• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ve evimize gelme şarti 😒

Ev kredisi oduyoruz,bir de malum doğum izni şu bu derken çocuklarda geri kaldılar,kendi çocuğum önce gelir elbet ama öğrencilerimi de bir yerde düşünmek zorundayım,malesef bu süreçte ücretli ataması da yapılmıyor.Yani müdür bir ay için kesinlikle ücretli almaz,çocuklarda mağdur olurlar😔

kaçıncı sınıf öğrencileriniz

yani okulun açılacağı da büyük bir muamma

birinci dönem açılmadı ise ilkokul değil diye düşündüm şimdi

zira az da olsa 1. dönem ilkokullar açıldı

siz ne öğretmenisiniz hangi sınıflara dersiniz var

bugünkü açıklamada da herkes birden açılamaz şeklinde idi zaten

kaçıncı sınıf öğrencileriniz

yani okulun açılacağı da büyük bir muamma

birinci dönem açılmadı ise ilkokul değil diye düşündüm şimdi

zira az da olsa 1. dönem ilkokullar açıldı

siz ne öğretmenisiniz hangi sınıflara dersiniz var

bugünkü açıklamada da herkes birden açılamaz şeklinde idi zaten
Sınıf öğretmeniyim,dördüncü sınıfları okutuyorum.

Doğum iznim vardi,sonrasında da on günlük bir rapor aldım.

seminer döneminde başladım, ben başladıktan sonra tekrar uzaktan eğitime döndü.

Bir ay belki borç falan alır hallederiz ama bu süreçte ücretli öğretmen de verilmez(doğum iznindeyken bile ücretli verilmedi) bir ay icin bu defa çocuklarda mağdur olacak😔

Sınıf öğretmeniyim,dördüncü sınıfları okutuyorum.

seminer döneminde başladım, ben başladıktan sonra tekrar uzaktan eğitime döndü.

ilk yarı tatile kadar dörtler okula gitmedi mi ikişer günden

zira oğlum 5. sınıf, onların iki gün olan okulu iki hafta açıldı sonra ara tatil geldi bir daha açılmadı

yani 1 Mart ta açma planında zaten muhtemelen 3-4 vs olmayacak

belki ilkokul 1-2, ortaokul ve liselerde de hiç gitmeyen sınıflar şeklinde

okul açılıncaya kadar umarım eviniz biter huzurla taşınır çocuğunuzu da rahat rahat bakıcısına emanet edersiniz

lakin uzaktan eğitim de bebek ile zor olmuyor mu bence annenizi çağırın hem biraz nefes alırsınız hem de okul açılırsa bebeğe bakar

Dertsiz başına dert arama.
Çağır annen gelsin kaynanan belli ki size düşkün değil torun görmekte, bakmakta istemiyor.
Evin saray gibi büyükte olsa yapamazsın.

ilk yarı tatile kadar dörtler okula gitmedi mi ikişer günden

zira oğlum 5. sınıf, onların iki gün olan okulu iki hafta açıldı sonra ara tatil geldi bir daha açılmadı

yani 1 Mart ta açma planında zaten muhtemelen 3-4 vs olmayacak

belki ilkokul 1-2, ortaokul ve liselerde de hiç gitmeyen sınıflar şeklinde

okul açılıncaya kadar umarım eviniz biter huzurla taşınır çocuğunuzu da rahat rahat bakıcısına emanet edersiniz

lakin uzaktan eğitim de bebek ile zor olmuyor mu bence annenizi çağırın hem biraz nefes alırsınız hem de okul açılırsa bebeğe bakar
Hayır yarı yıl tatiline kadar gidilmedi 23 Kasım'da uzaktan eğitime gecildi.

1 Mart'ta ilkokullar 8. Siniflar,12. Sınıflar ve özel egitim sınıfları açılacak deniyor,son anda değişiklik olmazsa tabi.

Velilerimle durumu konuştum,bazen haftasonlari veya farklı saatlerde ders yapabiliyorum (eşimin evde olduğu zamanlar) sağolsunlar hiç biri sorun çıkarmadı,gayet güzel ilerledik,derslerimi de eksiksiz yaptım çok şükür.

