- Konu Sahibi kirciceklerim
-
Yok valla diş kovuğunu doldurmayacak şeyler deme, kadın baya baya üzerinizde hükümdarlık kurmaya başlamış; gel kızım git kızım iyi valla. İpleri eline verme sonra zaptedemezsin.Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.
Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.
Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi1 gece kalıp döndük.
Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladıKızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.
Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?
Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.
Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.
Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Kırmadan da sen çok kirilirsin bacımEvet zor değil fakat biraz sivri dilli birisiyim bir laf söylersem kırabilirim, kırmadan alındırmadan nasıl baş edeceğim onu öğrenmek istiyorum
6 ay gibi bir sürede bu ayrıntılar battıysa vakit geçirmeden söyleyin. Yani kırmaya gerek yok tabi ama hemen gel dediğinde ben olsam ne kadar kalcaksam kalırım gelince hesap sorarsada cevabını veririm. Masada birşeyin senden istenmesine takılma ama iş yapılırken görümcelerin oturuyorsa anne arkadaşlar misafirmi diyede laf sokarım ben olsam. Yani ya şimdi konuş yada ömür boyu sus. Nasıl başlarsan öyle devam eder.Sivri dilli birisiyim bir kere laf söylersem oturur kalır onu da ben istemiyorum yaşlı başlı kadın. Yüz göz olmadan kırmadan nasıl davranabilirim acaba?
Çünkü o kendi ailesinde öyle gördüğü için çok normal. Benim ailem sana böyle yapıyor mu? Ben hadi kırılmasın kimse diye hoş tutmaya çalışıyorum ama anlayan yok falan de. Sen hep böyle yaşadığın için sana normal geliyor benim yerime kendini koy bi öyle bak olaya de. Kv annende çok kalma şimdi git sonra senede bir falan derken. Aldım annecim mesajını size böyle gelcez o zaman şimdi arada bir sonra senede bir falan deseydin ne tepki verecekti. Size karıştığı zaman eşine ya canım biz çok mu küçüğüz de annen bizim yapacağımız şeye karışıyor. Aklımız eriyor kararlarımızı veremeyecek kadar küçük görüyorlarsa evlendirmeselermiş madem seni gibi konuş ki annen seni hiçe sayıyor kendi kararlarını veremeyecek kadar cahil mi görüyor gibi anlam ifadesinde olunca eşin kendi tepki koymaya başlar. Hatta bunu kvne de bişeye sizin için plan program yaptığında eşinin yanında uygun şekilde ifade et. Anne koskoca adam evlenmiş kendi kararlarını verebilir. Gerektiği zaman danışır zaten sizlere gibisine de ki çok karıştığını senin hoş karşılamadığını bilsin. Allah kolaylık versin sana kv ne bu yaptıkları normal geliyor ben bilirim bn yaparım tiplerden. Arada inceden inceden söyle.Eşime söyleyip geçimsiz insan olmak istemiyorum çünkü. Eşime göre şuan her şey çok normal. Kendisinin farketmesi lazım ve benim bu kadını kırmadan halletmem lazım.
Bilmiyorum De. Ne yap derse bilmiyorum ben onu De :)) hatta elinden iki üç güzel şeyi düşür kır. Belki İstemezler. Başım ağrıyor de yat. Görümceler bile gelinden iş bekler olmuş işe bak. Benim küçük görümce de ben her gittiğimde yayılma moduna girer. Kaynanam hemen uyarır. Her işi yengene mi yıkacaksın diye. Benim kaynanam iyi işte. Yoksa ben de görümce ile didişirdim muhtemelenYorumunuzu çok beğendim teşekkür ederim :) Keşke benimki de benden hizmet beklemese ama hayaller hayatlar :)
Kusura bakma ama herkes yerini bilecek kucuk kaynimsa kalkcak alacak kendi suyunu neden bu kadar karismasina izin veriyorsun kayinvalidenin uzun kaliyor kalma derse sende o esimle bizim bilecegimiz is gezemeye gidiyoruz diyin gorumceniz yatiyorsa tatli dille yardim isteyin herseyi kabul etmek zorunda degilsin kavga cikar demiyorum ama tavrini koy ortaya cek cizgini ver agizlarinin payini bak bakalim oyle kayinvalide herseye muhalefet oluyormu bnde kucuk yasda evledim ve iki sene resmen ezildim.korkardim sesiz kalirdim sonra agzinin payini verince daha bir kiymetli oldum herkes size verdigi degeri kadarini hak ediyor ne eksik ne fazla . gozum acildi sakaya karisik soyluyorum cizgiyide cektim gidecigim yeri bile soylemeyiz eger uzak mesafe degilse biz suraya gidiyoruz deriz oda ne kadar kalacaksiniz diye sorar bu kadar .Asil esinizde is bitiyor esinizle halledin tatli dille onceden ayarlayin son gune birakmayin 5 gun kalacagiz diyin o kadar kalin .Insanlar yerini haddini bilmeliMerhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.
Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.
Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi1 gece kalıp döndük.
Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladıKızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.
Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?
Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.
Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.
Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?