Doğru söylüyorsunuz ince düşünüyorum aman o yemek hazırlamıs ben de bulasıgı yıkayıp toplayım dıyorum ama haftada bır degıl ıkı degıl ınsan bezıyor..Evımde olsam o gun yorgunsam belkı bulasıgı yarına bırakacagım..Kayınvalıdem ve eşi var sadece pek gecınemezler o yüzden onunla sıkılıyor sanırım ıkı kısı kalabalık arıyor sanırım ama kızı da var onlar gelsın ben her gün cekememkı bu tantanayıS Sienatan
gidin, güzelce yiyin için kalkın evinize gelin.
Elinizi sürmeyin
ancak böyle yaranırsınız
valla derlerdi, de inanmazdım. kondurmazdım
bazıları sabır sınavı gibi..
kasıtlı yapıyorlar bunlar diyeceğim, ama kalbimi bozmayayım şimdi,
konuyu başkası açtı sandım okuyorum
meğer aynı kişiymiş.
gül geç canım, valla bunlara takıldığına değmez.
yemeği ye üstüne güzelce köpüklü kahveni yap iç keyifle...
hatta yanına kadehli bardakta soğuk suyun olsun..
Çok güzel yazmıssın valla...Gerçekten ogullarının bir birey oldugunu kabul etmeyıp onlara modıfıye gıbı yasıyoruz:)) Akşam eşime biz iki kişilik bir aileyiz yani 2 kişi de olsak bir aileyiz..Aile olabilmek için illa çocuk gerekmez sanırım sen bizi o yüzden aile olarak görmüyorsun göremiyorsun dedim..Tekrar et diyorum tekrar et ve bunu kanıksa beynine yerlestır diye resmen tekrar ettırdım :)))) Ay yoksa cinnet gecireceğim..Valla canım baska bır sorunumuzdan bır kavga cıkarmıstım yorumlarda yazdım cok uzun o yüzden hıc huzursuz olmak ıstemıyorum degısık bır aıle..Kapımıza gelıp karı koca kavgasına dahıl oluyorlar sırf o yuzden gorumcemle konusmuyorum..Sadece kayınvalıdem ıyı bır kadın özunde ama o da anlayıssızDireneceksin gerekirse kavga ciksin suclu kisi sen değilsin onlar düşünsün. Bu geri kafali aileler artik anlicak ogullarinin bi birey oldugunu anlamak zorundalar.
O eşin olcak kişi de zahmet olmazsa evlendiginin farkina varsin bi...
Cinnet gecir neden sabrediyosun bu adam kralin oglu mu yık ortalığı. Hakedene hakettigini vereceksin. Kadin sana tamam diyip esine gelin demekle ne yapmaya calisiyo sence?
Ha esin yola gelmiyo mu direnmeye devam et öğrenecek. Öğrenmezse güle güle diceksin bak nasil çark ediyolar.
Senin de bi hayatin var okurken ben bogulup cinnet gecirdim yeminle. Madem yapiscaklardi evlendirmeselerdi ogullarini. Bende de birebir aynisi var. Baska care yok direnceksin. Kabul etme.
İstiyolar ki kul köle olalim bizim hayatimiz olmasin. Ya siz kimsiniz acaba bu ne özgüven diyesim geliyo... kaynana kayinpeder olmayi bi basari bi kariyer basamagi saniyolar
Canım gerçekten bu duruma getırmek ıcın bıle o kadar sabrettım gayret ettımkı cok kavgalarımız oldu eve sınırlı para harcardı evın eksıklerı olurdu kayınvalıdem alıstırmıstı getırıyordu lutfen dedım getırme sorumluluk ögrensın bır her zaman baskalarına muhtac yasayamayız sonucta ıyı para kazanıyor..Yok olsun nolcak senın de annen yakında olsa o da yardım ederdı nolacak fln dedı baktım anlamıyor o konuyu bıraktım sımdı alısverısını yapıyor sorumluluk ogrendı baktım degıstırebılıyorum ama kayınvalıde ızın vermıyorkı gecımı ogrensın aıle kavramını ögrensınbacım öyle eş mi olur. yemek hiç tasarruf olur mu? sen en iyisi yol yakınken bırak onu. mazallah sonra aylarca aç kalırsınız :)
Aynen öyle canım onlar kafaya koyduktan sonra o yemek bırlıkte yenecek :)) Ki benimki öglen 12.00 13.00 gibi arar nasıl bız de tam sofraya oturuyorduk dıyelım :))Bence bu tam olarak bi cözüm degil ayni modelden bende de var ordan biliyorum. Aaaa o zaman biz yukarı geliyoruz der ve gelirler asla sasmaz bu. O yemek illa ki yapışık ücüz gibi yenecek eş kisisi anasi eş ve gelin kisisi
Aynı fıkırdeyım kesınlıkle ama sorun şu ki adamı zaten salmışım yeterki gitsin beni karıstırmasınlar ama salsam da tek gıtmez kayınvalıde zaten tek ıstemıyor bırlıkte gıtmemızden yana güya ben yalnız kalırım dıye..Bence adamı sal, ne yerse yesin. Sen de kendine güzel güzel yemekler yap, aç en sevdiğin diziyi, ye yemeğini. 2 kap yemek yiyeceğim diye her akşam kaç kişinin bulaşığını yıkayıp çay doldur-boşalt yapamam.
