Kayınvalidem ve eşimin menfaat ilişkisi, boşanmalımıyım?

Kar
Kardeşiniz de Almanya da mı yaşıyor ? Öyleyse sizin için daha kolay olacaktır.

Boşanma davanıza odaklanın öncelikle. Alman vatandaşı değilsiniz sanırım. Bu durum da Almanyada da evliliğinizin tanınmasi islemi yapmamışsınızdır. Sadece Türkiye de boşanmanız yeterli olacak değil mi ?

Zaten boşanma davası ve bebeğinizin bakımı derken ; bir bakmışsınız oturup üzülmeye fırsat kalmamış.
Kardesimde almanyada yasiyor evet. Umarim anlasmali bosanma olurda cabuk biter

Konusmalariniza soyle bi goz gezdirdim siz cok yuregi guzel bi insansiniz karsinizdaki insandan sevgi saygi beklediniz ama maalesef karsiligini alamadiniz. Dininize de boyle bagli olmaniz beni etkiledi. Fikrimi soracak olursaniz asla ama asla geri dönmeyin. Kendinize de o cocuga da bu kötülüğü yapmayın.
Bu saatten sonra allah karsiniza hayirli insanlar cikarsin .
Herseyi tek basiniza yaparsınız allahin izniyle kendinize güvenin, bebeğinize sarılın. Bu insanlardan kurtuldum diye de sadaka verin.
Cok tesekkür ederim mesajibiz için ve guzel dilekleriniz için. Ben evliligi bir menfaat olarak degerlendirmedim. Malesef esim oyle düşünmedi. Cocugumada gözüm gibi bakıcam inşÂllah. Kayinvalidem esimin huylarini bile bile onu evlendirdigi için, Âllah teâlaya havale ediyorum onlari.

Kar

Kardesimde almanyada yasiyor evet. Umarim anlasmali bosanma olurda cabuk biter

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Gerek boşanma sebebiyle gerekse gelecek yıllarda tatil için Türkiye ye geldiğinizde bebeğinizi kaçırmamaları için dikkatli olun. Babasıdır , görmek hakkıdır tabi. Ancak niyetlerini bilemeyiz. Tedbiri elden bırakmayın.

Bir arkadaş avukata vekalet verin demişti. Bir araştırın nasıl yapacaksınız , şu an en önemlisi bu.

Eğitim, meslek dediğiniz nedir? Ne mezunusunuz mesela? Anlatığınız kadar mükemmelse türkiyede neden iş bulamadınız? Şampuan paranızı aileniz yollamış, hangi eğitim bu?Ben almanyadan türkiyeye gidince hemen iyi bir işe girdim mesela, almanyaya dönüncede aynı şekilde çok iyi bir işe girdim.
Anlatıklarınız çok çelişkili.
6 ayda bir giriş çıkışmı kaldı? En son rahmetli babaanem yapiyordu onu,
Bilemiyorum, eş ailesi tuhaf ama sizin ailenizde en az onlar kadar tuhaf. İlk gece muhabbeti dönerken anneniz öyle sakin sakin oturmuş ve kv yimi izlemiş..
Alıp telefonu kafasına geçirememişmi Siz hamileyken size yapılan hakaretleri görmezden gelip doğum sonrası sizi nasıl göndermişler.
Nedense sizin bukadar olaydan akıllanıp boşancağınızı düşünmüyorum ben. Kocamdı,
yuvamdı, çocuğumun babasıydı derken dönersiniz bence yakın zamanda. Hamileyken hakaret eden adama dönen çocuğum babasız büyümesin demagojisiyle hayli hayli döner. Bana tuvalet kağıdı hesabı yapan adamın ben olsam o tuvalet kağıdı rulosuyla boğarım, üzerine çocuk yapmam. Ama neyse.
Simdi turkcesini bikmiyorum ama industirekauffrau yaptim meslek olarak ve inşaat firmasinda calistim. Bizim bolgede cok taninan bir sirket. Buradada gittikce yuksekdim gittikce yükseldim, sonunda logistikleiterin yaptilar beni. En sonunda sürekli patronlarimla toplantilara girip planlamalara kadar yukseldim maaşımda bi okadar yükseldi. Ben basardikça, daha fazla sorumluluk yükledi işyerim ve artik oylr bir calisiyordumki eve geldigimde bile telefonum durmuyordu, herseyin takibini yapip evden bile bilgisayarla calisiyordum. Hasta oldugumda bile calismak zodundaydim malesef, cünki yerime atlayacak kisi yoktu, sorumluluk benim uzerimdeydi. Ayni zamanda turkiyeye de pazarlamalar yapiyordum işiyerimin diger makina bolümüyle. Makina pazarlamasi yapip türkiyedeki iş adamlariyla iş yapiyordum. Türkiyeye gittim ya evlendikten sonra. Bir kac ay evime alisayim dedim, ev işine felan. Daha sonrasi calısmak icin iş ariyordum. Derken eşim karşı cıktı. Yada çalış ama parayi bana ver düğün borcunu bitirelim dedi. Bunun üzere de yine kavga oldu. Ve sonundada gitmedim işte eşimin yüzünden. Eşimin şirketi de almanyaya pazarlama yapiyordu ürünleri, esime dedim, sizin sirketde ofise gireyim, oyle birsey olmaz dedi bana. Yoksa ben yerimde dururmuydum saniyorsunuz. Buradan söylrmesi kolay, ama okadar kolay olmuyor işte insan içine girince. Ama şu anda kim kaybetti. Ben kaybetmedim. Eğer benim vicdanım bukadar rahat olabiliyorsa, ozaman onlar düşünsün. Adam olup duruş sergileyemeyen aciz insanmış. Kesinlikle geri gitmeyecegim zaten, artik hersey koptu zaten. Ben kendime daha fazla yaptirmayacam bunlari, ne kendime nede cocuguma.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Gerek boşanma sebebiyle gerekse gelecek yıllarda tatil için Türkiye ye geldiğinizde bebeğinizi kaçırmamaları için dikkatli olun. Babasıdır , görmek hakkıdır tabi. Ancak niyetlerini bilemeyiz. Tedbiri elden bırakmayın.