İnşallah bakalım bitmese de bakiciyi taksiyle getirtmeye çalışırız bu öneri çok mantıklı geldi☺️

Bazı uyeler bazı kalıpları ezberlemiş.

Evet bakmak zorunda değil. Konu sahibi zaten bakıcısını ayarlamış anneside var yaninda taşınana kadar.

Eşi annem hic görmedi gelsin istiyormuş. Konu sahibi esini kırmak istemiyor yoksa kendi annesi yardımcıymış zaten. ee taşınınca bakacak kişide hazır.

Esı kardesimde gelsin annemde diyor ev kucuk olay bu.

yoksa bursa da oturan konu sahibi elaziğda oturan kayınvalidesine guvenmemiştir tabiki çocuk doğururken.

İyi akşamlar herkese☺️

Kızlar canımı sıkan bir konu var,sizlerin de fikirlerini almak isterim,bu nedenle hemen konuya gireyim.
Ağustos ayında doğum yaptım,altı sene sonra ve beşinci tüp bebekle kızım oldu çok şükür,rabbim olmayan herkese nasip etsin ☺️ doğuma annem geldi,kayinvalideler uzak olduğu için gelemediler.(biz Bursa'da onlar Elazığ da) sonraki surecte okullar açılacak dendi,ben de öğretmen olduğum için başlarım diye düşündük,o süreçte gelir bize yardımcı olur ve de torununu görür diye düşündüler (kayınvalidem düşündü) hatta kasim ayında biletini bile aldık.Okullar acilmayinca o da gelmekten vazgeçti( yine kendi kararı,biz gel torununu gor dedik ama okullar açılmıyor gelmeme gerek yok dedi)

Bir martta okullar açılacak,benim de başlamam lazim,bakıcı ayarladım fakat bakıcı ev aldığım yerde,yani şu an oturdugum yere çok uzak,kadın gelemez biz taşınmadan.Evinde bir kaç eksiği var tasinamayiz hemen.Bu durumda annelerden birinin bize bir sure yardımcı olmasi lazım,en azından taşınana kadar (bir ay kadar )

Eşim de annesini arayıp cagiracagini söyledi,zaten torunu altı aylık olmuş hiç bir sekilde görmeye dahi gelmedi.Esim kayinvalideyi arayınca o da " küçük oğlanı bırakıp gelemem,onunla gelirim demiş "küçük oğlan da 23 yaşında 🙄 Benim şu an oturdugum ev iki artı bir ama bir oda full taşınacak esya paketleriyle dolu,bir artı bir kullanim alanım var.Ben de kayınvalide tek gelsin dedim.Esim tekrar annesini aradı ama hiç bir şekilde kabul etmiyor ya beraber gelirim ya da gelmem diyor.Bende ne diyecegimi şaşırdım,bir akıl verin.Bir kaç hafta olsa neyse de bir ay ic içe hiç istemiyorum.

Karışık olduysa kusura bakmayın.
Biraz acele yazdım,eklemeyi unutmuşum ama şöyleki;kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasına esince evi terk ediyor.ipsiz sapsız,tekin olmayan kişilerde kalıyor.Yani kayınvalidem de başında beklersem belki gitmez onlarla takılmaz diyor.

Ben de kızımı böyle bir gençle(amcası dahi olsa) yalnız bırakmak istemiyorum(lütfen ayiplamayin ben de bir anneyim,neler neler duyuyoruz) yani ne içtiği,kimlerle gezdigi,nerelere girip çıktığı belli olmayan biriyle ben nasıl kızımı yalnız birayim,bir de işin bu boyutu var.

kaynının tehlike arz etmesini es geçiyorum. Öyle bir şey olmaz diye düşünelim.
kaynanan saçmalamış. Hepsinden ö
İnsan torununu merak etmez mi ya 🤷🏻‍♀️

kaynınla 1 odalı evde 1 ay yaşamak saçmalık. O çocuk bütün gün farklı şehirde bilmediği evde ne yapacak? 23 yaşındaki oğlanı nereye kadar tutacak?

bence siz kaynana fikrinden vazgeçin. 1-2 ay ücretsiz izin alman mümkün olmaz mı acaba? Hem evi yerleştirme hem de bakıcıya alışma süreci versen kendine. Devlette kolay alınıyor mu bu tarz izin bilmiyorum ama.

