Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı.

Çocuk 18 aylık değil , 27 aylık. 18 ay kayınvalidenin tek başına bilfiil baktığı süre.

Bir insanın bakıcı tutacak maddi gücü yoksa ve çok çalışıp yoruluyorsa hem anne hem baba, o zaman neden çocuk yaparlar ki? Kınadığım için değil, merak ettiğim için söylüyorum. Hem çocuğa yeterli zamanı ayıramayacaksınız hem yoğun kendi işiniz, ev işleri ve dışarı işleri derken bir de çocuğun sorumluluğu gelecek. Ben asla cesaret edemezdim doğrusu.

Kvyi de tebrik ediyorum, ben olsam o kadar bile bakmam. Zaten yıllarca kendi çocuğunu büyütüyor insan, neden kendi yapmadığı çocuğun sorumluluğunu alsın ki. Yalnız sizin işinize karışması hoş olmamış. Babası bakarım diyor, neden karışıyor ki. O sizin meseleniz. Benim de benzer bir sağlık sorunum var eşinizle. Bunu bildiğim için de çocuk sorumluluğunu almam, orası ayrı mesele ama eşiniz de ağrısına rağmen bakacağını söylemiş. Başkasını ilgilendirmemeli.

Sakinim efendim. Sinirlensem üşenmeyip sizin gibi oturup hırslı hırslı bütün mesajlarınıza “al sana al sana” diyerek beğenmedim ifadesi bırakırdım.

Geçen konuşuyorlardı muhteşem üç erkek kardeş, onlara hayranız diye. Demek sizin çocuklarınızdı. Kendinizi daha çok övüp ön plana çıkarmalısınız, bakın tanıyamadım. Kusura bakmayın.

Şaka bir yana umarım bir gün çocuklardan da önce kendi manevi değerlerinizi yükseltir başkalarının hayatıyla ilgili bilgi sahibi olmadan sınırı aşan yorumlar yapmazsınız. Çünkü bizler önce bireyiz ve öncelikli olarak kendi gelişimimizden sorumluyuz.

Çokluk, sayılar, bu basit nicel bakış açısından ziyade kazanmamız gerken farklı bir bakış açısı, çok daha önem vermemiz gereken başka konular var. Allah’tan ümit kesilmez efendim. Bu konuda başarılar diliyorum size.

Not: Bu arada benden size tavsiye canınızı sıkan, hoşlanmadığınız bir yoruma kendinizi överek cevap vermeyin. Bu sizi çaresiz ve basit gösterir. Selamlar efendim

Konu ile ilgili olmayan mesajlar için de konuyu okuyan tüm üyelerimizden özür diliyorum. İyi geceler diliyorum.

Evet evladını üç ay idare etmeyen, pat diye gelemem biber ektim diyen merhametsiz olmuyor mu… empati kurmuyorsunuz

Ağacın ne zaman meyve vereceği de , biber fidesinin ne zaman ekildiği de aşağı yukarı bellidir.

Kayınvalidenin niyeti ekime kadar bakmakmış en başta ; şartlar değişmiş , 10 gün değil de daha önce söylenmiş olma ihtimali var mı konu sahibi ayrıca yazar.

Sizi şiddetle kınıyorum o çocuğun anneai babası sizlersiniz ve sizler bakmak zorundasınız.. ne anneniz ne kayınvalideniz bakmak zorunda değil eğer ki bu zamana kadar bakmışlarsa kendi vicdanlarından bakmışlardır. Gerekirse ücretsiz izne ayrılın yada bir kreşle görüşün. Sadece siz çalışan anne değilsiniz çalışan anneler 2 yaşında çocuğunu kreşe bırakıyor. Şahsen bende çalışıyorum eşimde çalışıyor mecbur kreş araştırmasına gittik içimize sinene yazdırdık.
Ben 60 yaşına gelicem torunuma bakıcam öyle mi? Şu yaşta bile bazen çocuk sesi kaldıramazken yaşlı insanlar nasıl baksın biraz empati kurun!

