- 10 Ekim 2014
- 31.468
- 140.742
- Konu Sahibi kafestekikiz
Ben bu konuda buyuklere kizamiyorum. Belli bir yaştan sonra insan cocuk çekemeyebilir. Yaparim bakarim sanip kafasi cocugu kaldirmamaya başlamiştir, normal. En iyisi bakici tutun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kaynanalar anneler her zaman bakmak isterler ama yaşlı insana tam zamanlı cocuk birakilmaz. Hastanede durmuyor demissiniz,bu çocuk evde duruyor mudur ? Yazık değil mi kadına?biz kayınvalidem ben çalışacağım zaman çocuğa bakmak istiyor diye olduğumuz yerden taşındık. bana kalsa bakıcı tutacaktım insanları yormak istemedim hiç ama ne annesi ne eşim müsaade etmedi. şimdi de eşime bakıcı tutalım bak annen dikkat edemiyor fazla diyorum bana suç buluyor. şimdi de benim işe başlama ihtimalim var, ayda birkaç günde çocuk bu hale geliyorsa haftanın altı günü nasıl emanet edeceğimi düşünüyorum.
teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için, haklısınız..İyi de kadın çocuğuna dort dörtlük bakmak zorunda değil ki. Madem beğenmiyorsun neden bırakıyorsun?
Ne kadar mecbur olabilirsin ki, çocuğu da yanında götür.
Biz mesela annesi istemiyor diye yeğenim bizdeyken asla TV acmayiz, bazı şeyleri yemiyor diye evdeki yiyeceği eline vermeden annesine danirisiriz. Buna rağmen ablam hastaneye giderken falan çocuğunu bize emanet etmiyor. Çünkü annem sigara içiyor. Çocuğun yanında asla içmez ama elinde sigarayı mutfakta yakar, dolana dolana balkona Gider. Ona göre bu mesela çocuğun yanında sigara icmemek. Ya da camdan icer dışarıya üfler ama o sigara komple eve dolar. Anname göre bu da sigara icmemek.
Sırf buna güvenmediği için kızını bize birakmaz.
Siz de madem güveniyorsunuz çocuğunuzu bırakmayın. Bu kadar basit .
Laftan anlayan insana laf anlatırsın. Bu kadın anlamiyor demek ki. Aynı şeyi yapıp yapip farklı sonuç beklemek mucize olur.
Kaynanalar anneler her zaman bakmak isterler ama yaşlı insana tam zamanlı cocuk birakilmaz. Hastanede durmuyor demissiniz,bu çocuk evde duruyor mudur ? Yazık değil mi kadına?
Hem ben bakarım demiş bakıyor işte. Totosu pişik, elinde çay fanta tüm gün TV karsisinda. Bu çocuk bakmak mi? Eşin bakıcıya para vermek istemiyor diye hem sen hem kadın hem çocuğun mağdur oluyor. Sakin annesine bırakma.
Kızıyor da ne yani, her lafa kızıyor kızıyor,ne biçim adam bu. İki laf soylenmiyor mu? Çocuğun annesi olarak çocuğun üzerinde söz hakkın yok mu yani?
Bazı insanlar bence bilerek her şeye kızıyor ki insanlar ona konu açmaktan kacinsin, başı ağrımasın.
