• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve Temizlik

herkes yazmış zaten de dayanamıycam ben de yazıcam.
biz buna halk arasında sadrazamın sol şeysi sendromu diyoruz canım:)
herkes hamileyken her işini yapıyo kimse senin gibi mızmızlanmıyo.
ne riskli gebelik geçiren arkadaşlar burda tırnağın varsa başını kaşı güzelcim:)
yoksa bebeğin doğunca kv emzirmedi ben emzirmek zorunda kaldım diye konu açarsın burda:))

Benim anlatmak istedigim Ilk hafta geldi yapti herseyi. Fakat sonradan ne oldu onu anlayamiyorum. Ve ben temizlik yaparken yanima gelmedi ne yapiyorsun diye. Hamileligim biraz agrili ve mide bulantili geciyor. Gelmeden once kendini ove ove bitiremezken simdi oturuyor sadece. Ben sadece sizden fikir almak istedim. Bana garip geldi size gelmeye bilir.

canım sinirden yüzüne bile bakmak istemiyorum dersen eger insanlarda ona göre tepki veriri dogal olarak öyle bi anlatmışsınki bir çok şekilde düşünülebilir.
birincisi kaynananı evine sadece temizlik yaptırmak için almış gibi konuşmuşsun.o kadın hiç ama hiçbirini yapmak zorunda degil yaparım demiş tamam ki yapmışta ama sonrasında yapmıyo veya sen yaparken sormuyo diye sinirlenemezsin ona sonuçta yatalak hasta degilsin nete girebildigine göre işinide yapabilirsin dimi ama ;)

Aaah ah ne şanslı gelinler var... Ben 2 kez düşük tehlikesi atlattım. Bir tane de erken doğum. Karnım burnumda, şişmişim; doktor yatacaksın şekerin var, doğuramazsın böyle giderse diyor. Ben sabah kalkıp önce kendi evimi temizliyorum, öğlen kaynanamın işlerini yapmaya gidiyorum. Haydi yapmasana... Öyle bir laf sokuyor ki...

Benim anlatmak istedigim Ilk hafta geldi yapti herseyi. Fakat sonradan ne oldu onu anlayamiyorum. Ve ben temizlik yaparken yanima gelmedi ne yapiyorsun diye. Hamileligim biraz agrili ve mide bulantili geciyor. Gelmeden once kendini ove ove bitiremezken simdi oturuyor sadece. Ben sadece sizden fikir almak istedim. Bana garip geldi size gelmeye bilir.

O temizlik yaparken sen ona yardım ettin mi ki o sana temizlik yaptığında yardım etsin?

Etme Bulma dünyası.

ben de 5.5 aylık hamileyim bulantı zamnlarım çok fenaydı hala da ara ara var...ama kimse gelsin gelince de şunu yapsın bunu yapsın die beklemem açıkçası..çok garişp geldi baa günlerce bekledim çamaşırı almadı kaldırmadı sözlerin açıkçası......sanki hizmetçin varmış gibi konuşuyorsun kadın gelmiş o kadar temizlemiş daha ne istiyorsun ki anlamadım...yatak odana girse laf olur bu seferde odamıza girdi olur adı...bi zahmet yattğın odayı da kendin kaldırıver arkadaşım.... annem ilk doğumuma geldi de annemden bile beklemedim kaldığım odayı yatağımı gelsin kaldırsın temizlesin diye...kaldı ki kayınvalidemden hiç beklemem...ha sana temizliğe gelip devamlı sana hizmet ettiriyor şunu yap bunu yap diyorsa o zaman haklısın derim ama kusura bakma burada sen haksızsın..

söylenebilecek herşey sizler tarafından söylenmiş zaten, boşuna fazla yer işgal etmeye gerek yok
sadece

bulup da bunamak bu oluyor herhalde diyorum:47:

yorumlara bak.. yapmak zorunda mı yapmak zorunda mı.. ben senin temizliğini yapcam diye gelmiş kadın zaten.. sen çağırmadın herhalde gel evimi temizle diye..

belki başka derdin vardı anlatmak istediğin böyle ifade ettin biz deüstüne gelmiş olduk ama yazdıklarına bi baksan düşünsen sen yaşlanmışsın gelinin hamile ve gelinin hakkında "ilk gün yaptı etti sonra yapmıyor öylece oturuyr" ne düşünürdün acaba??yaşlı kadın evini temizlemeye hiç mecbur değil canım..ya yapmıcak yatacak dinleneceksin bırak sağlığından önemli değil pis olması..ya paran varsa kadın tutacaksın..ya da ağır ağır az az yapacaksın işlerini..ama kayınvalide görümce yapmıyor gibi düşünceden sıyrıl lütfen..kise kimsenin işini yapmaya asla mecbur değil hizmetçi olarak parasını vermediğin sürece..

