Kayinvalidem yuzunden nisanlimla kavga ettik

Neee eve yatılı gelmek mi? Evlenip çocuğunuz olsa sürekli müdahele eder rahat bırakmaz torununa kendi çocuğu gibi davranır bence. Koşarak uzaklaş kaç, kaç ,kaç diyorum
Bende boyle dusundugum icin kavga cikardim. Ama nisanlim sen beni hic anlamiyorsun benim evime zamanli zamansiz yatili gelen kisi annem bile ols kovarim ama suan ne yapayim uyardim iste daha ne yapabilirim diyo. Ama ortamda uyarmiyor daha sonr uyariyor. Bu da benim sinirimi bozuyor

Bende boyle dusundugum icin kavga cikardim. Ama nisanlim sen beni hic anlamiyorsun benim evime zamanli zamansiz yatili gelen kisi annem bile ols kovarim ama suan ne yapayim uyardim iste daha ne yapabilirim diyo. Ama ortamda uyarmiyor daha sonr uyariyor. Bu da benim sinirimi bozuyor
Daha size söylenen laflar karşısında bir şey demiyor dut yemiş bülbül gibi susuyor. Eve annesi gelecek de kovacakmış peh. Kendisi de inanıyor mu buna peki

Inaniyor valla baya hatta ben suclu ciktim. Onu ezik anne kuzusu zannediyormusum.....
Kendinizi seviyorsanız uzak durun evlenmeyin derim. İstediğiniz kadar onu sevin ama çok üzülür yıpranırsınız evlenirseniz. Annesi sinyalleri çakmış önceden. Nişanlınız da söylediği gibi annesi eve geldiğinde kovacak bir tip değil. Olay anında konuşmuyor , sonra kimse yokken annemi uyardım diyor ama yalan söyleyip söylemediği ne malum? Belki hiç konuşmuyordur .

Henüz evlenmeden bu şekilde doluyorsanız, evlendikten sonra asla sindiremezsiniz. hep içinize dert olacak. daima orada bir köşede kalacak ve daima eşinize karşı içinizde öfke olacak. bu öfke hiç bitmeyecek. bundan emin olun. evlendiğinizde bu yazdığımı hatırlayacaksınız. haklıymış diyeceksiniz. kaynananıza olan nefretiniz yüzünden zaman zaman eşinizden soğuyacaksınız. bu konu hep evin bir köşesinde duracak.

size düşen ya kaynananızı öyle kabul edip artık konuyu kapatacaksınız ya da ayrılmak zorundasınız.

o kadın o adamın annesi. sizin için annesinden vazgeçmeyecek. tabiatı değişmeyecek. şimdiye dek değişmediyse evlendiğinizde asla değişmeyecek. sizin istediğiniz forma hiç dönüşmeyecek. 6 senelik ilişkinizde değişmeyen adam evlenince şak diye değişmez. daha da kötü olur.

ya bu deveyi güdeceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz.

kaynananız ilişkiniz devam ettiği sürece hayatınızda olmaya devam edecek. bunun çözümü yok. forum kaynana konularıyla dolu. evlenince işler daha da kötü oluyor ama asla düzelmiyor.

Annesi eve gelince kovacakmış siz de inandınız mı kim eve gelen annesini kovar siz kendi annenizi kovar mısınız zannetmiyorum oda kovmaz.

Annesi eve gelince kovacakmış siz de inandınız mı kim eve gelen annesini kovar siz kendi annenizi kovar mısınız zannetmiyorum oda kovmaz.
Hem zaten öz annesini kovabilecek tıynette olan birinden de koca olmaz ki. Konunun bir de bu tarafı var. İnsan hiç öz annesini evine geldi diye kovar mı? Psikolojisi düzgünde ve edepliyse asla kovmaz.

Bu şekilde konuşan biri sadece anı kurtarmak istiyordur. Dürüst değildir.

Aranizin bozulma nedeni kv degil sensin..daha cok toysun olgunlasman lazim bir erkege annesini kotulememeyi bilmen lazim bunu böyle yasayarak öğreniyorsun ablan olarak tavsiyem bir daha nişanlına annen böyle annen şöyle diyip durma kv ile aranda gecen seyleri nişanlına yansıtma

Anasına daha o anda guzelce mudahale edemeyen evden mi kovacakmis. Neremizle gülelim. Ha ayrıca bu cümle de bir absürt geldi direk evden kovarimla konuya girmek. Hayir olmaz öyle şeyler mesafemizi korurum ben falan demek yerine büyük büyük laflar etmesi bile bir sorun olduğunu gösteriyor. Sana birsey diyeyim mi bastan gozune batan hersey evlilikte daha da buyuyerek sorun haline geliyor. İçine sinmeyen noktada koşarak uzaklasacaksin

