• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem istemeye gelmedi

caım sorunlu bi nişanlılık istenmeyen bi gelindim bende çok çoooooooookkkkkkkkkkkkkk seviyorum nişanlımı ama bak bi düğün tarihi yüzünden aramız açıldı ayrıldık, ama ailesi yaptı hakaret boyutuna gelecek şekilde konuşuldu aileme hemde kendi evimde ve benimde sülalem komşularım bile olmaz böle diordu hep benden gitti hep aman nişanlım üzülmesin aman seviyorum dedim ama bak benim dediğim dedi başka demedi nişanlım yani diceğim şu kiii canım olan sana olur hep benden gitsin varsın dersen ömür boyu öle yapmak zorunda kalırsın

Annesiyle konuşuyorum seninle bir problemim yok diyor,yok oğlu onun sözünü dinlemiyormuş,yok askerliğini yapmamış yok işi yokmuş bunları savunuyor başka da bişey söylemiyor bana.Şimdilik hakaret boyutuna gelmedi,ortada sadece kocaman bir saygısızlıktur gidiyor,Allah sonumuzu hayretsin.Her konuda kendimden fedakarlık yapıyorum,bunda da öyle oldu.

anlattıklarından sadece iyi düşünmen gerektiği kanısına vardıma.s
belki nişanlın çok iyi biridir ama ailesiyle ilşkisi anne ve ablasının tavırları nişanlının mesleğinin olmaması önemli konular.
bunların hepsi evliliğini etkileyecektir
bu nedenle mantıklı düşün karar ver

ailesinin tavrı ortada anlattığım gibi.İşine gelince hep ileride bulur diye düşündüm çünkü evlenmemize daha varya zaten sıkılıyor bu konuda bir de ben daha çok üstüne gitmek istemedim.3-4 yıl sonra düşünüyoruz evliliği tabi işi olsa daha iyi ama işte böyle yavaş yavaş biriktirdim,çıkmaza gircek sonunda

tatlım gerçekten çok zor bi durum benim kayınvalidem benle ilgili olmasa bile birazcık soğuk konuşsa ben kaldıramıyorum senin ki neler yapıo aman allhım herkezseri korusun canım madem birbirinizi çok seviosunuz tabiiki de ayrılmayın kendinize bi hayat kurun ve çok mutlu olun ama içindeki her şüpheni aklında ki her soru işaretini onunla paylaş içine sinerse dewam et..bide şu konuda şanslısın hasta olduu için seni istemeye gelmemiş....ve ailen bişii dememiş benim babam olsa iilşince gelsinler derdi yada asla ama asla birdaha onları bizim eve sokmazdı...şüphesiz sen de çoookkkkk kıymetlisin kendini ezdirmezemuszemus

kayınvalidem nişanlımı kötülüyor dediğin askerliğini yapmadığını ve işinin olmadığını söylemesi mi?

o genel anlamda,ufak tefek birsürü şey söylüyor yani şöyle söyleyeyim bir kere bile oğlum şöyle iyidir demedi.Ben bir kere bile ağzından ne hayırlı bir söz duydum ne de iyi söz çocuğuna karşı.Bırak sen milletin içinde de yapıyor,tanıdık denk gelsin sırası geliyor nişanlımı küçümsediği zamanlar oluyor işin tuhaf tarafıdır ki bizimki hiç sesini çıkarmıo,hep hayret ederim.Ama ne çocuklar var ailesi arkdasında bizimki ne kadar kötüymüş ki istemeye bile gelmedi gelininini,davetimi bile ters çevirdi.