Bir arkadaş avukata vekalet verin demişti. Bir araştırın nasıl yapacaksınız , şu an en önemlisi bu.
Çok dogru diyorsunuz. Asla cocugumu gözümün önünden ayirmam. Zaten henüz 1 bucuk yaşinda daha çok minicik. Bu arada eşim cocugu bana vermeye hazir, ama dügündeki yaptigi bilezigi yeni karisina verecekmiş. Yemin ediyorum çıldıracam, iyice kafayi bozmuş ya. Neymis bu para ya. Pes.

Özür dileyerek bu soruyu sormak istiyorum çünkü hep merak etmişimdir
Almanya da yaşayan bazı kızlarımız neden görücü usulü evlenip o şartları bırakıp tr şartlarına gelecek kadar dar vizyona sahip?
Lütfen sevgi demeyin..
Almanya da hayat kurmak varken görücü usulü evlenmeye iten motivasyon neydi?
Birisi vatan hasreti demişti. Aynı soruyu sormuştum. Ne diyeceğimi bilemedim. Gel her tatilde öp toprağı taşı da görücü usulü evlenip gelmek ne alaka.

Birisi vatan hasreti demişti. Aynı soruyu sormuştum. Ne diyeceğimi bilemedim. Gel her tatilde öp toprağı taşı da görücü usulü evlenip gelmek ne alaka.

Orada doğup büyümüş birinin vatan hasreti demesi ilginç aslında.

Türkiye de doğup , büyüyen; iş veya evlilik nedeniyle giden birinin vatan hasreti çekiyorum demesini anlayabilirim.

Bu ve benzeri durumlarda mantıken tam tersi olması gerekmez mi ?

Ailen orada , arkadaşların , okuduğun okul. Esas onları bırakıp Türkiye ye tek gelince hasret çekmez mi insan ?

