• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem istemeye gelmedi

merhaba canım...

şimdi sana hayat toz pembe geliyor... Çok sevdiğin için bazı şeyleri mantıklı bi şekilde düşünemiyosun... Şimdi bile arkadaşlarıma anlatamıyorum diyosun baksana...
ya ileride daha kötü olursa? Ya kaynanan seni istemiyosa ve sana bunu ileride belli ederse?
Bence babana anlat olanları.. O senin büyüğündür ve sana bi akıl verecektir mutlaka...
Sevgi ve aşk karın doyurmuyor maalesef canım...
İleride küçücük sorunlar bile kocaman dağ gibi çıkmasın karşına... Hem arkadaşın dediği gibi gerçekten müstakbel eşin annesinin dediği gibi biriyse hiç kimseye dert yanamazsın.. Evlenmeseydin ben sana dediydim diyecek annesi...
Annen ben sana ayrıl dediydim diyecek...
Bence bu beraberliğin artısını ve eksisini düşünerek hareket etmelisin...
daha kocaman 4 sene var diyosun düğüne..
Şimdiden böyleyse bu kadar zaman içerisinde neler olacak daha kimbilir...
Hakkında hayırlısı...

çekiniyorum çevremdeki insanlara anlatmaya,akrabalarım tahmin edebiliyorlar ama onlara bile daha anlatamadım,sorup duruyorlar ya zaten.babamla da konuşacak annem artık.şimdiden böyle evet bu 4 yıl içinde daha iyi olur belki düşüncesiyle bu zamana geldim ama 2 ayda kafam allak bullak oldu. dediğin gibi artık oturup + ile - yle mantıklı bir karar vermek istiyorum

Nişanlınızın işi yok mu, ne yapıyor şuan.
Annesi acaba oğlunun evliliğe hazır olmadığını düşündüğü için mi,
oğluna kızıyor, isteme olayının içine girdiğine kızıyor.
Eğer böyleyse hak verdim açıkçası ben biraz.
Tabi herşeye rağmen istemede yanında olmamasını hala anlayamadım.

Siz kafanıza koymuşsunuz ve sadece duymak istediklerinize odaklanmışsınız. Hakkınızda hayırlısı diyorum, sevgilerimle...

şimdiye kadar pozitif düşünmeye çalıştım ama artık mantıklı bir karar vermnin zamanı geldiğini düşündüğüm için siznlerinde fikirlerinizi merak ettiğimden paylaşmak istedim. yaşımız 22 olabilir ama 4 yıldır çıkıyorum yüzük takmayı istemek hakkım değil mi? ailemin içine daha rahat girecekdi bir de bu yüzden istedim.Şuanda işi yok ama mutlaka bulur çünkü liseye giderken bile iş peşinde koşuyordu sırası geldi.böyle olayları düşünce kafam allak bullak oluyor.iyi dileğiniz ve ilginiz için tşk ederim

Kayınvalidenizin sizle değil, oğluyla sıkıntısı var demek ki.
Bu da bana tuhaf geldi ya biraz.
Size kötülüyor olması devamlı nişanlınızı ve istemeyede gelmemesi,
sizi istemediği için olabilir mi?
Yoksa bana oğlunun istemesinde bile bulunmaması çok saçma geldi.
İnsan eğer oğlundan bu kadar nefret ediyorsa, aynı evde bile yaşamaması lazım.
Ortada anlaşmazlıklardan dışında cidden büyük sıkıntılar var demektir.
Kayınvalidenizin söylediği şeyler bana pek mantıklı gelmedi, yok işi yokmuş, yok onu yokmuş,bunu yapmıyormuş, insan oğlunu böyle yerin dibine sokmaz.
Nişanlınızın açıklaması nedir annesinin bu tavırlarına?
Dediğim gibi belki de sizi istemiyor olabilirler.
Bir de şu tuhafıma gitti, nişanlınız diyelim ki annesiyle anlaşamıyor,
bırakın anlaşmamayı bu olay bunu da aşmış bence,
peki evlenince de hala yakınlarında oturma çabası neden?
Bu kadar anlaşamıyorlarsa o zaman uzakta oturması gerekmiyor mu?
Bu kadar karmaşanın içinde nasıl mutlu olursunuz zor.
Evlenince hiç görüşmezsiniz ancak mutlu olabilirsiniz,
onuda nişanlınızın istemeyecektir.
Bir anne nasıl oğluyla ilgili bunları düşünür cidden şaşırdım.

