- 2 Ağustos 2013
- 4.102
- 3.874
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne yazık ki böyle kayınvalideler Orası benim oğlumun evi. Her istediğimi yaparım modunda. Hala sizin de o evin sahibi olduğunuzu benimsememişKızlar merhaba. 7 aylık evliyim. İlk başlarda eşimle çok problemim oldu. Şuan iyiyiz çok şükür. Birbirimizi tanımaya başlamışız meğer ondan kavga ediyormuşuz :) anlamak biraz geç ve güç oldu ama şükür şimdi birbirimize ayak uydurduk. Benim şikayet ettiğim konu kayınvalidem. Normalde iyi anlaşırız kendisiyle benim annem yok annem yerine koydum. O yüzden bişey olunca acaba bunu kendi annem yapsa kızar mıydım diyip cevabıma göre kendimi sakinleştiriyorum. Ama bu yaptığını kendi annem babamda yapsa tak ederdi canıma.
Aşırı emrivaki yapıyor. Zaten daha önce konu açmıştım. Sürekli beni bir yerlere çağırıp müsait olup olmadığımı sorup amaaan zaten evdesin ne işin olacak hadi gel demesi hakkında. Onu yendik çok şükür az çok anladı artık ısrar etmiyor ama şimdi tam tersi olmaya başladı.
Emrivaki yapılınca bana saygı duyulmadığını düşünüp sinirleniyorum. Normalde zaten sürekli çaya yemeğe çağırıyorum. Park yakın evime torunu getirince aradığımda diyorum anne gel çay içelim diye ama bazen çok kızdırıyor beni. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz. Aramızda toplasan 10 ev yok. Aniden torunu da alıp gelir evdeyim çalışmıyorum ama eşim öğretmen haftada 3 gün gidiyor diğer günler evde. Bazen eşim evde oluyor miskinlik ediyoruz filan bazen sabah bazen akşam lap diye gelebilir. Hatta en son Pazar günü eşimi arayıp geliyorum dedi eşimde “1 saat sonra gel biz kahvaltı yapıcaz daha yeni kalktık”dedi. 5 dakika geçmeden zil çaldı. Eşimin babaannesi halası hep birlikte gelmişler. Eşim yüzümden anladı ne yapıyım söyledim telefonda duydun dedi. Ona da bişey diyemiyorum suçu yok. Sonra annesi balkonda otururken eşimin amcasını gördü ben mutfaktayım gelsene kahve içelim dedi amcası yok dedikçe ısrar etti amcası da kahveye geldi. Sonra yine balkonda otururken amcasının kızını gördü onu da çağırdı. En son görümcemi aradı. Ne yapacağımı şaşırdım. İnan’ın aynen böyle oldu ne eksik ne fazla. Ve bu sürekli böyle bize gelince bana sormadan kimi görse çağırıyor. Pazar günü evde pek müsait değildi tam kahvaltı vakti. Sinirden ağlayacaktım. Sonra neyse kahve filan bişeyler koydum yediler içtiler büyükler gitti kv,görümce ve amcasının kızı kaldı. Ben abdest almaya gittim amcasının kızı diyo ki annesine eteği var mı acaba kvdede yatak odasına girip dolapların içine bakıyor o sırada ben abdesti aldım geldim noldu dedim ‘s ablan namaz kılacakmış da etek soruyor’ dedi bende verdim. Çok canım sıkıldı dolaplara bakmasına hemde yanında yeğeni varken belki çok özel birşey var ne biliyim iç çamaşırımı niye göresin ki sen benim. Ondan ziyade bana sorsa tek başına olup da ben derim zaten anne şurda şu dolapta alabilirsin diye yanında yeğeni varken yapması çok sinirimi bozdu ona karşı sanki bana saygı duyulmuyormuş gibi hissettirdi. Galiba yaşım küçük diye öyle davranıyor artık böyle düşünmeye başladım.
Bi daha olmaması için ne yapmalıyım bilmiyorum...
okuduğunuz için teşekkürler
Güzel bir üsluptan almaz senin bu kv...bir kere kıracaksın...ondan herşey güllük gülistanlık..Kendim yüz göz olmamak için eşime söylüyorum o belli ediyor ama demek ki onu da umursamıyorlar artık kendim söylicem mecbur
Birak kayinvalideyi annem bile gelecekse sorar biri gelicekse sorar.dolabimi acicaksa bana soyler ben veririm bu ne sacmalikKızlar merhaba. 7 aylık evliyim. İlk başlarda eşimle çok problemim oldu. Şuan iyiyiz çok şükür. Birbirimizi tanımaya başlamışız meğer ondan kavga ediyormuşuz :) anlamak biraz geç ve güç oldu ama şükür şimdi birbirimize ayak uydurduk. Benim şikayet ettiğim konu kayınvalidem. Normalde iyi anlaşırız kendisiyle benim annem yok annem yerine koydum. O yüzden bişey olunca acaba bunu kendi annem yapsa kızar mıydım diyip cevabıma göre kendimi sakinleştiriyorum. Ama bu yaptığını kendi annem babamda yapsa tak ederdi canıma.
Aşırı emrivaki yapıyor. Zaten daha önce konu açmıştım. Sürekli beni bir yerlere çağırıp müsait olup olmadığımı sorup amaaan zaten evdesin ne işin olacak hadi gel demesi hakkında. Onu yendik çok şükür az çok anladı artık ısrar etmiyor ama şimdi tam tersi olmaya başladı.
