• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDEM...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
248
Merhaba arkadaşlar, size 3-4 gün önce olan bir olayı anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta teog sınavı dolayısıyla kızıma ve oğluma 2 gün okul tatildi. Gündüz bir gün anneannensinde bir günde babaannesinde durdular çalıştığım için. Babaannesine gittikleri gün genelde bilirsiniz kardeşler birbirini çok sevmelerine rağmen didişirler. Biri 12 diğeri 7 yaşında yine didişmişler kızım kardeşinin kolunu sertçe tutup ikaz etmiş. Oğlumda babaannesine şikayete etmiş (bu arada kayınvalidemin evini su basmış bulaşık makinesinin hortumundan kaynaklı) sanırım onun siniriyle kızıma sen bu çocuklar ne izliyorsun niye kolunu sıkıyorsun o....u zi..i demiş. Kızım beni aradı ve anne sana bir şey soracağım o.....u ne demek dedi şaşırdım tabii o nereden çıktı kızım ne biçim laf o dedim. Babaannem bana dedi küfür mü o anne dedi. Şok oldum kızmış sana babaannen ben konuşurum dedim. Gün içinde kayınvalidemi aradım napıyosun anne filan dedim ilk başta işte evi su bastı onunla uğraşıyorum filan dedi kolay gelsin dedim. Sen xxx'e böyle bir laf etmişsin galiba o da bana anlamını sordu dedim. Evet evi su basmıştı onlarda kavga edince sinirlendim söyledim dedi. Eve su basmasının sebebi çocuklar mı anne? çocuk bana anlamını sordu nasıl bir açıklama yapmamı isterdin. Bu laf değil çocuğa kimseye söyleyenecek laf değil bir babaanne olarak torununa bu kelimeyi söyleyebiliyorsan helal olsun dedim kapattım. Sonra aradı işte canım ben öyle dedim diye hemen öyle mi oluyor dedi. Neyse akşam çocukları almaya gittik hiç konuşmadım kayınpederim ve kaynımla konuştum 5-10 dakika sonra çıktık. Eve geldiğimizde oğlum baba babaannem ablama küfür etti dedi. Eşimde ne küfürü deyince oğlum bir anda ağzından çıkardı. Eşim çok sinirlendi ertesi gün aramış annesini ve kayınvalidem inkar etmiş (ki bir önceki akşam dedesine bugün sinirimden kuzuya küfür ettim demiş, dedesi ne dedi diye sormuş kızıma kızım susmuş, anne küfür sonuçta dedeme nasıl söyleyeyim o kelimeyi dedi) ben ona söylemedim bulaşık makinasına söyledim torunuma hiç söyler miyim? demiş. Eşim Allah'tan annesinin çok kolay yalan söyleyebildiğini ve inkar edebildiğini bildiği için yalan söyleme bir daha böyle bir şey duymayacağım bak çok kötü olur demiş kapatmış telefonu. Hem kızıma çok kötü bir kelime edip hem de inkar ediyor beni yalancı durumuna düşürmek için. O günden beridir hiç telefonda dahi konuşmadım görmedim de. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Öyle diyince öyle mi oluyor pişkinliğinden sonra o zaman en baba o..u sensin derdim, öyle diyince öyle olmuyo nasılsa

İnan aklımdan geçmedi değil ama dediğim gibi bu lafı söylemeyi ben kendime yakıştıramadım. Bir de geçen gün bir arkadaşıyla ilgili konuşmuştuk ben o kadından hiç hoşlanmıyorum demiştim. Neden dediğinde de önüne gelene en önemlisi de gelinine torununa bu lafı kullandığını duyduğum andan beri ona nefretle bakar oldum. Aklı başında olsa bu lafı gelinine torununa söylerken düşünür oğlu ne oluyor bu durumda dedim bir de bana hak vermişti.

o nasıl laf ya ?
ayıp öle denmez şimdiki çocuklar herşeyi merak etip soruyo nasıl açıklanır bu laf bilemedim.
büyük olucak bide örnek olucak?
hoş kötü söz sahibinindir pek bişi söylenmez.

Mesafe mesafe mesafe. Bırakmayın ona ya. Benim can parçam çocuğuma kim böyle bir ahlak dışı laf edebilir. Sokakta olsa kavga cinayet sebebi. Vallahi yaşını başını almış kadın ne büyük ayıp!

Aynen öyle içim buz gibi oldu yani bu saatten sonra nasıl yüzyüze bakarız bilmiyorum.

Tavrınız cok net olmuş saygınızıda korumussunuz bravo. Herkes kendı yaptıgından utanmış oldu. Bana kalırsa cok irdelemeyın tavrınızı koruyun bırdaha tekrar etmez bna kalırsa

o nasıl laf ya ?
ayıp öle denmez şimdiki çocuklar herşeyi merak etip soruyo nasıl açıklanır bu laf bilemedim.
büyük olucak bide örnek olucak?
hoş kötü söz sahibinindir pek bişi söylenmez.

Kızım hala ara ara soruyor anne çok mu kötü bir kelime o neden hala ne anlama geldiğini söylemiyorsun diyor.

Siz yine bir bakıma şanslısınız. Eşiniz sizin yanınızda olmuş.

Evet o konuda şanslıyım. Ama annesini çok iyi tanıyor eşim. Gerçekten yapıp inkar ettiğini biliyor kaç kez şahit oldu bu duruma. Yine aynısını yaptı yani karın abartıyor ben ona demedim yalancı olan benim yine. Eşim de karım bugüne kadar senin yapmadığın bir şeyi asla yaptı demedi ağzından duymadım ama senin ağzından çok duydum demiş. Bir daha böyle bir laf duyarsam torunlarının yüzünü göstermem sana aklını başına topla demiş.

Evet o konuda şanslıyım. Ama annesini çok iyi tanıyor eşim. Gerçekten yapıp inkar ettiğini biliyor kaç kez şahit oldu bu duruma. Yine aynısını yaptı yani karın abartıyor ben ona demedim yalancı olan benim yine. Eşim de karım bugüne kadar senin yapmadığın bir şeyi asla yaptı demedi ağzından duymadım ama senin ağzından çok duydum demiş. Bir daha böyle bir laf duyarsam torunlarının yüzünü göstermem sana aklını başına topla demiş.
Bence eşiniz verilebilecek en güzel cevabı vermiş. Siz soğuk davranın sadece mesafenizide koruyun. Eşinize de tebrikler maşşalah çok güzel korumuş sizi. Burda okuduklarımızdan sonra... Sizin birşey yapmanıza gerek kalmamış bile

konuda çok kararsız kaldım açıkçası.

benim babannemin de ağzı biraz bozuktur, sanırım ondan ben biraz daha babanneci olacağım.
hani tepkinizi göstermişsiniz, iyi etmişsiniz, daha konuşmamak falan yapmayın derim.

babannem öyledir mesela, ama bize babannem bakmasına rağmen bizim ağzımız bozuk değildir.

kesinlikle yaptığı yanlış.. eski insanlar işte lafın ucu nereye gidiyor düşünmüyorlar ki. çocuğun merak edip sana soracağını bile düşünmemiştir eminim ayrıca evet kızmakta haklısınız ama oda sinirle söylemiş torun bu sevilmez mi öyle bir lafı yakıştırıpta söylememiştir diye düşünüyorum. dersini de almıştır sanırım.
eşinizde sizde tavrınızı belli etmişsiniz.

Back