Kayınvalidem ve eşimin menfaat ilişkisi, boşanmalımıyım?

Hemen cevap vereyim. Annem de babamda türk. Biz burada yaşamış olabiliriz, ama biz türklüğumüzden asla vazgeçmedik elhamdulillâh. Burada gurbette olabiliriz, ama dinimize bagli yaşiyorduk. Camilerde kermeslerde diger türklerle iç içeydik herzaman. Cevremiz de vardi tabiki, burada türkler cok evet. Burada okudum, türkiyeye göre ne oluyor bilmiyorum tam hitaben. Ama meslegimi aldim, 3 sene meslek yaptim ve 3 sene meslekten sonra beni devam istediler devam calistim. Sirkette calisirken yükseldim, lojistik bölümünde yönetici kişi oldum. Audi, Würth vs oyle büyük sirketlere inşaatlar yaptil ve bu projelerde bütüm mallari, sirketin üretiminden insaata kadar ki bütün bölüm kontrollerini yapip, projeleri bu sekilde 2 büyuk patronlarimizla birlikte yönetiyordum. Çok küçük başladım ve başarım beni bayagi yükseldi. Hemde tesettürlüyken. Bazen almanyada is bulmak zor oluyor yabanci olunca. Lakin ben yolumdan şaşmadım. Mollalarimda bile 5 vakit namazimi kiliyordum. Rabbin yolunda gittim, ve Rabbim beni gittikce yükseltti. Ben tabiki türkiyede 2 dil ile bahsettim. Almanca, ingilizce, ve yaklaşık 1 senede ispanyolca egitim aldim. Bi aralar koreceye bile yöneldim, okumasini flb öğrendim ama sonrs evlilik vs araya girincd onu biraktim. Evlenmem aslinda söyle oldu. Burada bir teyze var almanyada. O da beni gözüne kestirmis, bana eş bakiyordu sürekli. Beni seviyiirdu teyze, annemin de arkadasi oluyor. Bende zaten evlenmeyi istiyordum ama önüme tabiki içimin aldigi bir insan cikmamisti ozamana kadar. Acelem de yoktu işime gücüme bakiyordum. Araba almistim en son da onu öduyordum. Sonra bu teyze pesimi birakmadi hala aracı olmaya calisti. Teyzeninde kardesi turkiyede esimin ailesinin mahallesinde oturuyordu. Onlarin araciligiyla tanisdik esimle iste. Sonra bir zaman ibternet uzerindrn konustuk fln, oylr basladi yani. Ailem beni zorla fln vermedi, ailem benim kararlarima herzaman saygi duydular tabiki. Eger buradan birini tanisaydim buradan evkenirdim ama Âllah teâla onu koymuş nasibime. Bende kendime güvendigim icin türkiyedrlede cok guzel sirketler var, hatta bizim sirketle calisan türk sirketleri oturdugumuz yerlere yakindi, belki oradada yükselebilirim calisabilirim diye düşündüm. Illaki türkiyeden olacak demedim. Evet ulkemi seviyordum zaten herzaman, ve ailemde yavas yavas türkiyeye tasinmayi düsünuyorlardi. Ama evliligime bu bir neden olmadi. Ben bu adama gercekten safligimdanmi, salakligimdanmi, bilmiyorum, oyle akılli akılli konuşuşuna, bakış açısına, bazi seylerde hemfikir olmasina ailesinin temiz insanlar olmasina ve araci olan teyzelerimede güvendigimden, o sekil oldu iste. Baska sorunuz varsa cevaplayabilirim. Birdr ozur dilerim, yani sanirim burads dogup buyuduğumden tam net anlatamiyorum sanirim bazen demek istedigim seyleri anlatamiyorum. Anlamadiginiz kisimlari tabi tekrar yanitlayabilirim.

Böyle şeyler olduğunda, benim içimi inanılmaz bir intikam duygusu kaplıyor.