Artık ne yapacağımı bilmiyorum. En baştan anlatmak istiyorum. Su an yuvamiz yikiliyor kayinvalidem ve esim yüzünden. Ben 30 yaşındayim 3 senelik evliyim. Görücü usulu evlendik. Ben almanyada dogup büyüdüm ve türkiyeye geldim evlendikten sonra. Güzel işim gücüm, arabam vs vardı, herseyimi ailemi de almanyada birakıp eşimle yuva kurmak icin türkiyeye geldim. Nisanliligimiz iyi gecti, eşimle iyi bir ilişkimiz vardi, seviyorduk birbirimizi, daha dogrusu ben seviyordum. Kayinvalidemden ama cok tuaf hisler aliyordum ve bu gittijce artti. Evlenirken, onlardan cok bisey istemedik kendileri 5 bilezik dediler. Esyalari alirkende en uygunlarindan aldim zaten esimin ailesi sadece koltuk, perde, fortmanto, yenek masasi ve ünite aldilar. Bütün diger esyalari ailem aldi. Dügünden sonra esimle eve geldik. Ben cok mutlu ama eşime bi arkami döndüm ki adam altinlari sayiyor beni unutmuş. Bende bana takilan altinlari istedim, vermedi. Ertesi gün carsiya gittik, cikar eurolari bakayim nekadar varmis dedi, bende hangi eurolardan bahsediyorsun dedim kapattim konuyu. Daha sonralari kayinvalidem bizi her haftasonu evine cagirdi bizde hep gittik. Balayina gideriz demisti eşim ama gitmedik. Kayinvaldem bizi hatta yatili cagiriyordu. Ilk dönemler rahatsiz oldugumu demekten cekindim. 1 sene gecti artik esime dedim, ben her hafta sonu oraya gitmek istemiyorum diye. Kayinvalidem bunu fark edince devam etti tabiki ama esimle bu yüzden aram acilmaya basladi. Kayinvalidem eşime sürekli para veriyordu. Bu beni rahatsiz ediyordu cunki gecimimizde bir problem yoktu. Yapmamasini söyledim ama devam etti. Yardim ediyorum ne var bunda dedi. Ama bana bikerr vermedi hep esime. Esimin gözündedr annesi tabi cok kiymetli oluyordu. Temel alisverisi esim yapiyordu. Ama benim şahsi ihtiyaclarimi hep annemler gordü, bana para gönderiyorlardi. Pet, şampuan, giyisi, tuvaletkagidimi, tüm ihtiyaclarimi kendim aliyordum cünki esim hep laf etmeye basladi cok kullaniyorum diye. 1 sene sonra hamile oldum. Asil dertler simdi basladi. Hamile olduktan sonra kayinvalidem bize gelmisti, ve bana bir hayali varmis herzaman, onu anlatti. Ilknur, benim hayalimdi hep, torun 2 yasina geldikten sonra sen calisirsin, bende torunuma bakarim sonra gelirsiniz aksamda guzelce yaptigim yemekleri yeriz mutlu mutlu, dedi. Hayal degil resmen plan yapmiş. Ben tabi 2 3 kere oyle birsey olmaz, ben cocugumi kendim buyutmek istiyorum dedim. Daha sonra ben almayaya ailemi ziyarete geldim tam koronanin basladigi zamandi. 3 ay hamileydim. Alman vatandasi olmak icinde basvuracaktim. Birde baktik ki, tam geri gidecegim zaman ucaklar kapaldi. Geri gidemedim, evimi esimi özledim biryandan hamileyim bulantilarim var. Hayatimda yasadigim en agir zamanlar geliyormuş meğer. Eşime cok ihtiyac duydum ama esim beni resmen ezdi. Telefinda konusmak istedigimde telefonlari kapatti. Beni sürekli aşaglamaya basladi. Neye ugradigimi şaşırdım, onu taniyamadim. Ben eşime, türkiyeme evime hasret kalmişken eşim bana sırtını döndü. Etmedigi küfür kalmadi. Birkere bile görüntülü arayip hamileligimi görmek istemedi. Birgün kayinvalidem ve esim aradilar, evimi taşıyacaklarimiş kayinvalidemin alt katına. Buna da onay verecekmişim, aksi taktirde bosanacakmis esim bende. Hamileyken bana boyle eziyet ettiler. Ben istemiyorum, evimi taşımayin dedikce, onlar üstümüze geldi, busefee ailemde müdahale etti, cünki artik ben dayanamaz hale geldim piskolijikmen. 2 hafta taşınma davasi sürdü sonra pes ettiler ama benim yasadiklarimi hic düşünmediler. Kayinvalidem planini yapmaya calisti, ben gelince birlikte oturacakmişiz güya oda tabi torun sevecek, bende hizmetci olacam. Derken eşimle sürekli telefonda tartismalar, aylarca. Hamilelik dönemim berbat geciyordu. Derken temmuz ayinda ucaklar açılı verdi. Başladılar gel burda yap dogumu diye. Bende almanyada dogum yapmaya mecburdum. Ama 2 ay felan vardi ve evimden yaklasik 6 ay ucaklar kapaldigindan uzak kaldim. Eger cocugumu türkiyede dogursaydim, pasaportu olmayacakti ve annemlere gelip gittikce almanyaya, onu beraberinde getiremeyecektim. Almanyada dogurursam, cifte vatandas oluyordu. Esim ve ailesi onun pasaport almasini karsi ciktilar, ve beni 7 aylik hamile korona var zorla turkiyede dogum yapmama zorladilar. Ben 6 ayda bir gidip geliyorum almanyaya mecburen. Ve her 6 ayda bir cocugumu birakip gelmek zorunda kalicaktim, yada annemi babami dogup büyüdüğüm yere birdaha gelmeyecektim, cünki ozaman benim alman pasaportum ölüyor 6 ayda bir gelmezsem. Işin aslı, kayinvalidem benin almanyaya gelip gitmemi istemedigi için ayagimi kesmek isteyerek, dogum türkiyede olsun diye zorladilar. Ve busefer ailecek baski yaptilar. Aileler birbirine girdi, kayinvalidem aslinda cok büyük problem yapti. Anneme evlat edinmek icin