kayınvalidemi bir türlü sevemiyorum :((

ailem kesinlikle bişey demedi kendileri bilir kızım üzülme sen dediler, eşimde ailesi istemediği için sanırım kendince kızdı ailesine ama oda bişey demedi onlar istemeyince destek olmayınca ne desinki

sen cok ıyı nıyetlı bır ınsana benzıyorsun canım
ama bu devırde bu kadar ıyı nıyet suıstımal edılıyor ne yazıkkı
sana dugun yapmadılar esın sesını cıkarmadı ne gectı elıne
erkek dedıgın karısına sahıp cıkabılmelı
faydaları yoksa zararlarıda olmamalı karsı tarafın
kımsenın sana karısmasına ızın verme

yok canım,iş nedeniyle ben çok yer gezdim.her yerde kız tarafı yaptığı düğünü kendi karşılar.hatta bir tanıdığım bir gün kına bir gün düğün yaptılar.hatta orda çekilen fotoğrafları da kendileri aldılar.benim kız kardeşimde evlendi.bizim taraftaki düğünü babam karşıladı.hatta diğer tarafataki düğün için tuttuğu arabanın parasını da babam karşıladı,erkek tarafı da misafir olarak geldiler:34:

valla ben doğru bulmuyorum herkes üstüne düşeni yapmalı, diğer çocuklarına yaptığı özveriyi bende göremeyince böyle sonuçlar çıkıyo diğer oğlunu evlendirikende gelinin memletine gitmiş yapmış düğünü ama a dan z ye kendisi ilgilenmiş herşeyi kendisi karşılamış bana kendi ağzıyla söylüyo e bende aynısını göremeyince kırgınlık oluyo işte..

sen cok ıyı nıyetlı bır ınsana benzıyorsun canım
ama bu devırde bu kadar ıyı nıyet suıstımal edılıyor ne yazıkkı
sana dugun yapmadılar esın sesını cıkarmadı ne gectı elıne
erkek dedıgın karısına sahıp cıkabılmelı
faydaları yoksa zararlarıda olmamalı karsı tarafın
kımsenın sana karısmasına ızın verme

işte benim dediğimde o faydan yoksa zararında olmasın ve hala beni sömürmeye çalışıyosan bende isyan ederim artık..

valla ben doğru bulmuyorum herkes üstüne düşeni yapmalı, diğer çocuklarına yaptığı özveriyi bende göremeyince böyle sonuçlar çıkıyo diğer oğlunu evlendirikende gelinin memletine gitmiş yapmış düğünü ama a dan z ye kendisi ilgilenmiş herşeyi kendisi karşılamış bana kendi ağzıyla söylüyo e bende aynısını göremeyince kırgınlık oluyo işte..

zaten o konuda çok haklısın ama en büyük hata eşinde.düğün konusunda onun tepki gösterip yaptırması gerekirdi.neyse geçmiş artık.dediğim gibi eşinle mutluysan zor da olsa unutmaya çalış:34:

zaten o konuda çok haklısın ama en büyük hata eşinde.düğün konusunda onun tepki gösterip yaptırması gerekirdi.neyse geçmiş artık.dediğim gibi eşinle mutluysan zor da olsa unutmaya çalış:34:

haklısın teşekkür ederim :)

işte benim dediğimde o faydan yoksa zararında olmasın ve hala beni sömürmeye çalışıyosan bende isyan ederim artık..

canım bunu once esınle konusman lazım once esın arkanda olacakkı annesının sesı kesılsın
esıne bu evın bazı kuralları oldugunu ,
sen yokken kayınvalıdenın senden habersız kımseyı cagırmaması gerektıgını
senın duzenıne karısmaması gerektıgını ona hıssettırmenız lazım bunuda en yı esın yapar
benım anneannemde 2 cocugunu buyuttu yengemın ne bırgun bıryerı karıstırmısızdır ne duzenıne karısmısızdır ayıp cunkı ınsan bellı bı yastan sonra kendını agırdan almalı bence kayınvalıden boyle yaparak kendını kucultuyor

canım bunu once esınle konusman lazım once esın arkanda olacakkı annesının sesı kesılsın
esıne bu evın bazı kuralları oldugunu ,
sen yokken kayınvalıdenın senden habersız kımseyı cagırmaması gerektıgını
senın duzenıne karısmaması gerektıgını ona hıssettırmenız lazım bunuda en yı esın yapar
benım anneannemde 2 cocugunu buyuttu yengemın ne bırgun bıryerı karıstırmısızdır ne duzenıne karısmısızdır ayıp cunkı ınsan bellı bı yastan sonra kendını agırdan almalı bence kayınvalıden boyle yaparak kendını kucultuyor

aman işte eşlerin zayıf yanları bişey diyemiyo malesef.. ne diyelim hakkımızda hayırlısı olsun

asıl problem bunları görmeyen yada görmemelikten gelip seni düşünmeyen eşinde cnm bence

ve herzaman düşünceli alttan alan kişi üzülen taraf olur senin kırılmanı umursamaynı seni aileden görmeyeni el gibi hizmetçi gibi gören kayınvalidene artık ses çıkarma zamanın gelmişte geçiyor....sen elinden geleni yapmışsın konuşacaksın eşinle böyle böyle eğer birdaha uzun süre aklmaya gelirse ben hizmetçilik yapmaya niyetim yok kendi emeklerimle kurduğum düzeni birinin altüst etmesine de izin veresim yok deyip. istemediğini isterse annesini istediği yere götürebileceğini ama artık düzenini bozmak için uğraşmasına izin vermeyeceğini söyle tabi daha düzgün daha ılımlı ama açıkça dolaylı değil net bir şekilde

bu kadın insanı sinir hastası eder. tut kelin perçeminden durumu. eşinde kusura bakma ama odunmuş yani.gerçi seninde hataların var mesela kendını bu kadar ezdirmen gibi...