Ben gerçekten anlatamadım,kendi tercihiydi ihtiyacımız olduğunda gelip bir süre (en fazla bir ay) bakmak. Kendisi istese de zaten baktırmam,annem de aynı şekilde annemede baktirmam

boşa yorma kendini canım bir tutturmuşlar bakmak zorunda değil diye ,
çocugunun ihtiyacı varsa mecburlar ozaman daha nezaman çocuk yapacaksınız ,yoksa çocugun olmuyormu , korunmayın haaaaa

diyeee boş boş konuşmayacaklar , ayyy neyse sinirlenmiyecem sinirlenmiyecem:KK76:

Kaynının bu plandan haberi var mı? 23 yaşında kocaman insan annesinin peşine takılıp hiç tanımadığı yere gelir mi?

Hayır yarı yıl tatiline kadar gidilmedi 23 Kasım'da uzaktan eğitime gecildi.

1 Mart'ta ilkokullar 8. Siniflar,12. Sınıflar ve özel egitim sınıfları açılacak deniyor,son anda değişiklik olmazsa tabi.

Velilerimle durumu konuştum,bazen haftasonlari veya farklı saatlerde ders yapabiliyorum (eşimin evde olduğu zamanlar) sağolsunlar hiç biri sorun çıkarmadı,gayet güzel ilerledik,derslerimi de eksiksiz yaptım çok şükür.

İnşallah bakalım bitmese de bakiciyi taksiyle getirtmeye çalışırız bu öneri çok mantıklı geldi☺️

İlk yarıyıl tatili dediğim Kasım ara tatili

Yani Ekim başı Kasım sonu süreçte nasıl hallettiğinizi merak etmiştim anneniz mi geldi

Bazı uyeler bazı kalıpları ezberlemiş.

Evet bakmak zorunda değil. Konu sahibi zaten bakıcısını ayarlamış anneside var yaninda taşınana kadar.

Eşi annem hic görmedi gelsin istiyormuş. Konu sahibi esini kırmak istemiyor yoksa kendi annesi yardımcıymış zaten. ee taşınınca bakacak kişide hazır.

Esı kardesimde gelsin annemde diyor ev kucuk olay bu.

yoksa bursa da oturan konu sahibi elaziğda oturan kayınvalidesine guvenmemiştir tabiki çocuk doğururken.
Teşekkür ederim konumun tam da özeti bu,eşim için üzülüyorum o da kendi annesi gelsin istiyor.Bu durumda ben kardesini kabul etmesem içten içe ailemi istemiyorsun oluyor,kabul etsem hem sorunlu hem de ben küçücük evde rahat edemem😒

İlk yarıyıl tatili dediğim Kasım ara tatili

Yani Ekim başı Kasım sonu süreçte nasıl hallettiğinizi merak etmiştim anneniz mi geldi
Hayır annem gelmedi eşim polis memuru gün aşırı çalışıyor yani bir gün calisiyor bir gün evde,haftasonlari da evde o nedenle dersleri eşimin oldugu günlere koydum,haftasonlarina da ders koydum Sagolsunlar velilerim de hiç sorun yapmadılar bu durumu hatta aksam bile ders yapabilirsin dediler🤗

Zaten gelen annem de olsa kayınvalide de olsa haftada iki gün öğleye kadar bakacaklar,onun dışında sevip minciklarlar sadece 😀 yani buna bakıcılık bile denmez.

Taşındıktan sonra da bakıcı bir hafta üç gün bir hafta iki gün gelecek.

