• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve evimize gelme şarti 😒

İyi akşamlar herkese☺️

Kızlar canımı sıkan bir konu var,sizlerin de fikirlerini almak isterim,bu nedenle hemen konuya gireyim.
Ağustos ayında doğum yaptım,altı sene sonra ve beşinci tüp bebekle kızım oldu çok şükür,rabbim olmayan herkese nasip etsin ☺️ doğuma annem geldi,kayinvalideler uzak olduğu için gelemediler.(biz Bursa'da onlar Elazığ da) sonraki surecte okullar açılacak dendi,ben de öğretmen olduğum için başlarım diye düşündük,o süreçte gelir bize yardımcı olur ve de torununu görür diye düşündüler (kayınvalidem düşündü) hatta kasim ayında biletini bile aldık.Okullar acilmayinca o da gelmekten vazgeçti( yine kendi kararı,biz gel torununu gor dedik ama okullar açılmıyor gelmeme gerek yok dedi)

Bir martta okullar açılacak,benim de başlamam lazim,bakıcı ayarladım fakat bakıcı ev aldığım yerde,yani şu an oturdugum yere çok uzak,kadın gelemez biz taşınmadan.Evinde bir kaç eksiği var tasinamayiz hemen.Bu durumda annelerden birinin bize bir sure yardımcı olmasi lazım,en azından taşınana kadar (bir ay kadar )

Eşim de annesini arayıp cagiracagini söyledi,zaten torunu altı aylık olmuş hiç bir sekilde görmeye dahi gelmedi.Esim kayinvalideyi arayınca o da " küçük oğlanı bırakıp gelemem,onunla gelirim demiş "küçük oğlan da 23 yaşında 🙄 Benim şu an oturdugum ev iki artı bir ama bir oda full taşınacak esya paketleriyle dolu,bir artı bir kullanim alanım var.Ben de kayınvalide tek gelsin dedim.Esim tekrar annesini aradı ama hiç bir şekilde kabul etmiyor ya beraber gelirim ya da gelmem diyor.Bende ne diyecegimi şaşırdım,bir akıl verin.Bir kaç hafta olsa neyse de bir ay ic içe hiç istemiyorum.

Karışık olduysa kusura bakmayın.
Biraz acele yazdım,eklemeyi unutmuşum ama şöyleki;kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasına esince evi terk ediyor.ipsiz sapsız,tekin olmayan kişilerde kalıyor.Yani kayınvalidem de başında beklersem belki gitmez onlarla takılmaz diyor.

Ben de kızımı böyle bir gençle(amcası dahi olsa) yalnız bırakmak istemiyorum(lütfen ayiplamayin ben de bir anneyim,neler neler duyuyoruz) yani ne içtiği,kimlerle gezdigi,nerelere girip çıktığı belli olmayan biriyle ben nasıl kızımı yalnız birayim,bir de işin bu boyutu var.
evin eksiği nedir , o eksikleri eve geçince tamamlayın kimseye minnet etmeyin

gelmemiş

eşi ile halletmişler

bir gün okul bir gün ev yapmış eşi de aynı şekilde bakmış

şimdi ne değişecek diyorum ben aslında
O zaman yine böyle devam edebilirler.Eşi annesi gelmediği için üzülüyormuş,eşi üzülüyor diye konu sahibi çıkmazda benim anladığım.

Okullar açıldığında ablam da dahil olmak üzere tanıdığım çoğu öğretmen covid oldu. Maalesef bazılarının yaşlı anne babalarına bulaştığı için acı kayıplar yaşandı. Hatta bir öğretmen tanıdığım hem annesini, hem babasını hem de kız kardeşini kaybetti. Kendisini sorumlu tutuyor. Bir başka tanıdığım okula gidince covid oldu ve vefat etti. Ne kadar ayıp şu yaptığınız. Öğretmenler strese giriyormuş. Onlar da herkes gibi hem kendilerini hem de ailelerini korumak istiyorlar. Zaten büyük bir kısmı canlı ders veriyor ve bu dersler günlerinin büyük bir kısmını alıyor. Okula gittiklerinde daha çok boş vakitleri oluyordu. Kimse yan gelip yatmıyor. Bilginiz yoksa fikriniz de olmasa keşke.