tatlım gerçekten çok zor bi durum benim kayınvalidem benle ilgili olmasa bile birazcık soğuk konuşsa ben kaldıramıyorum senin ki neler yapıo aman allhım herkezseri korusun canım madem birbirinizi çok seviosunuz tabiiki de ayrılmayın kendinize bi hayat kurun ve çok mutlu olun ama içindeki her şüpheni aklında ki her soru işaretini onunla paylaş içine sinerse dewam et..bide şu konuda şanslısın hasta olduu için seni istemeye gelmemiş....ve ailen bişii dememiş benim babam olsa iilşince gelsinler derdi yada asla ama asla birdaha onları bizim eve sokmazdı...şüphesiz sen de çoookkkkk kıymetlisin kendini ezdirmezemuszemus

hasta değil,kendi hür iradesi ile gelmeye tenezzül etmdi,kızıyla beraber.Konuşunca her şey güzel olacak gibi ama konuşunca. Bu aralar işsiz kaldı belki de o yüzden korktum bilmiyorum

oğlunun askerliğini yapmadan ve iş bulmadan evlenmesini onaylamıyor olabilir ki bence haklı.onaylamadığı için de istemeye gelmemiş olabilir.bu nedenle de anne oğul arasında sorun yaşanıyordur.bence de önce askerliğini yapıp iş bulsaydı sonra eminim ki kayınvaliden de gelip isterdi.kolay değil bir kızın sorumluluğunu alıyorsun.ama neye güvenipte gidip istiyorsun.daha oğlun askerliğini yapmamış.düzgün bir işi yok.olsa da askere gidip geldikten sonra ne olur bilinmez.bu şartlarda bir evliliğe önayak olmak ne kadar doğru..
ee annesinin mantıksız buldugu bir konuda ayak diriyorsa annesi de ister istemez her fırsatta söylenip duruyordur.
bu arada merak ettim nişanlın ve sen kaç yaşındasınız?

oğlunun askerliğini yapmadan ve iş bulmadan evlenmesini onaylamıyor olabilir ki bence haklı.onaylamadığı için de istemeye gelmemiş olabilir.bu nedenle de anne oğul arasında sorun yaşanıyordur.bence de önce askerliğini yapıp iş bulsaydı sonra eminim ki kayınvaliden de gelip isterdi.kolay değil bir kızın sorumluluğunu alıyorsun.ama neye güvenipte gidip istiyorsun.daha oğlun askerliğini yapmamış.düzgün bir işi yok.olsa da askere gidip geldikten sonra ne olur bilinmez.bu şartlarda bir evliliğe önayak olmak ne kadar doğru..
ee annesinin mantıksız buldugu bir konuda ayak diriyorsa annesi de ister istemez her fırsatta söylenip duruyordur.
bu arada merak ettim nişanlın ve sen kaç yaşındasınız?

biz 4 yıldır beraberiz ben onlara rahatlıkla gidip gelebiliyorum ama nişanlım bize gelip bir kahve bile içemiyor çünkü babam istemiyor.4 yıldır beraberiz artık sevgilim demek istemiyorum.4 yıldır beraberiz o kadar yol katettik,çaba sarfettik bir yüzüğü hak etmiyormuyum? Erkekler korkar parmağına yüzük takmaktan,bizim annemiz korkuyor bir gelinin sorumluluğunu almaktan.Evet korktuğu aşikar baksana ben burda kara kara düşünürken neyi nasıl yapacağımı,o herşeyden nasıl da güzel sıyrıldı kendi sıyrıldığı gibi eşinin yardım etmesini de bir güzel elledi.22 yaşındayız.Ben nişanlımın ailemin içine daha rahat girebilmesi için,böylece ailemde yakında tanıyacaktı ve artık sözlük,nişanlım diyebilmek istedim sadece.Annem tanıyordu ama babam tanımıyordu.

