Kayınvalidemin evimde kalmaması için ne ypabilirim

2 kere kakasini yapsindan sonrasini okumadim. Kvye soyle altina yapsin 2. Yi yapana kadar oyle dursun bakalim durabiliyor mu? Bide 2. Yi bekliycekmis minicik bebek. Poposu kizarsin yara olsun bebek huysuz olsun bu sebepten dolayi muhim degil yani oyle miymis? Nasil bebek buyuttugu ortada acikimca aglar derse amannn 2. Yi yapsin sonra degistirirm derse haftada 1 banyo belki keyfi ister de yaptirirsa o sekilde gayet rahat buyutmustur. Bi çok bilmesinler artik şu çok bilen her kimse. Kv olur elti olur gorumce olur yeri gelir kendi annemz olur ama herkes çok bilmesin

İşinize karıstrmayın
Saygı duyun elbette ancak cocugunuzu nasıl doğru biliyorsanız öyle yetiştirin cocugun altını iki kere daha doldurmasını beklerseniz pişik olur mesela
El kadar bebege nazik davranmadan hart hult kaldırırsa tabiki müdahale edin
Cocuk sizin elbette ki onlar büyükleri bazı seyleri belki daha iyi biliyorlar ama cocugunuzun bir tane annesi var oda sizsiniz sizin kuralınıza uymak zorunda her zaman yanınızda babanesi olmayacak sonucta
Birde yine anneniz gelsin gitmesini anca böyle saglarsınız

Kv bebeğin altını değiştirme deyince, sözünü dinlemiyorsunuzdur inşallah. Hem pişik olur, hem kız bebek ise mikrop kapar. O ne derse desin siz bildiğiniz gibi büyütün bebeğinizi. Bizde de vardı, doktor eleştiren cinsten. "Doktorlar senelerce boşunamı okumuşlar" derdim bende.
Eşinize şikayet etmeyin, anca huzurunuz kaçar. Kendini korumayı bilmeyeni kimse koruyamaz. Tartışmadan bildiğinizi okuyun, zaten rahatsız olup gidecektir. İdare edince mükemmel gelin olacağınız zannetmeyin sakın.

Siz şuan lohusa değil misiniz? Tamam işte o psikolojiyi sonuna kadar kullanın. Ben lohusayım ayağına tepkinizi gösterin her konuda. Böyle zaman geçmez ki sinir hastası olursunuz.

"Anne ben çocuğumu kendim istediğim gibi büyütmek istiyorum" deseniz? Mesela altını hemen alma dediğinde dinlemeyip degistirseniz, çocuğa sert davrandığından öyle yapma deyip kucağından alsaniz, ben kaç çocuk buyuttum falan derse de olabilir bu çocuk benim çocuğum dersiniz, borusunun otmedigini görünce kendiliğinden gider zaten
benim kaynana rahmetli ama bana ben kaç çocuk büyüttüm diyen olursa büyüttüğünüde gördük derdim:dondurma:

Merhaba hanımlar 12günlük lohusayım ilk bebeğim o yüzden yardim icin kendi annem dogumumdan 1hafta once gelip yanimda kalmisti dogumumdanda 1hafta sonra gitti şuan kv dem yanimda kaliyor hamileyken annem gelmeden önce beni hic arayip sormayan eltim kayinbabamin zoruyla benim yanima geldi kalmaya sözde yardim için geldi ama otelde gibiydi camasirlarini yikiyodum ütuluyodum odalarina dürup koyuyodum kahvalti aksam yemegi hazir diye seslenip cagiriodum bulasiklarida yikayip sofrayi topluyodum üstune ustluk kayinim yemeklerime yorum yapiyodu keske şoyle yapsaydiniz boyle yapsadiniz diye eltim salata bile yapmiyodu 1bucuk yasinda cocuklari var eline kofte dolma ekmek veriyolar gezinerek yiyodu karnim burnumda supurge vileda ypyordum dökulenleri temizliyordum eltim gelmeden once halilarim yikanmisti evim temizlenmisti bebek olunca gelenler olucak diye ama her yer pis olmustu eşime bahsettigimde fark ediorum upcak birsey yok babam yolladi onlarda istemereyerek duruyor zaten demisti anneme durumu anlattim erken gel dedim annemde dogumumdan 1hafta once gelmisti annemlerinde dukkani var işini birakip gelmisti annem gelince eltimler gitmisti ne kaynanam bni arayip sordu ne de eltim annem bile nasil insan bunlar hastaneyede gittin o kadar noldu diye arayan olmadi dedi evini ne hale getirmisler dedi temizledi duvarlarima kadar her yer batmisti her neyse dogumumun oldugu gun kv demle eşim tartismis eşim hastaneye gelme demis hic arayip sormadilar diye ameliyata girerken kv dem bnle kavga etti iki yuzluler diyerek eşim yine birsey demiyor neyse bn dogumumu yaptim bebegime alistim emziriyorum altini aliyorum gazini cikartiorum kiyafetlerini giydiriorum banyoyuda ögrendim annemin dukkani var mecbur gitmek zorunda eşim kaynanama kalsin dedi bnde hayir bn ypyom kalmasin filan dedim eşimle kavga ettik kasini istemiorum ruhum daraliyo kasindan hep surat beş karis her evime geldiginde duzenimi herseyimi degistiriyo herseyime en ufak seye dahi karisiyo bn doktorlar ne dediyse ona uygun yetistirmek istiyorum cocugumu ama kaynanam izin vermiyo onlar hic birsey bilmiyo dio bebek yeni dogdu narin vucudu ama sert davraniyo cocuga battaniyesinden tutup havaya kaldiriyo bazen korkuyorum bisey olmaz dio eşimde bi bildigi vardir bosver doktorlari onu bunu annem kac cocuk buyutmus diyo eşim icin kaynanama katlaniorum ses etmiorum kaynanami sikayet etmiorum rahatsiz oldugumu belli etmiorum ama olmuyo ypamiorum kendi evimde rahat dolasamiyorum cocugumu kucagima aliorum kiziyo altini alcam simdi alma her yapista alinmaz 2kere daha kakasini ypsin dio geldi kaliyo ses etmiorum guler yuzlu davraniom ama cocuguma kendim bakiom zaten o dun evimi supurge ypti dolabimda bazi yerleri degistirdi sadece her isi bn ypyom gerek yok yani 1hafta sonra gitsin istiorum ama psikolojik sorunlari var cani sıkiliyo diye 40ım cikana kadar kalabilir belli degil esim tarafta birlik yaşam var birlik yaşamayi kalabalogi seviyorlar ama benim buyudugum yetistigim ortam tam tersi kültur farkliligi var aramizda zorluk cekiorum ne ypabilirim kv min gitmesi icin
Annenle tüm gün olan sen değilsi
Valla zamanında yemek sonrası bebeğimi öpen kv deme, o pis ağzınla bir daha oğlumu öpme deyip kucağından almışlığım bile var 😏 çocuk sizin yetiştirmenize kimsenin karışmasına izin vermeyin bence...
Onlara göre herşeyin iyisini onlar bilir... En mükkemmel çocuk onların yetiştirdiği çocuktur 🙄
Bebeğinizi sağlıcak ile büyütün inşaallah 🙏
Bebeğim daha birkaç günlükken dudakalrını değdirip kokluyorum dyordu ona göre bana göre öpmekti.Nasıl kızıyordum içime attım sonra bazı şeylerinide taka taka patladım.Şimdi bile öpsün şap şup o öpünce çocuğumu öpemiyorum eve gidince yüzünü gözünü siliyorum

Bu sitede nokta kullanmak paralı mı oldu acaba? Artık yazım yanlışlarını, paragrafı geçtim tek bir işareti kullanmak çok mu zor? Okurken yoruldum. Konuya gelecek olursak eltinizden önce sizin evinizde kimin gelip kalmasına karar verme hakkını kendinde bulan kayınpederinize laf söylemelisiniz. Eşinize de pes doğrusu babam istedi mecbur kalıyor nedir babanın sözü kanun mu? Daha en başta orda tavır göstermeliydiniz. Şimdi eşinizle gerekirse sabah akşam kavga edin ama kayınvalidenin gelmesine izin vermeyin. Gerekirse siz kayınvalideye telefon açın tatlı dille siz yorulmayın ben hallediyorum, gelmenize gerek yok diyin

Niye alttan alıyorsunuz ,sizi alttan alsınlar loğusasınız ,oturun tüm gün somurtun ,her söylediği lafa sütüm kesiliyor,sen beni üzüyorsun diyin ,eşinize şikayet etmeyin alın bebepinizi gidip uyuyun ,ilgilenmeyin tek başına takılsın ,evde isterse mutfağı banyoya taşısın ,hiç iş yapmayın yerlerini değiştirmiş bilmiyorum yapamıyorum diyin

"Anne ben çocuğumu kendim istediğim gibi büyütmek istiyorum" deseniz? Mesela altını hemen alma dediğinde dinlemeyip degistirseniz, çocuğa sert davrandığından öyle yapma deyip kucağından alsaniz, ben kaç çocuk buyuttum falan derse de olabilir bu çocuk benim çocuğum dersiniz, borusunun otmedigini görünce kendiliğinden gider zaten
Ayy napiyosun filan demistim cocugu oyle tuttugunda birssy olmaz ddmisti dinlememusti bni zıttini ypsam birseyin o bnle dahada zitlasir gitmez ve eşim zıtlastigimi duyarsa bna kizar

Bu sitede nokta kullanmak paralı mı oldu acaba? Artık yazım yanlışlarını, paragrafı geçtim tek bir işareti kullanmak çok mu zor? Okurken yoruldum. Konuya gelecek olursak eltinizden önce sizin evinizde kimin gelip kalmasına karar verme hakkını kendinde bulan kayınpederinize laf söylemelisiniz. Eşinize de pes doğrusu babam istedi mecbur kalıyor nedir babanın sözü kanun mu? Daha en başta orda tavır göstermeliydiniz. Şimdi eşinizle gerekirse sabah akşam kavga edin ama kayınvalidenin gelmesine izin vermeyin. Gerekirse siz kayınvalideye telefon açın tatlı dille siz yorulmayın ben hallediyorum, gelmenize gerek yok diyin
Tatli dilddn filan kimsenin anladigi yok ve esim örfune adetine aile kavramina bagli bi insan babasi demisse sözunden cikmaz eşim istio annem kalsin dio hep yapamassin edemesdin diye goruyo eşim bni