Tr’ye asla dönmem, o adamla konuşmamak için de telefonumu değiştiririm. Biraz kendi koşsun bakim. Çocuğu görmek isterse de, o size almadığı 3 bin TLllik biletle Almanya’ya kendi gelip, çocuğu 2 saat görebilir sadece.

Boşanma davası için vekalet verip, çekişmeli dava açarım. Tüm yaşadıklarımı da dilekçede anlatırım. Sonra o dilekçenin ilgili kısmı sosyal medyadan paylaşıp, sülalesinin herşeyi görmesini sağlarım. Ne rezil olduğunu herkes bilsin.

Daha çok şey var da, siz yapmazsınız gibi. :)

Eşin seninle almanyada yaşıyorsun ve zenginsin diye evlenmiş. Senin hayatın ve karar verecek olan kişi sensin. Ama kendini ezdirmeye devam edersen onlar seni daha çok ezip değersiz hissedirecek ve değerin olmayacak.
Zaten cok degersiz hissetiriyorlar en azindan eşim deger verseydi bukadar zor olmazdi. Kendimi daha fazla asaglatamam. Esimede yaziklar olsun diyorum, kendi annesiyle başbaşa birakiyorum

Ne mi yapmalısın, sence ne yapmalısın?

Çok güzel seyler yazmışsınız. Inanınki, bu insanlar evliligimin sürecinde ben hicbirsey yapmadan kendilerini gayet güzel rezil ettiler. Ve dediginiz seyler de olacak zaten. Herkes anlayacak herseyi. Sülaleside anlayacak, herseyin zamani gelecek. Ama size birsey deyim mi. Esim ve annesi utanmaz. Asla olan seylerden utanmazlar isterseler yerin dibine girsinler. Oyle bir yol tutturmuşlarki, kendilerine toz kondurmuyorlar. Ama sülale öğrenecek. Bu rezilligi yasayacaklar emin olun.

Çok uzun yazmissiniz okuyamadım hepsini.Normalde insanlar almanyaya gider siz zaten ilk hatayı oradaki hayati bırakıp buraya gelmekle yapmışsınız. Bu odundan hamile kalmışsınız.Tam da kurtuluş ayağınıza gelmişken almanyaya ailenizin yanına dönmüşken yine bu adamın peşinde kosmussunuz yani ne diyelim allah kurtarsın.

Çok güzel seyler yazmışsınız. Inanınki, bu insanlar evliligimin sürecinde ben hicbirsey yapmadan kendilerini gayet güzel rezil ettiler. Ve dediginiz seyler de olacak zaten. Herkes anlayacak herseyi. Sülaleside anlayacak, herseyin zamani gelecek. Ama size birsey deyim mi. Esim ve annesi utanmaz. Asla olan seylerden utanmazlar isterseler yerin dibine girsinler. Oyle bir yol tutturmuşlarki, kendilerine toz kondurmuyorlar. Ama sülale öğrenecek. Bu rezilligi yasayacaklar emin olun.

Teşekkür ederim cevabınız için. Almanya da doğup büyüyen diğer Türk gençleriyle arkadaşlıklarınız nasıl ?

2 tarafı da tecrübe etmiş sayabiliriz sanırım sizi.

Görüş olarak Türkiye de yaşayan birinden daha iyi anlaşmaz mıydınız mesela , sizinle aynı şartlarda doğup büyüyen biriyle ?

Bunu evliliğinizden bağımsız soruyorum . Olanla ölene çare yok. Bundan sonrasında önünüze bakacaksınız zor olsa da.