Merhaba arkadaşlar,benim de sizden yardım almak istediğim bir konu var. bundan yaklaşık 2 ay önce isteme faslım oldu ve kayınvalidem istemeye gelmedi.O akşam hasta diyip geçiştirildi ve bizimkilerde bişey çakmadı.Sonra bayram oldu yine gelmedi ama ben gittim elini öptüm.Sonuç noldu kendini yamamaya çalışan gurursuz bir insana dönüştüm.Bana oğlunu kötüleyip duruyor.Bir ana bunu nasıl yapar ama onu tebrik ederim herşeyden ne kadar güzel sıyrılmayı başardı.Hiç başı ağrıyor mu hiç teleşı var mı bakın.benimle problemi yokmuş gibi duruyor.Şimdiye kadar da bana kötü ne davrandı ne de konuştu ama oğluyla bir türlü geçinemiyor.İşin en kötü tarafı ise kendisini bu işlerden sıyırdığı gibi kocasınında çocuğuna yardım etmesini engelliyor,bütün herşeyi bizim ki tek başına yaptı ama nerdeyse parmağıma taktığı yüzüğü bile ben aldım.Bizimkinin bir de kıskardeşi var,görmeniz lazım bir ilgi bir ilgi.Hiç bişey olmamış gibi davranıyor bana,yüzsüz çünkü sözde 2. üniversite mezunu.İnsan ne kadar okursa okusun kararktersizse karaktersizdir ötesi yok.Annesiyle bayramdan sonra bir daha görüşmedim ama kız kardeşi ile bir kaç kere yüzyüze görüşme şanssızlığım oldu.Bizimkine sordum;ablanın sözüne gidicek misin? duruma bağlı dedi. Bi görseniz ablasına nasıl ilgili,üstü toz olsun kendi elleriyle siliyor,gözümün içine baka baka.Arkadaşlar o kadar çok sinirli,üzgün,kırgınım ki.Aklıma takılan şeyleri sizinle paylaşmak istedim çünkü çevremdeki hiçbir arkadaşımla bunu paylaşmadım,paylaşamıyorum.Söyledikleri sözü duyabiliyorum,tek bildikleri ayrıl.Ben seviyorum ama bir o kadar da korkuyorum ileride yaşayacaklarımdan.Yukarıda yazdığım gibi sözde bohça olur isteğe bağlı,ben bizimkine bohça dedim lafı ağzıma tıkadı.Annesinin yüzünden babası da bir kuruş inannın bir kuruş vermedi.Benim düğünüm nasıl olacak?? Şimdiye kadar paraya değer veren bir insan değildim,sözüm olduktan sonra paraya bakışaçım değişti resmen.Ailesinin 2. evi var kirada. O bize kalacak diyor,ben pek inanmıyorum ama.Ben orda da yaşamak istemiyorum ki,ben ailesinden uzakta olmak istiyorum.O da bundan pek hoşnut değil çünkü çocukluğu o mahallede geçmiş,başka yer istemiyor.Bunun tartışmasını da pek yapmak istemiyor benimle ben ileride patlak vereceğini düşünüyorum.Durumumuz kötü olursa diyor,haklı diploması yok,çalıştığı işten ne kadar para kazabilcek ve bende ne kadar maaş alacağım ki bir de kiraya vereceğiz o kadar.Onların evini istemediğim için,geleceğimiz ne kadar parlak benim kafamı karıştırmaya başladı? 2.sinir olduğum nokta ise; annesinden tamamen nefret ediyor ama ablasına karşı olan bu sempatikliğini çözemedim.Ben bir bayanım ve o da,bu yüzden benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorum ve bizimkinin tüm ailesinden nefret ediyorum.Sözüme çağırdığım ama gelmeyenlere kızınca senin kayınvaliden bile gelmedi ki diyorlar,sonra geldi mi? ne getirdi? ablası da gelmedi galiba?? bu sorular altında eziliyorum.Neren eksik diyip duruyor annem de,babamın daha haberi yok kurban bayramında da gelmezlerse şayet anlaticam babana herşeyi diyor ağırlını koy,sonradan pişman olursun;pek karışmak istemiyorum ama ayrıl diyor?kafanızı şişirdim uzun oldu ama lütfen akıl verin.

Selam arkadaşım...

Kayınvalidenizin istemeye gelmemesi elbette sizi üzmüştür. Ama sizin de gidip, ağlayıp sızlamanız, davet etmeniz kanımca pek doğru değil. Madem gelmemesi sizinle ilgili değil, o halde meseleden uzak durmalıydınız diye düşünüyorum. Ana-oğul kendi aralarında çözebiliyorlarsa çözsünler. Çözemeyiyorlar sa da, siz taraf olmayın ve sözlünüz dahil yorum yapmayın derim. Ailenizden durumu gizlemeniz, örtbas etmeniz de doğru değil. Nihayetinde hayat tecrübeleri var, siz de o tecrübeden faydalanabilirdiniz.

