• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ne yapmaya çalışıyor

Yazyagmurum68

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
572
438
33
29
Arkadaşlar nolur bi akıl versin kafam yorgun kendm yorgnum bittim bu sorunlardan cok yıprandımm. Kayınvalidem 43 yaşında kızlar ve yasından daha genc gösteriyor, konu şu kvdem iki hafta oluyor biz tatile gittigimizde doktora gitmiş midesinde yanma varmış kızarıklık varmış doktor ilaç felan vermiş ama Şükür öyle bi yatalak hastalıgı eli ayagı tutmama gibi bişey yok şuan cok iyi. Konuyu şuraya getirecem biz tatildenn geldgimiz gün o yorgnlukla oraya indik görümcem gelip yemek yapmış annesi hasta diye bana duyurup durdu ogün, görümcen yemek yaptı dün felan diye bende seslenmedim hic o gün pek durmadan eve geldik ertesi gün sabah esim annesigile bişey icin ugradı, eşime demişki hani yazyagmurunu niye getirmedin demiş oda anne o evde demiş ben burdan ise geçcem demiş o demiyo yemegini flan yapıyım diye sendemi demiyon demiş eşime, eşim beni aradı annem böyle diyor diye bende tatikden döndük valizi flan yerleştircektim sonra oraya gideyim yardım ederm diye düsündüm. Eşim arayıp annem böyle böyle dedi bana snirlendi deyince bende şok oldm kaynanayı aradm dedm böyle böyle sitem etmişsin benim gelmicemi nerden bliyon daha saat 10 dedim madem gelmemi istiyon arayıp bana de kızım gelirmisin flan diye dedim. Ben bişey demedim düzgünce söyledin falan dedi ya uzatmak istemedim smdi hasta muamelesi yapıp herkes beni suclayacaktı. Gittim oturduk baya bi kaçkere dedm anne ne yemek yapayım söylede dedim kendi evim degil bilemiyorm baskasnın evnde ne yapcagmı kalabalıklar geçiştirdi yaparsın flan diye sonra esim geldi yorlmuş gidelim eve yorldm yatcam dedi suratı bozldu kaynanamın bende ben evde yapar yemek gönderrim size dedim geldim bi düdüklü yemek yolladım. Benim anlatmak istedigim şu kızlar bn elimden geleni yapmaya calısıyorum ama kvde diyoki hep gelsn isimi yapsn temizligimi yapsın yemegimi yapsın diyo ben anlıyom hareketlerinden, benimde bi evim var yetisemiyorm kızlar gidince yoruluyorm isi bitmiyo yatamıyorum kaynım var kp geliyor erknden. Şuan kız kardesm vsr iki tane onlar yanımda kalıyo esiminde aynı yaşta kız kardesi var dün bizde kaldı bugun kaynanam aradı götürdü, geri gelsin kalsın diye aradm daha yeni yok oynadılar yeter bana yardm ediyo iş yapıyo dedi bende yarın gelsn dedm yok diyo inatlaştı görğmcen burda kilim halı yıkadı falan filan dedi suclandım sanki bana iş duyuruyo gibi moralim bozldu bende siz blirsiniz dedm kapattm. Ya ne yapnak istiyolar anlayamıyorm benim anlamadıgım zaten önemli bişeyi olsa ben giderm yaparm yapabildigimi ama onlar her fırsaata is duyuruyolar görüncen snu yaptı bunu yaptı ben varınca banada yaptırıyo dha napablirim ben günlük senin evine temizligemi gidiyim, yoruldm artık kızlar bendemi yanls var artk oturup kendmi sorguluyom aceba benmi cok gaddarm diye :KK43::KK43: fursat bulunca lafı kondurmasını bliyo her fırsatta aglatıyo beni hastayım diyo iş bekliyo allahınızı severseniz bişey deyin bana napayım nasıl yürür bu evlilik esimlede aram bozuluyor.

Iyide kv, gorumcen sunu, bunu yapti dedikce saba ne oluyorda rahatsizlik duyup kendinde yapmak durumdaymis gibi hissediyorsun gorumcen yapiyorsa annesine yapiyor sen kac kere annene temizlige gittin? Anneme yapmadigim hizmeti asla kvye yapmam kaldiki anneme yapsam bile kvye bir mecburiyet hissetmiyorum evinde hicbiseyede elimi surmedim. Sizde yapmayin kendi kizida varmis ustelik.