Yaziniz için tsk ederim. Inaninki bazi seyler boyle yazarak fln olmuyor. Bu olanlar olurken, bizi farkli sekilde kandiriyorlardi ve sonradan anliyorduk biz. Ailem de oyle. Evet su anda olsa bende sizin gibi yapardım. Ama ben yapamadim. Demek ki kendime hic deger vermemişim. Ben bilemedim, nasil davranacagimi bilemedim bazen. Hamilelikte ailem soylediler zaten gitme diye, ama ben körmüşüm, bilmiyorum neden kendime yaptirdim bunlari. Sadece aylar süren o anki stressin bitmesini istedim kabusun bitmesini istedim ve gittim. Etrafta zaten insanalrin baskisi konu komsu akrabag. Okadar kolay da olmuyor. Ama şimdi tam zamani. Simdi tamda olmasi gereken olacak. Eşim sevgili annesiyle mutlu olsun. Ben herkese gosterecem, nasil hayat kuruluyormus diye. Cocugumu felaketten kurtaricam. Aslanlar gibi dr bakicam. Artik kimsenin beni bu sekikde ezmesine izin vermiycem. Ilk basta evlendikten sonra, cekindim, cizgimi koyamadim. Daha sonra bazi seylerin farkina varinca, kayinvalidrmde bunun farkina varip busefer herseyi iyilik adı altında yürütmeye basladi. Artik bitti. Ne ben nede cocugum kimsenin oyuncagi, pofloflayicisi degiliz.

Mühim olan bundan sonrası. Umarım oğlunuzla kendinize güzel bir hayat kurabilirsiniz.

Aileniz temelli dönüşü yakın zamanda düşünmüyordur inşallah.

Ailenizle Türkiye ye taşınma düşünceniz varsa ; yakın zamanda Türkiye ye taşınmak daha çok başınızı ağrıtır.

Anne babanız emekli olsalar da Almanya ya 6 ayda bir giriş yapmaları gerekiyor değil mi ? Kardeşleriniz var mı ? Onlar da Almanya da kalacaksa en azından birbirinize manevi açıdan destek olursunuz.

Buradaki arkaslarimla aram iyiydi. Zaten calismaktan cok fazla kimse bir arada olamiyor ama yinede guzel bir iliskim vardi. Kizlar kolu vardi camimizin mesela. Bi araya geliyorduk, ramazanda iftar veriliyordu biz kizlar da herseyi planlayip hazirliyorduk cemaatimiz için. Veya kermesler oluyordu, kizlarla birlikte hep planlamamizi yapiyorduk satışlarda yardim ediyorduk. Camimizi bütün türklerin toplandigi ve muhabbet ettigi yerdi. O sıcaklıgı türkiyenin hicbiryerdr bulamadim. Iyiydi yanin. Burada türk bir erkekle tabiki de anlasabilirdim, belki aliskanliklar, büyüdügümüz ortam ayni oldugundan daha iyi olabilirdi. Çünki bradaki yasami oda bilirdi. Evet iste, olurdu, buradanda olsa olurdu tabi, kişiye bagli tabiki. Türkiyeye gittikten sonra, okadar guzel uyum sagladimki, komşularim beni cok sevdiler. Kendi gelinlerine beni örnek gosteriyorlardi biliyormusunuz. Cünki olgun hareket ediyordum, anlayisliydim, asla lüxe düskün fln degildim. Esimin ailesi biraz fazla tutumlu. Ama ben evime hicbirzaman yurtdisindan oldugumu yansitmadim. Iste bu yüzdende cok üzüluyorum ya zaten boyle. Herkes beni gördü sevdim kac kisiye gidip geldim, cok güzel arkadasliklar edindim orada. Ama esim parayı görmüs, kayinvalidemdr kukla istemiş kendine. Esime parayi getirmeyince kayinvalidemede cizgimi koyunca kopardilar bütün saygiyi sevgiyi...

Bu yüzden kimseyi kimseyle tanıştırmam, vesile olmam.

Sorun zaten insanların evlilik niyetiyle tanıştırılması. Tanıştıran da konuya dahil oluyor bir şekilde.

Sonrasında da " iyi olursa Allahtan , kötü olursa kuldan " deniyor.

Halbuki : etrafınızdaki bekar insanların hepsinin bir arada olabileceği bir davet de bir araya gelseler mesela tanışmak isteyen tanışır. Direkt birilerini tanıştırmaktan daha güzel olur.