Kimseye güvenmeyip, eş adayınıza ve kendinize güvenip evinizi kurabilirsiniz. Belki sorunlarını hallettiklerinde size yardımcı olurlar. Olmazlarsa da dert etmeyin. Eşyanızı ona göre alır, gerekirse bir kısmını almazsınız. Ne yüz göz olun, ne de saygısız. En iyisi onların kendi aralarındaki meseleye uzak ve yorumsuz kalmanız.

Allah tamamına erdirsin, hayırlısıyla! Sevgilerimle..

Selam arkadaşım...

Kayınvalidenizin istemeye gelmemesi elbette sizi üzmüştür. Ama sizin de gidip, ağlayıp sızlamanız, davet etmeniz kanımca pek doğru değil. Madem gelmemesi sizinle ilgili değil, o halde meseleden uzak durmalıydınız diye düşünüyorum. Ana-oğul kendi aralarında çözebiliyorlarsa çözsünler. Çözemeyiyorlar sa da, siz taraf olmayın ve sözlünüz dahil yorum yapmayın derim. Ailenizden durumu gizlemeniz, örtbas etmeniz de doğru değil. Nihayetinde hayat tecrübeleri var, siz de o tecrübeden faydalanabilirdiniz.

Kimseye güvenmeyip, eş adayınıza ve kendinize güvenip evinizi kurabilirsiniz. Belki sorunlarını hallettiklerinde size yardımcı olurlar. Olmazlarsa da dert etmeyin. Eşyanızı ona göre alır, gerekirse bir kısmını almazsınız. Ne yüz göz olun, ne de saygısız. En iyisi onların kendi aralarındaki meseleye uzak ve yorumsuz kalmanız.

Allah tamamına erdirsin, hayırlısıyla! Sevgilerimle..

belki davet edersem kıramayıp gelir sandım.Bayramda el öpmeye gittim konuyu açtı dayanamadım,sulu gözlü bir insan olduğumda ağladım.Meseleden nasıl uzak durubilir ama yapılanları sindiremiyorum ki?ilerde köztek olmarından da korkuyorum.Annem a'dan z'ye herşeyi biliyordu en başından kendimiz iş büyümeden hallederiz sandım olmadıı.Şimdi babamda konuşacak annem.İyi dileğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
biz 4 yıldır beraberiz ben onlara rahatlıkla gidip gelebiliyorum ama nişanlım bize gelip bir kahve bile içemiyor çünkü babam istemiyor.4 yıldır beraberiz artık sevgilim demek istemiyorum.4 yıldır beraberiz o kadar yol katettik,çaba sarfettik bir yüzüğü hak etmiyormuyum? Erkekler korkar parmağına yüzük takmaktan,bizim annemiz korkuyor bir gelinin sorumluluğunu almaktan.Evet korktuğu aşikar baksana ben burda kara kara düşünürken neyi nasıl yapacağımı,o herşeyden nasıl da güzel sıyrıldı kendi sıyrıldığı gibi eşinin yardım etmesini de bir güzel elledi.22 yaşındayız.Ben nişanlımın ailemin içine daha rahat girebilmesi için,böylece ailemde yakında tanıyacaktı ve artık sözlük,nişanlım diyebilmek istedim sadece.Annem tanıyordu ama babam tanımıyordu.

anladığım kadarıyla ilişkine sahip çıkıyorsun ve sonuna kadar arkasındasın.bu durumda ailen tanıyıp istemeseydi bir şey değişecek miydi?sanmıyorum sen yine isteyecektin.bu nedenle keşke nişanı yapmak için acele etmeseydin.nişanlın askere gidip gelseydi de ondan sonra her iki tarafında rızasıyla yapsaydınız.daha yaşınız genç çünkü.bu arada nişanlın ne zaman askere gidecek?neden bekliyor madem bir an önce evlenmek istiyorsunuz gitsin gelsin..
özetle ben burada kayınvalidenin haksız olduğunu,ilişkinize engel oldupunu düşünmüyorum.her anne gibi oğlunun iyiliğini istiyor sadece.hatta dikkatli bakarsan her ikinizinkini de..