Kavgaya asla 3. Kişiler dahil olmadı. Hem bağırmamaya çalışın siz hatalı olun görümceniz size karıştığında ya da eşinizn ailesi kocamla aramda neden karışıyorsunuz deseydin keşke. Kavga çözüm değil eşinizin anlamasını sağlamalısınız kavga ederseniz hem sorn çıkartan olur hemde onu ailesine itersinizYoo güzel yöntem iyi fikir zaten biraz daha böyle devam ederse bu cinnet rol değil gerçekten cinnet geçireceğim :)) Şöyle birşey olmuştu bir ara eşim yemeği yer kayınvalidemlere cıkardı yenı evlendiğimiz zamanlar bu karantina dönemleri,o zaman burda her yer kapalıydı islerini onlıne yapıyordu ve cok iş alıyordu cok calısıyordu birlikte zaman geçiremiyoruz diye o zamanlar patlamıştım buna,madem evde yalnız kalacaktım neden evlendın benım gibi..Tabi sesler yükseldi kavga ettık aılesı annesı babası gorumcem asagı ındı görümcem bagırıp cagırmaya basladı bana..Zaten görümcem ben evlendiğimden beri calısmıyorum diye ona dert olmustu o yüzden ordan bilenmişti sanki abisinin parasını yiyormuşum gibi vs beni fazlalık olarak görüyordu yani..Annesi evet anlayıssız bıraz ama özünde iyi kadındır yardımcı olur herseyde bize ama görümce ve kayınpederım sorunlular..Mesela o günden sonra görümcemle asla konuşmadım konusmuyoruz suan eşimle başka sorunlardan dolayı ama basıt konular..Aramızda 2. bir kavga cıktı bagırdım cagırdım bu defa kayınpeder indi kayınvalıdem yoktu,burası benim evim burda bagıramazsın cık gıt bılmemne...Neye ugradıgımı sasırdım sonucta bız karı kocayız ıllakı tartısmamız kavgamız olacak kı evlılıgımızın ılk zamanları yenı yenı huylarımızı ögrenıyoruz sonucta..Polis cagırdım ben de..Bosanacagım beni Türkiye ye aılemın yanına gönderin dedım..Sonra kayınpederım gelıp benden özür diledi suan ıyıyız onunla buyugum dıye bırsey demedım ama aılesı bu anlamda normal degıl kavga etsem neyle karsılasacagım onu da bılmıyorum ama eğer böyle devam ederse ailemin yanına gidip resti çekerim sonra düzeliyorsa düzelirler yoksa bu sekılde olmaz zaten
Ben bunu yapmıştım beni o haldede çağırdılar bişey olmaz diye hahahajCanım yapayım da bana kalıcı çözüm lazım 1 hafta sonra covıd olmadıgımı anladıklarında yıne davetler baslar
Zaten doğrusu tek gitmemesi. Sen diret gitme yine de.Yapıyorum canım her gün evde yemeğimi ve dört dörtlük de yapıyorum annesinin yemeklerinden daha cok begenıyor yemeklerimi..Hani yeni evli olursun yemek bilmiyorsundur annesının yemeklerini özler gitmek ister anlarım ama ben zaten çesit çesit yapıyorum gitmemiz için bir sebep yok..Ailesiyle birlikte de yemek yemek istiyorsa hep beraber haftada bir yeriz ama her gün de olmuyor yeri geliyor ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum veya erken uyumak ıstıyorum..Ona şart da koşmuyorum gitmek istiyorsa gidebilir yani keşke gitse ama tek gıtmez
Allah tamamına erdirsin, kararlı dur, başaracağına eminimVallahi başladım hayır demeye.Bugün gidemeyiz söylersin dedim söylemiş..Bundan sonra da bu kadar sık gıtmeyeceğiz dedim.Benim derslerim var ayrıca yoruluyorum aksam yemekten sonra evımde dınlenecegım dedım tamam dedı bakalım
Hatta ben konu sahibinin kaynanasıyla konustuğunu bile dusunmuyorum,İlkinde anlamıyorsa kıttır.
