Kayinvalidem ve Temizlik

bence de çookkk boş bir şımarıklık sizin yaptığınızzz ......
ya getirtmicektin kayınwalideni yada anlayış göstermelisin.....
yani kısacası yaptığınız çocukça bir şımarıklık......
kimse kimseyi hizmetçi gibi kullanamazz...buna hakkı yoktur....

ben bazı hamılelerı gercekten anlamış degılım adı ustunde hamıle hasta degılsınızkı hem annenız uşagınızmı kı her ışınızı görucek çok şımarıksınız gercekten ne sınır ne ofke boş ışler madem temızlıgını yapcak bırını ıstıyorsun tutarım bı kadın parasını verırım otururum.kvalıdenıze hıçmı uzulmuyorsunuz onca ışınızı göruyor ve yorulmuyormu dıye.ben 2 aylık hamıleyken duşuk rıskı gecırdım kayınvalıdem geldı yınede ona yuk olurum dıye oturamıyordum yemegımı bıle kalkıp yapıyordum kımse görmeden hemen ve ben su ıçmeye bıle kalkmıcaktım duşun

arkadaşlar herşeyi söylemiş zaten daha 1 aylıkken kadın yastıklarına kadar yıkamış sen heralde sabahdan akşama kadar senin önünde iş yapmasını bekliyosun aradada çay kahve iyi olur demi sen topla çamaşırını falan yatak odana neden girsin saygılı kadın işte bazen sırf gıcık olmak için bişeyler arıyor bu gelinler

annem olsa padişah torunumu doğuruyorsun derdi:):)
bende hamilelik geçirdim temizliğimi bırak nasılsın diye arayıp sorsaydı yine şükrederdim
kadın bakmış o temizlik yapıyor sen oturuyorsun yapmamış artık
2,5 aylık hamilelikte aşermeler kusmalarda başlamaz genelde
bence birazda naz niyaz yapıyorsun gibi ama çok erken başlamışsın daha 7 ayın var :)
biraz önce şahit oldugum bir olayıda yazıyım bari:)
hastanede çalışıyorum ben wc gittim biraz önce
2 kadın girdi içeri ben ellerimi yıkarken gelin kayınvalideler belli
gelin hamile çok çok 6 aylıktır öyle çok büyük değildi yani karnı
kayınvalide kızım çok peçete al oturma klozete dedi mikrop kapmasın diye
bende diğerine girin isterseniz oda boş dedim normal wc için
ay yok ben ona oturamıyorum karnımdan dedi
kayınvalidede yüzüme baktı manalı manalı:)
öle kocaman bir karnı olsa tamam dicem ama dediğim gibi 6 aylık falan ancaydı:)
millet ne nazlar yapıyor biz beleş hamilelik geçirmişim dedim içimden

hiç sorma yaa ben de doğuma 1,5 ay kala bütün evin halılarını yıkamıştım,duvarlarımı silmiştim dip köşe ne varsa yapmıştım
ne safmışım keşke kayınvalidemi çağırsaydım da o yapsaydı

tam olarak belirtmemissin ama sürekli yatman mı gerekiyor acaba.o zaman bişey diyemem.eğer senin kalkmana izin yoksa kaynananda iş yapmak için geldiyse birazda olsa yapabilir.tabi yapmamış değil çok güzel yapmış temizliğini.demekki sonrasında iş daha kolay olduğu için senden beklemiş.bende ikizlerime hamileyim ve ilk zamanlar doktor sadece lavoboya gitmek için kalkıcaksın dedi.ve sürekli kanamam vardı.ramazandı o zaman.ben yinede kaynanamı istemedim açıkcası.yinede geldi 15 gün kaldı ama benden başka herşeyle ilgileniyordu.sürekli dışarıda falan oturuyodu.bir yemek yapıyordu 4 gün yiyorlardı eşim bile arada kızıyordu iftar vakti gelmiş sen hala dışarıdasın diye..ben zaten yaptığı yemeği hiç yiyemiyordum çok ağır yemekler yapıyodu.ve ben zaten mide bulantısından bir su bile içemiyordum.kendim canım azda olsa bişey isteyince kalkıp yapıyodum.baktıki kaynanam bu benim yaptığım yemekleri yemiyor bir işe yaramıyorum dedi ve gitti.bana hiç canın ne istiyor diye sormadı.bir kere laf arasında canım şundan istedi dedim yapmadı bende sonra hayatta bişey istemedim.sonrada niye dedimki diye kendime kızdım.15 günde 3 kere sadece evleri süpürdü inanın başka bişey yapmadı komşula diyomuşki bu ne böyle ben kendi evimde bile böyle çok iş yapmıyorum diyomuş.bir süpürmede ne varsa.eşim geliyodu oğlum ne yapıyım sana diyodu.güya bana bakmaya gelmişti yani.eşime bakmak için gelmiş yani.ondan beridir her işimi kendim yapıyorum valla.doktor yat desede yatmadım her işimi de yavaşta olsa yaptım halada yapıyorum.baya ağırlaştım oturduğum yerden kalkamıyorum ama camları bile siliyorum.yeterki kaynanama bağımlı kalmayım.ikiz olduğu için şuan 9 aylık hamile gibiyim ama daha 2 aydan fazla var..yinede iyiyim çok şükür. .en nefret ettiğim şey birinden iş beklemek.hastalıktan gebersemde kalkıp yapmak en iyisi.