orada dogurtuyorsun diye iftiralar atti, neler neler. Bosanmakla tehdit ettiler. Artik benim ruh halimi düşünün. Eşimle problemimiz oluyordu, hemen kayinvalde cikiyor ortaya. Eşim zaten benim hakkımda olan herseyimi anlatiyordu ona. Tuvaletkagidi fazla kullaniyormusum, onu bile. Herseyimi. Dogum oldu almanyada. Busefer basladilar ikisi, gel gel gel. Sezeryan oldum, hastanede hala esim bana küfür ediyordu. O stressin icinde bebegim karimda bütün stressi cekti. Daha sonra onlarin zorlamasina dayanamayip 3 haftalikken bebegim, atladim ucaga geldim. Ama hala bitmedi. Esimle artik kopmustuk ve huzur felan bulamadik. Biryandan kayinvalidem cocugumu kendine baglamak icin ugrasti. Esime bagimli hastalikli bir baglantisi var. Esim de 30 yasinda. Ona diyormi, oglusumm thsirtlerini kokluyorum ben arkandan hep diye onu pofpofluyor. Biryandan para tıkıştırıyor, biryandan laflariyla pofpofluyor ve esim bu yüzden duruş saglayamiyor. Kayinvalidem laf carpiyor bana, ama esim sesini cikarmiyor asla arkamda olmuyor. Bende koronadan dolayi cocugumu biraz daha özenli yaklasiyorum, ama kayinvalidem mucuk mucuk yapışmak istiyor hep cocuguma. Kendisi ve kayinbabam, gorümceleeim cslisiyorlar 7 24 ve sürekli birileri korona oluyor, ben de biraz korumaya calisiyorum oglumu, busefer problem yapiyorlar. Simdide ne saygi ne sevgi kaldi ama ben onlara hicbirsey yapmadim. Orada mahsur kaldim ucaklar kapalinca, orada dogum yaptim diye bana birden kinlendi herkes esim dahil. Sonrada hic düzelmedi. Ve su an baska problem yasiyoruz. Esim ben yavrumla evime gelmeden önce, gitti borc yapip araba aldi, araba lazim degildi, biz carsi ortasinda oturuyorduk. Busefer paranin yarisi borca gidiyordu ve yine gida haric tüm masraflari benim annemler ödüyordu. Simdi yaklasik 1 sene sonra esimin yalanini cikardim ortaya. Bizi borc var diye 2 bin tl ile gecindirmeye calisiyordu, birde benim harcligimla. Madem borc yokmuş, araba borcunu coktan kapatmis. Işyerinde 1 senedir atanmis. Bana 4 bin tl maas aliyorum 2 bini araba borcuna gidiyorndiye kandirdi. Madem 7,5 tl maas aliyormus. Gizlidende 73 bin tl biriktirmis. Borsa oynamis, hisse satin almis vs. Bizede tek 2 bin tl ayiriyordu. Ve ben bunu yeni òğendim. Bu arada yine almanyadayim annemleri ziyarete gelmistim. Burada öğrendim esimin yalanlarini. Kavgalar ettik cok fena. Ama esim kendini asla suclu görmüyor, ikimiz icin diyip cikiyor için icinden. Kayinvalidemde sonuna kadar onun arkasinda. Evime geri gelecektim, esime dedimki, herzaman biletimi annemler aldi, madem para sorunun yok oladat yalan dolani etmişsin, biletimizi sen al biran önce dönelim eve dedim. Ben niye aliyorum bileti dedi 3 bin tl lik ucak biletimizi almadi. Bendr yeter artik senin bu yaptiklarin, madem bukadar parayanönem veriyorsun, ozaman bende gelmiyorum dedim. Ki zaten biletimi almadi. Aileler yine birbirine girdi, kayimvalidem cikti meydana bana birsürü söylenmeyecek laflar etti. Asla da kendilerinde suc bulmiyorlar. Esim kayinvaldemi turuyor oda esimi, benim arkamda asla olmuyor. Bizim mutlulugumuz ailem daha dogrusu annemin mutluluguna bagli diyor bana. Cocugumu da kayinvalideme sunuyor bir adet hediye gibi, benimle de bu yüzden tartisiyor, cünki kayinvalidem cocugumada ayni bagimliligi yaomak pesinde ogluna yaptigi gibi. Anlatacak cok sey var ve cok uzun oldu, özür dilerim. Es kisa sekilde yazmaya calistim. Kisacasi, esim paraya cok önem veriyor, bizi kandirdi parasini sakladi. Cocugim var esim var demedi hep maddi yònden kısıtladi herseyi. Kendine harciyor ama, ama bize yok, cocuguma bile bir kiyafet almadi, hep benim annem babam gönderdi. Kayinvalidemde esiminkiskandigindan paylasmak iatemiyor esimi pofpoflayip para veriyor hala. Esimde o yüzden asla benim arkamda olmuyor, kayinvaldemin arkasinda oluyor. Sizce ne yapmaliyim boyle bir iliskide.
Bosanmalisin tabiki. Keske evlenmeden alman vatandasligina gecseydin.. yinede elinde bu imkan var istedigin zaman dönebilirsin ve dönmelisin bence. Böyle sümsük adamlarda evlenmesin artik biktik şu ana kuzularindan ailesiyle evli olan ruh hastalarindan böyle tipler evlenmemeli. Kayinvalidende hic normal degil bu kayinvalideler niye böyle kiskanc pislik oluyor anlamiyorum benimkide eşim bana ne kadar iyi davransa üzerime düşse okadar surat yapar kötü davranir canlari cehenneme. Bende senin gibi yurtdisindan geliyorum ve tek şartim eşimden ailesinden uzakta oturmamizdi cünkü nişanliyken tanidim sürekli huzursuzluk cikaran tipler eşimde farkinda oldugu icin kabul etti ve 3 senedir huzurum var diyo adam. Eşinle illa tekrar denemek istiyosan ailenden uzak olmak istiyorum de ama bana sorarsan zorlama sadece kendini yipratirsin daha senin kisisel ihtiyaclarini karsilamiyor nasil bi adam bu 🤬al cocugunu dön ztn sana ulasamicaklar.

