- Konu Sahibi kirciceklerim
-
İşte bunlar teoride mümkün pratikte zor. Ben bunlara bir laf söylersem oturur kalırlar sonra bu kız geçimsiz biz naptık hiçbir şey yapmadık gelin bizi istemiyor sevmiyor a getirirler olayı. Nişanda getirdiler arabayı yığdılar kapının önüne nasıl söyleyeyim? Söylemedim ve gıcık oldum bari söyleyin de biz de yapalım karşılığını değil mi? Kv hemen dönün diyince ben salak gibi dönelim dedim eşime. Yani bütün salaklık bende eşime desem ki 1 hafta kalıcaz kalırdı o. Kendimi yontmam lazım ama bu kadını kırmadan
Çok tatlısınız :)))Bi kere seni kızım gibi görüyorum lafı artık moda. Her kvalide bunu söylüyor ama fıssss. Ve nasıl alıştırırsan öyle gider bunu da bil. Uyanık davranmaya çalış sen de. Ama bunu kocana yansıtma. Annen annen diye dır dır etme şimdilik. Önce araya mesafe koy. Kadın seni yönetmeye çalışıyor buna izin vermemen lzım. Asla da kendi istemediğin şeyleri yapma. Nasıl olmasını istiyorsan da bunu eşine de kvalideye de söyle. Çekinme.
Beni rahatsız eden kısmı ise yukarıda alıntıladım. Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışıyorsan zaten yorgunluk çok oluyor. Her gelin dediğinde gitme. Bahane bul. Yorgunum de. Hastayım de. Başka bir program yap kocanla. Gitme. Sen ağaç kovuğundan çıkmadın. Annene babana da istediğin gibi gidersin. Sakın buna karışmasına izin verme. Kadına yav he he de kendi bildiğini oku. Kocanla aranı da çok iyi tut bu arada işveler cilveler. Ay hayatım annen çağırıyor ama ben bu gece yatak odamızda daha farklı şeyler planladım de yahu.
Yani sofra kurma kaldirma olayi hadi su goturur ama kalk su getir kos kepceyi getir olayi hos degil. Kaynin gorumcenler hep bekar sanirim. Hepsini gec senin ailene gidilecegi zaman suresi zamani onu ilgilendirmez. Ne kadar kalacaksin dediginde bilmem keyfim ne kadar isterse daha dusunmedim de mesela. Ne zaman geleceksin dediginde ayy bilmem anne canim ne zaman isterse o zaman donerim de. Yani ona buna sen degil ben karar veririm mesajini verMerhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.
Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.
Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi1 gece kalıp döndük.
Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladıKızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.
Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?
Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.
Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.
Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Hizmet etmek zorundamisin? Kepceyle vuracan agzina olacak hizmetBen de aynı senin gibi uzak bi şehirden yan dairesine gelin geldim. Bana da kızım neyse sen de o olacaksın dedi. Ki kızına da hizmet ettirmeye bayılır. Ama ben öyle alışmadım benim annem elimden gelen her şeyi Kendi yapardı tabi biz de yardim ederdik, annem işine karışılmasını sevmezdi. Evlendim geldim her akşam orda oturmamı, orada yemek yapmamı, temizlik yapmamı hatta abartıp orda kalmamı falan bekledi. Hep güzel dille anlattım anne ben yeni evliyim evimde vakit geçirmek istiyorum zaten buraya da geliyoruz yeteri kadar sen de gençsin işin gücün olur, yalniz zaman geçirmek istersin. Yok ben gelinimden hizmet bekliyoruma getirdi ki zaten yapıyordum fazlasıyla. En sonunda şartelleri attırdı, dedim ben kimseye hizmet etmek zorunda değilim ettiğim ne varsa bu size ikramımdır içimden geldiği için yapıyorumdur.yok sen bana hizmet etmek zorundasın falan filan bir sürü tantana. Baktı eşim bana hak verdi, kendine gelmezse oğlundan da olacak şimdi sesi çıkmıyor çok şükür.
