Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Verilmeli ama gördüğünüz gibi verilmemiş demek ki. Bu bir anda insanları ortada bırakmayı haklı mı kılıyor ben de sizin mantığınızı anlayamadım. Ayrıca belki maddi hazırlıkları yok bu ay için. Bir kreşin aylık fiyatından haberiniz var mı.

Sakin olun efendim lütfen Dualarınıza içtenlikle amin diyorum. Inşallah kocaman bir ailem olur. Zaten evlatlarıma şimdiden herkes hayran binlerce şükürler olsun ki manevi değerleri yüksek aile bağlarına önem veren pırıl pırıl çocuklar hepsi de. Hayırlı geceler diliyorum.

Türkiyede istediginiz zaman krese yazdirabiliyormusunuz? Ben Almanyadayim. Burda sene de bir kere belli bir sürec icinde sadece yazdirabiliyorsunuz..merak ettim
Sana Türkiye'de istediğin zman neler yapılabileceğini anlatmak isterdim ama konu dağılmasın şimdi ahh bı bilsenarkadaşında dediği gbi paran ve torpilin varsa tarihin saatin puanın hoc birseyin önemi yok

Aylar seneler önce araştırıldığını yazmışsınız .
Konu sahibi de ufak bir araştırma yapmıştır diye düşünüyorum.

Anlamak istemediğiniz nokta şu kv keske baksaymış söz verdiği tarihe kadar ama bakmak istemiyor daha ötesi yok.

Kimse torununa bakmak zorunda değil, bu kadar net bu.
Yıllarca çocuk büyüt, peşinde koştur, tam bitti derken hop hadi bi daha cocuk buyut, hem de bu yaşta. Çok bile bakmışlar. Okul çağına kadar bakan var ne demek, insanlardan boyle beklentileriniz olmasin.
Bi anda söylemesi doğru değil ama size kalsa liseye kadar da baktırırsınız, beklenti ve tavriniza bakinca oyle hissettim.
Ayrica, naçizane tavsiye, eşinizden "babamız" diye bahsetmeyin. O sizin babaniz değil, eşiniz, çocuğunuzun babası.

Kayınvalidenize öncelikli olarak güzel bir teşekkür edin , Allah razı olsun deyip güzel bir hediye alın . Sonrasında da bir anda neden bırakıyorsun diye sorun . Bakıcı , kreş vs artık her neresiyse göndereceğiniz yer onu ayarlayıncaya kadar bana biraz daha yardım et anne deyin .
Kreşler için de atıp tutulmasına gönlüm hiç razı olmuyor . Orda sabahtan akşama kadar bir sürü çocukla uğraşan insanlar , kendi evlerine helal ekmek götürme derdindeler . Evet bazı kötü örnekler var ama bu öcüleştirmeyi gerektirmez . Mesela ihmal yüzünden ölen hastalar var biliyoruz ; tüm doktorlara bunu mal edebilir miyiz ?
Öğrencisini döven öğretmen var ; tüm öğretmenler öğrencisini döver mi ?
Doğurup bebeğini çöpe atan anneler var , hepimiz cani anne miyiz ?
Kendi evladına zarar veren babalar var , tüm babalar zarar verir mi ?
Aramızda da kreşte çalışan kişiler vardır , bence onlardan da özür dileyin . Ben üniversitedeyken yarı zamanlı olarak kreşte çalışmıştım . Kimse de çocuklara zarar vermiyordu. Hatta o küçük minyatür insanları mıncırmamak için kendisini zor tutuyor insan .
Benim iki oğlum da kreşte büyüdüler . 2 yaşından sonra verdim . Mis gibi büyüdüler . Bence zeka gelişimine de epey katkısı oldu .
Çalışma saatleriniz bence gayet makul . Biraz paraya kıyın , sürekli kameradan izleyebileceğiniz kreşler var ya da Bakıcı bulun böylelikle evde durur bebeniz .

Neden bir olmasın? Çalışan çocuklu kadınım, evim düzenim var, yaşlandı ebeveynlerim diye düzen bozmak zorunda mıyım kırk yaşından sonra???

Anne babanın çocuklarına ( alt soya ) bakma sorumluluğu olduğu gibi ; alt soyun da üst soya ( anne baba ) bakma sorumluluğu bulunmaktadır.

Bu bakımı direkt olarak sağlayamıyorsanız , kanun üst soyun geliri yetersizse alt soydan nafaka hakkı da tanımıştır.

Böyle bir durum yaşandığında, size bakıp büyüten anne babanız elden ayaktan düşmesine rağmen direkt olarak bakamıyorsanız; bakıcı veya bakım evi araştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan.
Bu yaşta insanlar bu tarz şeyleri keyif için yaparlar zaten çok normal.