.Zaten 4/5 ay insanın karnı bile şişmiyor ağırlaşmıyor rahat hareket edebiliyor.Ben hamileyken sabah kalktım evimi dip köşe sildim süpürdüm akşam doğuma gittim.Kimselere muhtaç olma ,riskli bir durum yoksa ne diye kendi işini kendin yapmazsın ki?Hayır bir de kadın yapmadı diye suratına bakmıyorsun.Hayat hiç adil değil böyle kaynanaya böyle gelin:31:

Cekılın hele, ben geldım.
34 haftalık hamıle, calısan ve butun ev ıslerını kendı yapan bırı olarak...
Bu sımarıklıgı okuyunca, dedım dur azıcık cemkıreyım de, elındekının kıymetını bılsın.

La ben 34 haftalık hamıleyım, daha kayınvalıdem evıme bır kere gelmıstır bu surec ıcınde evıme.
Onda da bebegım ıcın aldıklarını bırakmıs, ben hızmetımı (esımle beraber) yapmısımdır.

Hemen herkes gıbı benımde zorlu bır yolculugum oldu, hala devam edıyor.
Fakat hep sukrettım halıme, cok zorlandıgım yerlerde ya yapmadım ya da esım yardım ettı.
Kımı zaman yemek yapacak halım olmadı, esım ya dısardan getırdı ya meyve yıyerek gecıstırdım yada dısarı cıktık.

Sımdı kucuk hanıma baktıgımda acaba ben mı fazla verıcı davranmısım dıyorum ama yok.
Hanımefendı herhalde elbebek, gulbebek yetıstırılmıs.
Valla ayıplamaktan baska bırsey gelmıyor ıcımden.

Hele bır yarın olsun, bebegın erkek ıse sende gelınıne bu kadarını yap da gorelım.
Fakat hıc sanmıyorum.

Ama ıste kımı kadınlar hamılelık sureclerını oyle bır kullanıyorlar kı, ınsanların mantıgı sasırıyor.
Tıpkı bır arkadasımın 'kusmak ıcın esımı beklıyorum' demesı gıbı.
Yav, ınsanın ıstıfra edesı varsa, bekleyebılır mı?
Ben sokak ortasında tutamıyorum kendımı, rezıl de olsam yapıyorum valla.
Ama maksat farklı burada.
'Gor, bak ben neler cekıyorum. Ona gore benı sımart'
Peehhh...

Son düzenleme:
arkadaşım ilk geldiği hafta herşeyi yapmış sonra neden yapmamış demişsin.

eğer sen o temizlik yaparken onun yanına gitmemişsen bir işin ucundan tutmamışsan,bende yardım edeyim beraber yapalım dememişsin.arada çay kaynatıp anne yoruldun hadi gel bi yorgunluk çayı iç dememişsen,anne eline sağlık allah razı olsun dememişsen e oda haklı olarak bu gelin beni hizmetçi olarakmı kullanıyor diye düşündüğünden oturmuştur aşağı.yapmazsam dövecen mi evdenmi kovacan ne yapacam görelim der gibi.

Bu sımarıklıgı okuyunca, dedım dur azıcık cemkıreyım de, elındekının kıymetını bılsın.

La ben 34 haftalık hamıleyım, daha kayınvalıdem evıme bır kere gelmıstır bu surec ıcınde evıme.
Onda da bebegım ıcın aldıklarını bırakmıs, ben hızmetımı (esımle beraber) yapmısımdır.

Fakat hep sukrettım halıme, cok zorlandıgım yerlerde ya yapmadım ya da esım yardım ettı.
Kımı zaman yemek yapacak halım olmadı, esım ya dısardan getırdı ya meyve yıyerek gecıstırdım yada dısarı cıktık.

Sımdı kucuk hanıma baktıgımda acaba ben mı fazla verıcı davranmısım dıyorum ama yok.

Hele bır yarın olsun, bebegın erkek ıse sende gelınıne bu kadarını yap da gorelım.
Fakat hıc sanmıyorum.

Ama ıste kımı kadınlar hamılelık sureclerını oyle bır kullanıyorlar kı, ınsanların mantıgı sasırıyor.
Peehhh...

çok güzel yazmışsın tatlım harfiyyen katılıyorum yazdıklarına
:46::46::46::46::46::46::46::46:

Merhabalar kizlar,
Cok sIkkInim icimi dokmem gerek yoksa patliycam. Sorunum su, hamile kaldiktan sonra esim bana ev islerinde yardimi olsun diye annesini yanimiza getirtti. Tabi gelmeden once kayinvalidem hep diyordu evi temizlerim camasirini yikarim vs. bende dedim iyi ozaman. Neyse geldi nerdeyse 1 ay falan olacak. Ilk geldigi 1 hafta Allahim butun evi temizledi. Koltuklarin yikadi, yastiklarini soktu icindekileri havalandirdi. Yani butun hunerlerini gosterdi. Dedim super, inanamadim. Bi baktim zaman gectikce bu heryeri supuruyor bizim odayi supurmuyor. Buzdolabina bakiyorum kirli, banyoya bakiyorum kirli. Kac gundur camasirlikta camasirlar duruyor hicbirini kaldirmamis. Bekliyorum bakalim nezaman yapicak diye. Bugun artik tak etti yani. Sabah kalktim butun mutfagi banyoyu camasir suyuyla bastan asagi temizledim. Kac saattir temizliyorum yanima gelipte kizim be yapiyorsun bile demedi. Isimi bitirdim gectim oturma odasina. Dedi nerdesin ne yapiyorsun. Dedim temizledim heryeri cok kirlenmis. Niye yaptin dedi bende canim sIkILiyordu dedim. Ya kizlar bana akil verin ne yapmam gerek bundan sonra? Suanda sinirden suratina bile bakmak istemiyorum. Bu hamile halimle beni stresse soktu resmen.

