- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Merhaba arkadaşlar, size 3-4 gün önce olan bir olayı anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta teog sınavı dolayısıyla kızıma ve oğluma 2 gün okul tatildi. Gündüz bir gün anneannensinde bir günde babaannesinde durdular çalıştığım için. Babaannesine gittikleri gün genelde bilirsiniz kardeşler birbirini çok sevmelerine rağmen didişirler. Biri 12 diğeri 7 yaşında yine didişmişler kızım kardeşinin kolunu sertçe tutup ikaz etmiş. Oğlumda babaannesine şikayete etmiş (bu arada kayınvalidemin evini su basmış bulaşık makinesinin hortumundan kaynaklı) sanırım onun siniriyle kızıma sen bu çocuklar ne izliyorsun niye kolunu sıkıyorsun o....u zi..i demiş. Kızım beni aradı ve anne sana bir şey soracağım o.....u ne demek dedi şaşırdım tabii o nereden çıktı kızım ne biçim laf o dedim. Babaannem bana dedi küfür mü o anne dedi. Şok oldum kızmış sana babaannen ben konuşurum dedim. Gün içinde kayınvalidemi aradım napıyosun anne filan dedim ilk başta işte evi su bastı onunla uğraşıyorum filan dedi kolay gelsin dedim. Sen xxx'e böyle bir laf etmişsin galiba o da bana anlamını sordu dedim. Evet evi su basmıştı onlarda kavga edince sinirlendim söyledim dedi. Eve su basmasının sebebi çocuklar mı anne? çocuk bana anlamını sordu nasıl bir açıklama yapmamı isterdin. Bu laf değil çocuğa kimseye söyleyenecek laf değil bir babaanne olarak torununa bu kelimeyi söyleyebiliyorsan helal olsun dedim kapattım. Sonra aradı işte canım ben öyle dedim diye hemen öyle mi oluyor dedi. Neyse akşam çocukları almaya gittik hiç konuşmadım kayınpederim ve kaynımla konuştum 5-10 dakika sonra çıktık. Eve geldiğimizde oğlum baba babaannem ablama küfür etti dedi. Eşimde ne küfürü deyince oğlum bir anda ağzından çıkardı. Eşim çok sinirlendi ertesi gün aramış annesini ve kayınvalidem inkar etmiş (ki bir önceki akşam dedesine bugün sinirimden kuzuya küfür ettim demiş, dedesi ne dedi diye sormuş kızıma kızım susmuş, anne küfür sonuçta dedeme nasıl söyleyeyim o kelimeyi dedi) ben ona söylemedim bulaşık makinasına söyledim torunuma hiç söyler miyim? demiş. Eşim Allah'tan annesinin çok kolay yalan söyleyebildiğini ve inkar edebildiğini bildiği için yalan söyleme bir daha böyle bir şey duymayacağım bak çok kötü olur demiş kapatmış telefonu. Hem kızıma çok kötü bir kelime edip hem de inkar ediyor beni yalancı durumuna düşürmek için. O günden beridir hiç telefonda dahi konuşmadım görmedim de. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?