kayınvalidemi bir türlü sevemiyorum :((

işte ayıp olucanı düşünecek kafa yokki onda, benim ailem akşam gezmesine bile gelmez doğru düzgün siz yeni evlisiniz, çalışıyosunuz yormayalım, rahatsız etmeyelim diye

işin zor canım mesafeyi koy pes etme eşinde alısır zamanlar lafını da esirgeme ezdirme kendini,kaynanam beraber oturalım diyordu ilk zamanlar ama ben naptım araya öle bi mesafe koydum ki net bi şekilde tavrımı da gösterdim hiç ezdirmedim kendimi sessiz olunca basına cıkıyorlar insanın bi esya almadılar düğün bile yapılmadı nikahla evlendik ama esimi cok sevdiğimden kabullendim,evimizi de uzakta tuttuk yoksa aynı senin gibi ensemizde olacaklardı eşimde yanımda olunca hiçbişey yapamadılar

evet gerçekten sinirlerim harap oldu yıprandı, hayatımda hiç kimseye beddua etmemiş bi insanımdır halada etmem kesinlikle insanları severim kin, nefret beslemem ama ilk defa hayatımda birisinden bu kadar çok nefret ettim ettirdi daha doğrusu.. yinede eşimin hatırına saygı gösteririm..

ben diyorum zaten sürekli aynı evde yaşayamam diye, o güya sürekli yerleşmicek ama gelicek aylarca kalıcak ee ne anladım ben bu işten.. valla ilk zamanlar konuşamıyodum ama yavaş yavaş söylüyorum eşime ev ev üstünde olmaz diye..

annemdir, atamam satamam, napıyım, üç günlük ömrü kaldı vs (40'lı yaşlarını süren kayınvalideler için bile bunu söylüyolarya yuh) gibi söylemler kız tarafları içinde geçerlidir, o zaman ben de eve doldurayım anamı babamı kardeşimi koloni halinde yaşayalım, bide şuna ifrit oluyorum, anasına babasına sen bakarsın cemaat içinde övünür annem babam bizde kalıyo ben bakıyorum diye, yemeklerinimi sen yapıyosun sofralarınımı sen kuruyosun çamaşırlarınımı sen ütülüyosun döküntülerinimi sen topluyosun, madem o kadar kıymetliler anasının babasının işini kocalar yapsın o zaman, hizmet etmeye mecali olsa milletin kendi evini yalar yutar, sene seneyi aratıyo, heleki çalışan bayanların işi dahada zor, insan biraz düşünür yaa, el oğluna hizmet edip kıymetim bilinmicene boşanır gider anama babama hizmet ederim en azından hayır duası alırım, insanı zıvanadan çıkarıyolar,3 günlük ömürmüş, 2 ay önce 25 yaşında arkadaşım trafik kazasından öldü sözleşmesi var heralde kayınvalidenin 3 vakte kadar ölecem diye

çok güzel yazmışsın canım işte kız tarafı sağlam oluyo nasılsa birde ky.valide bizdeyken annemler gelince onlara işte evimizi beğendinizmi bilmem ne sanki onun evladının evide bizimkiler yabancı gibi davranıyo o bizden benim anam babam el gibi davranıyo kadın gülermisin ağlarmısın durumları işte..

sevme canım soğuk davran ama yinede saygılı ol. olabildiğince az muhattap ol. önemli olan eşinin yaklaşımı.. düğünde peki eşin ailene maddi manevi destek oldu mu? biz mesela eşimle birlikte yaptık düğünü onlardan bi şey olmayacağını anladım ama ailemi masraflara katmadım. babam sadece küçük bir kına yaptı.

canım düğünde eşim sadece kendi alması gereken eşyayı aldı ve altın aldı bir miktar düğün masraflarının hepsini babam yaptı, babam ben görevimi yapıcam dedi, benim almam gereken eşyayı babam aldı ben alıcam sana aldırmam dedi düğündede benden yardım kabul etmedi.. eşiminde zaten parası kalmamıştı düğüne altını eşyayı aldıktan sonra.. yani herşeyi babam yaptı bir lira masrafları olmadı düğüne ne eşimin ne ailesinin sormadılar bile babamda ağzını bile açmadı yardım edin diye

kesinlikle olmaz cnm melek gibi bile olsa bi maraz cıkar sakın kabullenme siz bi aile oldunuz artık

kesinlikle olmaz cnm melek gibi bile olsa bi maraz cıkar sakın kabullenme siz bi aile oldunuz artık

işte birde bebeğim olsa (1 senedir olmuyo) eşim ona odaklanır onlara çok fazla kafa yormaz, tabi ilgilensiz görüşsün ailesi ben görüşme ilgilenme diyemem ama en azından kendi evine daha çok bağlanır..