Canlı ders sırasında bebeği balkondan düşerek ölen öğretmen anne baba 😢

arkadaşım yazdığınızda haklısınız

ama işte bunu 12 Ekim 16 Kasım arasında da yapmadık mı

ona göre ayarladım, eşim bir gün çalışıyor bir gün izinli vs dediniz

geçen de ben yanlış biliyorum galiba diye düşündüm zira benim çocuğum özel okula gidiyor

ama şimdi kendiniz de yazmışsınız sınıf ikiye bölünüyor öğretmen 4 gün gidiyor diye

o zaman nasıl halletti iseniz şimdi de öyle halledersiniz

okul aynı, öğrenci aynı, siz aynısınız, okulun açık olacağı gün de aynı

bu süreçte hayatınızda değişen ne oldu da bebeğin bakımı sıkıntı oldu
Sanırım ben anlatamadım,ben o zaman doğum izni artı raporluydum yani hiç başlamadım yüz yüze eğitime.23 Kasım'da uzaktan eğitime başladım,ders saatlerini eşimin evde olduğu günler ve haftasonlarina denk getirdim açıklayıcı oldu mu bilmiyorum.

Okul değil de başka bir iş olsaydi da aynı sorular ve kaygılar olacaktı,yani mesele okul olması benim öğretmen olmam değil.

Tabiki bir yolunu mecburen bulmak zorundayiz,eninde sonunda okullar açılacak,hatta bakıcı da ayarladığımi yazmıştım,tek sorun bakıcınin yeni evin orda olması ve toplu taşımaya binmek istememesi(hastalıktan dolayı)

gelmemiş

eşi ile halletmişler

bir gün okul bir gün ev yapmış eşi de aynı şekilde bakmış

şimdi ne değişecek diyorum ben aslında
Uzaktan eğitimde öyle hallettik diyorum,yüzyüze olunca kendime göre ders günlerini ayarlayamiyorum,bugün gelemedim haftasonu geleyim olayı olmuyor mecburen birinin olmasi lazim,taşınana ve bebeğim bakıcısına alışana kadar.

Sanırım ben anlatamadım,ben o zaman doğum izni artı raporluydum yani hiç başlamadım yüz yüze eğitime.23 Kasım'da uzaktan eğitime başladım,ders saatlerini eşimin evde olduğu günler ve haftasonlarina denk getirdim açıklayıcı oldu mu bilmiyorum.

Okul değil de başka bir iş olsaydi da aynı sorular ve kaygılar olacaktı,yani mesele okul olması benim öğretmen olmam değil.

Tabiki bir yolunu mecburen bulmak zorundayiz,eninde sonunda okullar açılacak,hatta bakıcı da ayarladığımi yazmıştım,tek sorun bakıcınin yeni evin orda olması ve toplu taşımaya binmek istememesi(hastalıktan dolayı)

kaygılar konusunda haklısınız

sadece o zaman halledildi ise şimdi de halledilir demek istemiştim ben aslında

bana kalırsa o kadar küçük bebek ile sizin gidip gelmeniz de riskli zaten, eve virüs getirebilirsiniz

eşiniz için de geçerli bu ama kaçış yok yani

hani bakıcı hastalık var diye toplu taşımaya binmeyecek makul de

sizin çocuğa bakacak

yani size bulaşırsa bebeğe bulaşır bebeğe bulaşırsa bakıcıya bulaşır

maalesef bu virüs ile bu şekilde yaşamak zorundayız

O zaman yine böyle devam edebilirler.Eşi annesi gelmediği için üzülüyormuş,eşi üzülüyor diye konu sahibi çıkmazda benim anladığım.
Öyle devam edemeyiz okullar açılınca mecburen birinin olmasi lazım,evet doğru anlamissiniz eşim annesi gelsin istiyor,bana baskı yapmıyor ama onun gelmesini çok istiyor.

