- 24 Nisan 2015
- 6.865
- 7.041
- Konu Sahibi kirmizigitar
neden bu kadar ıyı nıyetlısınız kı, bana ve aıleme gereke saygıyı yapmamıs benı her fırsatta rezıl etmek ıcın elınden gelenı yapmıs esım olan adama analık babalık yapmamıs ınsanlara bu kadar hurmet etmem dogrusu...neresinden tutulur neresinden anlatilir bilmiyorum. eski konularimi bilenler durumumu biliyordur. kisaca anlatayim.
esim amca ve yengesinden evlatlik alinmis. yani kv ve kp oz anne baba degiller. ve bu sebepten sanirim ki esim evlenene kadar hic ama hic deger vermemisler.onlara sorsan "calis para getir demedik dovmedik univ gitmesine izin verdik daha napalim " diyorlar. halbuki esim ortaokuldan sonra calisip disardan lise bitirmis univ tev burslariyla okumus evden yillardir kurus almayan kendi kendini gecindiren adam ama onlara gore univ gitmesine izin vermek bile bi lutuf...
kp kendi dukkani kendi evi kazanci orta halli diyebiliriz ve inanin bu insanlar masraf olmasin diye ellerinden gelse yemek yemezler 50 liraya ihtiyaci olsa cebinde 100 lira olsa bile gidip param yok diye dilenir borc alir o parayi harcamazlar.
esim evlenene kadar yasadiklari evde hic bir ozel alani olmamis. 2+1 evleri olmasina ragmen esimin giysileri vitrinin alt gozunde tikistirilmis bir halde, gomlekleri kapinin arkasinda askida, yer dosegi serilerek uyumus gectim yatagi nevresimi bile olmamis...
kv temizlik konusunda tertip duzen konusunda facia bir kadin oldugundan esim okb olmus ve inanilmaz derecede titiz. bu konuda kv surekli atisirlar ve esim evlenmeden oncesi son 5 yil annesinin evinde 1 corba dahi icmemistir.
6 yil sevgililigin ardindan evlenicez, esim bir umut bana cocuklugumda bana cikolata bile almadilar paramizi harcamayalim buyuyunce ev isticen araba isticen o zamana saklayalim dedikleri icin evlenmeye karar verdigimizde esim yillardir evden de bisi almiyo kendi cabasiyla okuyo vs zaten babasina ne kadar paramiz var ben evlenmek istiyorum artik dediginde kp tepkisi ben kimseye ev kuramam isteyen burda yanimizda oturur istemeyen ne hali varsa gorsun dedi.
benim babamda bana emekli ikramiyesini vermisti evlenirken ve artik emekliyim bu parayla ne yaparsan yap benden baska kurus para cikmaz sen evlenirken dedi. karsi taraftan boyle bir tepki gorunce ben de kendi paramla bodrum kat bir ev aldim.
esim sahane bir insan. babam ona resmen hayran. saygili ilgili gorgulu... ama aile sorunlu ve babama bu durumu caktirmak istemiyoruz diye soz nisan tanisma isteme hepsini tek gece 2 saatte yapmaya karar verdik.
bu surecte kv ben senelerdir bohca yapicam ogluma diye kuruluyorum da siz hicbisey istemiyosunuz da felan deyince esimle biz istemeden once karsilikli adet yerini bulsun bohca hazirladik. esime de dedim annenin de heves ettigi eklemek istedigi birseyler varsa koysun icinde kalmasin. nisan aksami kv getirdigi bohcadan cikanlarla dehsete dustum. en az 56 bedenin giyebilecegi orme bir hirka, ustelik giyilmis tuyleri cikmis heryerden. kullanilmis sararmis bir dolu havlu tulbent. pazarda satilan uzerinde hello kity baskisi olan bir adet kulot, ve inanamazsiniz ama kirmizi zincirli felan bir fantazi kostüm!
capi bu kadar neyse deyip tesekkur ettim hic sesim cikmadi. esimle biz bohca hazirligi yapmistik allahtan hatta esime paramiz cok yok masraf olmasin diye daha onceden ceyizime aldigim gecelikleri koydum bohca diye sirf.
