• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDEM...

Ben bir süre görüştürmezdim.
Yalan söyleyen bir insan , yalan söyletmeyi de öğretir.
Bir mesafe koyun bi müddet bence araya

Evet, birkaç kez onu da yapmışlığı var. Örneğin bir yere gidiyorlar annene söyleme başka bir yerdeyiz de diyor. Allah'tan kızım asla dediğini yapmıyor neredeyse orayı söylüyor. Kızımın yalan söyleme huyu hiç yok ve ne olursa olsun kızacağım bir şey dahi yapmış olsa doğruyu söyler. Bu zamana kadar hep yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğunu sürekli anlattım ve bende hiç yalan söylemedim ya da kandırmadım. Babaanneme annesi hiç öğretmemiş yalan söylemenin iyi bir şey olmadığını keşke öğretseymiş dedi :)

Evet, birkaç kez onu da yapmışlığı var. Örneğin bir yere gidiyorlar annene söyleme başka bir yerdeyiz de diyor. Allah'tan kızım asla dediğini yapmıyor neredeyse orayı söylüyor. Kızımın yalan söyleme huyu hiç yok ve ne olursa olsun kızacağım bir şey dahi yapmış olsa doğruyu söyler. Bu zamana kadar hep yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğunu sürekli anlattım ve bende hiç yalan söylemedim ya da kandırmadım. Babaanneme annesi hiç öğretmemiş yalan söylemenin iyi bir şey olmadığını keşke öğretseymiş dedi :)
Çok dikkat edin , eşinizin annesi bile olsa evlatlarınızı uzak tutmaya çalışın.
İnsanoğlu nankördür.

çok ayıp etmiş, çocuğa öyle bir kelime sarfedilir mi? günahtır...
evini su bastıysa çocuklar sebep olmadı ya, iki gün üstüste anneanneye bıraksaydınız da kıskanırlardı, bize bırakmadı derlerdi...

yorum yapan arkadaşlar tüm babaanneleri de bir kefeye koymuşlar, torununa canını verecek babanneler de tanıyorum, sizinkisi de eminim pişman olmuştur ama çocuk unutmayacak bu lafı, siz de çocukla babaanne tek kalsa rahatsız hissedeceksiniz... iyice anlasın kabahatini, bir daha yaşanmaz umarım.

çok ayıp etmiş, çocuğa öyle bir kelime sarfedilir mi? günahtır...
evini su bastıysa çocuklar sebep olmadı ya, iki gün üstüste anneanneye bıraksaydınız da kıskanırlardı, bize bırakmadı derlerdi...

yorum yapan arkadaşlar tüm babaanneleri de bir kefeye koymuşlar, torununa canını verecek babanneler de tanıyorum, sizinkisi de eminim pişman olmuştur ama çocuk unutmayacak bu lafı, siz de çocukla babaanne tek kalsa rahatsız hissedeceksiniz... iyice anlasın kabahatini, bir daha yaşanmaz umarım.

İnşallah. Haklısınız bize niye gelmiyorsunuz diyor tatillerde. Hatta arada siz anneannenizi benden çok seviyorsunuz diye laf sokuşturması da yapmıyor değil. Bizim babaanne göstermelik yapıyor, milletin yanında kurban olayım ben size canlarım bitanelerim ama yalnızken genelde yarım saat sonra bağırmaya başlar.

İnşallah. Haklısınız bize niye gelmiyorsunuz diyor tatillerde. Hatta arada siz anneannenizi benden çok seviyorsunuz diye laf sokuşturması da yapmıyor değil. Bizim babaanne göstermelik yapıyor, milletin yanında kurban olayım ben size canlarım bitanelerim ama yalnızken genelde yarım saat sonra bağırmaya başlar.

hadi büyüğüdür, kavga yaparken onlara durun ayrılın diye bağırır, sabrı az derim, tahammülsüz derim ama küfretmeye hiç hakkı yok, çocuk onlar kardeşler tabi ki didişir birbirine sataşır, büyük olarak idare etmeli... allah büyüklere de akıl fikir versin ne diyeyim...

Kızım küfürün kötü bir şey olduğunu biliyor o nedenle dedesi ne küfürü etti babaannen diye sorduğunda anlamını bilmesede kötü bir kelime yani küfür olduğunu tahmin ettiğinden dedesine söyleyememiş babaannesinin söylediği lafı.
Ben kufurü bilirim ama anlamlara bilmeyenler denim.. Çünkü ailem bana kufuru öğretmedi hic bi zamanda... Anlami bilmeden kufuru ettiğimde oluyor. Esimede hic bi zamanda etmedim çok şükür. Küfür etmek çok kotudur. Etmeyi de beceremem. Kiziniz kufursuz buyusun sadece kotu olduğu bilsin anlami bilmesine gerek yok.

Biliyormuş ama o öyle dedi diye hemen öyle mi oluyormuş bana karşı savunması bu oldu. Eşime karşı da beni yalancı çıkararak kendini savunmak istemiş. Ben ona demedim karın uydurmuş hiç torunuma öyle bir şey der miyim makinaya dedim demiş :)
canım elbet der misal;
benim kv torunu için o benim torunum değil kızım onu ben doğurdum babası oğlum(oğlumdan çocuk doğurdum) der .eşime dedim ay dediyse ne var o öyle deyince öyle mi oluyor der. ve bana kızar abartıyorsun diye...

Bence bir daha yapmadıktan sonra uzatmayın.
resmi ve mesafeli davranın

Haklısınız ama bu ilk değil bu olaydan sonra anladım. Bir keresinde daha demiş kızım söylemişti hatta ben o zaman saçmalama kızım babaannen sana öyle bir şey söylemez sen yanlış duymuşsundur ya da yanlış anlamışsındır dedim. Kayınvalideme sorduğumda ise yok ben ona demedim kalbime bir ağrı girdi ağrıya dedim dedi ben bile inanmıştım o zaman konduramadığım için. Ama şimdi anladım ki o zamanda söylemiş, bu sefer bana itiraf etti eşime inkar.

Allah sizi kvnize muhtaç etmesin. Çocuklarinizi kvnizle başbaşa bırakmayın. Mesafeli olmak galiba en iyisi. İnsanlar ne kadar dikkatle büyütürken birilerinin bu derece umursamaz davranması sinir bozucu bir durum.

demek ki kadının ağzı bozuk. madem öyle yanlarında olmadıktan sonra çocuklarınızı ona bırakmayın. kocaman kadını öyle demişin, böyle demişin DEME deyip eğitemeyeceğinize göre:KK12:

Bence bir süre görüşmeyin kendisi muhakak arıcaktır siz yine taviz vermeyin ki anlasın hatasını anlayabilirse bazende ne yapsan anlamazşar kendi yaptıklarını doğru bulurlar kız anneleri bir başka oluyor

Back