Bu arada ikinizin yaşı da çok küçükmüş. 22 yaşında, doğru dürüst bir işi olmayan bir erkek, evlilik gibi bir sorumluluğu nasıl taşır? Aileniz kızlarını verecekleri genci ve ailesini araştırmadı mı? Tekrar söylüyorum özellikle babanızdan hiç bir şey saklamayın.

anladığım kadarıyla ilişkine sahip çıkıyorsun ve sonuna kadar arkasındasın.bu durumda ailen tanıyıp istemeseydi bir şey değişecek miydi?sanmıyorum sen yine isteyecektin.bu nedenle keşke nişanı yapmak için acele etmeseydin.nişanlın askere gidip gelseydi de ondan sonra her iki tarafında rızasıyla yapsaydınız.daha yaşınız genç çünkü.bu arada nişanlın ne zaman askere gidecek?neden bekliyor madem bir an önce evlenmek istiyorsunuz gitsin gelsin..
özetle ben burada kayınvalidenin haksız olduğunu,ilişkinize engel oldupunu düşünmüyorum.her anne gibi oğlunun iyiliğini istiyor sadece.hatta dikkatli bakarsan her ikinizinkini de..

biz bir an önce evlenmek istemiyoruz ki. ben sadece nişanlımın evimize daha rahat gelebilmesini istemdim,böylece ailem yakından daha iyi tanıyabilceklerdi,kiminle gezdiğimi bileceklerdi.Annem zaten tanıyor ve çok seviyor babamın da aynı şekilde tanımasını istedim sevmeyeceğini düşünmüyordum ki de öyle oldu bayramda geldi bize iyi anlaştılar.her derdimize nişanlım elinde geldiğin koşuyor zaten.Askere gitmeyi hemen düşünmüyor birde açıköğretim okuyor 4 yıllık.Her anne gibi oğlunun iyiliğini istediğini düşünmüyorum bence aklında söylemediği başka şeyler var Çünkü ne olursa olsun sevseydi oğlunu gelirdi istemye.Bir konuşmamızda oğlumun işi yok ben sizin geleceğinizi düşünüyorum demişti ama babam da biliyor işinin olmadığını biz hemen evlenmeyi düşünmediğimiz için bugün olmadı yarın bulur iş. Bugün iş bulsa bile yarın çıkmayacağının garatisi yok ki.ne olursa olsun anne gibi arkasında durmalıydı oğlunun

Bu arada ikinizin yaşı da çok küçükmüş. 22 yaşında, doğru dürüst bir işi olmayan bir erkek, evlilik gibi bir sorumluluğu nasıl taşır? Aileniz kızlarını verecekleri genci ve ailesini araştırmadı mı? Tekrar söylüyorum özellikle babanızdan hiç bir şey saklamayın.

aslında yaşımız sözlenmek için küçük değil ki, 6 ayda mı tanışıp evleceğiz?özel sektörün garantisi yok ki,bugün bulursun çıkarsın yine bulursun.o kadar hovarda bir insan değil sözlüm.sermayesi olsa pc üzerine dükkan açabilecek hem yeteneğe hem ticari kafaya sahip.Annem babama anlatıcak durumuz artık.

neyse canım sen bilirsin..sonuçta zaten kafana yatmış ki yapmışsın.burdan duyacaklarınla içini rahatlatmak istiyorsun belki ama hayat tecrübelerine kulak vermelisin derim.mutluluklar dilerim..

merhaba canım...

şimdi sana hayat toz pembe geliyor... Çok sevdiğin için bazı şeyleri mantıklı bi şekilde düşünemiyosun... Şimdi bile arkadaşlarıma anlatamıyorum diyosun baksana...
ya ileride daha kötü olursa? Ya kaynanan seni istemiyosa ve sana bunu ileride belli ederse?
Bence babana anlat olanları.. O senin büyüğündür ve sana bi akıl verecektir mutlaka...
Sevgi ve aşk karın doyurmuyor maalesef canım...
İleride küçücük sorunlar bile kocaman dağ gibi çıkmasın karşına... Hem arkadaşın dediği gibi gerçekten müstakbel eşin annesinin dediği gibi biriyse hiç kimseye dert yanamazsın.. Evlenmeseydin ben sana dediydim diyecek annesi...
Annen ben sana ayrıl dediydim diyecek...
Bence bu beraberliğin artısını ve eksisini düşünerek hareket etmelisin...
daha kocaman 4 sene var diyosun düğüne..
Şimdiden böyleyse bu kadar zaman içerisinde neler olacak daha kimbilir...
Hakkında hayırlısı...

