Kayınvalidem ve eşimin menfaat ilişkisi, boşanmalımıyım?

Adam düğün ertesi altınlarınızı almış paralarınıza el koymak istemiş. Kayınvalide her hafta yatıya, bakın misafirliğe değil yatıya, çağırmış. Eşiniz sizi oraya sürüklemiş hep. Baştan beri size para vermemiş aileniz göndermiş. Gayet de belli etmişler kendilerini.
Kendinizi kandırmayın

yaaa allah askına gercekten ne yapmam gerek diiye mi soruyorsun

almanydasın ne isin var böyle öküzle kusura bakma hic cocugunla dönmiceksin buraya eger hala burdaysa bi sekılde almanyaa dön ve derhal dava ac

Hepsini okuyamadım, sadece doğumu Almanya'da yaptığınıza sevindim. Bu evliliğin sonu pek iyi görünmüyor. Biterse bebeğinizle Almanya'ya dönebileceksiniz en azından. Gerçi doğum Türkiye'de de olsaydı dönebilirdiniz ama zorlu ve yıpratıcı bir süreç olurdu. Zaten yaşadıklarınız yeterince ağır.

Son düzenleme:
Öyle birsey olmaz birdaha merak etmeyin. Artik kimseye güvenim kalmadiki. Esim kocaman bir yalanci, anneside cok yalanini yakaladim ben. Zaten sürekli dedikleri seyler dogrumu yanlismi diye güvenemiyordum. Evet durumum daha iyi, cocuguma da bakarim tabikide, kendimi de fazla aşağlatmiycam zaten. Kiymet veren insan belli olurdu zaten. Sürekli annesini koruyup beni de kenara atmazdi. Ben zaten bu işin biryere gitmeyecegini anlamistim da. 2 kez şans verdik, oda kendini degistirecegine söz verdigi içindi. Artik bunun boş laf oldugunu cok net anladim zaten. Bu saatden sonrada geri dönüşü yok. Kendime ve cocuguma cok güzel bir hayat kurucam Âllah teâlanın izniyle. Ayaklarimin üstünde dimdik duruyorum, ailemde arkamda. Bizim kiymetimizi bilemeyenler vursun başlarini yere artik.

Şuan hangi ülkedesiniz?

çünkü orda kalırsan boşanacağını biliyorlardı yağlı kapı gidiyor
senden gelir sağlayamayacakalr
çocuğu bir süre Türkiye ye götürme
sadece Alman vatandaşı yap
o gelsin görmeye
Zaten cocugum alman vatandaşı, alman ve türk, yani cifte vatandaş. Annem anlatti bana, ilk kayinvalidemlerle goruştügünde kayinvalidrm demiş ki, cocugunu alır da gidermi geri almanyaya. Ben şok oldum bunu duyunca. Bir insan bunu neden der diye düşunuyordum. Demek ki kendisini ve oglunun huylarini bildiklerinicin demiş. Biraz acayipler, bazen de durup dururken kendilerini ele veriyorlar. Ben anlamadim gitti ama bu saatden sonrada zaten mühim degil. Hayatimdan ciksinlar, ben cocuguma annede baba da olurum. Cocugum zaten bu sekilde cok mutsuz olurdu. Kayinvaldem ben birsey yaomiyorum diyor hep. Cünki gorunüşte iyilik yapiyor gibi yapiyor ama arkadan arkadan eşimi elinde turuyor, laflariyla yönlendiriyor. Bunlarla ugrasmak omür yer. Hersey problem oluyor onlarla. Cünki hep kendi isteklerine ters oldugu için. Yaziklar olsun diyorum, umarim baska insanlarin da baslarini yakmazlar. Bir saklarlar 2 saklarlar kendilerini, ama yine kendi istekleri icin, açığa verirler sonunda kendilerini

Ben dahil okadar çok arkadaşım var ki Almanya'dan Türkiye'ye evlenen veya eşiyle beraber dönen. Hepimiz de çok memnunuz. Genelleme yapacak kadar dar vizyonlu olmak nasıl bir şey acaba?

Kocana de bosanmak istiyorum boşanmak istemiyorsa almanyaya gelsin blof yani zaten boyle biriyle evli kalmayin bosanin cocugun yüzünüzde gostermeyin yani imkan var arkanizda aileniz var ne diye boyle rezil insanlari cekiyorsunuz anlamiyorum

Bu ne drama hakikaten ya. Hayatınız kızlıktan mı ibaret idi? Bakın burda 3 çocukla boşanıyorlar da böyle ağlamıyorlar. Avrupa 'da elinizin altında türlü imkan var, çekinmeyin kullanın. Sizin elinizdekiler için böbreğini vermeye hazır insanlar var burda, siz yok dul oldum yok kızlık, yok hayatım söndü. Ay yapmayın rica ederim.

Ben dahil okadar çok arkadaşım var ki Almanya'dan Türkiye'ye evlenen veya eşiyle beraber dönen. Hepimiz de çok memnunuz. Genelleme yapacak kadar dar vizyonlu olmak nasıl bir şey acaba?
Ee zaten bir sürü kişi var böyle yapan demiş siz de bir sürü kişi var demişsiniz neresi genelleme oluyor o zaman gelip çoğunuz mutsuz oluyorsunuz dememiş ki genelleme olsun.
Ben fazlasıyla katıldım arkadaşa.

şu yurt dışında büyüyen insanların gelip bu çadır erkekleriyle evlenmelerini asla anlamadım anlamayacağım
bir de burda evlendikleri asalakları götürüp orda sırtlanan var
ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki
bu evlilik mi sevgi mi aile mi
nedir bu

Okurken hayret içinde okudum boşanın bence hiç düşünmeden

"Bazı kızlarımız" demişim
Türkçeyi unuttunuz sanırım.
Adres verin Türkçe sözlük vs yollayayım.
Yoksa Arapça mı yollasam?
Hangisini tercih edersiniz?

Vaaooov... vizyon reis.... 5 dil yetmemiş ama olsun... 55 dil de bilsen sonuç bu. Okuduğunu anlamamak. Bazı kızlarımız dememi genelleme sanmak..
Çünkü Almanya'da yaşayan "her kızımız" tabiiki de evlenip Türkiye'ye yerleşmiyor, sadece "bazileri". Cümlenizden anladığım sizin Almanya'dan Türkiye'ye gelen bazileri içerisindeki bütün kızlara dar vizyonlu deyip genelleme yapmanızdı.

Eğer yanıldıysam lafımı geri alıp özür dilemekte çekinmem

Eşiniz bu evliliğin neresinde?
Temel ihtiyaçlarınızı daha aileniz görüyor, ailenizi ziyarete gidiyorsunuz masraflarınızı aileniz karşılıyor şaka gibi resmen. Siz evlendikten sonra bile aileniz bakmış resmen size hala ne yapmalıyım mı diyorsunuz?!

Ben bu cümleyi anlamadım
Cümlenizden anladığım sizin Almanya'dan Türkiye'ye gelen bazileri içerisindeki bütün kızlara dar vizyonlu deyip genelleme yapmanızdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…