Kimse birebir kimseyle tanıştırılmadığı için aracı vs de olmaz. Aranız nasıl diye soracak 3.kişi de.

Siz kendinizi biliyorsunuz. Vicdanen de rahatsınız. Bu durumda artık geriye bakıp üzmeyin kendinizi.

İster istemez hepimiz ; keşke şunu söyle yapsaydım veya keşke bunu yapmasaydım diyebiliyoruz. Allah hepimize keşkelerimizi atlatacak güç versin.

Bundan sonrasında mutlu olmaya bakın. Oğlunuzu sağlık ve mutlulukla büyütün.

Emekli olunca 6ayda bir gelip gitmesi gerekmiyor. Bende su cocugumnaz daha büyüsünde biraz calisip birikim yapmayi istiyorum. Henüz gitmeyi düşunmüyorum tabiki. Aileminde emekli olmasina biraz daha zaman var birkac yil. Kardesim var evet oda evli ve cocugu var. Hele bir su badireyi atlatip o insanlardan bir kurtulayim da. Inaninki, okadar yorgunumki, hanilelikte okadar seyler yaşattılarki bana, onun yorgunlugunu hic atamadim. Ondan sonrasi da cocukla zaten zor bir sürec ve yine ensemde kayinvalide ve huzursuzluk surekli. Yorgunum sadece yorgunum ya.

Sorsan hamile olana kadar tanıyamamış. İlla araya bir bebek girmeli babasından ayrı büyüse mi büyümemesi mi denilen…
Yoksa eksik kalıyor hikaye yeterince acı içermiyor da olabilir bilmiyorum diğer türlü.
Ayy çildiriciğim

İnsanlıktan nasibini almamış kişilere istediğin kadar uyum sagla anlayışlı ol, mütevazı ol. Nafile. Böyle çakallara yaranilmaz. Çünkü onların derdi senin iyi ve mütevazı biri olman degil. Onlarin derdi senden maddi manevi faydalanmak. Senin üzerinden istedikleri gibi at kosturmak. Avrupa'da dogup büyüyen biri gözünü naif bir ortamda acan biri kolay kolay böyle içi dışı çakallasmis kisilerle başa cikamaz.Hayatını daha fazla karartmak istemiyorsan kendine orda yeni bir düzen kur. Oğluna ve kendine güzel imkanlar olusturmak varken bu akbabalarin esiri olma. Hazır ailenin yanindasin bas tekmeyi gitsin. Kudurup dursunlar orda.

Kardeşiniz de Almanya da mı yaşıyor ? Öyleyse sizin için daha kolay olacaktır.

Boşanma davanıza odaklanın öncelikle. Alman vatandaşı değilsiniz sanırım. Bu durum da Almanyada da evliliğinizin tanınmasi islemi yapmamışsınızdır. Sadece Türkiye de boşanmanız yeterli olacak değil mi ?

Zaten boşanma davası ve bebeğinizin bakımı derken ; bir bakmışsınız oturup üzülmeye fırsat kalmamış.

Çok teşekkür ederim. Dediginiz gibi olacak. Oglum benim için herseyim. Kimsenindr oyuncağı degil, olamaz. Cok tesekkür ediyorum

Tam tesbit! Sizi tebrik ediyorum dediginiz gibi olacak zaten. Şu an kuduruyorlar zaten, kayinvalidem dokülmüş ortaya herkese arkamdan iftiralar atiyorlar esimle. Anneannemleri dedemleri aramislar hakkimda dogru olmayan seyleri yaymişlar. Ben lüxe düskünmüşüm, beklentim cok büyuk müş, kibirliymişim, müsrifmisim, kayinvalidemleri sevmiyormusum gidip grlmek istemiyormusum. E haliyle, tabiki uzerime yıkip kendi yaptiklarini kapatmaya calisacaklar. Hic beklenmedik bir hareket degil. Ne hali varsa görsünler, benim içimde vicdanimda rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…