Arkadaşlar nolur bi akıl versin kafam yorgun kendm yorgnum bittim bu sorunlardan cok yıprandımm. Kayınvalidem 43 yaşında kızlar ve yasından daha genc gösteriyor, konu şu kvdem iki hafta oluyor biz tatile gittigimizde doktora gitmiş midesinde yanma varmış kızarıklık varmış doktor ilaç felan vermiş ama Şükür öyle bi yatalak hastalıgı eli ayagı tutmama gibi bişey yok şuan cok iyi. Konuyu şuraya getirecem biz tatildenn geldgimiz gün o yorgnlukla oraya indik görümcem gelip yemek yapmış annesi hasta diye bana duyurup durdu ogün, görümcen yemek yaptı dün felan diye bende seslenmedim hic o gün pek durmadan eve geldik ertesi gün sabah esim annesigile bişey icin ugradı, eşime demişki hani yazyagmurunu niye getirmedin demiş oda anne o evde demiş ben burdan ise geçcem demiş o demiyo yemegini flan yapıyım diye sendemi demiyon demiş eşime, eşim beni aradı annem böyle diyor diye bende tatikden döndük valizi flan yerleştircektim sonra oraya gideyim yardım ederm diye düsündüm. Eşim arayıp annem böyle böyle dedi bana snirlendi deyince bende şok oldm kaynanayı aradm dedm böyle böyle sitem etmişsin benim gelmicemi nerden bliyon daha saat 10 dedim madem gelmemi istiyon arayıp bana de kızım gelirmisin flan diye dedim. Ben bişey demedim düzgünce söyledin falan dedi ya uzatmak istemedim smdi hasta muamelesi yapıp herkes beni suclayacaktı. Gittim oturduk baya bi kaçkere dedm anne ne yemek yapayım söylede dedim kendi evim degil bilemiyorm baskasnın evnde ne yapcagmı kalabalıklar geçiştirdi yaparsın flan diye sonra esim geldi yorlmuş gidelim eve yorldm yatcam dedi suratı bozldu kaynanamın bende ben evde yapar yemek gönderrim size dedim geldim bi düdüklü yemek yolladım. Benim anlatmak istedigim şu kızlar bn elimden geleni yapmaya calısıyorum ama kvde diyoki hep gelsn isimi yapsn temizligimi yapsın yemegimi yapsın diyo ben anlıyom hareketlerinden, benimde bi evim var yetisemiyorm kızlar gidince yoruluyorm isi bitmiyo yatamıyorum kaynım var kp geliyor erknden. Şuan kız kardesm vsr iki tane onlar yanımda kalıyo esiminde aynı yaşta kız kardesi var dün bizde kaldı bugun kaynanam aradı götürdü, geri gelsin kalsın diye aradm daha yeni yok oynadılar yeter bana yardm ediyo iş yapıyo dedi bende yarın gelsn dedm yok diyo inatlaştı görğmcen burda kilim halı yıkadı falan filan dedi suclandım sanki bana iş duyuruyo gibi moralim bozldu bende siz blirsiniz dedm kapattm. Ya ne yapnak istiyolar anlayamıyorm benim anlamadıgım zaten önemli bişeyi olsa ben giderm yaparm yapabildigimi ama onlar her fırsaata is duyuruyolar görüncen snu yaptı bunu yaptı ben varınca banada yaptırıyo dha napablirim ben günlük senin evine temizligemi gidiyim, yoruldm artık kızlar bendemi yanls var artk oturup kendmi sorguluyom aceba benmi cok gaddarm diye :KK43::KK43: fursat bulunca lafı kondurmasını bliyo her fırsatta aglatıyo beni hastayım diyo iş bekliyo allahınızı severseniz bişey deyin bana napayım nasıl yürür bu evlilik esimlede aram bozuluyor.

Allah Allah sürekli kızım yaptı demiyorda "görümcen" diye belirtiyor çok ilginç, insanın kızıyla gelini bir olur mu, o size eşit davranıyor mu davranmıyordur çünkü eşit değilsiniz. Valla yemek yapmak falan zorunda değilsin 40 yaşında genç kadın, bu kadar çene yaptığına göre çokta hasta değil, insan utanır bunları söylemeye, yapamıyosam oturur ekmek arası peynir yerimde gelin yemek yapmadı diye vıdı vıdı yapmam. İlginç bi tipmiş

Kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil ki
Görümcen de annesiyle oturduğuna göre, kendi evini temizlemesinde bir sorun yok
Bunun sana yansimasina gerek yok
Esinle de konus, ben annene elimden geldigince yardim ediyorum ama o kendi evimi birakip hep ona hizmet etmemi bekliyor tercihini yap eger ben ona gidersem tum ev isleri sende ona göre diyerek goz dagi ver
Ya da utusunu yapma, aksam.gelince makarna yumurta ile gecistir
Bir kez git aksamina ay cok yoruldum triplerine gir
Bir kac kez yorgunum moduna girip ev islerini aksatinca o da anlar seni ve annesine tavrini koyar

1 kere bile kv evini temizlemedim. Zaten öyle bir talebide olmadı. Temizleyemiyorsa evini temizlikçi tutar. Ben kökeniyim ? Yada temizlilçimiyim ? Banane ..

taviz vermeyin. ben bu iş görme-gördürme mevzusunu ego olarak görüyorum. gelin etrafında iş gördükçe kendinden geçiyor galiba. herkesin evi ayrı, yolu ayrı. mesafenizi koyun.