Herkese merhaba kizlar.
Ben 5 aylik nisanliyim. Bu surecte baslarda kayinvalidem ile konusurduk ama konustukca patavatsiz laflar etmesi yuzunden arama mesafe koydum. Patavatsiz laflara ornek vermem gerekirse bos konusuyor deyim kisacasi. Kalbi iyi midir kotu mudur bilmiyorum ama boyle sey modeller olur ya ortamdaki herkes ondan korkar luzumsuz bir laf edecek diye. Oyle birisi kendisi. Surekli aile fertleri tarafindan uyarilan bir kadin.
Ailesi cekiyor ama ben cekemedim mesafe koydum arama. Nisanlimla aramiz hep cok iyi oldu 6 senedir iliskimiz var.
Nisanlim annesinin luzumsuz laflarina tepksini koymadi. Yani bana annemle gorus ara konus demez ama annesi de luzumsuz bir laf edince bakiyor oyle tepki yok.
Nisanlimin kiz kardesi ve babasi uyariyorlar kayinvalidemi ama nisanlimda o yok. Kalbi temiz egitimsiz biri flan diyor annesine.Ama en son kadinin soyledigi luzumsuz laflar o kadar birikti ki annesini uyardigini soyledi bana, hatta annesi aglamis falan. Kendi boyle iddia ediyor, dogru mudur bilmem.
Biz gecen gun nisanlimla kavga ettik. Aslinda yeni bir olay yok. Nisanlimin eski tepsizlikler yuzunden ve maalesef bu tartismaya benim ailem tanik oldu. Herkes duydu olay buyudu. Simdi nisanlim ile konusmuyoruz. Bana soyledigi sey "ben annemi uyardim eski konular yuzunden seni ara diye bile zorlamiyorum ama sen hala eski konulari aciyorsun"
Acikcasi bende sonradan pisman oldm actigima cunku kadin luzumsuz biri iste herkes kiziyor zaten sus dur diye. Resmen aramiz bozuldu. Nisanlim simdi ailesnin yanina gidece bayramda. Ve ben annesinin nisanlimi bana karsi doldurabilecegini de dusunuyorum.
Ama geri adim atmakta istemiyorum bu sefer sen gereksiz yere annem yuzunden kavga cikardin simdi de pisman oldun olacak. Barismak icin yazmakta istemiyorum yuzsuz gibi. zaten tartismayi da herkes duydu bu yuzden de utaniyorum. Ne yapacagim bilmiyorum bana akil verin.
Annesi lüzumsuz biri ise oğluyla niye nişanlandınız? Benimde yetişkin oğlum var., sevgilisi bana lüzumsuz dese, lüzumsuzun oğluyla ne işin var derim. Sahi siz hiç empati yapıyor musunuz?

Herkese merhaba kizlar.
Ben 5 aylik nisanliyim. Bu surecte baslarda kayinvalidem ile konusurduk ama konustukca patavatsiz laflar etmesi yuzunden arama mesafe koydum. Patavatsiz laflara ornek vermem gerekirse bos konusuyor deyim kisacasi. Kalbi iyi midir kotu mudur bilmiyorum ama boyle sey modeller olur ya ortamdaki herkes ondan korkar luzumsuz bir laf edecek diye. Oyle birisi kendisi. Surekli aile fertleri tarafindan uyarilan bir kadin.
Ailesi cekiyor ama ben cekemedim mesafe koydum arama. Nisanlimla aramiz hep cok iyi oldu 6 senedir iliskimiz var.
Nisanlim annesinin luzumsuz laflarina tepksini koymadi. Yani bana annemle gorus ara konus demez ama annesi de luzumsuz bir laf edince bakiyor oyle tepki yok.
Nisanlimin kiz kardesi ve babasi uyariyorlar kayinvalidemi ama nisanlimda o yok. Kalbi temiz egitimsiz biri flan diyor annesine.Ama en son kadinin soyledigi luzumsuz laflar o kadar birikti ki annesini uyardigini soyledi bana, hatta annesi aglamis falan. Kendi boyle iddia ediyor, dogru mudur bilmem.
Biz gecen gun nisanlimla kavga ettik. Aslinda yeni bir olay yok. Nisanlimin eski tepsizlikler yuzunden ve maalesef bu tartismaya benim ailem tanik oldu. Herkes duydu olay buyudu. Simdi nisanlim ile konusmuyoruz. Bana soyledigi sey "ben annemi uyardim eski konular yuzunden seni ara diye bile zorlamiyorum ama sen hala eski konulari aciyorsun"
Acikcasi bende sonradan pisman oldm actigima cunku kadin luzumsuz biri iste herkes kiziyor zaten sus dur diye. Resmen aramiz bozuldu. Nisanlim simdi ailesnin yanina gidece bayramda. Ve ben annesinin nisanlimi bana karsi doldurabilecegini de dusunuyorum.
Ama geri adim atmakta istemiyorum bu sefer sen gereksiz yere annem yuzunden kavga cikardin simdi de pisman oldun olacak. Barismak icin yazmakta istemiyorum yuzsuz gibi. zaten tartismayi da herkes duydu bu yuzden de utaniyorum. Ne yapacagim bilmiyorum bana akil verin.
Annesi lüzumsuz biri ise oğluyla niye nişanlandınız? Benimde yetişkin oğlum var., sevgilisi bana lüzumsuz dese, lüzumsuzun oğluyla ne işin var derim. Sahi siz hiç empati yapıyor musunuz?

