Kayinvalidemin asik suratindan yoruldum artikk

Ucmevsim

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
221
497
31
Merhaba kizlar biraz uzun olacak ama artik cok doldum. Biz esimle gorucu usulu evlendik benide kayinvalidem buldu hatta benimle once kendi sohbet etti gunlerce aramalar msjlar falan once ben asik oldum ona diye etrafta gezdi falan. Bizde esimle tanisinca anlastik kisa surede sevdik birbirimizi ve 6 ay once evlendik. Ama kayinvalidemden artik tiksiniyorum desem yeridir. Onun bi huyu var herkesin bildigi. Surekli küsüyor. Neye küstügünü anlamiyosun surati asip oturuyor. Evine de gtsen biseye küsse surat asik karsiliyor.
Cok rahat ayrica. Bana bir kiza gelin adi altinda yapilabilecek hic bir sey yapilmadi. Nisanda da bisey takilmadi, alisveris bayram vs bunlari zaten saymiyorum ama bende ailemde takilmadik zaten esimle iyiydik o herseye kostu hakkini odeyemem o yuzden onun yeri ayri hep.
Nisan donemnda aramizda kayinvaldemle kucuk bi sorun oldu ama ben dile getirip de konusup konu yapmadm. Kendide sorunun farkindaydi ama kendi surat yapti durdu. Sonra ben meseleyi kapatp hic bsey olmamis gibi davransam da kendisi surekli durduk yere ya biseye küsüyor ya da surat asiyor ya da demedigim lafi demisim gibi uretip yine küsüyor. Ben sorunumuz olmadigini dusunuyorum dogum gnunde pasta gonderiyorum msj atiyorum falan ama kendi acayiplesti.
15 tatilde esimle onlara gttik. Eltimle kaynim nisanlilar yaza dugunleri var onlarinda. Onlarda vardi. Onlarla valizlerimiz ayni odadaydi. Teyzemlere yenege gidecektik ailece ( kayinvalidem ayni zamanda teyzeminde gorumcesi olur) eltm koridordaydi bende odaya girdim krem suruyordm o sirada kayinvalidem eltime sanirm bi hediye almis ona fisir fisir bseyler dedi. Bunu valizinin oraya koyaym al dedi ama benden haberi yoktu sonra valizinin yanina koymak icin geldi beni gordu bianda geri cikti. Dger tarafa birakiyorum ordan al dedi kizada. O kadar tuhaf hissettmki anlatamam. Nr alirsa alsin ya da versin bana gostermeden yapiyormus gibi olmasi cok sinirime dokundu. Getir koy oraya ben orali bile degilim neden beni evde yabanci gibi hissettiriyorsun..
Neyse teyzemlere gdiyorduk ama o anladi sanirim farkettigimi. Bu kataloglarda yagdanlik satanlar varmis sanirim. Yolda indi siz gidin ben gelirim dedi yagdanlik alip geldi teyzemlere. Bana aldigini soyledi. Ben pek orali olmadim. Eltime aldigi seyi farkettikten somra aldigini anladim cunku. Yagdanligi getirdi herkesn icinde sana aldm dedi. Ben de tesekkur ettim. Neyse kaynim nisanlisiyla dama cikti yemege yardm etmek icin. Teyzem falan vardi. Ben de esime yarin icin kaca randevu alsam diye sordum. Ben hamileyim surekli de dusuk riskim vardi. Memlekete gelmeden onceki haftada bebegm asagi inmisti igneler vuruluyodm ama haliyle ilk bebegm ve sorun yasayinca cok korkuyorum. Memlekette de doktora gorunmek istedim. Esimde bilmem ne zaman istersen falan dedi. Neyse lavaboya gdeyim dedm gttim geldm randevu almayi unuttm kaldi.
Sonra da duydum ki ben lavabodayken bana soylenmis ( kuzenim soyledi) tek doktora gorunsun diyorum falan demis suratini asarak gelin tarafindan cekiyorum iste falan demis. Bi de yagdanlik aldim kullanirmiki kullanmaz demis. Şoka girdim. Gelin tarafindan ne cekiyor acaba diye. Neymis ben tek doktora gorunseymisim. Sanane sendenmi cikiyor parasi diyesim geldi. Esimle ikimizde ogretmeniz. Herseyimizi kendimiz yaptik. Bebek de benm bebegim ben tasiyorum ben hissediyorum ben yasiyorum riskinin acisini. Eve gecince de kaynimla eltime esya veriyordu ( ev duzuyolar o esyalari eve gotureceklerdi ) kullanmadigi eski halilari falan verdi. Sonra onlar odadan ckinca bana aciklama yapiyor. Hali ortusu almislar paralari kalmamis bi sure idare edelm anne dediler bende verdm diyor. Iyi yapmissin dedim. Bana neyin aciklamasini yapiyor onu anlamadm. Beni kendi gibi sinsi fesat saniyor. Ben onun evinden verdigi haliya mi goz koydum? ( ki ayni haliyi nisanliyken bana da teklif etmisti ama ben almadim zaten) bi de huyudur evinin eski kullanmadigi esyalarini teklif eder, gidip yenisini alayim demez. Onlari zamaninda almadigim icin sanirim yagdanlik icinde kendi kendine kullanirmiki kullanmaz demis. Biz evimize donerken de surat asik ugurladi ama neye astigi belli degil. Kim kime ayip ediyo belli degil. Ben artik cok skildim. Hamile halimle onun yuzunden cok agladigim gunler oldu yazsam ohooo kac sayfa surer. Ama bunaldm artik gercekten. Ben her yolu denedm. Kendi annemden ayirmadm ozel gunlerde cicek gonderdm dogum gnunde pasta gonderdm kizi yok diye uzulmesin diye her yolu denedm. Yillardir boyleymis. Esime de küsüyor sonra kendi kendien barisiyor oda biktigini soyledi ama yillardir boyle diyor. Ben de artik yoruldum. Ne aramak ne msj atmak istemiyorum. Belki uzun oldu ama paylasacagm baska bi yer yok yoruldum asik suratindan keske agziyla dese de oyle bilsem ne oldugunu ama artik anlamak da zorlaniyorum..