belki de kız riskli bir hamilelik geçiriyordu da ondan hastaneye gelmişti..bunu bilemezsiniz..ben de normal alaturka tuvalete oturamazdım mesela...çünkü anca duvarlara tutuna tutuna kalkmam gerekiyordu ve çok zorlanıyordum...kayınvalide de riskli gebelik geçirmediyse nerden bilsin zaten...naz yapıyor diye de düşünmüş olabilir...her hamilelik bir değil...konu sahibinin durumu başka ama kusura bakmayın yazmak istedim...

Son düzenleyen: Moderatör:
konuyu okudum ama yorumlara bakamadım ; ceyda hanım ceyda hanım siz bence çookk şımarıklık yapıyorsunuz kadın geldiği ilk hafta herşey yapmış işin ucundan tutmmaışsın şimdide evin heryerini niye yapmıyor diyosun. empati kursana biraz blkide kayınvaliden onca işyaptı baktı sen yan gelip yatıyosun oda ona göre davrandı . daha 2,5 aylık hamileymişsin karnın bile çıkmamıştır kendi işini ne diye kendin yapmıyorsun 7 ay boyunca kayınvaliden sana hizmetçilik mi yapıcak. ya kayınvaliden hasta olsa sen ona gece günzdü bakarmıydın evini dip köşe her zaman temziler miydin? hiç sanmıyorum hiç bir gelinde yapmak istemez mecbur kalmadıkça. sen kendine çocuk doğuracaksın diye kadın hizmetçiliğini yapsın sonra çocuk doğunca kayınvalden içinde dersin çocuğuma şunu öğretiyor bunu öğretiyor ben kendi istediğim gibi yetiştireceğim. ahh ahhh bende gelinim benimde kızdığım şeyler var ama benim kaynanam varya iyidir hoştur ama hayatta gelinlerinin evinde temizik yapmaz eltim hamileyken ablası gelmişti ilgilenmişti. ooff sinir oldum size ben kadına utanmadan hizmetinizi gördüyorsunuz sorun bakalım kaynananızında zamanında kendi kaynanası işini görmüş mü ??

Konuyu okuyunca yorum yapmadan geçemedim bende :) hamilesiniz anlıyorum ;belki riskli bir gebelik geçiriyorsunuz ama her ne olursa olsun kimse kimsenin işini yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorum bu annem bile olsa ayrıca şu durum bana çok saçma ve tuhaf geldi eşiniz sizi çok düşünüyorsa annesini yardımcı olarak getirmek yerine(sanırım eşiniz annesine acımıyor buda garip) bir yardımcı bayan tutsa daha iyi olmazmı yada diyelim ki maddi olarak böyle bir şansınız yok o zaman eşiniz size yardımcı olacak evlilik bu değilmidir yani bana tavrınız ve canınızı sıktığınız mevzu çok saçma geldi üstelik çok erken başlamışsınız naz yapmaya her gebelikte bulantılar ağrılar duygusallıklar yaşanır ayrıca kayınvalidenizin yatak odanıza girmemesi çok normal olması gereken bu zaten annem bile olsa benim yatakodama girmesini istemem yani bende 2 kez çok sıkıntılı riskli gebelikler geçirdim ikisinde de erken doğum yaptım hatta ikincisinde ikiz bebeklerimi erken doğum sebebiyle kaybettim ama işimi kimseye yaptırmadım yardımcı bir bayan tuttum ben kayınvalidem iş görürken oturmaya utanırım eksiklenirim hamile bile olsam yani kayınvalide olsam şahsen ben gelinimin evine temizlik için gitmem bence yinede şanslısınız biraz kanaatkar olmayı deneyin herkes çocuk doğuruyor :)