işte birde bebeğim olsa (1 senedir olmuyo) eşim ona odaklanır onlara çok fazla kafa yormaz, tabi ilgilensiz görüşsün ailesi ben görüşme ilgilenme diyemem ama en azından kendi evine daha çok bağlanır..

evet bebek olunca onlara olan ilgisi dağılır biraz peki kaynanan bebege bakmak istemez mi oluca??

bak canım kendince herşeyde haklısın,zaten kaynananı da sevmek zorunda değilsin.sadece saygı göster ve mesafe koy arana.ama artık düğünü falan geç.erkek tarafının düğün yapmamasını şimdi değil,o zaman sorun yapmalıydın.bu kadar istiyorsan yapılsın diye uğraşsaydın.ayrıca sizin orda yapılan düğünü tabii ki siz karşılayacaksınız.neden yardım etmediler diyorsun ki.kaynananlarda elbette orada misafir,ne yapmalarını bekliyorsun.

eşinle mutluysan geçmişi bırak.geleceğe bak.

evet bebek olunca onlara olan ilgisi dağılır biraz peki kaynanan bebege bakmak istemez mi oluca??

kaynanam normalde bakmaz çünkü görümcemin küçük oğlu var seviyo ama çocuğa çok tahammül edemiyo ama bizde kalmak için bakmak ister olursa, ama ben istemem bakmasını

yaa ne güzel yazmışsın arkadaşım ağzına sğlık

düşüncelerimi ayynen yazmışsın:)))))

evet bana uzak olsun ama kötü bişey dilemiyorum yinede, kendi evinde mutlu huzurlu olsun..

hala bu kadar ıyı nıyetle yaklasabılıyorsun boyle bır ınsana helal olsun sana arkadasım umarım mutlu olursun

canım ben zaten saygı gösteriyorum çünkü öyle gördüm büyüklerimden, ama ortada bi düğün varsa ortak olur kimse kimseye herşeyi yıkamaz ayrıca son anda vazgeçtikleri düğün yüzünden sevdiğimden ayrılamazdım ailemide üzemezdim.. şimdide tabiki unutmak istiyorum geçmişe bakmak istemiyorum ama bazı şeyler oluyoki insan hatırlıyo ve ben içime ata ata iyice sinir sahibi oldum sadece burada içimi dökmek istedim, olanları birileriyle paylaşmak istedim..

bırsey sormak ıstıyorum sanırım ayrı sehırlerdesınız
esınızın bulundugu sehırde kı dugununuzu yapmaktan vazgectıklerı zaman
sız ve aılenız ne tepkı verdınız bu duruma ?

hala bu kadar ıyı nıyetle yaklasabılıyorsun boyle bır ınsana helal olsun sana arkadasım umarım mutlu olursun

umarım herkes çok mutlu olsun, kendim için istediğim tüm güzellikleri kat kat başkaları içinde istiyorum, asla bana olmasını istemediğim birşeyi başkasına dilemem, sevmesemde herkes kendince mutlu huzurlu olsun..

kaynanam normalde bakmaz çünkü görümcemin küçük oğlu var seviyo ama çocuğa çok tahammül edemiyo ama bizde kalmak için bakmak ister olursa, ama ben istemem bakmasını

bencede o bakarsa cocuğa sizden hiç çıkmaz yaptıklarını abartır cocukta huzursuz bi ortamda büyür yazık olur yani

bırsey sormak ıstıyorum sanırım ayrı sehırlerdesınız
esınızın bulundugu sehırde kı dugununuzu yapmaktan vazgectıklerı zaman
sız ve aılenız ne tepkı verdınız bu duruma ?

ailem kesinlikle bişey demedi kendileri bilir kızım üzülme sen dediler, eşimde ailesi istemediği için sanırım kendince kızdı ailesine ama oda bişey demedi onlar istemeyince destek olmayınca ne desinki

yok canım,iş nedeniyle ben çok yer gezdim.her yerde kız tarafı yaptığı düğünü kendi karşılar.hatta bir tanıdığım bir gün kına bir gün düğün yaptılar.hatta orda çekilen fotoğrafları da kendileri aldılar.benim kız kardeşimde evlendi.bizim taraftaki düğünü babam karşıladı.hatta diğer tarafataki düğün için tuttuğu arabanın parasını da babam karşıladı,erkek tarafı da misafir olarak geldiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…