Yani 1 yasını gectiyse alerjenlik hassasiyet zamanla azalıyor diye dusunup yapıyorlardır. Acıkcası bende esim evde olmayınca kendimce yemekler yapıyorum yemek denmezde diyelim kahvaltıda ekmek arası Nutella surup oturup yiyorum cocuk goruyor ucundan veriyorum ama benmkı 26 aylık. Öyle doyuracak kadar dwiglde tadımlık veriyorum.veya cay içiyorum tuttturyor anne bende diye cay bardagın dibinde kaldıysa uzerıne içme suyu ekliyorum içiyor aslında full su içiyor ama cay sanıo. Çayı birkez tuzlu tatdırın birdaha istemez belki tadını kotu bulunca.onun fısında gercekten simdiki ananne babaannler bile telefon bagımlısı ve cocuk bakımı işkence geliyor. Benm kuzenim teyzeme baktırıyor bebegınu yani annesine, annesi aylık 400 liraya bakıyor ilgi alaka etkinlik aktivite yok tum gun TV acık cocuk karısısnda veya teyzem iniyor yol kenarında komsularıyla oturuyor oı sırada cocukta işte yanında tasla toprakla oynuyor gunluk hava dozunu alıyor guya.aksam kuzenime yemekte yapmıyor kuzen ve esimşten geliyor yemeklerini yapıyorlar teyzemde butun gun cocuk bakmıscasıns oturup yiyor.he kendi evinde de bakmıyor kuzenın evinde bakıyor yine . Cocuk kendi evini dagıtmssın diye. Sorsan cocuk bakıyor ama bugun gun face'de takılıyor 55-60 yasında kadınçayı ben zaten içmem annem kendisine demliyor.. onlar da çocuklara kendileri ne yerse içerse veriyor değiştiremiyorum bunu, bakıcı tutacağım o yüzden
koydumAyrica bu nasil göz yorucu bir yazi ya.
Allah rizasi icin paragraf koyun.
Simge sen misin kız? Blam yegenimm derken ben ve cocugmdan bahdettin galiba? Annem dolana dolana sigara içiyor,mutfakta Yakup balkona cıkuyor derken de benim annemden bahsettin? Ve bende bıyere giderken annemlere bırakmam cok ilgilendikleri halde dikakt ettikleri halde sırf o evde annem sigara içiyor diye bırakmıyorum cocugu illaki balkondan geri içeri duman gekiyor ve ben rahatsız oluyorumİyi de kadın çocuğuna dort dörtlük bakmak zorunda değil ki. Madem beğenmiyorsun neden bırakıyorsun?
Ne kadar mecbur olabilirsin ki, çocuğu da yanında götür.
Biz mesela annesi istemiyor diye yeğenim bizdeyken asla TV acmayiz, bazı şeyleri yemiyor diye evdeki yiyeceği eline vermeden annesine danirisiriz. Buna rağmen ablam hastaneye giderken falan çocuğunu bize emanet etmiyor. Çünkü annem sigara içiyor. Çocuğun yanında asla içmez ama elinde sigarayı mutfakta yakar, dolana dolana balkona Gider. Ona göre bu mesela çocuğun yanında sigara icmemek. Ya da camdan icer dışarıya üfler ama o sigara komple eve dolar. Anname göre bu da yanında sigara icmemek.
Sırf buna güvenmediği için ablam eniştem kızını bize birakmaz.
Siz de madem güvenmiyorsunuz çocuğunuzu bırakmayın. Bu kadar basit .
Laftan anlayan insana laf anlatırsın. Bu kadın anlamiyor demek ki. Aynı şeyi yapıp yapip farklı sonuç beklemek mucize olur.
Kaynanalar anneler her zaman bakmak isterler ama yaşlı insana tam zamanlı cocuk birakilmaz. Hastanede durmuyor demissiniz,bu çocuk evde duruyor mudur ? Yazık değil mi kadına?
Hem ben bakarım demiş bakıyor işte. Totosu pişik, elinde çay fanta tüm gün TV karsisinda. Bu çocuk bakmak mi? Eşin bakıcıya para vermek istemiyor diye hem sen hem kadın hem çocuğun mağdur oluyor. Sakin annesine bırakma.
Kızıyor da ne yani, her lafa kızıyor kızıyor,ne biçim adam bu. İki laf soylenmiyor mu? Çocuğun annesi olarak çocuğun üzerinde söz hakkın yok mu yani?
Bazı insanlar bence bilerek her şeye kızıyor ki insanlar ona konu açmaktan kacinsin, başı ağrımasın.
