Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

1. Kayınvalide -10 gün de olsa- pat diye söylemiş, bu kadar bakan biraz daha idare etmeli veya daha erken söylemeliydi.

2. Siz belli ki bakmak zorundalar zihniyetindensiniz, yok okula başlayana kadar bakanları örnek vermek, yok çocuğu göstermemeyi düşünmeler. Tam olarak mağdursunuz da diyemiyorum bu yüzden, kimse çocuğunuza bakmaya mecbur değil.

3. Romatizması olan çocuk bakamıyor mu? Siz çalışmıyor olsanız, romatizmanız olsa bakıcı mı tutacaksınız?

Ben de bu yorumları anlamıyorum. Ortada bir söz verilmişse 10 gün sonra çocuğu terkedip gidecek olan bakım veren çocuğu önemsemiyor demektir ve bu ayıp bişi. Sonuçta el değil torunu. Ayrıca çalışan ve çocuklu bir kadın için bu devirde bir bardağı alıp makineye koyacak bir insan olması bile çok büyük bir lütuftur ve buna ihtiyaç duymuyorum herkes kendi çocuğunu büyütsün tripleri de bana çok tuhaf geliyor. Kimse kimse için br şey yapmak zorunda değil elbette ama aile fertlerimizi de elden ayıran noktalar olmalı. Çocuğumu 5 yaşına ailemin ve kv’min yardımıyla getirdim ve ona rağmen resmen pertim çıktı keşke daha çok destek alabilseydim bunu söylemek ayıp da değil. Kimse yardım etmemiş olsa muhtemelen tımarhaneye yatardım ve aileme çok kırılırdım. Aileyi aile yapan bize verdikleri destektir bunu bekleyen insanları böylesine hunharca kınamak bana garip geliyor.
Kadın bunca zaman bakmış ve artık bakmak istemiyor . Haaa baksa iyi olurmus ama istemiyor kadın , daha ötesi var mı ?
Kaç yaşına gelmiş insanlar , zorla baktıracak hali yok.
Eşi ben bakarım da diyormuş eee daha bunun kv ile kavgasını yapmanın anlamı var mı ?

18 ay bakarak çok büyük bir şey yapmış, bu kadar emeğini görmemezlik yapmayın bence kalp kırmayın. Ben olsam napardım Allah razı olsun der artık başımın çaresine bakardım. Ben kendi evladıma değil 18 ay 18 saat bakacak anane babane bulamadım kimseye kırgın değilim. İlerde de torun bakmak istemiyorum. Kızım sağlıklı olsun inşallah herkes doğurduğuna kendisi baksın hastalık, kaza vb. olağanüstü durumlar haricinde torun sorumluluğu alamam.

O çocuğun tek ebeveyni sen ve kocan ! Biberler mi kıymetli torununmu demişsiniz ya hani sizin içinde para mi kıymetli oglunuzmu kreşe güvenmiyorsanız ücretsiz izne ayrilirsiniz sorun çözülür
Kv cocugu buyuttu yetiştirdi diyelim ee bu gelin hanım kv kp yaşlılığında bakacak mi aceba .

Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
Yahu ne bencil bir insansın, kv senin çocuğuna bakmak zorunda mı , pes yani bu kadar da cahil olunmaz ...

Mecbur değil, bakacaksın diye dayatma hakkını kendinizde nasil gördünüz cok şaşırdım.
Aile olmak birbirine zor zamanlarda destek olmak, idare etmektir dogru. Burda da gönüllülük esastır. Kadıncağız da sizi bu zamana getirmiş zaten.

Valla ablam kizima 9 ay bakti.
Maaşını da verdim.
Yine de mecbur diye asla düşünmedim.
Fedakarlik etti diyorum.
Haa anlaşamadık zormuş yakinla cocuk bakmak. Ben de 27 aylıkken kreşe başlatmış olacağım. Gidenler ne yaptıysa nasil alıştıysa biz de alışırız diyorum.
Sakin olun ve deneyin derim.