sözde seninle problemim yok diyor.annesi sürekli onu kötüleyince gülüp geçiyor artık o da annesi diye tartışma boyutuna getirmek istemiyor heralde.Çünkü senin söylediğini dinler ama yine kendi dediği doğrudur kayınvalidem için ben öyle düşünüyorum.2. evleri aynı mahallede,altlı üstlü değil 2 ev arasında mesafe var,o mahallesini sevdiği için ayrılmak istemediğini söyledi ben kesin bir dille söyleyince maddi durumumuz kötü olursa ne yapcaz dedi.Bişey diyemedim,büyük konuşmak istemem yine de.bende aynı sizin gibi düşünüyorum görmezsem şayet anca mutlu olabilirm.Bende ilk zamanları şaşırıyordum ama artık kulak arkası etmeye başlamıştım.

Nişanlınızın işi yok mu, ne yapıyor şuan.
Annesi acaba oğlunun evliliğe hazır olmadığını düşündüğü için mi,
oğluna kızıyor, isteme olayının içine girdiğine kızıyor.
Eğer böyleyse hak verdim açıkçası ben biraz.
Tabi herşeye rağmen istemede yanında olmamasını hala anlayamadım.

bir aydır filan işi yok,şuan çalışmıyor.Yıllardır boşta değilki bu çocuk,sürekli çalışıyor.bayramda gittiğimde konuştuk,işti,askerlikti bunları ileri sürdü başka da bişi demedi bir de sözümü dinlemiyor dedi,bizimki annesinin sözünü dinlemiyormuş.

şimdiye kadar pozitif düşünmeye çalıştım ama artık mantıklı bir karar vermnin zamanı geldiğini düşündüğüm için siznlerinde fikirlerinizi merak ettiğimden paylaşmak istedim. yaşımız 22 olabilir ama 4 yıldır çıkıyorum yüzük takmayı istemek hakkım değil mi? ailemin içine daha rahat girecekdi bir de bu yüzden istedim.Şuanda işi yok ama mutlaka bulur çünkü liseye giderken bile iş peşinde koşuyordu sırası geldi.böyle olayları düşünce kafam allak bullak oluyor.iyi dileğiniz ve ilginiz için tşk ederim

Bu kadar ciddi bir konuda yardım alabileceğiniz tek adres ailenizdir. Ne kadar çok insan, o kadar çok düşünce ve bağlı olarak da kafa karşıklığı:)

Kız için 22 yaş çok erken sayılmaz, ama genelde erkekler geç olgunlaşıyor. Evlenene kadar da 4 yıl geçtiğini düşünelim bu da sizi yıpratacaktır. Tecrübe sahibi kişiler, nişanlılık döneminin uzun sürmesinde hep sakınca görürler. Sebebi de ne tam ailedensiniz, ne tam dışındasınız. Ne duyarsız kalabilirsiniz, ne de yaptırımınız olur.

İş konusunda ise belli bir mesleği varsa, bugün işsizdir yarın iş bulabilir.Önemli olan ne kadar gayretli, ne kadar çalışkan ve ne kadar sorumluluk sahibi? Bir de benim büyüklerimden aldığım bir tavsiyeyi izninizle size de aktarayım. Sorunlu ailelerden sorunlu çocuklar çıkıyor demişlerdi. Elbette istisnası vardır. Ama çocuklar hayata dair çok şeyi önce model aldıkları aileden öğreniyorlar. Sonra toplum üzerine bir şeyler katıyor.

Kayınvalidenizin gelmemesinden çok, "neden gelmedi" sorusuna odaklanın derim. Belki bütün düğüm bu sorunun altındadır ve çözülür. Belki oğluna güvenemediği yerler vardır. Bir kızın aileye girmesiyle, oğluna güvenemediğinden sorumluluğunu almak istemiyordur. Belki de daha basit bir sorundur.

Bu kadar ciddi bir konuda yardım alabileceğiniz tek adres ailenizdir. Ne kadar çok insan, o kadar çok düşünce ve bağlı olarak da kafa karşıklığı:)

Kız için 22 yaş çok erken sayılmaz, ama genelde erkekler geç olgunlaşıyor. Evlenene kadar da 4 yıl geçtiğini düşünelim bu da sizi yıpratacaktır. Tecrübe sahibi kişiler, nişanlılık döneminin uzun sürmesinde hep sakınca görürler. Sebebi de ne tam ailedensiniz, ne tam dışındasınız. Ne duyarsız kalabilirsiniz, ne de yaptırımınız olur.