neyse canım sen bilirsin..sonuçta zaten kafana yatmış ki yapmışsın.burdan duyacaklarınla içini rahatlatmak istiyorsun belki ama hayat tecrübelerine kulak vermelisin derim.mutluluklar dilerim..

annesinin geleceğimizi düşündüğünü söylüyorsun tamam o yüzden gelemdi diyelim iyi de ben şimdi ne yapacağım onunda kızı var benim yaşadıklarımı yaşasa bir anne olarak ne yapar ve ne düşünür çünkü benim de bir annem var. Artık niçin böyle davranıyor diye düşünmüyorum şimdiye kadar yaşadıklarımı da irdelemek istemiyorum sadece bunların ışığında önüme bakıp karar vermek istiyorum,sizlerin de fikirlerinizi o yüzden merak ettim.Seninle de baya dertleştik çok tşk ederim düşüncelerin için sen ne yapardın benim yerimde olsan mesela?

Kayınvalidenizin sizle değil, oğluyla sıkıntısı var demek ki.
Bu da bana tuhaf geldi ya biraz.
Size kötülüyor olması devamlı nişanlınızı ve istemeyede gelmemesi,
sizi istemediği için olabilir mi?
Yoksa bana oğlunun istemesinde bile bulunmaması çok saçma geldi.
İnsan eğer oğlundan bu kadar nefret ediyorsa, aynı evde bile yaşamaması lazım.
Ortada anlaşmazlıklardan dışında cidden büyük sıkıntılar var demektir.
Kayınvalidenizin söylediği şeyler bana pek mantıklı gelmedi, yok işi yokmuş, yok onu yokmuş,bunu yapmıyormuş, insan oğlunu böyle yerin dibine sokmaz.
Nişanlınızın açıklaması nedir annesinin bu tavırlarına?
Dediğim gibi belki de sizi istemiyor olabilirler.
Bir de şu tuhafıma gitti, nişanlınız diyelim ki annesiyle anlaşamıyor,
bırakın anlaşmamayı bu olay bunu da aşmış bence,
peki evlenince de hala yakınlarında oturma çabası neden?
Bu kadar anlaşamıyorlarsa o zaman uzakta oturması gerekmiyor mu?
Bu kadar karmaşanın içinde nasıl mutlu olursunuz zor.
Evlenince hiç görüşmezsiniz ancak mutlu olabilirsiniz,
onuda nişanlınızın istemeyecektir.
Bir anne nasıl oğluyla ilgili bunları düşünür cidden şaşırdım.

annesinin geleceğimizi düşündüğünü söylüyorsun tamam o yüzden gelemdi diyelim iyi de ben şimdi ne yapacağım onunda kızı var benim yaşadıklarımı yaşasa bir anne olarak ne yapar ve ne düşünür çünkü benim de bir annem var. Artık niçin böyle davranıyor diye düşünmüyorum şimdiye kadar yaşadıklarımı da irdelemek istemiyorum sadece bunların ışığında önüme bakıp karar vermek istiyorum,sizlerin de fikirlerinizi o yüzden merak ettim.Seninle de baya dertleştik çok tşk ederim düşüncelerin için sen ne yapardın benim yerimde olsan mesela?

kimse kimsenin yerinde olamaz bu çok zor ama empati kurduğumda bir kere ben 18 yaşında ciddi bir ilişkiye başlamazdım.sevgilimin evine 4 sene boyunca girip çıkmazdım.işi gücü olmayan daha kendi geleceğini kuramamış bir insanla evliliğe ilk adımı atmazdım..vs vs bu liste böyle sürüp gider.
tek bir cümleyle özetlersek mantığınla hareket et canım..

Back