9 yılda yaransam ben yaranirdim kuzum hamilesin hiç takma kafana hepsi nankör ben bunu anladim istisnalar hariç tabiki.
Ama şunu diyeyim kızı olmayan kvler daha insafsız ve vicdansız enazindan venim kvde öyle rabbime havale ettim sende öyle yap sadece saygısızlık yapma canım.

Hah işte yanlış yapıyorsunuz
Değer vermeyin annenizle bir tutmayin
Annenize çiçek yolluyosaniz kaynananiza daha küçük bişey alın

Küsüyormu bırakın küssün umursamayin

Çok fazla güleryüzlü olmak zorunda değilsiniz saygılı olun yeter

Aman kırılmasın incinmesin derseniz böyle hayatımızın içine ederler malesef

Yani herzaman diyorum gene diyeceğim.
Bakın karı-koca öğretmensiniz sizi zorla kapısına götüren de bir eş yok anladığım kadarı ile.
Tabiki siz saygınızı bozmayın eşinizin hatrına bunları da yaşanmamış sayıp.
Doğmamış bebeğiniz ile sevinin konuşun güzel şeyler düşünün.
Negatf olan ne varsa onunla ilgili atın duymayın.

Boşver ya huyu buymuş
Arada gider kalırsın davet edersin suratını da asarsa asar
kendi bilir

Böyle insanlar var maalesef ve cok zorlar. Yas ilerledikce bu huylari malesef artiyor bide. Yapilacak birsey var mi bilmiyorum cünkü bu tür insanlar haksiz olduklarini asla kabul etmez ve tam tersi sizin ona birseyler yaptiginizi iddia eder. Icinizde bi sekil bir mesafe yaratmaniz lazim o hallerine. Önemli olan esiniz durumun farkinda olmasi. Annesi ilgi cekmeye calisiyor

Bu halinizle niye üzüyosunuz kendinizi bi deli kaynana için? Bebeğinize ne kadar zararı var bu stresin üzüntünün biliyosunuzdur zaten..

Gördüğünüz kadar değer verin ve araya mesafe koyun. Eşiniz bile bıkmış Allah aşkına değer mi ya??

Evlenme şeklimiz ve kaynanamin başta beni övmesi
Vs hepsi aynı yaşadığım şeyler...
Küser.aramaz sormaz
Arayınca konuşmaz.
Aramayınca eşe şikayet eder gitmeyince.

Kızına herşeyi gizli gizli alır.
Alsın ama bende gizliden almasından yana değilim.

