• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yine laf soktu bu sefer yeter

Yardım amaçlı laf sokma. Bilgi dağarcığıma bir yenisi eklendi 🤦🏻‍♀️
Laf sokma amacınız var ise bunu niye durumda yapıyorsunuz. Muhattabı kim ise yüzüne yapsanız. Durumda laf sokma olayı zaten başlı başına hoş değil.
buna devam edecekseniz Kayınvalidenizden durumu gizleyebilirsiniz. Gelininin uslubunu beğenmemiş olabilir, haklı.

Arkadaşınız bundan nasıl bir yardım görüyor olabilir hala anlamadım. Bence dümdüz, kayınvalideniz için paylaşmışsınız o sözü.
Mantıklı olduğunu sandığınız bir açıklama yapıyorsunuz ama gerçekten hiç mantıklı değil. O yüzden kayınvalideniz de inanmamış ve uyarmış sizi.
Bence böyle şeylere girmeyin hiç. Bu tarz paylaşımlar inanılmaz gereksiz zaten ve yok yere dert sahibi etmişsiniz kendinizi. Eşinize söyleseniz o da yemeyecek "yardım için paylaştım" açıklamanızı. Bir de öyle dert sahibi olmayın bari.
Arkadaşımla 5 dakika arayla paylaştık sözü onunda profilinde var insanlar çok üzdü onu depresyonda bende destek amaçlı paylaştım ve onada evet evet bende atıcam dedim

Yardım amaçlı laf sokma. Bilgi dağarcığıma bir yenisi eklendi 🤦🏻‍♀️
Laf sokma amacınız var ise bunu niye durumda yapıyorsunuz. Muhattabı kim ise yüzüne yapsanız. Durumda laf sokma olayı zaten başlı başına hoş değil.
buna devam edecekseniz Kayınvalidenizden durumu gizleyebilirsiniz. Gelininin uslubunu beğenmemiş olabilir, haklı.
Laf sokma paylaşımı değil kişisel gelişim sözü paylaştım herkes paylaşıyor bilinçleniyor duygusal olarak güçlü kalmanın yolları adı altında söz laf sokmadım ki ?

Arkadaşlar sıcağı sıcağına yazıyorum o yüzden kısa tutucam çok sinirliyim eşimle konuşucam yeter artık kaynanam dün geç uyandım diye akşam oldu diye laf soktu dedim neyse az önce sosyal medyadan bi söz paylaştım arkadaşıma yardım amaçlı ailesyle küs kaynanam hemen hayırdır gelinnn yazdı bebde arkadaşıma yardım anne dedim “ bizede yardım destek çıksana hoş değil sen yeni gelinsin “ yazdı. Yeter artık ya ne alaka anne bununla yeni gelinliğin dedim dalga geçer gibi güldüm. Eşimle konuşmayı bekliyorum yeter yani ne bu ergen ergen laf sokuyor sorucam eşime annenin derdi ne diye böyle laf sokma cesareti nerden geliyor oğlunu kaybetmeyi göze alıyor herhalde bugüne bugün sesimi yükseltmişliğim yoktur haftasonuö onlarla geçti hala bana laf sokuyor bidaha da gitmicem yeter. Kızlar kusura bakmayın çok sinirliyiö ne yapayım ne diyeyim bu kadına yeter artık ne istiyor benden ? Eşime ne diyim yoksa salla diyip yutayım mı ? Mesafe koydukça laf sokuyor yeni gelinsem rahat bırakında kocamla vakit geçireyim size yardım için mi evlendim ben
Bence eşine değil de kadına sor senin derdin ne diye

Sürekli üzerine alınıyr. Kimseyi memnun edemezsiniz kendiniz mutlu olun tarzı paylaştım ne var bundan ? Üstüne alınıyorsa demekki o da memnun olmuyor

bu lafın arkadaşınıza nasıl bir yardımı var anladım. yani mesaj atarak da söyleyebilirdiniz. sosyal medyaya yazarsanız, mevzularınız da olmuş belli, anlamamak için kafasının hiç çalışmaması lazım.
ha gene de laf sokmasına gerek var mı yok.

Arkadaşlar sıcağı sıcağına yazıyorum o yüzden kısa tutucam çok sinirliyim eşimle konuşucam yeter artık kaynanam dün geç uyandım diye akşam oldu diye laf soktu dedim neyse az önce sosyal medyadan bi söz paylaştım arkadaşıma yardım amaçlı ailesyle küs kaynanam hemen hayırdır gelinnn yazdı bebde arkadaşıma yardım anne dedim “ bizede yardım destek çıksana hoş değil sen yeni gelinsin “ yazdı. Yeter artık ya ne alaka anne bununla yeni gelinliğin dedim dalga geçer gibi güldüm. Eşimle konuşmayı bekliyorum yeter yani ne bu ergen ergen laf sokuyor sorucam eşime annenin derdi ne diye böyle laf sokma cesareti nerden geliyor oğlunu kaybetmeyi göze alıyor herhalde bugüne bugün sesimi yükseltmişliğim yoktur haftasonuö onlarla geçti hala bana laf sokuyor bidaha da gitmicem yeter. Kızlar kusura bakmayın çok sinirliyiö ne yapayım ne diyeyim bu kadına yeter artık ne istiyor benden ? Eşime ne diyim yoksa salla diyip yutayım mı ? Mesafe koydukça laf sokuyor yeni gelinsem rahat bırakında kocamla vakit geçireyim size yardım için mi evlendim ben
Siz kaç yaşındasınız, kv kaç yaşında?

