Kayınvalidem ve eşimin menfaat ilişkisi, boşanmalımıyım?

bacim aklini basina al bir an once, cok acayip seyler anlatiyorsun, kac kurtar kendini, bence ailen de cok bilincli degil

Size tek tavsiyem: Imkaniniz varsa alman vatandasligi alin ve sonra cocugunuzu da türk vatandasliktan cikartin. Size ulasilmasi daha da zorlasacak böyle. Bu bazilarina vicdansiz gelebilir, ama bazi kadinlara yapilanlari da görüyoruz. O yüzden mode on.

Siz anlattıkça ben hayretler içinde okuyorum. Resmen her seyi yapmışlar nasıl sineye çekebildiniz, nasıl tahammül edebildiniz?
Hakkınızda hayırlısı olsun ama eşiniz düzelmeden asla geri dönmeyin ve ciddi kararlar almaya çalışın. Siz varken yok gibi yaşayan, siz yokken de yaşamaya devam edebilir. Neden yaşam standartınızdan ödün vereseniz ki

Sizin konunuz üzerinden : Almanya da doğmuş , büyümüş ; anne baba Türk olan kızlar için genellemeler yapıldı.

Sizi anlayabilmemiz için genel durumu ablatabilir misiniz ?

Anne baba ikisi de Türk mü aileniz ? Eğitimim , işim var dediniz. Mesleğiniz nedir ? 2 yabancı dilim var dediniz , hangi diller ?

Aileniz halen orada yaşar ve çalışırken sizi görücü usulü Türkiye den evlenmeye iten neydi ?

Almanya da sizin gibi doğmuş , büyümüş Türk erkekleri de varken neden Türkiye den birini tercih ettiniz ?

Konuyu okurken aklımdan geçen soru.
Yalnız değilmişim.

Almanyada yasayan biri olarak cevapliyim: Siz yurtdisindan Türkiye ye gitseniz maalesef bazi insanlar tarafindan para/ekmek kapisi olarak görünüyorsunuz. Size cok büyük ilgi gösteriliyor ilk basta. Sizde tüm bu poncikligi (eger ki hayat tecrübeniz yoksa) gercek oldugunu zannediyorsunuz. Türkiyeden evlenenlerin cogu evlendikleri insani dogru dürüst taniyamadan evleniyor. Hepsi icin gecerli degil tabi. Ama bir cok ciftde buna sahit olduk burda. Nasil Türkiyeden evlenmesem, birinin de gözü kapali Almanyaya gitmesine de karsiyim. Karsina ne tür insanlar cikacagini kestiremiyorsun. Tatilden tatile herkes poncik. Ben bekarken Türkiyeden isteyen bir kac kisi oldu. Sizi hayatinda bir kere gören biri ne diye isteyebilir ki? Tamam gollum degilim, ama ilk görüste pat asik oldum diyecek kadar da güzelligim yok yani

Bu anlattiklarini avrupada dogup buyumus biri sineye cekmis olamaz. İnsallah sakasindir.

Yuh diyorum ya

Bu anlattiklarini avrupada dogup buyumus biri sineye cekmis olamaz. İnsallah sakasindir.
Hayir şaka fln degilim. Bunlari yaşamak içindr evlenmedim ben. Karşımdakini insan sandim insan cıkmadı. Kiymet bilmedi. Yinedr cocugum icin denemek istedim ama olmuyor. Iyice haddini aştı. Şimdi bende bakicam yoluma tabiki. Ben maddiyata önem vermedim. Bende herkes gibi bir insanim. Ne terbiyeli anlayişlı düzgün insanlar var türkiyede. Bunun cok yurtdısı vs le alakasi cok yok aslinda. Diyorumya, bu yaşananlari yasayacagimi hic düşunmuyordum ama oyle insanlarla karsilastim ki, akliniz şaşar size herseyi anlatsam. Ama insanim ben, Âllah korkusu var bende. Ama onlar insan degiller olamadiler annesiyle eşim. Hicbirzaman beni saymadilar. Siz mesela diyorsunuz farkindasiniz ben yurtdisindan biriyim nasil tahammül ettigimi soruyorsunuz. Ama onlar hic oyle düşünmediler. Kayinvalidem beni kukla olarak almış. Sürekli her haftasonu ona gidilecek. Esime gitmek istemedigimi dedigim zaman surat yapardi. Kayinvalidem daha modern giyinmemi istedi gitmis bana 2 ferace almis giy diye. Kendi tarzina göre giyinecekmişim ama iyilik adı altında yapiyor. Bana hediye almis gibi güya. Her seyden haberi var evimdeki. Yani buna heo esim yol acti dur demedi. Esimde nasil bir insan, kendisi haksiz oluyordu ama sirf ailesi arkasinda olsun diye gidip benim demedigim seyleri veya dedigim seyleri carpitip ailesine anlatiyordu. Diyer aile üyelerinin bile bana kinlenmesini sagladi. Sürekli aciklama yapiyorum yalanini ortaya cikariyorum ama bu huy degişmiyor. Kayin babam zateb huylarini bildigini icin kendini kenara cekti ve karismiyor. Ortada bi kayinvalide dönup duruyor ya. Evet bunlara ve fazlasina katlandim. Ama artik katlanmiycam. Cocuguma kendime yeni bir hayat kurucam. Ben su an cocugumun egitimini, gelişimini düşunmek zorundayim. Âllah yanlarına koymasin. Bu kafayla onlar daha çok gelin eskitir, daha cok cocuk babasiz kalır

