Kayınvalidemin bize gelince herkesi toplaması

Maalesef 3 sene daha burdayız, eşim Doğu görevini burada yapıyor.

Aşağı yukarı aynı durumdaydım. Benşmde annem yok onu anne bildim sevdim . Ama eşim dedi bak sen annemi tanımıyorsun fazla taviz verme diye.
O hataya düştüm ve daha sonra tepki verdiğimde kabahatli oldum. Sen yolun başındayken tepkini belli et. Daha da önünü alamazsın.

Eşimin ailesi de malesef öyle gelmezler gelmezler bir gelirler tüm sülale bizim evde olur ne yemekten bırsey anlarım ne ıkı laf edebılırım hızmet etmekten sıra gelmıyor ve kımse kıpırdamaz herseye esımle ıkımız kosarız. Bizde yakınız ama ayda yılda 1 2 kez gelırler kaynanam pek gelen bır tıp degıl karısanda degıl ama aksıne ben bıraz gelsın gıtsın arasın sorsun hatta azcık kaynanalık yapsın dıye beklıyorum ama su yazıları okuyunca sukrettım ona. Benım esımın yengelerı teyzesı falanda benden habersız gırmıstı yatak odama ve cok bozulmustum ve sankı kurcalanmıs gıbıydı dolaplar. Belkı ozelım var ızınsız gırme bı zahmet. Yada sen kaynanı cagırıyorsun herkesı degıl ama ben kaynananda kötü niyet sezmedim sadece ona tatlı dılle rahatsız oldugunu anlatmalısın. Cat kapı musaıt olmadan gelmesı falanda sorun bır kac kez benım annemde yapmaya calısmıstı ben gelme demıstım kızarak gelmemıstı. Senın oturup guzelce konusman lazım esını ısın ıcıne katma cunku erkekler cokta derdını anlatamaz ama sen onu annen gıbı goruyorsun kı o da bunun farkında senı yanlıs anlamayacaktır.

Canım Allah yardımcın olsun. Özellikle bu kv leri anlayamıyorum. Bırakın bi şu gelinleri bırakın karışmayın. Çok sık gitmeyin gelmeyin çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Benim de annem vefat etti kv yi kendi annem yerine koymuştum çokta severim ama senin bu yaşadıklarının neredeyse aynısını ben de yaşadım. Ben çalıştığım halde sürekli beni bir yerlere götürme çabasındaydı işim var diyince de ne işin var ki diyordu. Kaç defa kavga ettim bu konu hakkında ama artık yüzüne söyledim çok muhabbet tez ayrılık getirir diye. Ben evlere gidip oturmayı sevmediğimi her şeyi söyledim. Elbette kırıldı hatta baya birbirimize girdik ama çok şükür anladı sonunda. Sana tavsiyem kırmadan rahatsız olduğunu söyle eşine de önce bunları söyleyeceğini söyle ki eşinden yana problem yaşama. Kv ye yakın oturmakta ayrı bir sorun zaten. Benimki de yakınında oturmamı istiyordu Allahtan yakında oturmadım. Yoksa benimki de seninki gibi olurdu.

Valla canım çok taviz verme, sen iyilikle yaklaştıkça cılkını çıkarır kv ve iyilikten maraz doğar demedi deme

benim kayınvalidem de yatak odama bı kaç kere girip çıktı,cinlerim tepeme geldi.yatak odasına eşler hariç,yetişkin çocuklar bile girmemesinden yanayım, kaldı ki kayinvalidemi sokucan

hele hele şu evin anahtarının eşler harici başkasında olması, özellikle kv ye görümceye verilme durumlari beni şok ediyor.ne münasebet yanisakın ha sakın aklınızı başınıza alın asla vermeyin o anahtarı başkasına.taviz tacizi doğurur diyorum ve bunca söylediğim şeyden sonra susuyorum

Doğu görevin bitince gidecek misiniz peki?

Ya burası benim memleketim diye tutturdu tayin istemezse...bu ihtimali de düşün bence...

3 sene daha var diye dip dibe oturmak zorunda değilsiniz... çok yıpranırsıniz ve evliliğiniz tükenir..

Mesela 1 saat sonra gel dediniz pat diye kapıya mı geldi anne biz sana 1 saat sonra uygun oluruz demiştik şimdi markete gidiyorduk iyisi mi dön evine deyin yada bir iki kapıda bırakın hepsini
Maalesef tatlı dille anlatacaklarını hiç sanmıyorum

Konu sahibi eğer biraz kurnaz olsaydı, o gün o kadar kalabalığı görünce haklı iken, yatak odası karıştırılırken tepki verirdi...

Acmayın pazarları telefonu ciddiyim
Olaki actınız evde değiliz dısardayız diyin
Geldigindede yatak odanızı kitleyin madem böyle desdursuz bi yerini anlasın

Ay kalbim sıkıştı okurken, bu ne ya bütün mahalleyi çağırmak. Yetişebildiklerini yoldan toplamış, diğerlerini camdan, kalanları telefonla. Yuh artık.

Kime sordun be kadın, nasıl bir cahillik bu.
Gelme, 1 saat sonra gel deniyo 5 dk sonra damlıyo. Bi daha öyle olunca uzun süre açmayın kapıyı, utansın.
Ona, eşinizle kardeş olmadığınızı anlatın. Eşiniz girsin devreye, siz söyleyince kötü gelin olursunuz.

Bende yatıyodum, bende dışarı çıkacaktım, bende duşa giriyodum vs diyerek zamansız geldiğini ima edin sürekli.

valla baktın olmuyor taşının tayin falan isteyin

Ah kuzum Allah kolaylık versin. Eğer annen yerine gerçekten koyduysan alnkarsina konuş anne sen böyle yapıyorsun ama ben bundan hoşlanmıyorum. Hem daha 7 ay olmuş evleneli. Eşine de şöyle istersen o konuşsun benim kayinvalidem bi kez böyle emri-vaki yaptı çok rahatsız oldum eşim anlattı. Sucu üzerine aldı bana sormadan çağırma kimseyi dedi. Eşinde öyle yapsın ve ne münasebet senin dolabına bakıyor? Benim kayinvalidem buzdolabını açarken bile kızım dolabın müsait mi şunu alicam der. Sende anne özel eşyalarım oluyor dolabimi bana sormadan açma de. Taviz verirsen önüne geçemezsin. Hiç soyleyemiyorsan surat yap agresif ol anlasin hatasını. Yani nerde nasıl davranması gerektiğini bilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…