- 30 Ocak 2013
- 29.331
- 43.872
- 798
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1 ay sonra işe baslasaniz olmuyor mu?Kızlar bir mecburiyetimiz yok yanlış anlaşılmasın,annem her koşulda desteğe gelirim diyor.Esim de annesi hiç gelmedigi için onun gelmesini istiyor durum bu yani
Bu arada belirtmedim ama kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasina esince evi terk ediyor,parası bitince geri dönüyor.O da kendince başinda kalırsam belki gitmez diye düşünüyor.
Kvnizde siz gibi anne olduğundan oğlununda ne olduğunu bildiğinden bırakıp gelmek istemiyor.Sizde ya oğluyla kabul edin ya da hic cagirmayin.Ayrica amcanin çocuğa karşı olumsuz bir sey yapma düşüncenizi esinizle paylaşmayin.Olmaz diyemem ama çok ciddi bir konuİyi akşamlar herkese
Kızlar canımı sıkan bir konu var,sizlerin de fikirlerini almak isterim,bu nedenle hemen konuya gireyim.
Ağustos ayında doğum yaptım,altı sene sonra ve beşinci tüp bebekle kızım oldu çok şükür,rabbim olmayan herkese nasip etsin doğuma annem geldi,kayinvalideler uzak olduğu için gelemediler.(biz Bursa'da onlar Elazığ da) sonraki surecte okullar açılacak dendi,ben de öğretmen olduğum için başlarım diye düşündük,o süreçte gelir bize yardımcı olur ve de torununu görür diye düşündüler (kayınvalidem düşündü) hatta kasim ayında biletini bile aldık.Okullar acilmayinca o da gelmekten vazgeçti( yine kendi kararı,biz gel torununu gor dedik ama okullar açılmıyor gelmeme gerek yok dedi)
Bir martta okullar açılacak,benim de başlamam lazim,bakıcı ayarladım fakat bakıcı ev aldığım yerde,yani şu an oturdugum yere çok uzak,kadın gelemez biz taşınmadan.Evinde bir kaç eksiği var tasinamayiz hemen.Bu durumda annelerden birinin bize bir sure yardımcı olmasi lazım,en azından taşınana kadar (bir ay kadar )
Eşim de annesini arayıp cagiracagini söyledi,zaten torunu altı aylık olmuş hiç bir sekilde görmeye dahi gelmedi.Esim kayinvalideyi arayınca o da " küçük oğlanı bırakıp gelemem,onunla gelirim demiş "küçük oğlan da 23 yaşında Benim şu an oturdugum ev iki artı bir ama bir oda full taşınacak esya paketleriyle dolu,bir artı bir kullanim alanım var.Ben de kayınvalide tek gelsin dedim.Esim tekrar annesini aradı ama hiç bir şekilde kabul etmiyor ya beraber gelirim ya da gelmem diyor.Bende ne diyecegimi şaşırdım,bir akıl verin.Bir kaç hafta olsa neyse de bir ay ic içe hiç istemiyorum.
Karışık olduysa kusura bakmayın.
Biraz acele yazdım,eklemeyi unutmuşum ama şöyleki;kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasına esince evi terk ediyor.ipsiz sapsız,tekin olmayan kişilerde kalıyor.Yani kayınvalidem de başında beklersem belki gitmez onlarla takılmaz diyor.
Ben de kızımı böyle bir gençle(amcası dahi olsa) yalnız bırakmak istemiyorum(lütfen ayiplamayin ben de bir anneyim,neler neler duyuyoruz) yani ne içtiği,kimlerle gezdigi,nerelere girip çıktığı belli olmayan biriyle ben nasıl kızımı yalnız birayim,bir de işin bu boyutu var.
Hayır yanlış anladınız biz tabiki ona baktırmak için dogurmadik,zaten bakıcı da ayarladık.Kendisi torunumu görmeye geleceğim,gelmişken ihtiyacınız olan bir süreçte geleyim hem görmüş olurum hem de yardımım dokunur size dedi.boşa ısrar ediyorsunuz , annenizi çağırın ,
benımki aynı memleketin için bakmadı banamı güvenip dogurdunuz dedi ,
Hayır yanlış anladınız biz tabiki ona baktırmak için dogurmadik,zaten bakıcı da ayarladık.Kendisi torunumu görmeye geleceğim,gelmişken ihtiyacınız olan bir süreçte geleyim hem görmüş olurum hem de yardımım dokunur size dedi.
Birinci dönem eşime "nasıl olsa okullar açılmayacak istersen annen gelsin torununu gormeye dedim,o zaman kaynım yoktu evde" yani mesele bakıcılık yapmasi değil,öyle olsa her türlü annem de gelir,başka çözüm yolları da buluruz.
Ben gerçekten anlatamadım,kendi tercihiydi ihtiyacımız olduğunda gelip bir süre (en fazla bir ay) bakmak. Kendisi istese de zaten baktırmam,annem de aynı şekilde annemede baktirmamNe kayınvalideniz ne de kendi anneniz gelmeye MECBUR DEĞİLLER.