Valla ben açık açık almasından yanada değilim evlat bu ayrım olur mu?Düğün yemeğine parası yetmeyen kaynatamın(yemek demeye bin şahit ister sağolsun dedesi karşıladı) bu lafın ardından düğünden bir ay önce gidip kendi kızına bebek beşiği alması bayağı ayıp kaçtı o bebeğin doğmasına aylar vardı...

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış..sizinkide bu misal...herşey düğüne kadardır ondan sonra o gülen sevgi dolu kaynana gider yerine suratsız kaynana gelir..iş gelini baba evinden çıkarana kadar..önce bir konuş yüz yüze kaynananla
neden böyle değiştin de..eğer seni tatmin etmez ise söyleyecekleri
sende insan yerine koyma hatta sende onu gordüğün an suratını as ama başkalarına gül hemde onun yanında...anlasın...

Kendi evlatlarına öyleler..
Yapcak bişey yok.
Benim aldıklarımada karisiyolardi.
Kontrol ediyorlardi.
Sinir oluyordum

Aynen oyle zaten artik biraktim degil normal gun anneler gununu bile es gecmeyi dusunuyorum. Cunku bi keresinde de balayindan donerken kendisine sevdigi renkli kaselerden almistm dort tane. Getirdim verdim cok begendi tesekkur etti. Komsusunu kahveye cagirmisti o gunde. Bana diyorki bunun birini de ....teyzene verelim bari dedi. Ben de afalladm sessiz bi sekilde olabilir dedim. Sen bana aldn bende ona veriyor gibi oldm ama dedi guldu. Sorun degil dedim. Komsu kahveye geldi. Kaselerden birini ona birinide onun kardesine verdi. Bari gozumun onunde yapma degil mi. O gunden sonra vazgectim bundan sonra igne bile almam..

Esim zaten farkinda. Yillardir boyle degismedi ben de biktim artik diyor. Her yerde boyle. Teyzemin esi onun kardesi oluyor. O gun de onla bozustu tum gun misafrlikte surat yapti herkese zehir etti mesela. Cocuk desem cocuk degil buyuk gibi hic degil. En azindan cok sukurki esim farkinda. Ben de artik arayip sormamaya karar verdim

Benim Kaynanam da öyle..surat asar hep herşeye.Sanırsın sulalesine kufretmissin.Ne yaparsan yap yaranamazsin bunlara.Cek kendini sen de.Seviye koy .Haketmeyene verme değer ..Olan sana olur zamanla inan..Yaşıyorum da söylüyorum.

Valla aslinda basta gercekten her seyi toz pembe gosteriyorlar ama somradan cikiyor yuzleri. Mesela ben hamile oldugumu ogrendigimde kendisine watsaptan belgemi gonderdm. Cevap bile vermedi hatta aramadi. Megerse o ara bu kendi kendine küsmüs. Benim demedigim biseyi demisim olarak anlamis yani uretmis ve benim küstügümü idda edip kendi küsmüs. Aksam da esim aramisti gormedin mi attigimiz belgeyi diye. Ne oldugunu anlamadim yazilar kucuktu demis. Külliyen yalan. Her emojiden anliyor. Kucuk yazili hikayeler gondersen okuyor. Hos gonderdigim belge hastane belgesi ve kendisi de hemsire. Ne oldugu okunuyordu cok net. Okunmasa bile hastane belgesi oldugu belli en azindan neyin var bu ne diyebilirsin. Oyle de tuhaf biri iste. Sonra esim de bozulmustu bebegim umrunda olmadi diye. Esim de bi sure aramadi ona da kustü. Esim somradan bi kez aramis telefonu "kiminle gorusuyorum" diye acmis dusunun.. Ogrendiginde hayirli olsun demedigi torunu icin tek doktora gitmem gerektigini savunuyor simdide. Cok cimri bi insan. Ozel doktora verdigim parayi bile dusundugu icin belki. Sanki kendisinden ckiyor parasi. Oglundan dahi cikmaz parayi ben kazaniyorum kime ne iste gel de anlat..

Ayy inadina o surat astikca kahkahalar at boyle tipler ilgi cekmek icin yapior saniyor ki oglu sen annecim neyin var ne oldu demenizi bekliyor..

Ya gul gec ya da sende as suratini..

Size çok katılıyorum kızı olmayanlar daha beter daha şeytanlar. Aynısı bendede var sürünsün ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…