- 15 Aralık 2009
- 8.455
- 19.242
- 773
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
-
Ne kadar büyük laflar bunlar.Neden bir olmasın? Çalışan çocuklu kadınım, evim düzenim var, yaşlandı ebeveynlerim diye düzen bozmak zorunda mıyım kırk yaşından sonra???
Herkes aynı değerlere inanmak zorunda değil ki, ana baba hakkı dini temellere dayanan bir konuYoo değil.
Internetten gordum simdi aparatlari varmis. Bende dogru duzgun yemek yapmadigim icin bilmiyorumki
Ok haklisin kres icin dusunduklerin.. ama ne demek kv ye “ bakivereceksin” demekkafayi mi yedin sen? Bugune kadar bakmis Allah razi olsun diyeceksin asinda sen.. 60 yasinda neden cocuguna bakiverecekmis asil sen onu bir anlat cok sevgili gelin hanim..
Kayınvalidenize bir dokuz ay daha sabretmesini, olmazsa sene başında rapor alıp geç gelmesini sağlayacağınızı, arada eşinizle dönüşümlü bakıp kendisini rahatlatacağınızı söyleyin. 3 gün çalışıyormuşsunuz zaten , bunu sağlayabilirsiniz. 3 yaş bir dönüm noktası sayılır çocuklarda . Konuşmaları falan açılıyor genelde, bazıları tuvalet eğitimini tamamlıyor mesela…3 yaşına gelince tam gün kreşe verebilirsiniz.
Kayınvalideniz bakmak zorunda değil, o konuda haksızsınız. Ama eşiniz ben bakarım dedikten sonra kayınvalidenin karışıp o olmaz demesi de saçma. O konuda da kayınvalidenizi haksız buldum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.Kayınvalidenize ayıp etmişsiniz. Eş ailelerinin torunlarına bakma gibi bir mecburiyetleri yoktur. Böyle bir beklentiye girmek zihninizi, kalbinizi yorar. İsterse çok daha genç yaşta ve dinç olsun hiçbir şekilde mecbur değiller. İnsanlara kendi sorumluluklarınızı yüklemeniz doğru değil.
Ben kavga etsin demedim zaten. Çocuğunuz var mı? 10 gün içinde çocuk nereye kime verilir?Kadın bunca zaman bakmış ve artık bakmak istemiyor . Haaa baksa iyi olurmus ama istemiyor kadın , daha ötesi var mı ?
Kaç yaşına gelmiş insanlar , zorla baktıracak hali yok.
Eşi ben bakarım da diyormuş eee daha bunun kv ile kavgasını yapmanın anlamı var mı ?
Var oğlum.Ben kavga etsin demedim zaten. Çocuğunuz var mı? 10 gün içinde çocuk nereye kime verilir?
Torun bakmak değil mesele, evladın zor zamanında birkaç ay daha dişini sıkmak, ortada bırakmamak. Ben kendim için yaZmıyorum örnek veriyorum zorunda olmak konusunda. Büyüklerin düzeni her şeyden önce geliyorsa sen yaşlanınca kendi düzenini anne babanınkinden öne alma hakkına sahip olabilirsin bu mantığa göreNe kadar büyük laflar bunlar.
Anne babaya bakmak zorunluluktur tabii ki.
Gerekirse düzen bozulur ama anne babaya bakılır.
Ay torun bakmakla anne babaya bakmak aynı şey mi ya?
Yarın bir gün yaşlandığınızda kendi kendinize bi yerlerde ölür gidersiniz artık ne diyim.
Çocuğunuzun kreşini 10 günde mi buldunuz? Üstelik yaz döneminde. Eğer öyleyse bravo.Var oğlum.
22 aylıktı kreşe başladığında :)
Normalde her boyle konuda zorunda degil diyenlere bende gicik oluyorum.. ya da 2-3 saat babanne anneanne bakmadi diyene zorunda degil vs diyene.. ama burda durim baya baska bence..burda baya saygisiz bir insan var. Ok kv de kendine guvendirip zamanindan once bakamam demis.. ama baoiverecksin demekBu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Ama sadece dini temellere dayanmıyor, dini inancım yoksa ne halleri varsa görsünler demeyeceğime göre çok da mantıklı olmadı bu cümleniz.Herkes aynı değerlere inanmak zorunda değil ki, ana baba hakkı dini temellere dayanan bir konu
Yok olmaz kv büyük olduğu için hiçbir şeye mecbur değil (!)Normalde her boyle konuda zorunda degil diyenlere bende gicik oluyorum.. ya da 2-3 saat babanne anneanne bakmadi diyene zorunda degil vs diyene.. ama burda durim baya baska bence..burda baya saygisiz bir insan var. Ok kv de kendine guvendirip zamanindan once bakamam demis.. ama baoiverecksin demekbaya cirkefliktir yani.. sanki 2 yasinda cocuk istedigini yaptiracak ki artik cocuklarin bile kendi fikri davranisi var.
Tek ebeveyni ben degilim demis evet kocasida var o baksin, kv de ise buna karisamaz. Oglusuna kiyamiyor o da aklinca
Kültür diyeyim o zaman. Herkes aynı kültürel değerleri benimsemiyorAma sadece dini temellere dayanmıyor, dini inancım yoksa ne halleri varsa görsünler demeyeceğime göre çok da mantıklı olmadı bu cümleniz.
Yorumlaştığınız üyeye katılmıyorum ama her anne babanın, evlat üzerinde hakkı yok. Dünyaya getirip bir paçavra gibi davrananlar da var. Babam bakıma muhtaç olsa bir gün bile bakmayacak kadar nefret ediyorum ondan. Bu sebeple haklar konusunun tartışmaya kapalı olduğunu düşünmüyorum.Yoo değil.
Ben oyle dusunmuyorum inan, dayanismaysa herkes yeri gelince fedakarlik yapacak.. ama bu konudaki bu gelinin tavri cok sinir bozucuYok olmaz kv büyük olduğu için hiçbir şeye mecbur değil (!)
Bunun vicdan ve merhametle alakası var.Kültür diyeyim o zaman. Herkes aynı kültürel değerleri benimsemiyor
Ama kadın da ona göre ayarlamış kendini. Kreş araştırırdı bunca zaman mesela, ya da eve yardımcı birini tutardı haftada üç gün…Ben oyle dusunmuyorum inan, dayanismays herkes yeri gelince fedakarlik yapacak.. ama bu konudaki bu gelinin tavri cok sonir bozucu
Hanımefendi devlet okulu değil ki , özel kreş ,Çocuğunuzun kreşini 10 günde mi buldunuz? Üstelik yaz döneminde. Eğer öyleyse bravo.
Evet evladını üç ay idare etmeyen, pat diye gelemem biber ektim diyen merhametsiz olmuyor mu… empati kurmuyorsunuzBunun vicdan ve merhametle alakası var.
Bakıma muhtaç anne babasına bakmayan da vicdan yoksunudur.
Kızlarıma bakmam ile ilgili yorum yapmak haddinize değil. Duracağınız çizgiyi bilin. Kendi düşüncelerinizi haklı çıkarmak için çirkinleşmeye gerek yok.Sizin bu düşüncelerle kızlarınıza baktığınıza şükür gerçekten de.
Benim de 3 oğlum var ve ben gücüm yettiğince elimden geldiğince ölene kadar onların yanında ve de arkasındayım. Keza annem babam ne zaman kızım sana ihtiyacimiz var deseler imkanlarimi zorlayarak ölene dek onların yanında olacağım. Benim aile anlayışım budur. Siz canınızın istediğini yapın. Torunlarınıza bakmayın. Ben gerek olursa bakarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?