Doğurmak tercihinizdi.
Yardım etmek zorunda değiller.
Sadece gelsin görsün’ün altında gelsin baksın olduğunu anlamayacak değiliz :)
Yardımcı olur ifadesi bakmayı da içeriyor.
Kadın akıllı ben olsam ben de bakmam bebek çocuk yük ve zor
Ev kredisi oduyoruz,bir de malum doğum izni şu bu derken çocuklarda geri kaldılar,kendi çocuğum önce gelir elbet ama öğrencilerimi de bir yerde düşünmek zorundayım,malesef bu süreçte ücretli ataması da yapılmıyor.Yani müdür bir ay için kesinlikle ücretli almaz,çocuklarda mağdur olurlar1 ay sonra işe baslasaniz olmuyor mu?
Öncelikle allah analı babalı büyütsün çocuğunuzu sağlıkla büyüsün inşallah kv konusuna gelince bende anne olarak ne idüğü belirsiz bi adamla evde olsun istemezdim çocuğumu hak veriyorum kesinlikle o anlamda sizin anneniz gelemiyor mu o en azından yardımcı olsa ya da yaşadığınız yerde hiç yakınınz yokmu gelebilicekİyi akşamlar herkese
Kızlar canımı sıkan bir konu var,sizlerin de fikirlerini almak isterim,bu nedenle hemen konuya gireyim.
Ağustos ayında doğum yaptım,altı sene sonra ve beşinci tüp bebekle kızım oldu çok şükür,rabbim olmayan herkese nasip etsin doğuma annem geldi,kayinvalideler uzak olduğu için gelemediler.(biz Bursa'da onlar Elazığ da) sonraki surecte okullar açılacak dendi,ben de öğretmen olduğum için başlarım diye düşündük,o süreçte gelir bize yardımcı olur ve de torununu görür diye düşündüler (kayınvalidem düşündü) hatta kasim ayında biletini bile aldık.Okullar acilmayinca o da gelmekten vazgeçti( yine kendi kararı,biz gel torununu gor dedik ama okullar açılmıyor gelmeme gerek yok dedi)
Bir martta okullar açılacak,benim de başlamam lazim,bakıcı ayarladım fakat bakıcı ev aldığım yerde,yani şu an oturdugum yere çok uzak,kadın gelemez biz taşınmadan.Evinde bir kaç eksiği var tasinamayiz hemen.Bu durumda annelerden birinin bize bir sure yardımcı olmasi lazım,en azından taşınana kadar (bir ay kadar )
Eşim de annesini arayıp cagiracagini söyledi,zaten torunu altı aylık olmuş hiç bir sekilde görmeye dahi gelmedi.Esim kayinvalideyi arayınca o da " küçük oğlanı bırakıp gelemem,onunla gelirim demiş "küçük oğlan da 23 yaşında Benim şu an oturdugum ev iki artı bir ama bir oda full taşınacak esya paketleriyle dolu,bir artı bir kullanim alanım var.Ben de kayınvalide tek gelsin dedim.Esim tekrar annesini aradı ama hiç bir şekilde kabul etmiyor ya beraber gelirim ya da gelmem diyor.Bende ne diyecegimi şaşırdım,bir akıl verin.Bir kaç hafta olsa neyse de bir ay ic içe hiç istemiyorum.
Biraz acele yazdım,eklemeyi unutmuşum ama şöyleki;kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasına esince evi terk ediyor.ipsiz sapsız,tekin olmayan kişilerde kalıyor.Yani kayınvalidem de başında beklersem belki gitmez onlarla takılmaz diyor.
Ben de kızımı böyle bir gençle(amcası dahi olsa) yalnız bırakmak istemiyorum(lütfen ayiplamayin ben de bir anneyim,neler neler duyuyoruz) yani ne içtiği,kimlerle gezdigi,nerelere girip çıktığı belli olmayan biriyle ben nasıl kızımı yalnız birayim,bir de işin bu boyutu var.
neden kendiniz bakmıyosunuz bir sene ücretsiz izin alın.İyi akşamlar herkese
Yaşadığım yerde tek bir tanıdık var o da zaten kızıma bakacak ama evi çok uzak,tasinacagimiz yere yakın oturuyor,onların da bizim de aracımız yok,eşi kronik hasta olduğu için de toplu taşımaya binmek istemiyor,çünkü iki araç değişip gelmesi lazım.Öncelikle allah analı babalı büyütsün çocuğunuzu sağlıkla büyüsün inşallah kv konusuna gelince bende anne olarak ne idüğü belirsiz bi adamla evde olsun istemezdim çocuğumu hak veriyorum kesinlikle o anlamda sizin anneniz gelemiyor mu o en azından yardımcı olsa ya da yaşadığınız yerde hiç yakınınz yokmu gelebilicek