Uzaktan eğitimde öyle hallettik diyorum,yüzyüze olunca kendime göre ders günlerini ayarlayamiyorum,bugün gelemedim haftasonu geleyim olayı olmuyor mecburen birinin olmasi lazim,taşınana ve bebeğim bakıcısına alışana kadar.
İlk dönem kısa bir süre yüz yüze eğitim olmuştu ya hani,o zaman ne yaptınız onu soruyor damdam da sanırım

Cevap vermişsiniz.Bende izinli olduğunuzu düşünmüştüm:)

kaygılar konusunda haklısınız

sadece o zaman halledildi ise şimdi de halledilir demek istemiştim ben aslında

bana kalırsa o kadar küçük bebek ile sizin gidip gelmeniz de riskli zaten, eve virüs getirebilirsiniz

eşiniz için de geçerli bu ama kaçış yok yani

hani bakıcı hastalık var diye toplu taşımaya binmeyecek makul de

sizin çocuğa bakacak

yani size bulaşırsa bebeğe bulaşır bebeğe bulaşırsa bakıcıya bulaşır

maalesef bu virüs ile bu şekilde yaşamak zorundayız
Aynen öyle ve biz koronayi geçirdik evden hiç cikmadigimiz halde.Hatta konu acmistim bebeğimi emzirebilir miyim diye.Sukur atlattık.

Şu an için ücretsiz izne ayrılma imkanım yok malesef kredi oduyoruz.Ustelik öğrencilerde çok mağdur kalacaklar,geçen dönem ücretli öğretmen verilmedi,bu nedenle doğru düzgün eğitim alamadılar ben başlayana kadar.

Rapor almak da etik gelmiyor,çünkü kızım çok küçük değil,geçen dönem on günlük almak zorunda kaldım çünkü kızım iki buçuk aylıktı ama şu an büyüdüğü ve ek gidaya yavaş yavas geçtiğimiz için rapor alıp başka çocukların hakkına da girmek istemiyorum.

Hem taşınma da zor olacak bu sebeple bir aile büyüğümüz yardıma gelse çok iyi olacak.Benim annem gelmeye hazır ama eşim de kendi annesini istiyor haliyle,dördüncü senemiz Bursa'da hiç gelmedi evimize.Annem bir haftalığına da olsa her sene gelir muhakkak ama onun annesi hiç gelmedi,kardeşi için istemiyorum dediğimde annesini de istemiyor oluyorum onun gözünde.Direk yüzüme söylemese de üzülüyor,tamam istemiyorsan gelmesin diyip konuşmak bile istemiyor.

Yukarıdaki mesajda uzun uzun yazdım,annem gelmeye hazır ve istekli fakat eşim kendi annesini istiyor haliyle,dört senedir Bursa'dayiz hiç evimize gelmedi,şimdi ben kardeşini istemeyince haliyle annesini de istemiyor oluyorum😔

anlar eşiniz de yani annesi 4 yıl içinde herhangi bir zaman gelebilirdi

ille de çocuk olunca gelecek diye kural yok

ayrıca anne ben oğlum olmadan gelemem demiş de oğlu da muhtemelen gelmem diyecekti

bence konuyu kapatın biraz okulların açılması kesinleşince gelir anneniz

Yukarıdaki mesajda uzun uzun yazdım,annem gelmeye hazır ve istekli fakat eşim kendi annesini istiyor haliyle,dört senedir Bursa'dayiz hiç evimize gelmedi,şimdi ben kardeşini istemeyince haliyle annesini de istemiyor oluyorum😔
şu durumda annesini yaptığıda hiç doğru değil ama o halde el mahkum idare edeceksiiz

Kızlar bir mecburiyetimiz yok yanlış anlaşılmasın,annem her koşulda desteğe gelirim diyor.Esim de annesi hiç gelmedigi için onun gelmesini istiyor durum bu yani
bence hiç çağırma gelmesinler. ben de kızımı babası haricinde hiç kimseyle yalnız bırakmam. ayıplamıyorum. kimseye güvenmiyorum hele tekin olmayan birine hiç güvenmem. yazının son kısmı benim için yetti. ben olsam çağırmazdım. idareten bir bakıcı bulabilirsiniz ya da senin anneni çagırın çok daha iyi. yani sırf gelip görmesini istediğiniz için anladığım kadarıyla ama yeni evde çagırırsınız bakıcı da varken. o zaman gelsin isterse oğluyla.