Son düzenleme:
Her hamilelik aynı değildir.
Bunu doktorum söylüyor.
Benimde düşük riskim vardı.
20 gün rapor verdi doktorum
İnanın bir bardak su içemediğim günler oldu,ve kan kustuğum..
Annem hep geleyim yavrum dedi.
Ben canlarım olsalar bile düzenlerini bozmak istemedim.
Velhasıl kelam annecim ve babacım geldi.
Evim pis değildi ki annem temizlesin, eşim ve ben yavaş yavaş yapıyoruz.
Annecim yine de derledi topladı, yemeklerimizi yaptı ve gitti.
Kıyamadım anneme,o bişeyler yaptıkça ben rahatsız oldum.
Allah razı olsun annemden, babamdan,eşimden..
Kayınvalidenizin kıymetini bilin en azından bir -eline sağlık anne demek bu kadar zor mu ?
Hamile olabilirsiniz, bu insanlara eziyet etme hakkını size vermez

Kadını hizmetçi olarak mı getirdiniz
Ben asıl yatak odamı temizlememesine değil temizlemesine kızardım...

istediği kadar riskli hamilelik gecirsin istediğini kadar zor olsun hamilelik dönemi .... insan kayınvalidesi için ilk günler iyiydi temizliyordu sonradan temizlemiyor dermi utanır biraz .. çok rahatsızsa tutsun bir kadın... kalkıp banyo temizliği yaptığına göre ayakta geciriyor süreci ne olursa olsun insan öyle düşünütmü yazık kadıncağıza

konu sahibi doğumu ne yapacak acaba?şımarıklıktan valideye doğurtmaya çalışmasın../B]

Kızlar mesajların neredeyse hepsini okudum çok ilginç espirili ve güzel yorumlar vardı gülmekten karnıma ağrılar girdi kız konuyu açtığına açacağına pişman oldu şuan hepimize küfrediyor olsa gerek koptummmm yemin ederimm Allah iyiliğinizi versin

bence eşinle açık açık konuş annesinin yanında olmasının sana bir faydası olmadığını hatta seni strese soktuğunu söyle ama suçlayıcı konuşma.annesini geri götürsün

tabi canım faydası yok diye göndersinler kayınvalideyi..
kadın 7/24 ayakta dursun, bir emriniz var mı hazretleri desin bari..

Kayınvalidem demeseniz parayla gündelikçi çağırıyorsunuz ve memnun olmadığınızı düşünecektim...
Bu ne şımarıklıktır afedersiniz ama?
Bir sizmi hamilesiniz kadın gelmiş yardım etmeye.İlk hafta memnun kalmışsın sonra şikayet ediyosunuz.Ben karnım burnumda bile olsa yine acırdım kadın temizlikçi gibi evimi temizlese ben laf edemezdim sanırım...
Ya sizde bi tuhaflık var ya benim gibi düşünenlerde...
Bence eşine söyle sen memnun kalmadım annenin temizliğinden,ya kendine çeki düzen versin yada evine geri dönsün de..
Ne günlere kaldık yarabbim...
Beğenmiyorsanız annenizi yada başka bi yakınınızı çağırsın aralarından hangisi daha iyi temizlik yapıyorsa onu bırakır diğerlerini elersiniz

Çok riskli olan hamile zaten ayağa kalkıp banyosunu da temizlemeyemez.... Çünkü bebeklerini kaybetme riski vardır..Ben de ilk ikizlerimi kaybetmiştim..Evde her işimi kendim yapıyordum..Halbuki sürekli yatmam gerekiyormuş..Bana kayınvalidem gelip temizlik yapsaydı çok utanırdım açıkçası..Kayınvalide 1 hafta dip bucak temizlik yaptı diye sürekli hizmetçi gibi temizlik yapmak zorunda değil...Ayrıca ben de afedersiniz mok götürse yine de kimsenin gelip te yatak odamı temizlemesini,silmesini istemem..Aksine yatak odam temizlenirse kızarım..Eşim temizlerse o başka tabi :))

ya böyle bilir bilmez yorum yapmayalım.....normal tuvalet düşüğü hızlandırır derler klozet tavsiye ederler genelde tuvalet ihtiyacı için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…