Kusura bakmayın ama kayınvalideniz çocuk bakmak zorunda değil. Ebeveyn siz ve eşiniz siniz. Bir kere uslubunuz hiç hoş olmamış kayinvalidenize. Hem ona muhtaciniz hemde tırı viri etmişsiniz. Yasli insanlar napsin kendi çocuklarıni buyutuyorlar birde torun bakicam diye ugrasiyorlar. Bırakın da insanlar o yaşta istedikleri hayatı yaşamaya baslasinlar. Daha çocuğunuz küçük biraz büyüsün ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ne zorluklarla buyuyorlar. Sizde ilerde kayinvalideniz gibi dinlenmek kenara çekilmek isteyeceksiniz ki bu çok normal. Hayat o kadar uzun degil

Uzun zamandır bu kadar bencilce bir konu okumamıştım.
Kayınvalidenizin tek hatası zaman konusunda verdiği sözü tutmamak.
İlla çalışacaksanız çocuk yapmasaydınız. Siz yada eşiniz bu çocuğa bakacak. Diyorsunuz ki eşim hasta bakamaz sorumluluk bana kalıyor. Bu adam doğurmadan önce hasta değil miydi? Cidden 60 yaşındaki kadın 3 yaşına kadar bakar diye güvenip yapıldı bu çocuk.
Bizde şuan bebek düşünüyoruz. Annemde ben sürekli bakamam diyor hak veriyorum. Çocuklarını büyüttü. kadın biraz yeni rahatladı maddi olarak. planları var. Şuraya gideceğim tura katılacağım diyor mesela. Biz eşimle oturduk konuştuk. Ben işime uzun süre ara vermek istemiyorum. Eşim de ben evden çalışıyorum beraber hallederiz belli yaşa kadar dedi. Yapamazsak ben evdeyken bakıcı olur yanımızda dedi mesela çok mantıklı geldi. Her ihtimali düşünerek planladık.

Son düzenleme:
Çocuğun tek ebeveyni siz değilsiniz evet bir de babası var. Başka da kimse yok, bu cepte?

Bunca zamandır bakmış, aranız iyiymiş,minnet duymalısınız.
Ben "bakmak zorunda değilcilerdenim. Ama evlatlar darda kaldıysa da bakabilirler, sağlık sorunu yoksa falan.. Bunu da benimsiyorum. Ortadayım böyle konularda.
Fakat siz de taşın altına sokacaksınız elinizi.
Kadın bu saatten sonra köy bahçe işi istiyor eşi ile bunların tadını çıkaracaksa ona hiç ses edemezsiniz.
Ne yaparsınız? Ya kreşe verir ya bakıcı tutarsınız. Hiç olmadı kendiniz izne çıkın.
Kıymetli olan şey evlatsa siz bulacaksınız çaresini.
Sizin doğurduğunuzu en çok siz düşüneceksiniz. Babaanne değil.

Pardonda babaanne bakmak zorundamı?onamı güvendiniz çocuğu yaparken
Şakamısınız ya yaşlı başlı insanlar mecburumu ?
Bu saate kadar evlat büyütmüş bu yaştan sonrada sizin çocuğunuzlamı ugraşsın kadın
İnsanlara biraz huzur verin cidden
Ha bakamıyorsanız yapmayın
Evet o çocuğun tek ebeveyni sizsiniz siz ve babası gerisi yok.
O zaman sizin anneniz baksın BİR ZAHMET
Gidin kendinize başka hizmetçi bulun
Ha kreşteki çocuklarda sizin çocuğunuzdan daha kıymetsiz daha yamyam değil merak etmeyin çocuğunuz bulunmaz hint kumaşı değil kimse bişey yapmaz.
Eşi köye giderse gider sizene?sizemi soracak ne isteyip ne istemeyeceğini adam
Onlarında hayatı sizden ibaret değil
Bu zamana kadar kadın bakmış minnet duyacağınıza çocuğununu göstermeyen gelin olmak içinizden geliyorsa NANKÖRSÜNÜZ.

Ya bir de şöyle bi durum var, konu sahibi esas mesele olarak kayınvalidesinin bi anda ortada bırakıp mağdur etmesi ile alakalı konussaydi destek gorurdu fakat tavri oyle bir tavir ki, "nasil bakmaz, mecbur, benim cocugum şöyle böyle, millette ne babaanneler var" zihniyetini ortaya koyunca bu kadar tepki aldi, çok da haketti bence. Herkesin kayinvalideye hak vermesinin nedeni, kendine her şeyi hak görüp bir de torununu gostermeme planları bile yapan gelin hanımın nankörlük ve hadsizliği.
Yine söylüyorum, en fazla bi anda çekilmiş olmasına kizabilirsiniz, ne babaanneler nasıl bakıyor diye konuşamazsınız. 1.5 sene bakmış yahu, biraz utanın.

El kadar bebeği bıraktı falan okuyunca çocuğu kv mi doğurdu acaba dedim bi an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…