İş konusunda ise belli bir mesleği varsa, bugün işsizdir yarın iş bulabilir.Önemli olan ne kadar gayretli, ne kadar çalışkan ve ne kadar sorumluluk sahibi? Bir de benim büyüklerimden aldığım bir tavsiyeyi izninizle size de aktarayım. Sorunlu ailelerden sorunlu çocuklar çıkıyor demişlerdi. Elbette istisnası vardır. Ama çocuklar hayata dair çok şeyi önce model aldıkları aileden öğreniyorlar. Sonra toplum üzerine bir şeyler katıyor.

Kayınvalidenizin gelmemesinden çok, "neden gelmedi" sorusuna odaklanın derim. Belki bütün düğüm bu sorunun altındadır ve çözülür. Belki oğluna güvenemediği yerler vardır. Bir kızın aileye girmesiyle, oğluna güvenemediğinden sorumluluğunu almak istemiyordur. Belki de daha basit bir sorundur.

yardımlarınız için teşekkürler sağolun

nişanlın ne iş yapıyor sen çalışıyormusun. birde yakın oturmanızı hiç tavsiye ettim zaten kendi içlerinde problemli bir aile iyice düşün taşın yol yakınken dönmeni tavsiye ederim. birde kayınvaliden niye oğlunu sevmiyor

nişanlın ne iş yapıyor sen çalışıyormusun. birde yakın oturmanızı hiç tavsiye ettim zaten kendi içlerinde problemli bir aile iyice düşün taşın yol yakınken dönmeni tavsiye ederim. birde kayınvaliden niye oğlunu sevmiyor

belli bir mesleği var,önceki işini tatminsizlik yüzünden bıraktı koşulları daha iyi bir iş arıyor.Ben de şuan çalışmıyorum.bir bilsem neden sevmediğini

Annesiyle konuşuyorum seninle bir problemim yok diyor,yok oğlu onun sözünü dinlemiyormuş,yok askerliğini yapmamış yok işi yokmuş bunları savunuyor başka da bişey söylemiyor bana.Şimdilik hakaret boyutuna gelmedi,ortada sadece kocaman bir saygısızlıktur gidiyor,Allah sonumuzu hayretsin.Her konuda kendimden fedakarlık yapıyorum,bunda da öyle oldu.

canım benimde senin gibiydi yok benim oğlum çok inattır yok meyveyi bile soyup yemez yok beni çok yorar falan filan benimkinn tabiki işi vardı ama şöle söliyim bayramda gelmediler ortada bi konu olmayınca çıkıp gelmezlerdi bizimde ne zaman biraraya gelsek ailemle veya ben tek hep laf sokarlardı ama güler yüzlü davranırlardı ama şöle bi durum var istenmediğim o kadar belliydi ki ve o zaman çok zor bi hayat seni bekliyor işte veeeeeeeeeee bide nişanlın sana arkaa çıkmaz seni savunmaz onunda fikirleri önemli demezse deyme senin haline :umursamaz:

Benim erkek arkadaşımda babasından hoşlanmadığı için söz nişan düğün istemedi.Beni istemeyede babası gelmeyecekti kınayada ailem gelmez siz kendi aranızda yaparsınız demişti...Hayatımda ilk defa evlenmek istediğim bu kişi diye düşünerek başlamıştım ama bunları düşündükçe ileride sorunlar çoğalacak ve arada kalacağım diye vazgeçtim.1.5 seneye yakın zamanım gitti ama bu tür konularda gelenek görenekleri olan aileler açısından zor.Bu kayınvalide evlensende sana huzur vermez daha şimdiden böyleyse.Zaman uzun ama evlenirsen geride kalan zamanın daha uzun olacak ve sen bunu kaldırabilecek misin onu düşün?
Sevmek güzeldir ama bir yere kadar hayatını ne şekilde yaşamak istediğini düşün.Ben düşündüm ve o adam hayatımda bu dediğim kişi olsada ömür boyu kabullenip uyum sağlayamazdım vazgeçtim mecburen