Bir daha tekrar edin.
Usanmayın, bıkmayın.
Ben olsam hemen telefonla arar daha dün söylemiştim yine çağırmışsınız. Haftada 1 kez gelelim artık derdim.
Ama sizde o ışığı göremiyorum.
Aşırı derecede pasifsiniz ve bunun adını "kırmak istemiyorum" koymuşsunuz.
Ol bakalım sen akşam.ne yediniz onu de heleCanım benım o..sorunum çözülene kadar başınızın belasıyım
İnsan neyi dilediğine dikkat etmeli... Farkında mısınız bilmiyorum ama buzdolabını doldurmaktan aciz bir kocadan bahsediliyor? Siz evlendiniz evinix barkınıx ayrı kayınvalide yemek nedir ? Arada bir olur alıskanlık olmaz herkes kendi evine yarasır, kendi düzenine amac isten kaytarmak ise baskasına sırtını dayadıgınız her sefer size yarın bir gün konuşmak icin verilen kozdurAy ne güzel keşke kayinvalidem yakinimda olsa da biz de boyle olsak ya . Kimine dert kimine sefa işte bi garip dünya.
Çocuk yapın tavsiyem bu.
Yok kizlar ne gitmesi,gitmiyoruz annene söylersin dedimVallahi bende merak ettim. Sırf bu yüzden bakmaya geldim.
Canim ben de cok seyler yasadim yurt disina gelin geldim daha yeni evliydik calismiyorum diye beni ajans ajans gezdirdiler kayinvalide gorumce (is ajansi) Sen sıkılma evde diye dediler yanlis anlama fln diyorlar bi de..Ben de safim beni dusunuyorlar sandim.Henuz buranin dilini ogrenememisken hem de..o kadar bile zaman tanımadılar..Sonra bir gun esimle bir kavgamızda gorumce calismiyorum diye o kadar dolmuski firsat buldu ustume saldirdi esim geldi kizdi ona o gun bugün konuşmuyoruz sonra calismayi kabul etmedim bilerek.Yoksa calismaya karsi biri oldugum için degil inadina yani..Hep ailesiyle ilgili sorunlarimiz oldu bazılarını astik simdi de surekli birlikte yemek yeme cikti artik bunaldim..Basit bir sorun gibi gelebilir ama gercekten Kayinvalidem cok anlayissiz yemeğim var diyordum olsun onlari yarin yersiniz diyordu surekli birlikte zaman gecirelim istiyor..Suan hayir demeye başladım ama tek sorunumuz bu degildi yaniKK’da ayılıp bayılan, oğullarını gelinlerine karşı dolduran kvdeler gördük. İnsanlar neler neler yaşıyorlar. Siz alt tarafı yemeğe çağrıldıkça teşekkür edip gitmeyeceksiniz.
Sizin anlatımınız mı eksik ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama sanırım eşiniz de “illa gideceğiz” diye bir şey demiyor. Annesi çağırınca ok diyor. Aramak zor geliyorsa kvye mesaj atın. “X geliriz demiş ama bizim sofra/yemek hazır. Başka bir zamana artık.” Ya da yemek vakti kapıyı çalın. Evdeki yemekten götürürken bunları söyleyin. Çözüm basit.
Artık konuştuktan sonra öyle yapıyorum.Dün mesela davet etmiş gidemeyiz söyle dedim bundan sonra gitmeyeceğiz ben yoruluyorum evimde yiyeceğim işlerim var yorgunum zaten hatta yaptıgım yemekten tabak hazırlayıp kendım bızzat götürdümYaa biraz agırlıgını koysana. Ne bu ayrı ev tek ev gibi de. Kendim yapacagım yemekleri de. Çok istiyorsa bır tabak göndersin. Çagırsın bahane yap ve gıtme. İnatçı ol az
Dün davet etmişti gitmedim canım orda sofrada 2 saat oturmak bıle bana zul gelıyor artık o kadar bezmişimki hiç gitmek istemiyorumOnceki konuyu okudum. Kadın hic tavır koymadan tamam dediginde inanmsmistim zaten kabul ettigine. Yemegini yiyip hic biseye karismadan evine cik. O zaman napcak dene bakalım