asıl problem bunları görmeyen yada görmemelikten gelip seni düşünmeyen eşinde cnm bence

ve herzaman düşünceli alttan alan kişi üzülen taraf olur senin kırılmanı umursamaynı seni aileden görmeyeni el gibi hizmetçi gibi gören kayınvalidene artık ses çıkarma zamanın gelmişte geçiyor....sen elinden geleni yapmışsın konuşacaksın eşinle böyle böyle eğer birdaha uzun süre aklmaya gelirse ben hizmetçilik yapmaya niyetim yok kendi emeklerimle kurduğum düzeni birinin altüst etmesine de izin veresim yok deyip. istemediğini isterse annesini istediği yere götürebileceğini ama artık düzenini bozmak için uğraşmasına izin vermeyeceğini söyle tabi daha düzgün daha ılımlı ama açıkça dolaylı değil net bir şekilde

işte başlarda konuşmaya çekiniyodum ama artık güzel güzel söylüyorum eşime oda beni anlamıyo değil aslında haklısın ama annem ne diyim ben şimdi ona diyo, hatta kadınada söylüyorum başkalarından konu açılınca ev ev üstünde olmaz herkes kendi evini düzenini bilsin herkes evinde mutlu olsun diye ama anlamak işine gelmiyo..

bu kadın insanı sinir hastası eder. tut kelin perçeminden durumu. eşinde kusura bakma ama odunmuş yani.gerçi seninde hataların var mesela kendını bu kadar ezdirmen gibi...

işte ben biraz fazla vicdanlıyım galiba aman kırılmasın darılmasın kimseyi üzmeyim diyordum ama bi baktım kendim üzülüyorum hep farkına vardım yani artık.. ve taviz vermiyorum

işte başlarda konuşmaya çekiniyodum ama artık güzel güzel söylüyorum eşime oda beni anlamıyo değil aslında haklısın ama annem ne diyim ben şimdi ona diyo, hatta kadınada söylüyorum başkalarından konu açılınca ev ev üstünde olmaz herkes kendi evini düzenini bilsin herkes evinde mutlu olsun diye ama anlamak işine gelmiyo..

sende aileni davet et, eşin mızmızlanırsa annem ne diyim dersin, tıpa tıp aynı cevapları ver, seninki anada bizimki bostan korkuluğumu dersin hatta, dinsizin hakkından imansız gelir, deli deliyi görünce sopasını saklar atasözleri boşuna söylenmemiş canım, hanımefendiliği bırak kenara, nabza göre şerbet ver

sevmede zaten sevmek zorunda değilisn ama işte anlamıolar zorla her şeyi yaparım ben, o beni seveceek die bencil bir tutum takınırlar kendileri çok sevio ya bizleri

sende aileni davet et, eşin mızmızlanırsa annem ne diyim dersin, tıpa tıp aynı cevapları ver, seninki anada bizimki bostan korkuluğumu dersin hatta, dinsizin hakkından imansız gelir, deli deliyi görünce sopasını saklar atasözleri boşuna söylenmemiş canım, hanımefendiliği bırak kenara, nabza göre şerbet ver

valla çok haklısın arkadaşım zaten alttan alanın tepesine çıkıyorlar kötü davranana kuzu gibiler, aslında resmen kötü niyetliler bazen saygı bile haketmiyolar..

:16::evet nabza göre şerbet her durumda kurtarır:16:

ben okurken sinir krizi geçirdim sen sabırlıymışsın.

sabır sabır çatladım ama artık o bendeyken dişlerimi sıka sıka bi hal oldum, en çok içimin almadığı şey temizliğe hiç önem vermiyo ya kadını içim almıyo, belki kendi temizliğne dikkat etse özen gösterse evime gelmesine bu kadar takmıcam ama öyle pis olduğu konular varki burda yazamam yani.. neyseki eşim annesine çekmemiş temizlik konusunda yoksa ben bitmiştim çok şükür eşim düzenli temiz adam..

valla çok haklısın arkadaşım zaten alttan alanın tepesine çıkıyorlar kötü davranana kuzu gibiler, aslında resmen kötü niyetliler bazen saygı bile haketmiyolar..

Tatlım burda adet oldu fevri yorumlar yapana evli değilsin heralde diyolar, ben evli değilim 5 ay sonra kısmetse evlenicem, ama emin ol kendi yapamayacağım hiçbi şey için başkasına akıl vermem, annemden, teyzelerimden, yengelerimden vs çok şey öğrendim, gördüm, sen ne kadar verici olursan o kadar alıcı oluyo karşı taraf, verdikçe verirsin, yaa acaba ayıpmı oluyo birazda bizmi versek demez kimse, ben eşeğim diyene semer vuran çok olur derler alınma bu lafa genel olarak söylüyorum, sen kendine ne kadar değer biçersen karşı taraf o kadar değer biçer, alıcı olan herkes için bu geçerli, bi kazak alıyosun diyelim, satıcı 20 lira dedi aa yok ben 50 veriyim diyomusun, saçma bi örnek oldu ama genel mantık bu

Back