bence hiç çağırma gelmesinler. ben de kızımı babası haricinde hiç kimseyle yalnız bırakmam. ayıplamıyorum. kimseye güvenmiyorum hele tekin olmayan birine hiç güvenmem. yazının son kısmı benim için yetti. ben olsam çağırmazdım. idareten bir bakıcı bulabilirsiniz ya da senin anneni çagırın çok daha iyi. yani sırf gelip görmesini istediğiniz için anladığım kadarıyla ama yeni evde çagırırsınız bakıcı da varken. o zaman gelsin isterse oğluyla.
Kayınvalidem eşime ben iş yapar yemek yaparım kardesinde bebeğe bakar diyormuş,ben eşime direk güvenmediği mi değilde,o genç biri elinde telefonu düşürmez asla,çocuğun yanında video izler bir şeylere bakar,bizim kızda zaten gözlerini dikiyir telefona o kadar dikkatini çekiyor ki anlatamam.Ben konuşurum telefonu eline almaz diyor.Bilemiyirum açık acok da söylenmez böyle bir sey.Ayrica bu konuda birinin beni anlaması sevindirici🤗

Kayınvalidem eşime ben iş yapar yemek yaparım kardesinde bebeğe bakar diyormuş,ben eşime direk güvenmediği mi değilde,o genç biri elinde telefonu düşürmez asla,çocuğun yanında video izler bir şeylere bakar,bizim kızda zaten gözlerini dikiyir telefona o kadar dikkatini çekiyor ki anlatamam.Ben konuşurum telefonu eline almaz diyor.Bilemiyirum açık acok da söylenmez böyle bir sey.Ayrica bu konuda birinin beni anlaması sevindirici🤗
Ilk kayin ile düşünceniz tuhaf geldi sonra hak verdim insanin böyle tekinsiz guvenemeyecegi bir kayni olmasi kötü durum. Kv nin sıkıntısı da ayrı komik bir durum 23 yaşında sonuçta. Bence kimseyi nazlandirmayin ya anneniz gelsin ya bakici tutun o süre için ohh mis. Okullarda açılmaz 1 martta hiç sanmiyorum. Ayrica okullarin acilmasini isteyen ben bile alıştım valla bu sene böyle canli derslerle bitsin 😀😀

Ama sanırım kv. niz pek gelmek istemiyor ki sürekli bahane sunuyor. İnşallah fesatlık etmiyorumdur
Bilemiyorum ama bir anne neden oğlunun evine gitmek istemez şaşırtıcı🤔neyse kendisi bilir artık benim için hava hoş😀
Ilk kayin ile düşünceniz tuhaf geldi sonra hak verdim insanin böyle tekinsiz guvenemeyecegi bir kayni olmasi kötü durum. Kv nin sıkıntısı da ayrı komik bir durum 23 yaşında sonuçta. Bence kimseyi nazlandirmayin ya anneniz gelsin ya bakici tutun o süre için ohh mis. Okullarda açılmaz 1 martta hiç sanmiyorum. Ayrica okullarin acilmasini isteyen ben bile alıştım valla bu sene böyle canli derslerle bitsin 😀😀
Yani eşimin ağzından kardesi için "artık ne yaparsa yapsın şaşırmam,her şeyi beklerim ondan"dediğini defalarca duymusumdur. Sonuçta dünyanın bin türlü hali var ve malesef her ihtimali dusunmek zorundayız.Hem her istismar çocuğa fiziken bir şey yapılmasi değildir,yanında uygunsuz videolar izlenmesi ve bebeğin bunu görmesi de bir istismardir, biz televizyonu bile acmazken uygunsuz şeylere maruz kalma ihtimali de var.

Kayinvali de zaten bir mutfağa girdi mi akşama kadar çıkmaz,işe daldı mi dalar yani🤷

Back