- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
Nasıl bir yorum bu,öğretmenlere ne demek istiyorsunuz,konuyu getire getire yine ogretmenlere bağladıniz pesss doğrusu.Zaten okullar 1 Martta açılmıyor. Tum dunyada tam zamanli acılan okullar bizde açılmıyor zaten açılmaz da.2 gun ilkokullar gidecek.2gun anaokullar 8 ve 12 ler hepsi bu kadarcik.Ogretmenseniz üzülmeyin diye yazdım çünkü öğretmenlerimiz ozellikle MEB tekiler okul acilma haberiyle strese giriyor inme inecek
Bu arada belirtmedim ama kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasina esince evi terk ediyor,parası bitince geri dönüyor.O da kendince başinda kalırsam belki gitmez diye düşünüyor.
Yine bir öğretmeni, doğum iznini, tatilini kıskanan biri daha. Öğretmenlerin hiçbiri bu durumdan memnun değil.bu 1-2 seneyi toparlamak, uzaktan canlı ders yapmak çok daha zor. Bir nesil gözlerimizin önünde kayboluyor. Öğretmenlerin elinden bir şey gelmiyor ne yazık ki. Neyse kime anlatıyorum.Konu sahibi okullar haftada 2 gun. Sonra da kapanir zaten cok sürmez malum devlet okulu ogretmenlerimiz virüs kapar okul virüs dolu kiyameti koparırlar yakinda2gun icin bakici tutun bence kimse sizin çocuğunuza bakmal için gelmek mecburiyetinde degil.
Esınız annesının gelmesını istıyor da, kadıncagızında önceliği var napsın, evlat. 53 yasında da olsa korunmaya gözden kaçırdımı, daha büyük sorunlara maruz kalacagı için, bırakmak istemıyor. Burada eşinizin anlaması gereken annsnın yalnız gelme ıhtımalı yoksa senın annenın gelmesının uygun olacağını görmesı. Yeterkı annem gelsın kafasına sahıp degıldır umarım. Kendı evınıze geçince gelmelerının doğru olcagını anlayıp annesıne ısrar etmezse... ki bana öyle gelıyorki, eşin her koşulda annesının gelmesını tercıh edıyor. evın küçüklüğü kardesının sorunlu olması,dert degıldır onun için. Doğrumu anladım bılmıyorum ama hakkınızda hayırlısı olsun. (hemşehrim)Kızlar bir mecburiyetimiz yok yanlış anlaşılmasın,annem her koşulda desteğe gelirim diyor.Esim de annesi hiç gelmedigi için onun gelmesini istiyor durum bu yani
Okullar açıldığında ablam da dahil olmak üzere tanıdığım çoğu öğretmen covid oldu. Maalesef bazılarının yaşlı anne babalarına bulaştığı için acı kayıplar yaşandı. Hatta bir öğretmen tanıdığım hem annesini, hem babasını hem de kız kardeşini kaybetti. Kendisini sorumlu tutuyor. Bir başka tanıdığım okula gidince covid oldu ve vefat etti. Ne kadar ayıp şu yaptığınız. Öğretmenler strese giriyormuş. Onlar da herkes gibi hem kendilerini hem de ailelerini korumak istiyorlar. Zaten büyük bir kısmı canlı ders veriyor ve bu dersler günlerinin büyük bir kısmını alıyor. Okula gittiklerinde daha çok boş vakitleri oluyordu. Kimse yan gelip yatmıyor. Bilginiz yoksa fikriniz de olmasa keşke.Zaten okullar 1 Martta açılmıyor. Tum dunyada tam zamanli acılan okullar bizde açılmıyor zaten açılmaz da.2 gun ilkokullar gidecek.2gun anaokullar 8 ve 12 ler hepsi bu kadarcik.Ogretmenseniz üzülmeyin diye yazdım çünkü öğretmenlerimiz ozellikle MEB tekiler okul acilma haberiyle strese giriyor inme inecek
Bu şartlarda annemin gelmesi daha uygun olur,annen yeni evimize taşınınca görmeye gelir diyebilirsiniz.Eşim bir şey demez,memnun da olur ama icten içe annesinin gelmesini de istiyor yani.
Nasıl bir yorum bu,öğretmenlere ne demek istiyorsunuz,konuyu getire getire yine ogretmenlere bağladıniz pesss doğrusu.
Birincisi hiç bir mesajimda okulların açılmasıyla ilgili kaygımi dile getirmedim,çocuğumu düşünmem okulların açılmasını istememem mi demek? Hatta yukarda başka yorum yapan birine de yazmışım,ücretsiz izni sadece maaşım olmayacak diye değil,öğrenciler mağdur olacak,müdür ücretli görevlendirmeyecek bir ay için yazmışım.
Bilip bilmeden öğretmenlere çamur atmayin.
Ayrıca sınıflar ikiye bolunecek bir gurup iki gün diğer gurup iki gün gelecek,öğretmenler dört gün gidecekler iki gün gidecek olan öğrenciler.
O dönem de yeni doğum yaptığı için izinlidir zaten.Martta izni bittiği için okul da yüz yüze eğitime açılırsa,bebeğe birinin bakması lazım diyor.arkadaşım yazdığınızda haklısınız
ama işte bunu 12 Ekim 16 Kasım arasında da yapmadık mı
ona göre ayarladım, eşim bir gün çalışıyor bir gün izinli vs dediniz
geçen de ben yanlış biliyorum galiba diye düşündüm zira benim çocuğum özel okula gidiyor
ama şimdi kendiniz de yazmışsınız sınıf ikiye bölünüyor öğretmen 4 gün gidiyor diye
o zaman nasıl halletti iseniz şimdi de öyle halledersiniz
okul aynı, öğrenci aynı, siz aynısınız, okulun açık olacağı gün de aynı
bu süreçte hayatınızda değişen ne oldu da bebeğin bakımı sıkıntı oldu
O dönem de yeni doğum yaptığı için izinlidir zaten.Martta izni bittiği için okul da yüz yüze eğitime açılırsa,bebeğe birinin bakması lazım diyor.
Hayır annem gelmedi eşim polis memuru gün aşırı çalışıyor yani bir gün calisiyor bir gün evde,haftasonlari da evde o nedenle dersleri eşimin oldugu günlere koydum,haftasonlarina da ders koydum Sagolsunlar velilerim de hiç sorun yapmadılar bu durumu hatta aksam bile ders yapabilirsin dedilerdamdan .!.:
İlk yarıyıl tatili dediğim Kasım ara tatili
Yani Ekim başı Kasım sonu süreçte nasıl hallettiğinizi merak etmiştim anneniz mi geldi
Annesi mi geldi o dönem acabayok izin Seminerlerde bitmiş
ben de ona takılıp geçen dönem ne yaptınız diye sormuştum
Hayır annem gelmedi eşim polis memuru gün aşırı çalışıyor yani bir gün calisiyor bir gün evde,haftasonlari da evde o nedenle dersleri eşimin oldugu günlere koydum,haftasonlarina da ders koydum Sagolsunlar velilerim de hiç sorun yapmadılar bu durumu hatta aksam bile ders yapabilirsin dediler
Zaten gelen annem de olsa kayınvalide de olsa haftada iki gün öğleye kadar bakacaklar,onun dışında sevip minciklarlar sadeceyani buna bakıcılık bile denmez.
Taşındıktan sonra da bakıcı bir hafta üç gün bir hafta iki gün gelecek.
demişti de onun için şimdi ne değişti diyorum
Annesi mi geldi o dönem acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?