İlk gece muhabbetinden sonra bile tekmeyi basmaniz gerekirdi ustune bir de cocuk yapmissiniz sakin donmeyin insan degil bunlar. Yasasinlar ana ogul birlikte.

Allahın verdiği aklı kullanmayıp sonrasında ; " Âllah teâlanın takdiri " demeyi yanlış buluyorum.

Bir hata yaptım , iyisiyle kötüsüyle sonuçlarıyla yüzleşeceğim demek daha doğru değil mi ?

Ben zaten kendime güvenerek geldim oraya. Benim 3 dilim var, alman diplomam meezunlugum vae türkiyedr bir calissam dünyanin parasini alabilecek kapasitesindeydim, ben kendimden vazgecmedim hicbirzaman.

Çalışmamışsınız dolayısıyla dünyanın parasını kazanır mıydınız , kazanmaz mıydınız , bilmiyoruz.

Bundan 15 yıl önceydi bahsettiğiniz durumlar. Bir apartmanı dil kursu yapıp , yabancı hocalarla eğitim adı altında kurs açıyorlardı. İnsanlar bilinçlenip , gözü açılınca duruma tepki gösterdiler.

Almanca konuşulan işlerde dahi daha ince eleyip sık dokuyorlar. Gündelik hayatta sokak diline hakim olmanız yetmiyor , eğitiminizi bilmiyorum ancak aranan nitelikler değişti.

Bu kadar mahrem bir detayı ailelerin bilmesi de duruma karışması da çok çirkin.

Kayınvalideniz bu tavrı sergilerken , aileniz gelip sizi o evden almalıydı.

Siz de , eşiniz : " hadi hazırlan , bugün olması lazım " dediğinde bu hazırlığı yatağa girmek için değil , evden çıkmak için yapmalıydınız.

Birde cocuk parasi veriyorlar ama burada yasayanlara sadece. Cocuk parasini almadan gelme diye baski yapti.
Sonra Avrupa neden bizi sevmiyor ? Adam ağzıyla söylemiş , daha nasıl gösterecekti karakterini ?

Ailem şaşķınlık icinde kaldi nasil bir insan bu diye.

Korkunç bir evliliğin ilk gecesi muhabbeti var , ailenizin de şahit olduğu.

O gün hiç şaşırmamışlar mı ?

Cunki kayinvaldemin istekleri olmadi, ve esimin de cimriligi var. Yoksa birc yok dert yok, a dan z e esyalarimiz var, normalde cok güzel olabilirdi hersey ama olmuyor iste.

" Borç yok dert yok " diyorsunuz halen. Yazdıklarınızı siz de mi okusanız ?

Ben birakio herseyimi gekdim oraya bana diyormi, arabani da getiremedin diyor. Baska kadinlar mal mülk sahibi ev sahibi araba sahibilermis, ben ancak bosnlaf yapiyormusum.

Adam daha karakterini göstermek için ne yapsın ? Anlamanız için pankart mı açsın , tv de kanal kanal mı gezsin ?

Eşiniz : mal , mülk için evlenmiş ; bu yüzden de evliliğin hayrını görmek nasil olmamış. Siz hangi nedenle evlendiniz bilemiyorum. Çok mu yakışıklı beyefendi ?

O görecek nasilmiş egitimli, yurtdisindan birini asaglamak neymiş.

Eğitim canlı bir varlık olsaydı : İlk gece ve ilk birliktelikle ilgili yazdıklarınızı okuduğu an , sinir krizi geçirirdi.

Dilerim bundan sonra çocuğunuz için daha iyi kararlar verir , tercihler yaparsınız.