Tüm bunları güzelce ispatlayıp o gizlice sinsice biriktirdikleri paraları çatır çatır söke söke alıp yavrunuzla güzel bir ülkede yaşamaya ne dersiniz? Güzel geliyor kulağa değil mi? Ana kuzusu öküzün tekinin horultusunu dinlemek için bu rüya gibi fırsatı tepmeyin. Kullandığınız tuvalet kağıdına kadar lafını yapan bir adam babalık zaten yapamaz.

Aslinda onu cok seviyordum ama o sevgi hamilelikte bitti. Su anda cocugumu düşünüyorum, boyle bir baba ya sahip olmak mi, yoksa hic babaya sahip olmaki, hangisi daha kötü. Daha neler var neler bi bilseniz. Kendime yaptirmazdim cocuk olmasa. Inanin ki karar cok zor. Ama onlara kukla olmak istemiyorum, gidedsem kendimden vazgecmis olacam kayinvaldemin kuklasi olacam. En iyisi gitmemek...bazen bunu kabullenmek zor geliyor, bazende düşünmeye bile gerek yok diyorum kendime. Celisiyorum 😓
Hic kendinizi kandirmayin cocuk olmasa yaptirmazdim diye. Cocuk olmadan önce zaten her sey belliymis bile bile bu aileye cocuk yapmissiniz gercekten o masum melegin vebaline girmek bu. Hala daha onca seye ragmen yok evimi ozledim kocami ozledim yok seviyorum gercekten saka gibisiniz bu kadar mi sevmiyorsunuz kendinizi ? Hic mi degeriniz yok kendi gozunuzde ? .
Siz size yapilanlari zaten sevgiyle karsiliyorsunuz olan cocuga olmus yazik. Allah yardimciis olsun

Bosanmalisin tabiki. Keske evlenmeden alman vatandasligina gecseydin.. yinede elinde bu imkan var istedigin zaman dönebilirsin ve dönmelisin bence. Böyle sümsük adamlarda evlenmesin artik biktik şu ana kuzularindan ailesiyle evli olan ruh hastalarindan böyle tipler evlenmemeli. Kayinvalidende hic normal degil bu kayinvalideler niye böyle kiskanc pislik oluyor anlamiyorum benimkide eşim bana ne kadar iyi davransa üzerime düşse okadar surat yapar kötü davranir canlari cehenneme. Bende senin gibi yurtdisindan geliyorum ve tek şartim eşimden ailesinden uzakta oturmamizdi cünkü nişanliyken tanidim sürekli huzursuzluk cikaran tipler eşimde farkinda oldugu icin kabul etti ve 3 senedir huzurum var diyo adam. Eşinle illa tekrar denemek istiyosan ailenden uzak olmak istiyorum de ama bana sorarsan zorlama sadece kendini yipratirsin daha senin kisisel ihtiyaclarini karsilamiyor nasil bi adam bu 🤬al cocugunu dön ztn sana ulasamicaklar.
Nede haklısiniz. Bakin, kayinvalidelerde cok problem oluyor ama eş dimdik durarsa, eş ve anne arası cizgiyi koruyup kinsenin kimseye kotü davranmasina izin vermeyip adaleti saglarsa, ozaman bir evlilik yürür zateb sevgiyle saygiyla. Eşim gercekten kocaman bir ana kuzusu. Bikere doktora gitmiş kayinvalidem ve cok korkmuş. Eve gelincede ben gecmis olsun diye aradim onu. O sirada bende hamileyim bulantilarim var. Kayinvaldem diyorki bize hic gelmiyorsun. Bende dedimki zateb bulantim var, evde uzanip yatiyorum fln. 5 dk sonra esim yaziyor diyorki, sen hic annemgile gitmiyorsun, annem doktorsan gelmis ayip olur gecmis olsuna git. Bende dedimki bu ne ya. Sürekli boyle bir baski da yapiyorlardi. Eger gitmeseydim yine eşimle problem yasiycaktim. Hamile hamile gittim yarim saat servis bekleyip 20 dk da dolana dolana kayinvalideme gittim. Birde problem, beni asiri derecede araba tutuyor ve zaten bulantim var. Bende kendime acikalayamiyorum neden bukadar saf mi desem, nedesem, neden boyle bu insanlarin bana kiymet vermediler birde istediklerini yaptim hep. Zaten yavas yavas bu durumun saglikli olmadigini anladigim am dur demeye basladim. Busefer sürei huzursuzluklar cikti. Kayin validem her hafta sonu bizi sartliyordu. Yine bir hafta sonu geliyordu yine aradi haftasonu bize gelin diye. Bende bu kez dedimki, ben esimle birsey yapmak istiyorum, ama yinede eger ugrayacak olursak habee ederim dedim kapattim. Tabi bir haber vermedim cunki esimle plan yaptim ben. Haftasonu oldu, kayinvalidem busefer görümcemi aratiyor, mangala gidelim diye. Esimde bana sormadan tmm dedi. Kapattiktan sonra bende ona kizdin, buswfer acti, gelmiyoruz dedi. Kayinvalidem hemen internetde paylasimlar fln yapti hosuna gitmeyince. Ben yavas yavas cizgimi koymaya basladigim an, kayinvalide farkina vardu ve esimde bana surat etmeye basladi. Ay yemin ediyorum bu ne ya cildiricam düşününce. Bir erkek evlenir annesinin eteginin altindan cikar artik. Bunu ona 100 kere anlatmaya calistim ama nafile. Pes.