Benim erkek arkadaşımda babasından hoşlanmadığı için söz nişan düğün istemedi.Beni istemeyede babası gelmeyecekti kınayada ailem gelmez siz kendi aranızda yaparsınız demişti...Hayatımda ilk defa evlenmek istediğim bu kişi diye düşünerek başlamıştım ama bunları düşündükçe ileride sorunlar çoğalacak ve arada kalacağım diye vazgeçtim.1.5 seneye yakın zamanım gitti ama bu tür konularda gelenek görenekleri olan aileler açısından zor.Bu kayınvalide evlensende sana huzur vermez daha şimdiden böyleyse.Zaman uzun ama evlenirsen geride kalan zamanın daha uzun olacak ve sen bunu kaldırabilecek misin onu düşün?
Sevmek güzeldir ama bir yere kadar hayatını ne şekilde yaşamak istediğini düşün.Ben düşündüm ve o adam hayatımda bu dediğim kişi olsada ömür boyu kabullenip uyum sağlayamazdım vazgeçtim mecburen

Başından böyle bir şeyin geçmesi gerçekten üzücü.Karar verebilmişsin ben karar neden veremiyorum.Onu suçlu görmüyorum elinden gelen herşeyi yaptığını düşünüyorum.Söylemeyi unuttum bana çok güzel bir tek taş aldı,maaşını alır almaz hemen onu aldı.en azından maddi açından güvenebilseydim keşke.Tuttuğum herşey elimde kalıyor.Normalde paraya fazla değer vermezdim ama hak ettiğim muameleyi görmek istiyorum Çok fazla olmasa da olur yeter ki eksik olmasın.herşey bu kadar olumsuzken,neyi diretiyorum.Mutluluğa bu kadar hasretken,kendi ellerimle mutsuzluğumu seçiyorum.

canım herşey sana şuan tozpembe.nişanlını seviyosun tamam güzel .ama ya kayınvalide?daha oğlunun söz merasiminde bunları yapan evlenince neler yapmaz?bu kendini bile bile ateşe atmaktan farksız deil bence...bence yol yakınken dön..
ne olur kızlar bu kadar kör olmayın.aşk karın doyurmuyor(maddi anlamda sölemedim).evlilik nişanlılık gibi bir süreç deil.sorumluluklar kaç kat çıkıyor.baba evi gibi kimse sizi pışpışlamıyo.aklınızı başınza alın.kimse bulunmaz hint kumaşı deil.sizi seven,ailesi tarafından da değer görüldüğünüz birisi mutlaka çıkar karşınıza....hiçbirşey insanın kendinden daha değerli deil unutmayın

canım herşey sana şuan tozpembe.nişanlını seviyosun tamam güzel .ama ya kayınvalide?daha oğlunun söz merasiminde bunları yapan evlenince neler yapmaz?bu kendini bile bile ateşe atmaktan farksız deil bence...bence yol yakınken dön..
ne olur kızlar bu kadar kör olmayın.aşk karın doyurmuyor(maddi anlamda sölemedim).evlilik nişanlılık gibi bir süreç deil.sorumluluklar kaç kat çıkıyor.baba evi gibi kimse sizi pışpışlamıyo.aklınızı başınza alın.kimse bulunmaz hint kumaşı deil.sizi seven,ailesi tarafından da değer görüldüğünüz birisi mutlaka çıkar karşınıza....hiçbirşey insanın kendinden daha değerli deil unutmayın

evli bir bayan olarak düşüncelerine kulak vereceğim,ilgin için saol.

ahh canım yaa inanki durumuna cok üzüldüm....
bak simdi canım sanırım sende adanlısın evet bizim oralarda böle gelip gitmelere felan cok önem verirlir kayınvaliden istemiyo kayınbaban yardım etmiyor görümcen öle eş adayın böle....inanki okurken ben kahroldum sonucta o erkek sen bayansın olan hep bize oluyo inanki canım herseyde varmış bi hayır böle bi aileden ne bekliyosun ki yarın evlensen bu defa daha kötü şeler yaparlar cünkü seni istemiyolar baksana nasıl davranıyolar....
bence vakit gecmeden ayrıl yoluna bak canım rabbim yar ve yardımcın olsun.....

ahh canım yaa inanki durumuna cok üzüldüm....
bak simdi canım sanırım sende adanlısın evet bizim oralarda böle gelip gitmelere felan cok önem verirlir kayınvaliden istemiyo kayınbaban yardım etmiyor görümcen öle eş adayın böle....inanki okurken ben kahroldum sonucta o erkek sen bayansın olan hep bize oluyo inanki canım herseyde varmış bi hayır böle bi aileden ne bekliyosun ki yarın evlensen bu defa daha kötü şeler yaparlar cünkü seni istemiyolar baksana nasıl davranıyolar....
bence vakit gecmeden ayrıl yoluna bak canım rabbim yar ve yardımcın olsun.....