İyi akşamlar herkese☺️

Kızlar canımı sıkan bir konu var,sizlerin de fikirlerini almak isterim,bu nedenle hemen konuya gireyim.
Ağustos ayında doğum yaptım,altı sene sonra ve beşinci tüp bebekle kızım oldu çok şükür,rabbim olmayan herkese nasip etsin ☺️ doğuma annem geldi,kayinvalideler uzak olduğu için gelemediler.(biz Bursa'da onlar Elazığ da) sonraki surecte okullar açılacak dendi,ben de öğretmen olduğum için başlarım diye düşündük,o süreçte gelir bize yardımcı olur ve de torununu görür diye düşündüler (kayınvalidem düşündü) hatta kasim ayında biletini bile aldık.Okullar acilmayinca o da gelmekten vazgeçti( yine kendi kararı,biz gel torununu gor dedik ama okullar açılmıyor gelmeme gerek yok dedi)

Bir martta okullar açılacak,benim de başlamam lazim,bakıcı ayarladım fakat bakıcı ev aldığım yerde,yani şu an oturdugum yere çok uzak,kadın gelemez biz taşınmadan.Evinde bir kaç eksiği var tasinamayiz hemen.Bu durumda annelerden birinin bize bir sure yardımcı olmasi lazım,en azından taşınana kadar (bir ay kadar )

Eşim de annesini arayıp cagiracagini söyledi,zaten torunu altı aylık olmuş hiç bir sekilde görmeye dahi gelmedi.Esim kayinvalideyi arayınca o da " küçük oğlanı bırakıp gelemem,onunla gelirim demiş "küçük oğlan da 23 yaşında 🙄 Benim şu an oturdugum ev iki artı bir ama bir oda full taşınacak esya paketleriyle dolu,bir artı bir kullanim alanım var.Ben de kayınvalide tek gelsin dedim.Esim tekrar annesini aradı ama hiç bir şekilde kabul etmiyor ya beraber gelirim ya da gelmem diyor.Bende ne diyecegimi şaşırdım,bir akıl verin.Bir kaç hafta olsa neyse de bir ay ic içe hiç istemiyorum.

Karışık olduysa kusura bakmayın.
Biraz acele yazdım,eklemeyi unutmuşum ama şöyleki;kaynım biraz sorunlu bir genç,kafasına esince evi terk ediyor.ipsiz sapsız,tekin olmayan kişilerde kalıyor.Yani kayınvalidem de başında beklersem belki gitmez onlarla takılmaz diyor.

Ben de kızımı böyle bir gençle(amcası dahi olsa) yalnız bırakmak istemiyorum(lütfen ayiplamayin ben de bir anneyim,neler neler duyuyoruz) yani ne içtiği,kimlerle gezdigi,nerelere girip çıktığı belli olmayan biriyle ben nasıl kızımı yalnız birayim,bir de işin bu boyutu var.
O zaman anneniz gelecek o neden gelmiyor

Konuyla ilgili bir fikrim yok da bir kaç haftayla bir ay arasında ne fark var ki. Onu merak ettim

Torunu görmeye gelmemesini bu pandemi döneminde garipsemedim açıkçası. Ne kadar anneniz de olsa Elazigdan Bursaya da gelmek riske girmek demek, madem simdi de 23 yasindaki "küçük " oglusunu bırakamıyor o zaman gelmesin. Hic naz kapris cekmek istemezdim ben olsam.
Kayniniz da yegenine bence bir sey yapmaz ama daha olgunlaşamamış zamanla oturur karakteri. Yine de kayinvalidenin şart koşması uygun degil hele ki ev taşıma arifesinde.
Bir de benim düşüncem şu ki, cocuguna destek olmak isteyen bahanelere siginmaz o kendi egosunun oksanmasini bekliyor, ben olsam hic ugrasamazdim.hele ki küçük cocukla ev tasima gibi bir süreçteyken. Kendi anneniz gelsin yardimci olsun imkan varsa.

okulların açılacağı kesinleşsin öyle çağırın.
siz kaçıncı sınıfsınız?
mutasyonlu virüs çocuklarda görülmeye başladı sanmıyorum 1 martta okullar açılsın.
Zaten okullar 1 Martta açılmıyor. Tum dunyada tam zamanli acılan okullar bizde açılmıyor zaten açılmaz da.2 gun ilkokullar gidecek.2gun anaokullar 8 ve 12 ler hepsi bu kadarcik.Ogretmenseniz üzülmeyin diye yazdım çünkü öğretmenlerimiz ozellikle MEB tekiler okul acilma haberiyle strese giriyor inme inecek 😀

Back