Niye alttan alıyorsunuz ,sizi alttan alsınlar loğusasınız ,oturun tüm gün somurtun ,her söylediği lafa sütüm kesiliyor,sen beni üzüyorsun diyin ,eşinize şikayet etmeyin alın bebepinizi gidip uyuyun ,ilgilenmeyin tek başına takılsın ,evde isterse mutfağı banyoya taşısın ,hiç iş yapmayın yerlerini değiştirmiş bilmiyorum yapamıyorum diyin
Eşimle ayni odada uyuyamiorum beşik şuanlik oturma odasinda cocuk odasi daha yapilmadi bnde kaunanamla beraber oturma odasinda uyuyorum ve bundan daha cok rahatsizlik duyuyorum besigi yatak odasina goturmeme izin vermiyorlar gunduz oturma odasina bi daha gitmesin diye

Valla zamanında yemek sonrası bebeğimi öpen kv deme, o pis ağzınla bir daha oğlumu öpme deyip kucağından almışlığım bile var 😏 çocuk sizin yetiştirmenize kimsenin karışmasına izin vermeyin bence...
Onlara göre herşeyin iyisini onlar bilir... En mükkemmel çocuk onların yetiştirdiği çocuktur 🙄
Bebeğinizi sağlıcak ile büyütün inşaallah 🙏
Sagolun bnde o dediginizi icimddn diorum malesef ama eşim hep iyisini buyukler bilur diyor örf adetlere bagli biri onlar ne derse onu uygula tamam de dio

2 kere kakasini yapsindan sonrasini okumadim. Kvye soyle altina yapsin 2. Yi yapana kadar oyle dursun bakalim durabiliyor mu? Bide 2. Yi bekliycekmis minicik bebek. Poposu kizarsin yara olsun bebek huysuz olsun bu sebepten dolayi muhim degil yani oyle miymis? Nasil bebek buyuttugu ortada acikimca aglar derse amannn 2. Yi yapsin sonra degistirirm derse haftada 1 banyo belki keyfi ister de yaptirirsa o sekilde gayet rahat buyutmustur. Bi çok bilmesinler artik şu çok bilen her kimse. Kv olur elti olur gorumce olur yeri gelir kendi annemz olur ama herkes çok bilmesin

Bu kez de pişik oldu bakamadın hasta ettin der.. Haklısınız ama herkes her şeyi en iyi biliyor bu ülkede. Hele doktorlar en az bilenler :)

Zor bir durum gerçekten "teşekkür ederim anne yardımların için seni de yorduk bundan sonra ben halledebilirim"mi desen acaba zaten de çocuk bakımı çok kolay tek başınıza yapabilirsiniz eşinizin yardımıyla
Dioruk hpyorum bn artik şukur alistik bebegimle birbirimize diorum evet ypyosun ypabilion dio ama gitmio zaten kv dem cocuga bakmio bn bakiom o yparsa yemek ypyo bnde yptigi yenegi yemiom zaten corba ypyom kendimr

Tatli dilddn filan kimsenin anladigi yok ve esim örfune adetine aile kavramina bagli bi insan babasi demisse sözunden cikmaz eşim istio annem kalsin dio hep yapamassin edemesdin diye goruyo eşim bni

Aile kavramına bağlılık bu değil yalnız. Eşiniz aile kavramına bağlı değil zira daha kendi ailesi olduğunu idrak edememiş. Sizin evinizi kayınpeder yönetiyor. Ya rest çekiceksiniz ki zannetmiyorum bunu yapabileceğinizi yada eşinizin sözünden çıkmadan eşinizin kalabalık ailesiyle bir ömür yaşayıp gideceksiniz. Bu durum değişmez

Aile kavramına bağlılık bu değil yalnız. Eşiniz aile kavramına bağlı değil zira daha kendi ailesi olduğunu idrak edememiş. Sizin evinizi kayınpeder yönetiyor. Ya rest çekiceksiniz ki zannetmiyorum bunu yapabileceğinizi yada eşinizin sözünden çıkmadan eşinizin kalabalık ailesiyle bir ömür yaşayıp gideceksiniz. Bu durum değişmez
Eşimin dogup buyufigu ortam hep kalabalik birlik yaşam ama bnim buyup yetistigim ortamda yillardir kimsede birlik yasam yok o yuzden bn aliskin degilim ama bunlar birlik yaşama aliskin ve senin evin bnim evim kurali yok onlarda

yapamasaydım elbette yardım isterdim ama zaten evin her işini ben yapıyorum, bir de kv evde olduğu için kanepeye uzanamıyorum en basitinden, evde rahatça dinlenemiyorum... böyle dersen eşine işe yarar devreye girer bence
Cok dedim ne olcak rahat ol o da annemiz dio olsun ypsin isleri dio

X