Teşekkürlerkoydum
Çay mesela ne alaka?çayı ben zaten içmem annem kendisine demliyor.. onlar da çocuklara kendileri ne yerse içerse veriyor değiştiremiyorum bunu, bakıcı tutacağım o yüzden
öyle bi mevzu değil maalesefÇay mesela ne alaka?
Ben hiçbir çocuğun çay istediğini görmedim sıcak deyince kendine göre olmadığını anlıyor. Üç yeğenim tek çocuğum bir de iki küçük çocuğu olan yakınım var hiçbiri çay istemiyor.
Bence inatla verince anca istiyor çocuklar.
Benim çocuk on bir yaşında daha bu sene çay içmeye başladı ayda yılda bir oda on beş dakika soğumasını bekledikten sonra.
Kimse bana çocuğum yedi yaşına gelene kadar yanında çay içmedim demesin yok artık derim.
Kaç kahvaltı sofrası kaç o sofrada mama sandalyesinde oturan çocuk gördüm ama çay ver diyeni görmedim.
İnatla çay kaşığında üfleyerek çay verirsen alır işte.
Bu çay mevzusunu çok uzattım sizin anne- baba illa babaanneye baktıralım mevsuzu gibi.
Ama öyle olmuş yani
Bakıcıya da çalışabilir ilk iki yıl ne var yani.1.Razı olmak
2.Bakıcı tutmak
Çalısmanız gerekiyor peki,bakıcıya çalışmak gibi bir durum söz konusu olacaksa hiç mantıklı olmaz
Valla ben sıcak diye bebegi tüm gun bezsiz dolastıykroum zaten bizim buralarda yazın halı kilim serilmez bir lazımlıgı var tuvalet surecindeyiz ayagına hiç bez takmıyorum çişi geliyorsa yapıyor parkeye siliyoruz yetişemezsem tabi,ama yerilşrsem hemen tuvelete kucaklıyorum sonra yıkıyorum yine acık geziyor oh mis ferah ferah. Kakası gelince de soyluyor ama malesef onu tuvalete gidelim demşyor anne bez istiyorum diyor bez baglıyprum ona kakasını yapıyor atıyoruz sonra 2-3 saat rahat cissiz kakasız dolanıyor. Gece yatarken de altına Alez seriyorum bez takmadan serin serin bezsiz yatıyor sabah erken uyandıysam o uyanmadan bir bez geciriyorum hemen geri yatıyorum ve Sunu gordum bez olmayınca kesintisiz uyuyor bez takınca hs bire uyanıyor bezlerin lastiği kopardıgım halde rahatsız ediyor bacaklarını snaırım o yuzden alkıyor . Ama 1 aydır bezsiz uyuyor bir gibi .yani yazın sıcaklarda bolbol bezsiz gezdirin bebeleri rahrt etsinler biraz sıcakta o ıslak nemli veya kakalınbez hiç cekilmez kıyamam valla- Kiziniz 10. Ve son atak donemini atlatiyor ve dahasi genelde bu atak bitemeden 2 yas sendromuyla birlesiyor.
- Bu sicaklarda bebesini pisik yapmadan atlatabilen varsa beri gelsin. Olay KV’de degil.
- Bebege ait seylerin bitip bitmedigini Kv takip etmek ve bildirmek zorunda degil. Kreminin bittigi gun mu yenisini aliyorsunuz?
- Ayrilik anksiyetesinin pik yaptigi bir donemde bebeginizden gunlerce nasil uzak kalabiliyorsunuz?
- Bebegi hayatiniza coktan angaje etmis olmaliydiniz. Birisine emanet edip gitme bahaneleriniz tuhaf acikcasi.