Dogru diyorsunuz, yaşayınca cok daha farklı oluyor. Ama size sunu da anlatayim. Günlük hayatimda esim hic benim tayfamdan olmadi. Yani beni hicbirzaman savunmadi. Annesinin nasil boş konusan bir insan oldugunu baskici oldugunu cok iyi biliyor. Ilk gecemizde belli etti kendini de ben mi anlamamişım nolmuş artik bilmiyorum. Evlendik, bende adettim ilk gecemde. Adetim bitmisti daha dogrusu ama sonra ben bir iki gün fazladan bekliyorum ki abdestleneyim diye herzaman. Esim e de söyledim, sorun degil ertesi gün de olur benim icin dedi. Ama annesi durmadi, annesi surekli telefondan baski yapti. Benim ailemde bu arada kayinvalidemgildelerdi. Annem anlatiyorda kayinvaldem hic yerinde duramadi, sürekli elinde telefon dedi. Esime surekli ilk gece olsun i gün diye baski yapiyormus. Sonundada esim birden dediki, bugün olmasi lazim hazirlan dedi. Esim boyle annesinin eline bakiyor işte. Ben onu 3 sene oldu degistiremedim, cocugum da degistiremedi. Hamile oldum ayni terane. Bir insan esine karninda cocugunu tasiyor hic eziyet edermi. Neler dedi bir bilseniz. Surekli kavga okuyordu. Bende esimin bukadar vicdansiz oldugunu ozaman ogrendim. Bana küfür ediyordu, diyorduki seninle konusmak istemiyorum nezaman kinussam modum düşuyor, sana erkeklerin yüzde 99 u bakmaz vs. Sürekli ben hamileyken boylr asaglamalar yapti. Birde cocuk parasi veriyorlar ama burada yasayanlara sadece. Cocuk parasini almadan gelme diye baski yapti. Cok zor bir sürec gecirdim. Ve sonunda yaptigindsn pisman mi oldu dersiniz. Hayir. Pisman olmadi birde bana digyorki, bana cektirdiklerin yüzünden Âllah öbür dünyada sorsun hesabini. Oysaki benim hicbirsey yapmadim. Ailem şaşķınlık icinde kaldi nasil bir insan bu diye. Ama bak sonucunda, degismedi, simdide hala degismedi. Ben ona 100 kes dedim, artik sen evlendin, ve beninle evlisin, kök ailene saygi duy sev ama senin yuvan ben ve cocugumuz artik. Aile huzuruna bak arrik benimle al kararlarini dedim. Adam madem dünyanin yalanini yapiyormus. Simdide kayinvalidem eşim yine birlikler, herzamanki gibi, kayinvalidem onun yablislarini biliyor ama örtbas ediyor. Bir insan bile bile eşşek olurmu ya. Bunun öbir dünyasida var, ben anlamiyorum. Oldugu yerde kalsinlar. Hereey problem oluyor hayatimizda. Cunki kayinvaldemin istekleri olmadi, ve esimin de cimriligi var. Yoksa birc yok dert yok, a dan z e esyalarimiz var, normalde cok güzel olabilirdi hersey ama olmuyor iste. Ben birakio herseyimi gekdim oraya bana diyormi, arabani da getiremedin diyor. Baska kadinlar mal mülk sahibi ev sahibi araba sahibilermis, ben ancak bosnlaf yapiyormusum. O görecek nasilmiş egitimli, yurtdisindan birini asaglamak neymiş.
Ayy saka mi bu…. Ilk gece yasanan tam bi rezalet ailenizde hic mi akli basinda insan yok ? Regl oldugunuza kadar kayin valide biliyor ve iliski icin zorluyor esinizde hazirlan olacak diyor sizde bu adamla evli kalmaya devam edip ustune cocuk yapiyorsunuz….
Cocuk yapma sebebiniz hamile kalirsam kocam beni sever deger verir yuvam kurtulur muydu ?