nisan tanisma olayindan 3 ay sonra evlendik. aile sorunlu olunca arayi kisa tutmak istedik. evimiz zaten alinmisti nisandan aylar once diye direkt boya badana esya islerine girdik. hazirlik suresinde bir defa bile evimiz nasil nerde neye ihtiyacimiz var sormadilar dahi. olur da kurus para ister masraf cikartiriz diye. esim buzdolabini almisti nisandan once. onlarda sadece esime 5 bin liralik limit verip tv alirsiniz dediler.esimde madem hicbisey almiyolar guzel bi tv alacam dedi 3 binliraya tv aldik eve. sonra tabi bununda lafi yapildi. 3000tl tv sart miydi diye.... evimizi kurduk herseyini esimle aldik yaptik babam bu arada 5 binlira verdi bana esyalari alirken kullanirsiniz diye. bu evrede ne ben ne ailem sadece 15 20 gunde bir 3 4 dk telefonla gorustuk ayip olmasin diye.
evi kurduk nikaha kalmis 15 gun gelin bi evimizi gorun bari dedik. kv evi gezdi ve "udt kat olsaymis keske" dedi. onu da yuttum. aileler ikinci kez nikah gunumde gorustuler. kp nikahta babama bugun ark babasi befaat etti aslinda yaninda olmam gerekiyordu ama malesef burdayiz bile demis!
gelinlik bakmaya gittik maasimi cekip parasini odedim. esimde kurus yoktu.
gelinin evden cikma muhabbeti var, malum adettir kizlar kapiyi turuyolar. kp 20 lira cikarip soyguncusunuz siz dedi basti gitti. kv ise kapinin onunde "ah ben seni aliyorum bugun gor bak sana bunu sormaz miyim " diyerek tum sulalemin icinde beni de kendini de rezil etti. halbuki biz ceyizimi bile evden babamin arabasiyla babam annem ben tasidik ruhlari bile duymadi. millet sandik parasi diye binlira aliyor....
nikahimizda erkek tarafindan topu topu 5 ceyrek takildi. onun da 3 u zaten is arkadaslarindan geldi. biri komsularindan. nikahtan 6 ay sonra dayisi nikaha gelmedigi icin gram altin gondermis...
kv nikahtan 1 ay sonra arayip komsunun kizinin dugunu var gelin de borcunuzu odeyin dedi.
esim zerre kadar gorusmek istemiyor onlarla. ben yuzlerine bakmasam kimsenin diyecek lafi yok. zaten 3 4 ayda bir gideriz. ben ayda bir ararim.
gecen esime hadi annenlere gidelim bu aksam dedim. cani hic istemedi ama olmaz anne babadir bosver dedim kalktik gittik. elimiz bos gitmeyelim dedik. ama esim o evde birsey yemiyor icmiyor bende oyle. girdik markete eti kiymasi yogurdu tereyagina kadar 2 araba dolusu market alisverisi yaptik goturduk. kp evde bile yoktu. oturduk 1 saat kalktik geldik. tesekkur bile edilmedi. ustune kv goturdugumuz cikolatadan acmis bi paket " ben yapmadim siz getirmissiniz bundan yersiniz artik" dedi.
onlar icin aslinda cok uzuluyorum. ve inanin cidden seviyorum. ama bana ve esime yaptiklari soylediklerini hic hazmedemiyorum yinede.
ama kv oglunu ondan calmisim gibi bir tavir icerisinde. secim kagitlari eve gelmis arayip bana " bizimkiler gelmis ama kocaninki yok muhtara gidicem" dedi. anne ikametimiz burda ya buraya geldi kagidi dedim 1,5 yillik evliyiz, o kadar mi koptu oglum benden dedi aglamaya basladi...
hem cok kirgin ve cok kizginim hem de yazik diyorum onlara kiyamiyorum. ama ogullarinjn aklina onlara gidelim evlerinin bi eksigini gorelim demek gelmiyor ben soyluyorum yaptiriyorum saniyor ki oglu hep gidecek hep alacak ama ben engel oluyorum. oyle agrima gidiyor ki....
ne ararım ne gıderım, esım ısterse o kırılmasın dıye ugrar bes dk gecerım..
sızde onlara hurmet edecegım dıye kendınızı üzecegınıze bırakın gorusmeyı , onlara ayırcagınız vaktı kendı aılenıze esınıze ayırın, boylelerıne saygı da sevgıde gereksız..
cunku her anne baba ebeveyn olmayı beceremıyor...