Kanserli kayinvalidesine hic uzulmedim diyen, aldigim seylere cok cirkinmis diyen, milletin yatak odasini merak edip konusan birisi degilseniz luzumsuz degilsinizdir ve gelin adayiniz da size boyle demez korkmayin.

Bir şey söyleyeyim mi müdahaleci insanlardan asla olmuyor. Benim eşimin Ailesi de böyle evi kurduk Kayınvalidem kendisine göre bibloları falan koymuş çirkin çirkin halı almışlar affedersiniz b.k gini. Eşimle konuşuyorduk gösterdi bana. Ben onları beğenmedim onlara başka birine versin dedim diye kavga çıkmıştı. O zaman ara annemi çok istiyorsan sen söyle falan demişti o an yüzüğü suratına fırlatmadığıma o kadar pişmanım ki. Küçük biblo meselesi bile evliliğimize bomba koyacağının aslında küçük bir belirtisiymiş sonra zaten Kayınvalidem kendi dedi(hamileyken) karışamadığım giremediğimi eve senin annende giremez dedi ama ben ona lafları ona öyle güzel yutturdum ki köyüne rezil ettim eşimle de boşanacaktık ama olmadı. Küçük eltim çok güzel acısını çıkartıyor acısını herkesten her şeyin. Değer miydi değmezdi koşarak uzaklaş bence.

örnek veriyorum şu an annesi 2 ay geçsin size kalmaya geleceğim diyince nişanlınızın orada nasıl tepki vermesini isterdiniz.
Yani sizce nasıl olmalıydı?

Ben de bu durumdayim. Sevgilimin annesi fazla mudaheleci izin versem. Dugunun su olsun kinan bu olsun arka planin bu olsun. Istemiyorum dememe ragmen nisanlim asla anne sen karisma demiyor. Sonunda yine benim istedigi yapiliyor ama gercekten beynim uyusuyor artik. ya da bir sey aliyorum cok cirkin begenmedim deyip gidiyor kayinvalidem.
Sevgilim ben onu uyardim sonradan diyor ama ben o an uyarmasini bekliyorum. Acikcasi guvenmiyorum da uyardigina beni susturmak icin de yapiyor olabilir.
Evlenince bizim evimiz uzerinde d hayalle kuruyor simdiden kayinvalidem. Siz gelip yaticam, cocucgunuza ben bakicam gibi gibi. Nisanlim ses cikarmiyor sonra ben bunlari soyleyince "cani isteyince bizim eve gelebilecegini zannediyorsan benim senin sinirlarina girecegimi dusunuyorsan ben boyle bir erkeksem niye evleniyorsun benimle" diyor.
Kisacasi nisanlim diyor ki o konussun dursun biz tepki vermeden kendi bildigimizi uygulayalim.
Nisan evresi tamda bunun gibi sebeplerden gerekirse ayrilmak, sorun yoksa devam etmeye karar vermek icin var.

Siz bu kadini bir omur cekmeye hazirsaniz, nisanliniza adim atin, yok tahammul edemiyorum diyorsaniz birakin kusluk devam etsin.

Hem zaten öz annesini kovabilecek tıynette olan birinden de koca olmaz ki. Konunun bir de bu tarafı var. İnsan hiç öz annesini evine geldi diye kovar mı? Psikolojisi düzgünde ve edepliyse asla kovmaz.

Bu şekilde konuşan biri sadece anı kurtarmak istiyordur. Dürüst değildir.
Katılıyorum annesini evden kovmayı düşünen birisi karısınıda kovar en ufacık tartışmada o söz öylesinede söylense çok itici annesi hakkında böyle düşünen birisi ileride benim hakkımda da aynısını düşünür derim.

Back
X