üzüntümü paylaştığın için teşekkür ederim.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

canim sana kendimden ornek vereyim..ben esimle evlenirken bircok sey yasadik maddi olarak..annesi babasi ayri oldugu icin destegimiz yoktu.. anneside ben bisey yapamam dedi..soguk durdu..istemeye geldide,isteksiz gibiydi yani,neyse ben kiziyorum tabi..neden bu kadar kolaya kaciyo..tek erkek evlat..kizlarina olsa yapar..cunku esime karsi tepkili davranislari dikkatimi cekiyordu..basinin caresine bak gibi..esimin annesiyle arasi acildi filan neyse ben duzeltmeye calistim neyse olanla yetinelim filan.. kadin yinede az da olsa destek cikti.ev esyalarina yardim etti bide altinlarimi aldi..

simdi evliyiz 5 aydir ve ben hamileyim bu arada..ne mi oldu... kayinvalidemin neden bu kadar kesin ve tepkili oldugunu simdi anladim.. cunku esimin sorumsuz harcamalari oldugunu,illa altinlari bozduralim diye tutturmasini,bebegimiz olacagi hale,maasi iyi oldugu halde ,simdi anladim..demem o ki.. bi anne durduk yere ogluna boyle yapmaz..

AYRICA SUNU UNUTMAKI..BI INSAN ANNESINE NASIL DAVRANIYORSA,BILKI ILERDE SANADA OYLE DAVRANACAKTIR..

bide merak ettigim..madem daha 3-4 yil sonra evleneceksiziniz..neden simdiden isteme,söz filan oldu ki? kim istedi bunu? uzun bi zaman bence,fazla uzun!

canim sana kendimden ornek vereyim..ben esimle evlenirken bircok sey yasadik maddi olarak..annesi babasi ayri oldugu icin destegimiz yoktu.. anneside ben bisey yapamam dedi..soguk durdu..istemeye geldide,isteksiz gibiydi yani,neyse ben kiziyorum tabi..neden bu kadar kolaya kaciyo..tek erkek evlat..kizlarina olsa yapar..cunku esime karsi tepkili davranislari dikkatimi cekiyordu..basinin caresine bak gibi..esimin annesiyle arasi acildi filan neyse ben duzeltmeye calistim neyse olanla yetinelim filan.. kadin yinede az da olsa destek cikti.ev esyalarina yardim etti bide altinlarimi aldi..

simdi evliyiz 5 aydir ve ben hamileyim bu arada..ne mi oldu... kayinvalidemin neden bu kadar kesin ve tepkili oldugunu simdi anladim.. cunku esimin sorumsuz harcamalari oldugunu,illa altinlari bozduralim diye tutturmasini,bebegimiz olacagi hale,maasi iyi oldugu halde ,simdi anladim..demem o ki.. bi anne durduk yere ogluna boyle yapmaz..

AYRICA SUNU UNUTMAKI..BI INSAN ANNESINE NASIL DAVRANIYORSA,BILKI ILERDE SANADA OYLE DAVRANACAKTIR..

bide merak ettigim..madem daha 3-4 yil sonra evleneceksiziniz..neden simdiden isteme,söz filan oldu ki? kim istedi bunu? uzun bi zaman bence,fazla uzun!

ilgin için öncelikle tşk ederim. Söz muhabbetini ilk sözlüm ortaya attı sonra iş bu raddeye geldi.Biz 4 yıldır beraberiz ve bu yüzden ciddi anlamda adı koyulsun istedik ve onun bize gelmesi sorun oluyordu çünkü babam sıcak bakmıyordu arada söz olunca ailemde iyi tanır kiminle gezdiğimi bilir istedim.aslında tek amacımız hem ailelerin birbirini tanıması hem de ailemin sözlümü tanımasını istedim.

Back