Konudan ayrı olarak,neden annenizin evinde bir çatal vb getirmediniz?Öyle mi dersiniz? İnşallah kendi kendimi dolduruyorumdur çünkü annemin evinde kalkıp sofraya bir çatal getirmemişimdir şimdiye kadar. Böyle yapmak zorundasın gelinsin vs denilince çıldıracak gibi oluyorum
Yan dairede oturduğunuz halde,sayinvalidenizde kalmak ,cok mantikliymis!!!Ben de aynı senin gibi uzak bi şehirden yan dairesine gelin geldim. Bana da kızım neyse sen de o olacaksın dedi. Ki kızına da hizmet ettirmeye bayılır. Ama ben öyle alışmadım benim annem elimden gelen her şeyi Kendi yapardı tabi biz de yardim ederdik, annem işine karışılmasını sevmezdi. Evlendim geldim her akşam orda oturmamı, orada yemek yapmamı, temizlik yapmamı hatta abartıp orda kalmamı falan bekledi. Hep güzel dille anlattım anne ben yeni evliyim evimde vakit geçirmek istiyorum zaten buraya da geliyoruz yeteri kadar sen de gençsin işin gücün olur, yalniz zaman geçirmek istersin. Yok ben gelinimden hizmet bekliyoruma getirdi ki zaten yapıyordum fazlasıyla. En sonunda şartelleri attırdı, dedim ben kimseye hizmet etmek zorunda değilim ettiğim ne varsa bu size ikramımdır içimden geldiği için yapıyorumdur.yok sen bana hizmet etmek zorundasın falan filan bir sürü tantana. Baktı eşim bana hak verdi, kendine gelmezse oğlundan da olacak şimdi sesi çıkmıyor çok şükür.
Şu su işine gıcığım ben de,hepimiz baba evinde bir şeyin ucundan tutmuş,emek vermişizdir ama babamız bizden bir bardak su istememiştir,biz kalksak istemez gider kendi alır hala.siz de inandiniz mi?
ne siz onu anneniz gibi gorebilirsiniz ne o sizi,
ancak uzerinden yillar gecer de yillarca iyi anlastiktan sonra boyle bir bag kurulur, ona lafimiz yok,
ancak dugun oldu diye aileye gelen kisiyi neden kendi kizi ile esit tutsun ki, olacak is mi?
oyle degilse soylemesin diyorsunuz da,
yani soyleniyor iste, bosverin siz.
dediklerini yapmak zorunda degilsiniz ki,
hele ki kayniniza su getirecek kisi hic siz degilsiniz,
nefret ediyorum boyle cinsiyet ayrimi yapilan yerlerden.
ben kayinvalidemin evine gittigimde daha cok esim yapar bu tarz isleri, ben de yaparim elbette misaifr olarak elime yapiasacak degil ya diyerek ama, hic de oyle kendimi parcalayarak yapmam.
İşte zorundaymışım ona kalsa sesimi çıkarmasam daha neler yapmak zorunda kalacaktım acaba.Hizmet etmek zorundamisin? Kepceyle vuracan agzina olacak hizmet
Vaayyy kurnaz gaduunnnBende yeni evlendiğim zaman eşime sofraya oturduğum zaman bir kaç kez oturup kalkınca iştahım kapanıyor yemek yiyemiyorum demiştim bir gün kayınvalidem yemeğe çağırmıştı sofraya oturduk tam başlayacağım yemeğe acı biberimi getir dedi ben kalkmadan eşim kalktı getirdi annesinede eşim sofradan kalkınca iştahı kapanıyor ne isteyeceksen benden iste dedi oğluna da kıyamadığı için bir daha bir şey istemedi ama gıcık olmuştu o gün hiç bir şey diyemedi
Bak burda yatak var dedi ben de oldu burda kalalım istersen evi boluna dizdik zaten dedim kalın ne olur ki dedi. Ben şok.Yan dairede oturduğunuz halde,sayinvalidenizde kalmak ,cok mantikliymis!!!
Niye söz dinlemiyosunuz
Yada belli olmaz ,açık çek....Ne zaman döneceksiniz dediğinde canım nezaman dönmek isterse dediğiniz vakit hersey çözülecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?