Kayınvalidem ve eşimin menfaat ilişkisi, boşanmalımıyım?

Midem bulandi.. sen ne yapmaliyim diyecegine almanyada bosanma davasi acip o kadinada herifede cocugu gostermemelisin. Pislik bunlar, kac kurtar kendinide cocugunuda..ortada yuva yok
Aile yok..

Hikayenizi okurken, ikna olup bebeğinizi Türkiye’de dünyaya getireceksiniz diye korktum ... Neyse ki doğru olanı yapmışsınız. Eşiniz için tavır koyamıyor diyorsunuz ama siz de dik duramıyor gibisiniz. Sizi bir şekilde maddi manevi yönetmişler şimdiye kadar. Sizi bugünlerinizden daha iyi günler beklemiyor orası kesin. Bu anneyle ve bu eşle mutlu olunmaz. “Bizim mutluluğumuz annemin mutluluğuna bağlı” diyen adam net karaktersizdir, edilgendir. Bundan sonrası sizin kendinizi nasıl gördüğünüze, kendinize neyi hak görüp yakıştırdığınıza bağlı.

Siz yuvam yıkılıyor diyorsunuz da ortada bi yuva aile göremedim ben en başından beri eşin anası ile evli gibi davranmış sen sadece 3 kişi olmuşsun aile olmak yuva kurmak bu degil kusura bakma ama senin bi yuvam olmamış o adamla ve en önemlisi sürekli seni boşanmakla tehdit eden adamı niye alttan aldın 1 oldu affettim 2.de yapınca boşa ulan kimsin sen bulunmaz hint kumaşı sanki diyip yoluna bakacaktın adam sütten kesilmemiş ki koca olsun anası da ayrı olan dogum baskısı vs hepsi senin elini kolunu baglayıp mecbur bırakmak için çocugu da senden almaya yer yapıyorlar resmen. Okuduğum konuda takdir ettigim tek şey baskılara rağmen Almanya da dogurmuş olman iyiki dönmemişsin

Ya çok ozurdilerim ama okurken bu kadar da s.lak olunmaz dedim.
Kal Almanya da geri dönme bosan. Böylesine çocukta gösterme intikam için demiyorum. Evliliğini çocuğunu düşünmeyen adam babalık zaten yapmasın daha iyi ki yapmaz zaten. Bak hayatına ailenle ..Almanya da olman senin için çok iyi olmuş. Turkiyede yapsaydın doğumu çocuğunla seni tehdit edeceklerdi.

bende zaten böyle olaylar yasanmiyor, böyle evlilikler olmuyor demiyorum. Ama bu forum "yurtdisinda yasayan gurbetci kizlari" genel olarak saf, ezik gibi gördükleride bir gercek. Ve beni avrupali bir türk olarak sinir eden bir cok söylem oluyor.

Burda anlatilan bir iki olay yada sizin gördügünüz bosanmalar cogunlugu yansitigini düsünmüyorum. Artik Türkiyeden evlenen cok kadin yok. Bilmem kac milyon arasinda bunlarmi cogunlugu yansitiyor? Konu sahibi gibi bir kadin Türkiyede olsaydi dogdugundan beri yine ayni sorunlari yasardi. Cünkü dediginiz gibi anlasilan bir iki güzel söze kanabilen biri. Kandirilmaya yatkin. Ben böyle bir durumda olsam su saaten sonra o adam cocugunun yüzünü asla daha göremez. Konu sahibi bu guclukte degil muhtemelen.

Ne yapmalısın ? Çocuğunuda alıp Almanya'ya gidebilirsin mesela? Bu değişiklerden kurtulmakla başlayabilirsin nefes almaya ...