Ahahhassdd neden eşiniz yokken kendinize yemek yapmıyorsunuz? Tek mantıklı beslenmesi gereken eşiniz mi?Yani 1 yasını gectiyse alerjenlik hassasiyet zamanla azalıyor diye dusunup yapıyorlardır. Acıkcası bende esim evde olmayınca kendimce yemekler yapıyorum yemek denmezde diyelim kahvaltıda ekmek arası Nutella surup oturup yiyorum cocuk goruyor ucundan veriyorum ama benmkı 26 aylık. Öyle doyuracak kadar dwiglde tadımlık veriyorum.veya cay içiyorum tuttturyor anne bende diye cay bardagın dibinde kaldıysa uzerıne içme suyu ekliyorum içiyor aslında full su içiyor ama cay sanıo. Çayı birkez tuzlu tatdırın birdaha istemez belki tadını kotu bulunca.onun fısında gercekten simdiki ananne babaannler bile telefon bagımlısı ve cocuk bakımı işkence geliyor. Benm kuzenim teyzeme baktırıyor bebegınu yani annesine, annesi aylık 400 liraya bakıyor ilgi alaka etkinlik aktivite yok tum gun TV acık cocuk karısısnda veya teyzem iniyor yol kenarında komsularıyla oturuyor oı sırada cocukta işte yanında tasla toprakla oynuyor gunluk hava dozunu alıyor guya.aksam kuzenime yemekte yapmıyor kuzen ve esimşten geliyor yemeklerini yapıyorlar teyzemde butun gun cocuk bakmıscasıns oturup yiyor.he kendi evinde de bakmıyor kuzenın evinde bakıyor yine . Cocuk kendi evini dagıtmssın diye. Sorsan cocuk bakıyor ama bugun gun face'de takılıyor 55-60 yasında kadın
sizin bebiş ne kadarlık bilmiyorum ama kızım henüz tuvalet eğitimine hazır değil, kendi işaretleri var ya bebeklerin henüz onlar yok benimkinde. tuvaletini falan da söylemez hiç. pişik olduğunda bezsiz gezdiriyorum zıbının çıtçıtlarını takıyorum sadece o da sarkıyor zaten hava alıyor saatlerce o şekilde. çişi de yere akmıyor değiştiriyorum hemen. ama kaka yapınca fena bezden de rahatsız olmuyoruz henüz uykusu deliksiz şükürValla ben sıcak diye bebegi tüm gun bezsiz dolastıykroum zaten bizim buralarda yazın halı kilim serilmez bir lazımlıgı var tuvalet surecindeyiz ayagına hiç bez takmıyorum çişi geliyorsa yapıyor parkeye siliyoruz yetişemezsem tabi,ama yerilşrsem hemen tuvelete kucaklıyorum sonra yıkıyorum yine acık geziyor oh mis ferah ferah. Kakası gelince de soyluyor ama malesef onu tuvalete gidelim demşyor anne bez istiyorum diyor bez baglıyprum ona kakasını yapıyor atıyoruz sonra 2-3 saat rahat cissiz kakasız dolanıyor. Gece yatarken de altına Alez seriyorum bez takmadan serin serin bezsiz yatıyor sabah erken uyandıysam o uyanmadan bir bez geciriyorum hemen geri yatıyorum ve Sunu gordum bez olmayınca kesintisiz uyuyor bez takınca hs bire uyanıyor bezlerin lastiği kopardıgım halde rahatsız ediyor bacaklarını snaırım o yuzden alkıyor . Ama 1 aydır bezsiz uyuyor bir gibi .yani yazın sıcaklarda bolbol bezsiz gezdirin bebeleri rahrt etsinler biraz sıcakta o ıslak nemli veya kakalınbez hiç cekilmez kıyamam valla
Hahahahaha lütfen azıcık bir şey profilimi gez, senin simgene benziyor muyumSimge sen misin kız? Blam yegenimm derken ben ve cocugmdan bahdettin galiba? Annem dolana dolana sigara içiyor,mutfakta Yakup balkona cıkuyor derken de benim annemden bahsettin? Ve bende bıyere giderken annemlere bırakmam cok ilgilendikleri halde dikakt ettikleri halde sırf o evde annem sigara içiyor diye bırakmıyorum cocugu illaki balkondan geri içeri duman gekiyor ve ben rahatsız oluyorum
Nilsin bence sen yaHahahahaha lütfen azıcık bir şey profilimi gez, senin simgene benziyor muyum