Munem ya biliyor tabi eşim psikoloğa gittiğini onun sıkıntısı olduğunu onun sözünü paylaştım destek çıkıyorum aşıcak bu durumları dedim konuştum eşimle ben hatamı yapıyorum annen neden bana böyle lf sokuyor ne yapıyorum ben dedim. Eşimde sustu ne paylaştın ki dedi baktı cevap vermedi oturdu.
kanarya evladım yaşındasınız, biraz kulak verirseniz her olayı eşinize yansıtmayın, ta ki kayınvalideniz oğluna söyleyene kadar sessiz kalın, sürekli karşılıklı şikayet olunca eşiniz bir süre sonra patlamaya başlar.
Tamam amacınız arkadaşınıza destek olmak ama kayınvalideniz paylaşımlarınızı üzerine alınabilir o yüzden en güzeli elti, görümce, kayınvalide gibi eş ailesi fertlerini hesabınıza eklememektir, ekli olanları da çıkartmaktır.
Ayrıca neden haftada 4 gün kayınvalidedesiniz? İstekli gitmiyorsunuz üstelik, isteksiz gidince de insanın tahammülü kalmaz, hoş insan haftanın 4 günü vazife gibi kime gitse sıkılır bir süre sonra da patlar.

Bazı şeylere kendinizin sınır çekmesi lazım, kayınvalideye 4 gün git, sosyal medyada bile takipleş, kayınvalide bir şey deyince eşe söyle derken gün gelir bir bakarsınız sürekli her şey için şikayetlenen kadın haline dönmüşsünüz.

Laf sokma paylaşımı değil kişisel gelişim sözü paylaştım herkes paylaşıyor bilinçleniyor duygusal olarak güçlü kalmanın yolları adı altında söz laf sokmadım ki ?
Hmm, pardon özür dilerim. Ben yanlış anladım 🙁 Güçlü ol, ayakta dur gibi motive edici sözlerden.
o zaman çok saçma. Sizin kendi hesabınızdan paylaştığınız şeye karışma hakkı yok. ❌

Böyle insanlara sinirlenerek isteklerine ulaştırıyorsunuz. Gülüp geçmek lazım. Sadece söz solanlara takmamak gerekir. Bir kaç seneye öğreneceksiniz siz daha güzel laflar söyleyeceksiniz ) yeni gelinsiniz malum tecrübe az 😂😂

Taşının yahu sizde

Arkadaşınız bundan nasıl bir yardım görüyor olabilir hala anlamadım. Bence dümdüz, kayınvalideniz için paylaşmışsınız o sözü.
Mantıklı olduğunu sandığınız bir açıklama yapıyorsunuz ama gerçekten hiç mantıklı değil. O yüzden kayınvalideniz de inanmamış ve uyarmış sizi.
Bence böyle şeylere girmeyin hiç. Bu tarz paylaşımlar inanılmaz gereksiz zaten ve yok yere dert sahibi etmişsiniz kendinizi. Eşinize söyleseniz o da yemeyecek "yardım için paylaştım" açıklamanızı. Bir de öyle dert sahibi olmayın bari.
Konu sahibi kişisel gelişim sözü diyor ama muhtemelen kv ye cuk diye oturan bir şeydir. Konu sahibi bir taşla iki kuş vurayım derken kv onu vurmuş. Eminim şu an kv ayaklarını uzatmış keyfine keyif katıyorken konu sahibi kendini yiyor

Kanaryacm bu kadar takmasan mı acaba ? Benim de kv aynısı üstüne birde görümce var ki evlerden ırak bende çok konu açtım ama sonra burda edindiğim bilgiler ile yoluma devam ettim umursamıyorum umursamadıkça daha çok kuduruyorlar . Sen bu kadar takıp sinirlendikçe evliliğine zarar verirsin sadece onlara hiç bi şey olmaz . Gelmeni mi istiyorlar git onlar çağırmadan git hatta otur sabahtan akşama elini bi işe vurma çat kapı gece gündüz bıksınlar senden :) şaka bir yana sen üstüne düşeni yapıp eşini iyice yanına çek sonra onlar kendilerini çok güzel belli ediyor merak etme yapman gereken tek şey soğukkanlı olmak

Bence siz onun üzerinden ,kv ye laf vurma amaçlı paylaştınız , üzerine alınıp laf vurunca da arkadaşıma destek diyorsunuz.

Arkadaşınızın paylaştığı şeyi sizin de durumda paylaşmanız ona destek olmaz ki kel alaka yani ,oturup onunla dertleşir sıkıntısını paylaşırsanız o zaman destek olmuş olursunuz ..

Üstelik aranızda sıkıntılar varken ve sizde engelli değilken böyle paylaşım yaparsanız ,sorunlu olduğunuz kişilerde pek alâ üzerine alınabilir .

Demem o ki laf sokacaksanız da böyle oyunlara girmeden yüzüne söyleyin ,iletişim kurmak istemiyorsanız görmezden gelip ,tamamiyle ilişkiyi kesin.
Yani her lafına sinir olup burda konu açmanız çözüm değil maalesef ..

Kendinizden emin ve olgun davranırsanız sorunların daha kolay üstesinden gelmiş olursunuz.

Back
X