Valla arkadaşım ne söz alırım ne anlaşma yaparım. Anne baba bakmak zorunda değil. Dünyaya getirirken herşeyi düşünmeniz gerekirdi. Abimler de özel sektörde eşi daha küçük yaşı daha gelmeden verdi. Bazı kreşler bezli alıyordu verdi. 4 senedir orada hatta tuvalet eğitimi bile verildi. Yani çocuklar tüm yaş grupları aynı yerde değil. Her yaşi ayırıyorlar. Yani siz bunları düşünmelisiniz. Sadece sizin çocuğunuz değil herkes bırakmak zorunda kalıyor ki sizinki 2 buçuk yaşında. Yengemin daha yaşi gelmemişti özel sektördemecbur.Yaşlı başlı insanlar cok da yüklenmemek lazim

Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş

Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz
Pardon da siz çocuk yapmaya karar verdiğinizde maaile birlikte mi karar verdiniz? Kayınvalideniz kayınpederiniz size çocuğu yapın okul çağına kadar biz bakarız mı dediler ki böyle bir beklenti içine girdiniz. Bahsettiğiniz gibi onların açısından bakacak olursak da el kadar bebeği bırakıp siz de işe gidiyorsunuz madem bebeğiniz çok küçük konuşamıyor ve kimseye bırakamayacak durumdasınız o halde işten çıkın bebeğinize kendiniz bakın burada anne baba olan sizlersiniz onlar anneanne babaanne ve dede çocuğa bakmakla birinci derecede yükümlü olan sizsiniz . Sizi hiç uzlaşmacı göremediğim için böyle net bir yorum yapıyorum yoksa şartlar dahilinde insanlar torunlarına bakabilirler Ama siz bu onların zaruri göreviymiş gibi algılıyor ve lanse ediyorsunuz

Yıldım şu çocuğunu annesine kvsine falan itelemeye çalışan bakmam deyince de trip atan insanlardan. Bu ülke insanindan başka, yaşlanan kadınlara okul öncesi öğretmeni muamelesi yapan, görevi kabul etmeyene de haddi varmış gibi atar yapan insan yoktur. Bir de torunu gostermeyecekmis haspam

Kv cocugu buyuttu yetiştirdi diyelim ee bu gelin hanım kv kp yaşlılığında bakacak mi aceba .
Valla ben çocuklarini büyüklere kitleyenlere çok kızıyorum zaten ömürleri gitmiş çocuklarını yetistirmisler tam rahat edecekler bide torun bakmak zorunda gbi üstlerine yük yüklüyorlar.He yaşlanınca bakma işine gelince de ben senin anana babana bakmak zorunda mıyım diyenler var.🤦🏻‍♀️

Bencede yaslilar bakmak zorunda degil, ama: Bakimi yaparken durduk yere "on gün icinde nereye veriyorsan ver" kafasi ile yol ortada birakmak da olmaz. Cünkü güvenilecek bir yer bulmak zaman aliyor. Heleki ebeveynler yogun calisiyorsa. Ve biberin ekildigini bugün ögrenmediler heralde.bunun tartismasini yapmanin bir anlami olmayacak ama sanirim.kadinin belli ki bakmaya artik niyeti yok. Güvenilir birini bulana kadar baba baksin. Bende romatizma hastasiyim. Agrinin siddetini anliyorum, ama bir süre icin idare edebilir..minnet etmeyin. Bakmak istemeyenin eline de cocuk emanet edilmez kim olursa olsun. Insallah iyi vir cözüm bulursunuz. Ek not: Allah razi olsun da derim bu güne kadar baktigi icin, ama öyle insani dara soktuklari icin mesafemi de koyarim. Zamaninda söylese sizde bu kadar panik olmazdiniz

Ne münasebet efendim. İki kızım var benim. İkisi de beşer çocuk doğurmak istese hepsi de biz aileyiz dese 60 yaşımdan ölene kadar çocuk mu bakacağım? Kadınlar neden menopoza giriyor? Çünkü belli bir yaştan sonra çocuk bakacak halleri kalmıyor. Bana sorup mu çocuk yapıyorlar? Ben mi dedim çocuk yapın bakayım diye?

Ancaaak, en başta ben kızımla konuşsam, sen doğur ben üç sene bakacağım diye söz versem o ayrı. Onun dışında bu emrivakidir, bencilcedir, çirkindir, aile olmak da bu değildir.
Sizin bu düşüncelerle kızlarınıza baktığınıza şükür gerçekten de.

Benim de 3 oğlum var ve ben gücüm yettiğince elimden geldiğince ölene kadar onların yanında ve de arkasındayım. Keza annem babam ne zaman kızım sana ihtiyacimiz var deseler imkanlarimi zorlayarak ölene dek onların yanında olacağım. Benim aile anlayışım budur. Siz canınızın istediğini yapın. Torunlarınıza bakmayın. Ben gerek olursa bakarım.

X