ona bel bağlaman hata olmuş git parayı ver kreşe yazdır özel kreşte kimse çocuğunu dövemez merak etme dikkatli davranıyorlar son derece. Benim akrabamın kayılvalidesi doğuma bile gelmedi torununu merak edip aylarca görmedi umursamadı siz bakıcılık yapmıyo diyo çemkiriyosunuz abartmayın o çocuk senin kimse zorunda değil bakmaya

Çocuk 18 aylık değil , 27 aylık. 18 ay kayınvalidenin tek başına bilfiil baktığı süre.
e kreş yaşı gelmiş neden korkuyorsunuz, paniklemeyin bir çok insanin çocugu gidiyor kreşe babaanne yaninda kalip ne ögrenebilecek zaten bundan sonra.
anne bakiyo olsa bile bir sureden sonra bizler çok bir şey veremiyoruz kendimden biliyorum.
ben kendim bakiyor olmama ragmen pandemi araya girmeseydi kreşe verirdim.
çok daha aktif ve basinin caresine bakabilen çocuklar oluyorlar.

Yok kesinlikle bayram da memleketimden geldim herşey çok normaldi bi anda söyledi. Şok oldum... en çok ne yapacağım benn diye düşündümmm kaynar sular döküldü bi anda başıma

Evet ya o irrite etti beni de yavrum nasıl anlatsın derdini itip kakarlar vs. Ablacım o zaman kendin bak otur da bu kadar kıyamadığın çocuğa
Aynen öyle.
Kreşte döverlerse, itip kakarlarsa, derdini anlatamazsa, bi ton felaket senaryosu
Kayinvalideye karşı bu hiddet apayri bi kafa, haddini bilmek çok önemli gerçekten.

Buarada benim anam
Aynen öyle.
Kreşte döverlerse, itip kakarlarsa, derdini anlatamazsa, bi ton felaket senaryosu
Kayinvalideye karşı bu hiddet apayri bi kafa, haddini bilmek çok önemli gerçekten.
Sonuçta lisede bile zorbalık görüp derdini anlatamayan çocuklar var. O ayrı dava.
Kesinlikle had bilmek önemli

Yok kesinlikle bayram da memleketimden geldim herşey çok normaldi bi anda söyledi. Şok oldum... en çok ne yapacağım benn diye düşündümmm kaynar sular döküldü bi anda başıma
Yukarda da yazdım görmediniz. Bakmasa kadın hiç bakmazdı bi anda bu kararı aldıran ne olabilir sanki eksik bir şeyler var bu konuda

2.5 yasinda cocugun krese gitmesiyle ilgili yazdiklarinizi okuyunca gulesim geldi valla ne yalan soyleyeyim. cocugu sokaga atacakmis gibi bir triplere girmissiniz.

onun disinda ne yazsak anlamazsiniz bence. kayinvalide insallah “bakiverir” de yazik olmaz yigite.

Benim çocuğuma da annem bakacak. Eşime söyledim. 2 yaşına kadar baktırırım en fazla sonra kreş. Annem yaşlı mecbur verecem. Kimseye güvenmiyorum. Haaa belirli ücret vereceğimi de söyledim kabul etmedi. Ama ben yine de bakıcı ücretlerine bakıp bir miktar vereceğim. Alsın hayrını yapsın yesin içsin tatile gitsin. Annemi mecbur görmüyorum ama ona ihtiyacım var. Biraz haklı biraz haksızsınız

Kreş deyince aklıma çocukların erol taş önderliğinde dilendirilmesi gelecek artık

Yazık kayinvalidenize sanki torununa bakmak birincil vazifessi. Bu konuda haksizsiniz. Bu zamana kadar bakmış zaten kadir kıymet bilin.

Ayrıca kreş için bu kadar karalamaya gerek yok. Yeter ki içe sine bir yer olsun. O aylarda verdim kızımı gayette memnunum. Bakıcıya vermektense kreş daha iyi.

Kreş deyince aklıma çocukların erol taş önderliğinde dilendirilmesi gelecek artık
2 aylikken krese baslayan ben peki djdkdjdkdj bazen babama diyorum 2 aylikken nasil biraktiniz diye kres degildi abartma birkac cocuk uyuyodunuz iste yemek falan yiyodunuz ne var bunda diyo djdkdhdkdhd yigit benim yerimde olsa napardi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…