kusura bakmayın ama bu yaptığınız 3-5 yaşındaki bi kız çocuğunun kaprisi şımarıklığı gibi
madem bi yardımcı değil bi hizmetçi arıyorsun(yazdıklarından bunu çıkardım) o zaman bu işi yapan
bir sürü ihtiyaç sahibi insan var

arkadaşım ilk geldiği hafta herşeyi yapmış sonra neden yapmamış demişsin.

eğer sen o temizlik yaparken onun yanına gitmemişsen bir işin ucundan tutmamışsan,bende yardım edeyim beraber yapalım dememişsin.arada çay kaynatıp anne yoruldun hadi gel bi yorgunluk çayı iç dememişsen,anne eline sağlık allah razı olsun dememişsen e oda haklı olarak bu gelin beni hizmetçi olarakmı kullanıyor diye düşündüğünden oturmuştur aşağı.yapmazsam dövecen mi evdenmi kovacan ne yapacam görelim der gibi.

eline sağlık ben de imzamı atayım altına

anlaşılan konu sahibi arkadaş hamılelığınnı eşine karşı kullanan hanımlardan...

öyleki insan hiç kayınvalidesinden bıle bu kadar hızmet beklermı...

Fakat hıc sanmıyorum.

Peehhh...

hay allahım arkadaşım alahta seni güldürsün.kusmak için eşini bekliyor :1::1:valla beceremedim bende nazlanmayı şımartılmayı.hamileliğimin ilk aylarında çamşır suyu cif karıştırmışım birbirene banyo tuvalet temizliyorum o sırada habersizz eşimin dayısının kızıyla gelini gelmişlerdi bana "anaa sen hamile değilmisin ne işin var bu soğukta suların içinde(benim evim sobalı) bide çamaşır suyu falan delimisin dediler.temizliği bitirdim bi de onlara yemek hazırladım evde hazır hiçbirşey yoktu.bide kaynanam hastaydı doktor hiç kalkmadan 15 gün yatacaksın demişti.e bende işten izin alayım dedim almaz olaydım.evde millete kapı açmaktan fenalık gelmişti.bide kaynanam.çok afedersiniz hem ağzından hem burnundan kan geliyordu.onları ben hep görüyordum.kaynanam derdi acaba miden bulanıyormu kızım hakkına giriyormuyum.midem bulanıyordu kesinlikle ama ben sırf o bunu düşündü diye olurmu anne bulanmıyo sen meraketme derdim.

Ben riskli bir hamilelik geçirmiştim..Bebeklerim ikizdi,erken doğum tehlikem vardı ve rahim ağzı da dikiliydi..Sadece wc ye gitme iznim vardı..Hatta bazan şu tekerlekli sandalye şeklinde olan oturma yerinde lazımlık gibi bir yer olan sandalyede ihtiyacımı karşılıyordum..Yürümeyeyim diye...Yürüyüp dolaşmam yasaktı..Sürekli yatmak zorundaydım..Bir hastane odasında sürekli gözetim altındaydım..Kolumda kasılma önleyici serumlar..Her gün yediğim iğneler vs...Dr muaynelerine sedye ile götürülürdüm yattığım odadan..Sadece annem arasıra gelirdi,yemek,su vs ihtiyaçlarımı alırdı..Eşim de hafta sonları gelebiliyordu..Eşimle başka şehirlerdeydik..Çoğunlukla refakatçim de yoktu.Döke saça yemeklerimi yemeye çalışıyordum...Her atlatığım gün için dua ediyordum...Hani riskli gebelik nasıl oluyor bilmiyorsanız kendimden örnek vereyim dedim sayın konu sahibesi....:)

Sizin yaptığınız,düşünceleriniz hepsi tamamen şımarıklık.Şu an riskli bir durumunuz görünmüyor ki hamileliğinizin çok çok başındasınız zaten..................Başka da bir şey söylemeye gerek yok...

Son düzenleyen: Moderatör:
yani temizliği yapmış bitirmiş..........sanırım riskli gebelikte değil ki riskli olsada neden yardımcı tutmuyosunda yaşlı bi kadına iş yaptırıyosun...hani kaynana yanlısı değilim ama iş te yaptırmam zatende beceremez ıyyy ben kendim yaparım miiis gibi.....eee daha niye kalıyoki yol ver biraz nezaketle artık gerek kalmadığını diyip gönder....

kalmaya devam ederse ...sanki kötü kokular almaya başladım ben.....

Back