Emrivaki yapılınca bana saygı duyulmadığını düşünüp sinirleniyorum. Normalde zaten sürekli çaya yemeğe çağırıyorum. Park yakın evime torunu getirince aradığımda diyorum anne gel çay içelim diye ama bazen çok kızdırıyor beni. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz. Aramızda toplasan 10 ev yok. Aniden torunu da alıp gelir evdeyim çalışmıyorum ama eşim öğretmen haftada 3 gün gidiyor diğer günler evde. Bazen eşim evde oluyor miskinlik ediyoruz filan bazen sabah bazen akşam lap diye gelebilir. Hatta en son Pazar günü eşimi arayıp geliyorum dedi eşimde “1 saat sonra gel biz kahvaltı yapıcaz daha yeni kalktık”dedi. 5 dakika geçmeden zil çaldı. Eşimin babaannesi halası hep birlikte gelmişler. Eşim yüzümden anladı ne yapıyım söyledim telefonda duydun dedi. Ona da bişey diyemiyorum suçu yok. Sonra annesi balkonda otururken eşimin amcasını gördü ben mutfaktayım gelsene kahve içelim dedi amcası yok dedikçe ısrar etti amcası da kahveye geldi. Sonra yine balkonda otururken amcasının kızını gördü onu da çağırdı. En son görümcemi aradı. Ne yapacağımı şaşırdım. İnan’ın aynen böyle oldu ne eksik ne fazla. Ve bu sürekli böyle bize gelince bana sormadan kimi görse çağırıyor. Pazar günü evde pek müsait değildi tam kahvaltı vakti. Sinirden ağlayacaktım. Sonra neyse kahve filan bişeyler koydum yediler içtiler büyükler gitti kv,görümce ve amcasının kızı kaldı. Ben abdest almaya gittim amcasının kızı diyo ki annesine eteği var mı acaba kvdede yatak odasına girip dolapların içine bakıyor o sırada ben abdesti aldım geldim noldu dedim ‘s ablan namaz kılacakmış da etek soruyor’ dedi bende verdim. Çok canım sıkıldı dolaplara bakmasına hemde yanında yeğeni varken belki çok özel birşey var ne biliyim iç çamaşırımı niye göresin ki sen benim. Ondan ziyade bana sorsa tek başına olup da ben derim zaten anne şurda şu dolapta alabilirsin diye yanında yeğeni varken yapması çok sinirimi bozdu ona karşı sanki bana saygı duyulmuyormuş gibi hissettirdi. Galiba yaşım küçük diye öyle davranıyor artık böyle düşünmeye başladım.
Bende bunu anlamıyorum asla.saygisizlik yapıldığını düşünüyorsun ki haklısın ama eşin kırılır diye de ölümüne korkuyorsun bu eziyeti cekerim diyorsun bir nevi birak kırılsın arkadaşım hep kırılan incinen idare eden kadin olmak zorunda mi hatanin büyüğü sende o ne oyle kabile gibi yoldan geçeni çevirmek dolap karıştırmak sen tepkini vermedikten sonra bunlari malesef surekli yasicaksin ve sinirlerin dayanmicakEv maalesef kendi evimiz. Kira filan değil. Taşınma gibi bi durum yok. Kv ye vereceğim cevaplar eşime yansır onu kırar dıye korkuyorum bu yüzden çekiniyorum yoksa normalde lafımı kimseden esirgemem. Güzel dillede konuşsam kv ve ailesinin beni anlayacağını düşünmüyorum çünkü dediğiniz gibi o da kv’den öyle görmüş anlatır ama kendi kv’sine çok kızar ben onun gibi olmam der :) halbu ki aynısı haberi yok. Evleri 3 katlı en üst katında biz oturabilirdik ama kv ben çektim gelin çekmesin kalabalıktan diye beni ayrı almışlar ama aynı binada oturuyor gibiyiz :) hem beni düşünmüş hem de şuan düşünmüyor. Dediğiniz gibi biz hep kendimizi yiyelim :) takmayacağım diyorum yok aklıma geliyor yine başa sarıyorum. Belki benim ailem yapsa eşim tölerans göstermezdi aslında anlayışlıdır ama böyle bi durumda ne yapardı bilmem Allah bize sabır versin :)
Haddini bilmeyen insanlara gıcık olurum benim kendi annem bile mutfak dolabını bile acip bakmaz acik acik söylerdim burası benim evim bana emrivaki yapma benim evime gelecek misafire karisma ev sahibi gibi davranma diye söylerdim benmde kv var izin varsaydım baştan oda bana cok müdahalede bulunmak istedi asla izin vermedim 2 sene bekledim saygı duydum düzene girer belki yeni kvdelik hevesini alan dedm geçeceği yok baktm orda bi dur dedim yani nereye kadarKızlar merhaba. 7 aylık evliyim. İlk başlarda eşimle çok problemim oldu. Şuan iyiyiz çok şükür. Birbirimizi tanımaya başlamışız meğer ondan kavga ediyormuşuz :) anlamak biraz geç ve güç oldu ama şükür şimdi birbirimize ayak uydurduk. Benim şikayet ettiğim konu kayınvalidem. Normalde iyi anlaşırız kendisiyle benim annem yok annem yerine koydum. O yüzden bişey olunca acaba bunu kendi annem yapsa kızar mıydım diyip cevabıma göre kendimi sakinleştiriyorum. Ama bu yaptığını kendi annem babamda yapsa tak ederdi canıma.