- 3 Şubat 2012
- 4.218
- 693
- 398
işte ayıp olucanı düşünecek kafa yokki onda, benim ailem akşam gezmesine bile gelmez doğru düzgün siz yeni evlisiniz, çalışıyosunuz yormayalım, rahatsız etmeyelim diye
arkadaşım bu insan nasıl sevilebilir ki,elle tutulur hiçbir yanı yok.sadece eşinizin annesi olduğu için saygı duyarsınız o kadar..bir de yapılan haksızlıklar karşısında susmayın lütfen,sizi yeterince yıpratmışlar artık buna izin vermeyin.
işin zor canım mesafeyi koy pes etme eşinde alısır zamanlar lafını da esirgeme ezdirme kendini,kaynanam beraber oturalım diyordu ilk zamanlar ama ben naptım araya öle bi mesafe koydum ki net bi şekilde tavrımı da gösterdim hiç ezdirmedim kendimi sessiz olunca basına cıkıyorlar insanın bi esya almadılar düğün bile yapılmadı nikahla evlendik ama esimi cok sevdiğimden kabullendim,evimizi de uzakta tuttuk yoksa aynı senin gibi ensemizde olacaklardı eşimde yanımda olunca hiçbişey yapamadılar
annemdir, atamam satamam, napıyım, üç günlük ömrü kaldı vs (40'lı yaşlarını süren kayınvalideler için bile bunu söylüyolarya yuh) gibi söylemler kız tarafları içinde geçerlidir, o zaman ben de eve doldurayım anamı babamı kardeşimi koloni halinde yaşayalım, bide şuna ifrit oluyorum, anasına babasına sen bakarsın cemaat içinde övünür annem babam bizde kalıyo ben bakıyorum diye, yemeklerinimi sen yapıyosun sofralarınımı sen kuruyosun çamaşırlarınımı sen ütülüyosun döküntülerinimi sen topluyosun, madem o kadar kıymetliler anasının babasının işini kocalar yapsın o zaman, hizmet etmeye mecali olsa milletin kendi evini yalar yutar, sene seneyi aratıyo, heleki çalışan bayanların işi dahada zor, insan biraz düşünür yaa, el oğluna hizmet edip kıymetim bilinmicene boşanır gider anama babama hizmet ederim en azından hayır duası alırım, insanı zıvanadan çıkarıyolar,3 günlük ömürmüş, 2 ay önce 25 yaşında arkadaşım trafik kazasından öldü sözleşmesi var heralde kayınvalidenin 3 vakte kadar ölecem diye
sevme canım soğuk davran ama yinede saygılı ol. olabildiğince az muhattap ol. önemli olan eşinin yaklaşımı.. düğünde peki eşin ailene maddi manevi destek oldu mu? biz mesela eşimle birlikte yaptık düğünü onlardan bi şey olmayacağını anladım ama ailemi masraflara katmadım. babam sadece küçük bir kına yaptı.
ben diyorum zaten sürekli aynı evde yaşayamam diye, o güya sürekli yerleşmicek ama gelicek aylarca kalıcak ee ne anladım ben bu işten.. valla ilk zamanlar konuşamıyodum ama yavaş yavaş söylüyorum eşime ev ev üstünde olmaz diye..
kesinlikle olmaz cnm melek gibi bile olsa bi maraz cıkar sakın kabullenme siz bi aile oldunuz artık
işte birde bebeğim olsa (1 senedir olmuyo) eşim ona odaklanır onlara çok fazla kafa yormaz, tabi ilgilensiz görüşsün ailesi ben görüşme ilgilenme diyemem ama en azından kendi evine daha çok bağlanır..
canım düğünde eşim sadece kendi alması gereken eşyayı aldı ve altın aldı bir miktar düğün masraflarının hepsini babam yaptı, babam ben görevimi yapıcam dedi, benim almam gereken eşyayı babam aldı ben alıcam sana aldırmam dedi düğündede benden yardım kabul etmedi.. eşiminde zaten parası kalmamıştı düğüne altını eşyayı aldıktan sonra.. yani herşeyi babam yaptı bir lira masrafları olmadı düğüne ne eşimin ne ailesinin sormadılar bile babamda ağzını bile açmadı yardım edin diye
evet bebek olunca onlara olan ilgisi dağılır biraz peki kaynanan bebege bakmak istemez mi oluca??
annemdir, atamam satamam, napıyım, üç günlük ömrü kaldı vs (40'lı yaşlarını süren kayınvalideler için bile bunu söylüyolarya yuh) gibi söylemler kız tarafları içinde geçerlidir, o zaman ben de eve doldurayım anamı babamı kardeşimi koloni halinde yaşayalım, bide şuna ifrit oluyorum, anasına babasına sen bakarsın cemaat içinde övünür annem babam bizde kalıyo ben bakıyorum diye, yemeklerinimi sen yapıyosun sofralarınımı sen kuruyosun çamaşırlarınımı sen ütülüyosun döküntülerinimi sen topluyosun, madem o kadar kıymetliler anasının babasının işini kocalar yapsın o zaman, hizmet etmeye mecali olsa milletin kendi evini yalar yutar, sene seneyi aratıyo, heleki çalışan bayanların işi dahada zor, insan biraz düşünür yaa, el oğluna hizmet edip kıymetim bilinmicene boşanır gider anama babama hizmet ederim en azından hayır duası alırım, insanı zıvanadan çıkarıyolar,3 günlük ömürmüş, 2 ay önce 25 yaşında arkadaşım trafik kazasından öldü sözleşmesi var heralde kayınvalidenin 3 vakte kadar ölecem diye
evet bana uzak olsun ama kötü bişey dilemiyorum yinede, kendi evinde mutlu huzurlu olsun..
bak canım kendince herşeyde haklısın,zaten kaynananı da sevmek zorunda değilsin.sadece saygı göster ve mesafe koy arana.ama artık düğünü falan geç.erkek tarafının düğün yapmamasını şimdi değil,o zaman sorun yapmalıydın.bu kadar istiyorsan yapılsın diye uğraşsaydın.ayrıca sizin orda yapılan düğünü tabii ki siz karşılayacaksınız.neden yardım etmediler diyorsun ki.kaynananlarda elbette orada misafir,ne yapmalarını bekliyorsun.
eşinle mutluysan geçmişi bırak.geleceğe bak.
hala bu kadar ıyı nıyetle yaklasabılıyorsun boyle bır ınsana helal olsun sana arkadasım umarım mutlu olursun
kaynanam normalde bakmaz çünkü görümcemin küçük oğlu var seviyo ama çocuğa çok tahammül edemiyo ama bizde kalmak için bakmak ister olursa, ama ben istemem bakmasını
bırsey sormak ıstıyorum sanırım ayrı sehırlerdesınız
esınızın bulundugu sehırde kı dugununuzu yapmaktan vazgectıklerı zaman
sız ve aılenız ne tepkı verdınız bu duruma ?
canım ben zaten saygı gösteriyorum çünkü öyle gördüm büyüklerimden, ama ortada bi düğün varsa ortak olur kimse kimseye herşeyi yıkamaz ayrıca son anda vazgeçtikleri düğün yüzünden sevdiğimden ayrılamazdım ailemide üzemezdim.. şimdide tabiki unutmak istiyorum geçmişe bakmak istemiyorum ama bazı şeyler oluyoki insan hatırlıyo ve ben içime ata ata iyice sinir sahibi oldum sadece burada içimi dökmek istedim, olanları birileriyle paylaşmak istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?