Hic kendinizi kandirmayin cocuk olmasa yaptirmazdim diye. Cocuk olmadan önce zaten her sey belliymis bile bile bu aileye cocuk yapmissiniz gercekten o masum melegin vebaline girmek bu. Hala daha onca seye ragmen yok evimi ozledim kocami ozledim yok seviyorum gercekten saka gibisiniz bu kadar mi sevmiyorsunuz kendinizi ? Hic mi degeriniz yok kendi gozunuzde ? .
Siz size yapilanlari zaten sevgiyle karsiliyorsunuz olan cocuga olmus yazik. Allah yardimciis olsun
Hayir tabikide kendime yaptirmazdim. Evlendigimiz insanlarsan direk herseyi 4 4 lük olmalarini kimseden bekleyemeyiz. Evet cok kusurlari oldu, ama herdedasinda artik yapmiycam, boyle olnayacak, özüe dilemeler felan yapti. Bende ona sans verdim birkac kez. Basta hep düzelir gibi oldu ama sonradanda yine yeni seyler cikti. Yinede bir evlilik bukadar cabuk yikilmaz bence, hemen bazi seylerden dolayi direk bosanilmaz. Ama hamilelikten sonra bosanmaliydim direk, buna hak veriyorum ozmaanda cocuk icin denemek istedim babasiz büyumesin diye lakin babasinin da bukadar alcalacagini düşünemedim. Zaten kafasi gidip geliyordu, bende bazen anlayamiyordum ya, bi özür diliyor cok pisman oluyordu agliyordu sizliyordu. Cocuk isteme de soyle oldu. Ben kendimce isterdim zaten. Esimde, artik bir cocugumuz olsun dedi, ama ben hastaydim. Yani polikistlik over vardi bende. Doktor da uzun yillad bile sürebilir dedi veya hic de olmaya bilir dedi cocuk. Ve buna ben cok üzüldüm. Bunun da biraz katkisi oldu bana, yani ciftler yillarca deniyormus ama olmuyormus felan. Tabiki benimde cocugum olsun istedim ama karsimdaki insanin huylari nirmal degildi evet ama bukadar da alcalacagibi asla ama asla tahmin edemezdim. Yasamadan anlatamam zaten bazi seyleri. Onlar oyle bir usta olmuslarki insan oynatmakta. Benide malesef oynattilar. Ona cocuk büyük bir vebal oldugunu anlattim. Iyice düşün iyice tasin dedim. Cok büyük sorumluluk, alabileceksen iste dedim. Oda istiyorum cok, cok mantikli güzel seyler söyledi. Yani saka gibi, boyle olacagini asla aklimdan bile gecirmedim. Para yönündende. Tmm benim ailem yardim ediyordu kendi seylerimi aliyordum gıda haric ama bunun düğün borcu ödeyene kadar diye boyle olcak sandim. Borc bitince bizde rahatladiz sandim ama adam madem kandirmis beni. Hikaye malesed cok uzun ve hep puzzle gibi, komple anlatmadikca, bir anlami cok olmuyor. Cunki herseye herdefasina bir kılıf buldular, ve bastan da inandirdilar beni. Bende cocuguma üzüluyorum, ama onun icin hem anne hem baba olup, güzel bir hayat sunmak icin elimden geleni de yapicam. Ve hic de mutsuz etmiycem cocugumu inşÂllah. Egitiminide, herseyini 4 4 lük yapicam, ailemde arkamda zaten. Artik o vebal kismini da esim düşünsün. Bu durumda olmamizin sebebi bi o, bide kayinvalidem.

Bana bu vaten hasreti de garip geliyor. 25 yaşında tutar taşınırsın almanyaya vatan hasreti çekersin okey. Ama 3 4 kuşaktır oradasın. Orada doğmuş büyümüşsün. Hala orayı vatanın yapamamışsan sorun biraz da sendedir.

Bana bu vaten hasreti de garip geliyor. 25 yaşında tutar taşınırsın almanyaya vatan hasreti çekersin okey. Ama 3 4 kuşaktır oradasın. Orada doğmuş büyümüşsün. Hala orayı vatanın yapamamışsan sorun biraz da sendedir.
Bir ablamizdan duymustum.Yillardir yurt disinda.
Kizim parayi nerede kazaniyorsun,karnin nerede doyuyorsa orasidir senin vatanin demisti.
Zamaninda da Türkiye'de iş bulmadiklari icin Almanya'ya işci olarak gitmislerdi.
Eskiden anlamlandiramazdim,simdi ise dogru gelmeye basladi sanki.

Hemen cevap vereyim. Annem de babamda türk. Biz burada yaşamış olabiliriz, ama biz türklüğumüzden asla vazgeçmedik elhamdulillâh. Burada gurbette olabiliriz, ama dinimize bagli yaşiyorduk. Camilerde kermeslerde diger türklerle iç içeydik herzaman. Cevremiz de vardi tabiki, burada türkler cok evet. Burada okudum, türkiyeye göre ne oluyor bilmiyorum tam hitaben. Ama meslegimi aldim, 3 sene meslek yaptim ve 3 sene meslekten sonra beni devam istediler devam calistim. Sirkette calisirken yükseldim, lojistik bölümünde yönetici kişi oldum. Audi, Würth vs oyle büyük sirketlere inşaatlar yaptil ve bu projelerde bütüm mallari, sirketin üretiminden insaata kadar ki bütün bölüm kontrollerini yapip, projeleri bu sekilde 2 büyuk patronlarimizla birlikte yönetiyordum. Çok küçük başladım ve başarım beni bayagi yükseldi. Hemde tesettürlüyken. Bazen almanyada is bulmak zor oluyor yabanci olunca. Lakin ben yolumdan şaşmadım. Mollalarimda bile 5 vakit namazimi kiliyordum. Rabbin yolunda gittim, ve Rabbim beni gittikce yükseltti. Ben tabiki türkiyede 2 dil ile bahsettim. Almanca, ingilizce, ve yaklaşık 1 senede ispanyolca egitim aldim. Bi aralar koreceye bile yöneldim, okumasini flb öğrendim ama sonrs evlilik vs araya girincd onu biraktim. Evlenmem aslinda söyle oldu. Burada bir teyze var almanyada. O da beni gözüne kestirmis, bana eş bakiyordu sürekli. Beni seviyiirdu teyze, annemin de arkadasi oluyor. Bende zaten evlenmeyi istiyordum ama önüme tabiki içimin aldigi bir insan cikmamisti ozamana kadar. Acelem de yoktu işime gücüme bakiyordum. Araba almistim en son da onu öduyordum. Sonra bu teyze pesimi birakmadi hala aracı olmaya calisti. Teyzeninde kardesi turkiyede esimin ailesinin mahallesinde oturuyordu. Onlarin araciligiyla tanisdik esimle iste. Sonra bir zaman ibternet uzerindrn konustuk fln, oylr basladi yani. Ailem beni zorla fln vermedi, ailem benim kararlarima herzaman saygi duydular tabiki. Eger buradan birini tanisaydim buradan evkenirdim ama Âllah teâla onu koymuş nasibime. Bende kendime güvendigim icin türkiyedrlede cok guzel sirketler var, hatta bizim sirketle calisan türk sirketleri oturdugumuz yerlere yakindi, belki oradada yükselebilirim calisabilirim diye düşündüm. Illaki türkiyeden olacak demedim. Evet ulkemi seviyordum zaten herzaman, ve ailemde yavas yavas türkiyeye tasinmayi düsünuyorlardi. Ama evliligime bu bir neden olmadi. Ben bu adama gercekten safligimdanmi, salakligimdanmi, bilmiyorum, oyle akılli akılli konuşuşuna, bakış açısına, bazi seylerde hemfikir olmasina ailesinin temiz insanlar olmasina ve araci olan teyzelerimede güvendigimden, o sekil oldu iste. Baska sorunuz varsa cevaplayabilirim. Birdr ozur dilerim, yani sanirim burads dogup buyuduğumden tam net anlatamiyorum sanirim bazen demek istedigim seyleri anlatamiyorum. Anlamadiginiz kisimlari tabi tekrar yanitlayabilirim.
Kusura bakmayın ben buna inanmadım
Türklükten vazgeçmemeyi anlamadım
sizin kafanız çok karışık bence
tüm kavramları karıştırmışsınız