Cektim. Eşim ve annesi sürekli herseyi normalleştirdiler. Yani hersey normalmis, olmasi gerektigi gibiymiş. Bir zaman sinrs kafaniz bulaniyor ve kendinizden bike şüphe etmeye basliyorsunuz. Nasil beyin yikiyorlar bilmiyorum. Birden bakiyorsunuz ki anlaşmışlar baska bir konu için ayak yapiyorlar ve siz böyle baka kaliyorsunuz. Okadar yıprattılarki beni. Eşim hatali oluyor kayinvalidem ara yapmaya geliyor ve sonunda ikimiz suclu olup zorla barişiyoruz. Hangi birini anlatiyim ki. Birgün cocugum ateşlendi. 2 gün uyumadim ve esimlede kavgaliydik. Cocugumu saglik ocagina götürdün beraber. Sonra geri gelirken benim elim ayagim bosaldi yere yığıldım, bir iki kişi geldi yardim etti. Eşimde vardi tabi. Stressi kaldiramadim artik. Sonra ben dinlendikten sonra devam yürüdük eve ve birkac araba geçen yollardan gectik. O cocugkla önde yürüyor benim betim benzim atmış şekilde arkadan yürüyorum. Yollardan geciyor hic arkasina bile bakmiyor. Belki yine düşerim yere diye bikere arkasini dönmedi. Eve geldik tam merdiven çıkıyoruz. Birtane komsu kucagindada torunuyla biriyle muhabbet ediyordu. Yanlarindan gectik eve girdik. Dediki direk hic nasilsin nasil oldun diye sormadan, baaak millet torununu nasil seviyor sen anneme bi sevdirmedin. Direk bunu dedi bana eve geçince. Kafaya bak. Ben sevdirmedim degil korona var diye biraz daha tedbirli olmalarini istedim, cünki 7 24 calisiyorlar ve sürekli birileri korona oluyordu aileden yada işyerlerinden. Ama sevmek onlarda baska birsey. Bagimli olmak. Aslinda sevmek degil de kendileri sevilmek istiyorlar. Bebegim 2 aylıktı ve kayinvalidemden korkuyordu. Ona bakincs hep agliyordu. Kayinvalidem diyorki, sen öğretledin onu degilmi, o yüzden beni istemiyor diyordum ya sizce bu normal mi. Kafayi yicem.

Kaynananız oğluna, siz de kocanıza bağımlısınız. Üzgünüm ama resmen koca bağımlısısınız

Ozaman neden boşanayımmı diye soruyorsunuz hala? Aman sakın boşanma, git yuvanı kurtar diyecek bir akıllı allahın kulu olabilirmi bukadar saçmalığın içinde??

Konusmalariniza soyle bi goz gezdirdim siz cok yuregi guzel bi insansiniz karsinizdaki insandan sevgi saygi beklediniz ama maalesef karsiligini alamadiniz. Dininize de boyle bagli olmaniz beni etkiledi. Fikrimi soracak olursaniz asla ama asla geri dönmeyin. Kendinize de o cocuga da bu kötülüğü yapmayın.
Bu saatten sonra allah karsiniza hayirli insanlar cikarsin .
Herseyi tek basiniza yaparsınız allahin izniyle kendinize güvenin, bebeğinize sarılın. Bu insanlardan kurtuldum diye de sadaka verin.

Eğitim, meslek dediğiniz nedir? Ne mezunusunuz mesela? Anlatığınız kadar mükemmelse türkiyede neden iş bulamadınız? Şampuan paranızı aileniz yollamış, hangi eğitim bu?Ben almanyadan türkiyeye gidince hemen iyi bir işe girdim mesela, almanyaya dönüncede aynı şekilde çok iyi bir işe girdim.
Anlatıklarınız çok çelişkili.
6 ayda bir giriş çıkışmı kaldı? En son rahmetli babaanem yapiyordu onu,
Bilemiyorum, eş ailesi tuhaf ama sizin ailenizde en az onlar kadar tuhaf. İlk gece muhabbeti dönerken anneniz öyle sakin sakin oturmuş ve kv yimi izlemiş..
Alıp telefonu kafasına geçirememişmi Siz hamileyken size yapılan hakaretleri görmezden gelip doğum sonrası sizi nasıl göndermişler.
Nedense sizin bukadar olaydan akıllanıp boşancağınızı düşünmüyorum ben. Kocamdı,
yuvamdı, çocuğumun babasıydı derken dönersiniz bence yakın zamanda. Hamileyken hakaret eden adama dönen çocuğum babasız büyümesin demagojisiyle hayli hayli döner. Bana tuvalet kağıdı hesabı yapan adamın ben olsam o tuvalet kağıdı rulosuyla boğarım, üzerine çocuk yapmam. Ama neyse.

Eşin seninle almanyada yaşıyorsun ve zenginsin diye evlenmiş. Senin hayatın ve karar verecek olan kişi sensin. Ama kendini ezdirmeye devam edersen onlar seni daha çok ezip değersiz hissedirecek ve değerin olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…