir. Esinize artik belli edin rahatsizliklarinizi..
Kendi hayatinizin patronu olun. O evin hanimi, cocuklarinizin annesi sizsiniz. Ipleri elinize almanin vakti geldi de geciyor.