Artık ne yapacağımı bilmiyorum. En baştan anlatmak istiyorum. Su an yuvamiz yikiliyor kayinvalidem ve esim yüzünden. Ben 30 yaşındayim 3 senelik evliyim. Görücü usulu evlendik. Ben almanyada dogup büyüdüm ve türkiyeye geldim evlendikten sonra. Güzel işim gücüm, arabam vs vardı, herseyimi ailemi de almanyada birakıp eşimle yuva kurmak icin türkiyeye geldim. Nisanliligimiz iyi gecti, eşimle iyi bir ilişkimiz vardi, seviyorduk birbirimizi, daha dogrusu ben seviyordum. Kayinvalidemden ama cok tuaf hisler aliyordum ve bu gittijce artti. Evlenirken, onlardan cok bisey istemedik kendileri 5 bilezik dediler. Esyalari alirkende en uygunlarindan aldim zaten esimin ailesi sadece koltuk, perde, fortmanto, yenek masasi ve ünite aldilar. Bütün diger esyalari ailem aldi. Dügünden sonra esimle eve geldik. Ben cok mutlu ama eşime bi arkami döndüm ki adam altinlari sayiyor beni unutmuş. Bende bana takilan altinlari istedim, vermedi. Ertesi gün carsiya gittik, cikar eurolari bakayim nekadar varmis dedi, bende hangi eurolardan bahsediyorsun dedim kapattim konuyu. Daha sonralari kayinvalidem bizi her haftasonu evine cagirdi bizde hep gittik. Balayina gideriz demisti eşim ama gitmedik. Kayinvaldem bizi hatta yatili cagiriyordu. Ilk dönemler rahatsiz oldugumu demekten cekindim. 1 sene gecti artik esime dedim, ben her hafta sonu oraya gitmek istemiyorum diye. Kayinvalidem bunu fark edince devam etti tabiki ama esimle bu yüzden aram acilmaya basladi. Kayinvalidem eşime sürekli para veriyordu. Bu beni rahatsiz ediyordu cunki gecimimizde bir problem yoktu. Yapmamasini söyledim ama devam etti. Yardim ediyorum ne var bunda dedi. Ama bana bikerr vermedi hep esime. Esimin gözündedr annesi tabi cok kiymetli oluyordu. Temel alisverisi esim yapiyordu. Ama benim şahsi ihtiyaclarimi hep annemler gordü, bana para gönderiyorlardi. Pet, şampuan, giyisi, tuvaletkagidimi, tüm ihtiyaclarimi kendim aliyordum cünki esim hep laf etmeye basladi cok kullaniyorum diye. 1 sene sonra hamile oldum. Asil dertler simdi basladi. Hamile olduktan sonra kayinvalidem bize gelmisti, ve bana bir hayali varmis herzaman, onu anlatti. Ilknur, benim hayalimdi hep, torun 2 yasina geldikten sonra sen calisirsin, bende torunuma bakarim sonra gelirsiniz aksamda guzelce yaptigim yemekleri yeriz mutlu mutlu, dedi. Hayal degil resmen plan yapmiş. Ben tabi 2 3 kere oyle birsey olmaz, ben cocugumi kendim buyutmek istiyorum dedim. Daha sonra ben almayaya ailemi ziyarete geldim tam koronanin basladigi zamandi. 3 ay hamileydim. Alman vatandasi olmak icinde basvuracaktim. Birde baktik ki, tam geri gidecegim zaman ucaklar kapaldi. Geri gidemedim, evimi esimi özledim biryandan hamileyim bulantilarim var. Hayatimda yasadigim en agir zamanlar geliyormuş meğer. Eşime cok ihtiyac duydum ama esim beni resmen ezdi. Telefinda konusmak istedigimde telefonlari kapatti. Beni sürekli aşaglamaya basladi. Neye ugradigimi şaşırdım, onu taniyamadim. Ben eşime, türkiyeme evime hasret kalmişken eşim bana sırtını döndü. Etmedigi küfür kalmadi. Birkere bile görüntülü arayip hamileligimi görmek istemedi. Birgün kayinvalidem ve esim aradilar, evimi taşıyacaklarimiş kayinvalidemin alt katına. Buna da onay verecekmişim, aksi taktirde bosanacakmis esim bende. Hamileyken bana boyle eziyet ettiler. Ben istemiyorum, evimi taşımayin dedikce, onlar üstümüze geldi, busefee ailemde müdahale etti, cünki artik ben dayanamaz hale geldim piskolijikmen. 2 hafta taşınma davasi sürdü sonra pes ettiler ama benim yasadiklarimi hic düşünmediler. Kayinvalidem planini yapmaya calisti, ben gelince birlikte oturacakmişiz güya oda tabi torun sevecek, bende hizmetci olacam. Derken eşimle sürekli telefonda tartismalar, aylarca. Hamilelik dönemim berbat geciyordu. Derken temmuz ayinda ucaklar açılı verdi. Başladılar gel burda yap dogumu diye. Bende almanyada dogum yapmaya mecburdum. Ama 2 ay felan vardi ve evimden yaklasik 6 ay ucaklar kapaldigindan uzak kaldim. Eger cocugumu türkiyede dogursaydim, pasaportu olmayacakti ve annemlere gelip gittikce almanyaya, onu beraberinde getiremeyecektim. Almanyada dogurursam, cifte vatandas oluyordu. Esim ve ailesi onun pasaport almasini karsi ciktilar, ve beni 7 aylik hamile korona var zorla turkiyede dogum yapmama zorladilar. Ben 6 ayda bir gidip geliyorum almanyaya mecburen. Ve her 6 ayda bir cocugumu birakip gelmek zorunda kalicaktim, yada annemi babami dogup büyüdüğüm yere birdaha gelmeyecektim, cünki ozaman benim alman pasaportum ölüyor 6 ayda bir gelmezsem. Işin aslı, kayinvalidem benin almanyaya gelip gitmemi istemedigi için ayagimi kesmek isteyerek, dogum türkiyede olsun diye zorladilar. Ve busefer ailecek baski yaptilar. Aileler birbirine girdi, kayinvalidem aslinda cok büyük problem yapti. Anneme evlat edinmek icin orada dogurtuyorsun diye iftiralar atti, neler neler. Bosanmakla tehdit ettiler. Artik benim ruh halimi düşünün. Eşimle problemimiz oluyordu, hemen kayinvalde cikiyor ortaya. Eşim zaten benim hakkımda olan herseyimi anlatiyordu ona. Tuvaletkagidi fazla kullaniyormusum, onu bile. Herseyimi. Dogum oldu almanyada. Busefer basladilar ikisi, gel gel gel. Sezeryan oldum, hastanede hala esim bana küfür ediyordu. O stressin icinde bebegim karimda bütün stressi cekti. Daha sonra onlarin zorlamasina dayanamayip 3 haftalikken bebegim, atladim ucaga geldim. Ama hala bitmedi. Esimle artik kopmustuk ve huzur felan bulamadik. Biryandan kayinvalidem cocugumu kendine baglamak icin ugrasti. Esime bagimli hastalikli bir baglantisi var. Esim de 30 yasinda. Ona diyormi, oglusumm thsirtlerini kokluyorum ben arkandan hep diye onu pofpofluyor. Biryandan para tıkıştırıyor, biryandan laflariyla pofpofluyor ve esim bu yüzden duruş saglayamiyor. Kayinvalidem laf carpiyor bana, ama esim sesini cikarmiyor asla arkamda olmuyor. Bende koronadan dolayi cocugumu biraz daha özenli yaklasiyorum, ama kayinvalidem mucuk mucuk yapışmak istiyor hep cocuguma. Kendisi ve kayinbabam, gorümceleeim cslisiyorlar 7 24 ve sürekli birileri korona oluyor, ben de biraz korumaya calisiyorum oglumu, busefer problem yapiyorlar. Simdide ne saygi ne sevgi kaldi ama ben onlara hicbirsey yapmadim. Orada mahsur kaldim ucaklar kapalinca, orada dogum yaptim diye bana birden kinlendi herkes esim dahil. Sonrada hic düzelmedi. Ve su an baska problem yasiyoruz. Esim ben yavrumla evime gelmeden önce, gitti borc yapip araba aldi, araba lazim degildi, biz carsi ortasinda oturuyorduk. Busefer paranin yarisi borca gidiyordu ve yine gida haric tüm masraflari benim annemler ödüyordu. Simdi yaklasik 1 sene sonra esimin yalanini cikardim ortaya. Bizi borc var diye 2 bin tl ile gecindirmeye calisiyordu, birde benim harcligimla. Madem borc yokmuş, araba borcunu coktan kapatmis. Işyerinde 1 senedir atanmis. Bana 4 bin tl maas aliyorum 2 bini araba borcuna gidiyorndiye kandirdi. Madem 7,5 tl maas aliyormus. Gizlidende 73 bin tl biriktirmis. Borsa oynamis, hisse satin almis vs. Bizede tek 2 bin tl ayiriyordu. Ve ben bunu yeni òğendim. Bu arada yine almanyadayim annemleri ziyarete gelmistim. Burada öğrendim esimin yalanlarini. Kavgalar ettik cok fena. Ama esim kendini asla suclu görmüyor, ikimiz icin diyip cikiyor için icinden. Kayinvalidemde sonuna kadar onun arkasinda. Evime geri gelecektim, esime dedimki, herzaman biletimi annemler aldi, madem para sorunun yok oladat yalan dolani etmişsin, biletimizi sen al biran önce dönelim eve dedim. Ben niye aliyorum bileti dedi 3 bin tl lik ucak biletimizi almadi. Bendr yeter artik senin bu yaptiklarin, madem bukadar parayanönem veriyorsun, ozaman bende gelmiyorum dedim. Ki zaten biletimi almadi. Aileler yine birbirine girdi, kayimvalidem cikti meydana bana birsürü söylenmeyecek laflar etti. Asla da kendilerinde suc bulmiyorlar. Esim kayinvaldemi turuyor oda esimi, benim arkamda asla olmuyor. Bizim mutlulugumuz ailem daha dogrusu annemin mutluluguna bagli diyor bana. Cocugumu da kayinvalideme sunuyor bir adet hediye gibi, benimle de bu yüzden tartisiyor, cünki kayinvalidem cocugumada ayni bagimliligi yaomak pesinde ogluna yaptigi gibi. Anlatacak cok sey var ve cok uzun oldu, özür dilerim. Es kisa sekilde yazmaya calistim. Kisacasi, esim paraya cok önem veriyor, bizi kandirdi parasini sakladi. Cocugim var esim var demedi hep maddi yònden kısıtladi herseyi. Kendine harciyor ama, ama bize yok, cocuguma bile bir kiyafet almadi, hep benim annem babam gönderdi. Kayinvalidemde esiminkiskandigindan paylasmak iatemiyor esimi pofpoflayip para veriyor hala. Esimde o yüzden asla benim arkamda olmuyor, kayinvaldemin arkasinda oluyor. Sizce ne yapmaliyim boyle bir iliskide.
Hayat çok kısa kendinizi bu insanlar için üzmeye değmez. Aileniz arkanızda, maddi durumunuz iyi, işiniz vs. Her şey yerli yerindeyken boşanın bence eşiniz çocuğuna hasret kalınca anlar belki yaptığı hataları. Annesiyle otursun ömür boyu 😉

konunun yarısında kusura bakma en çok sana kızdım. en büyük kötülüğü insan kendine yapar. ailen arkandayken ne bu koca sevdası. onca hakaret küfür baskı. kv heleki ne o öyle. çok seviyordu madem karnında tutsaydı. en hassas konu evlat birde elinden alıp seni atacaklar kenara . bırak ne halleri varsa görsünler.

ben neden bu kadar çok hatalı karar veriyorum? ısrarla neden yanlışı seçiyorum? neden önümü ardımı düşünmeden insanların lafıyla hareket ediyorum? benim sağlıklı karar mekanizmam nerede ?diye allah aşkına bir uzmana gidin destek alın lütfen .
Allah böyle nasip etmiş diyorlar

X