Ya çok ozurdilerim ama okurken bu kadar da s.lak olunmaz dedim.
Kal Almanya da geri dönme bosan. Böylesine çocukta gösterme intikam için demiyorum. Evliliğini çocuğunu düşünmeyen adam babalık zaten yapmasın daha iyi. ki yapmaz zaten. Bak hayatına ailenle ..Almanya da olman senin için çok iyi olmuş. Turkiyede yapsaydın doğumu çocuğunla seni tehdit edicekler

Ben kızları saf ezik gibi gördüğüm için yazmadım. Aynı şekilde gayrimenkul alım satımı ya da ticari ilişkide de çok fazla canı yanan gurbetçi var. Üstelik en acısıda bunları yapanlar bazen kendi akrabalar. Bu hem ailelerin yetiştirmesinden, hem de yaşadıkları ülkenin kültürü ile alakalı. Aileler vatan sevgisi olsun diye Türkiye ve Türkleri abartarak, şöyle iyi böyle vatansever, bu kadar insan diye övüyorlar. İnsanların gözünde gerçek olmayan Türkiye ve Türk imajı var. Diğer neden ise Avrupanın bize göre daha adaletli ve insan dolandırmanın kolay olmadığı bir yer olması, görmemiş insanlar. Orada kimse kendi menfaati için bu kadar kolay evlilik gibi şeylere başvurmuyor, yalan söylemiyor. Yoksa kimseye saf falan diyemem ama insan yaşadığı çevrede görmediği için bazen kanabiliyor. Ama dünya globalleştikçe ve bu hikayeler daha duyulur oldukça azalıyordur tabiki.

Son düzenleme:
Adam seni araç olarak kullanmış sanki
Annesiyle mutlu huzurlu
Anneyle bebek yapılmadığından da formalite icabı evlenmiş
Sana bakmamış bile maaşını gizlemiş, parasını gizlemiş
Yani annen baban para göndermeseydi yine seviyorum mu diyecektin
Maddi sıkıntı ve meslek sıkıntın yok maneviyat aradın ama karşındaki seni öyle görmemiş
Evlilik böyle bişey değil ona annesi versin, sana ailen göndersin eeeee hani hayatta kalma mücadelesi? hani aile birliği?

Eğer azıcık aklın varsa o adamdan sana hiç bir şey olamayacağını artık anlarsın.Şiştim burda inan yazdiklarin cinnet sebebi.Ayril çocuğunun da geleceği, huzuru için bitir gitsin.Sonu yok bu işin

Önünde uzun bir yolculuk varsa insan attan inip eşeğe biner mi?
Daha gençsiniz uzun bir ömür var önünüzde almanyada insan gibi yaşamak varken gelip burada köle gibi yaşamayın
Koca gel deyince geleceksin otur dediğinde oturacaksın anama gidelim dediğinde gideceksin
Ve bunu para vererek yapacaksın
Mazoşist falanmısın

Bunu ben de hep merak etnişimdir. Bir de geldikleri adamlar neden hep 5 para etmez çıkıyor , neden hep gelip rezil oluyorlarBilenler aydınlatın lütfen

Arkadaşım ortada bir çocuk var sağlıklı Bir evlilik yok temeli çürük para göz bir koca cocuguna bağımlı bir anne var Siz direk bütün aile buyuklerinizi Türkiye ye getirin evinize eşinizin ailesini de çağırın kan Man dokulmeyecekse tabiki ... Sonra oturup problemleri büyüklerin yanında dökün kaynananiza yatili gitmek istemediginizi evinizde olmak istediğinizi eşinizin hiçbir ihtiyacınızı karsilamadigini vs vs büyükler bı aralarında sizi tartarak konuşsunlar bence sonra da çoğunluk ne derse onu yapın ama konuşmadan olmaz ha eğer eşiniz herkesin yanında da kustahliga devam ederse yani işte bakmıyorum çalışsın para kazansın vs çünkü anneye bagli annesi muhtemel para verme çalışsın diye fitlemis olabilir böyle bir durumda size düşen ailenizle birlikte çocuğunuzu da alıp yurtdışına dönüp hayatınıza devam etmeniz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…