Merhaba arkadaşlar,benim de sizden yardım almak istediğim bir konu var. bundan yaklaşık 2 ay önce isteme faslım oldu ve kayınvalidem istemeye gelmedi.O akşam hasta diyip geçiştirildi ve bizimkilerde bişey çakmadı.Sonra bayram oldu yine gelmedi ama ben gittim elini öptüm.Sonuç noldu kendini yamamaya çalışan gurursuz bir insana dönüştüm.Bana oğlunu kötüleyip duruyor.Bir ana bunu nasıl yapar ama onu tebrik ederim herşeyden ne kadar güzel sıyrılmayı başardı.Hiç başı ağrıyor mu hiç teleşı var mı bakın.benimle problemi yokmuş gibi duruyor.Şimdiye kadar da bana kötü ne davrandı ne de konuştu ama oğluyla bir türlü geçinemiyor.İşin en kötü tarafı ise kendisini bu işlerden sıyırdığı gibi kocasınında çocuğuna yardım etmesini engelliyor,bütün herşeyi bizim ki tek başına yaptı ama nerdeyse parmağıma taktığı yüzüğü bile ben aldım.Bizimkinin bir de kıskardeşi var,görmeniz lazım bir ilgi bir ilgi.Hiç bişey olmamış gibi davranıyor bana,yüzsüz çünkü sözde 2. üniversite mezunu.İnsan ne kadar okursa okusun kararktersizse karaktersizdir ötesi yok.Annesiyle bayramdan sonra bir daha görüşmedim ama kız kardeşi ile bir kaç kere yüzyüze görüşme şanssızlığım oldu.Bizimkine sordum;ablanın sözüne gidicek misin? duruma bağlı dedi. Bi görseniz ablasına nasıl ilgili,üstü toz olsun kendi elleriyle siliyor,gözümün içine baka baka.Arkadaşlar o kadar çok sinirli,üzgün,kırgınım ki.Aklıma takılan şeyleri sizinle paylaşmak istedim çünkü çevremdeki hiçbir arkadaşımla bunu paylaşmadım,paylaşamıyorum.Söyledikleri sözü duyabiliyorum,tek bildikleri ayrıl.Ben seviyorum ama bir o kadar da korkuyorum ileride yaşayacaklarımdan.Yukarıda yazdığım gibi sözde bohça olur isteğe bağlı,ben bizimkine bohça dedim lafı ağzıma tıkadı.Annesinin yüzünden babası da bir kuruş inannın bir kuruş vermedi.Benim düğünüm nasıl olacak?? Şimdiye kadar paraya değer veren bir insan değildim,sözüm olduktan sonra paraya bakışaçım değişti resmen.Ailesinin 2. evi var kirada. O bize kalacak diyor,ben pek inanmıyorum ama.Ben orda da yaşamak istemiyorum ki,ben ailesinden uzakta olmak istiyorum.O da bundan pek hoşnut değil çünkü çocukluğu o mahallede geçmiş,başka yer istemiyor.Bunun tartışmasını da pek yapmak istemiyor benimle ben ileride patlak vereceğini düşünüyorum.Durumumuz kötü olursa diyor,haklı diploması yok,çalıştığı işten ne kadar para kazabilcek ve bende ne kadar maaş alacağım ki bir de kiraya vereceğiz o kadar.Onların evini istemediğim için,geleceğimiz ne kadar parlak benim kafamı karıştırmaya başladı? 2.sinir olduğum nokta ise; annesinden tamamen nefret ediyor ama ablasına karşı olan bu sempatikliğini çözemedim.Ben bir bayanım ve o da,bu yüzden benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorum ve bizimkinin tüm ailesinden nefret ediyorum.Sözüme çağırdığım ama gelmeyenlere kızınca senin kayınvaliden bile gelmedi ki diyorlar,sonra geldi mi? ne getirdi? ablası da gelmedi galiba?? bu sorular altında eziliyorum.Neren eksik diyip duruyor annem de,babamın daha haberi yok kurban bayramında da gelmezlerse şayet anlaticam babana herşeyi diyor ağırlını koy,sonradan pişman olursun;pek karışmak istemiyorum ama ayrıl diyor?kafanızı şişirdim uzun oldu ama lütfen akıl verin.