Gorumcen yapıyormuş zaten sana kalmadı ki o evi temizlemek. Annesini dusunen adam bir ZAHMET yardımcı tutsun. Hiç mecbur hissetme kendini. Yengemler annemin evini temizlese yerin dibine girerim insanlarda yüz de kalmamış.

Kv seni kullanmak istiyor kendi kızına kıyamıyor sen varken niye kv 43 yaş çok genç. üstelik sanki 86 yaşındaymışda hizmet bekliyor takma konuşsun dursun herkes kendi evine baksın sen senin evinden sorumlun kv kendi evinden sorumlu dişini sana değil kızına geçirtsin ! Halı yıkamış kızı sende 1 dahaki sefere deki yapacak tabikide o evde siz oturuyorsunuz ben değil sen gelin oldun diye hizmetçitleri değilsin kv evlenmedin hiçbir şeyine karışma kızı yapsın yemek yersen orda sofra kurmada toplamada yıkamada yardım et yoksa ne halleri varsa görsünler istersen 24 saat cam kapısını sil yaranamazsın en zayıf anında ne faydasını gördükki olur. ...onun için taviz verme kendini kullandırma yoksa hep beklentisi olur hiç bitmez !

İş kocanda biter. Kv istediği kadar konuşsun.
Aynen, benide hizmet konusunda kv ve görümceler onlarla beraber otururken cok kullanmaya calistilar ama hic taviz vermedim. Kv erken kalk kahvalti hazirla dedi inadima kalkmadim gec uyandim. Biraz zorlansana alisti söylene söylene hicccc orali olmadim. Görümcemler yemegi yedikten sonra sofradan kacarken esim onlari tipis tipis mutfaga soktu nisazümra yanliz yapmayacak diye. Sana bir tavsiye kv cagiriyor diye asla gitme, mesela yemekmi bekliyor yapma. Ama o demedigi zaman yap. Ben öyle yola getirdim anladi o bana söyleyince zitlastigimi bu sefer söylemeyide kesti bende canim ne zaman ne ister onu yaptim o bana ayak uydurdu sonunda;) ha cok zaman aldimi? Sinirlerim yiprandimi? Tabiki evet ama isin sonu basarili:)

Aynen, benide hizmet konusunda kv ve görümceler onlarla beraber otururken cok kullanmaya calistilar ama hic taviz vermedim. Kv erken kalk kahvalti hazirla dedi inadima kalkmadim gec uyandim. Biraz zorlansana alisti söylene söylene hicccc orali olmadim. Görümcemler yemegi yedikten sonra sofradan kacarken esim onlari tipis tipis mutfaga soktu nisazümra yanliz yapmayacak diye. Sana bir tavsiye kv cagiriyor diye asla gitme, mesela yemekmi bekliyor yapma. Ama o demedigi zaman yap. Ben öyle yola getirdim anladi o bana söyleyince zitlastigimi bu sefer söylemeyide kesti bende canim ne zaman ne ister onu yaptim o bana ayak uydurdu sonunda:KK66: ha cok zaman aldimi? Sinirlerim yiprandimi? Tabiki evet ama isin sonu basarili:)

Tebrik ederim sizi

siz niye bu kadar üstünüze alınıyorsunuz ki. fazla hassas olmayın. yapıyosa yapsın size ne canım. tam gün hizmetçi olarak işe girmediniz ya sülaleye. yapabildiğinizi yapın yapamadığınızı duymamazlıktan gelin olsun bitsin. yaptıklarınızı eşinize ballandıra ballandıra anlatın ama. hep yaptığınızı düşünsün. bilinçaltına öyle işlesin.

Yardım ediyosun ama görevinmiş gibi davranıyolar böyle işte.
Biraz daha ters git en kötü en nankör sen olursun.
Haklısın ama eşin de yanında değil annesinin gönlü olsun istiyo.
Bence kestir at eşinle de konuş yapmak istemediğini.
Aksam mesaj atmış birsürü senden gelcek hayır allahtan gelsn biz snin hic umrunda degliz diye anne noldu naptm biz evimize daha dün geldik dedm öylemi yazyagmuru hanım diyor bana tm sustm ben özür diliyom demiş.

Back