Kayınvalidem istemeye gelmedi

..gozlerindekibulut..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
228
0
96
Adana
Merhaba arkadaşlar,benim de sizden yardım almak istediğim bir konu var. bundan yaklaşık 2 ay önce isteme faslım oldu ve kayınvalidem istemeye gelmedi.O akşam hasta diyip geçiştirildi ve bizimkilerde bişey çakmadı.Sonra bayram oldu yine gelmedi ama ben gittim elini öptüm.Sonuç noldu kendini yamamaya çalışan gurursuz bir insana dönüştüm.Bana oğlunu kötüleyip duruyor.Bir ana bunu nasıl yapar ama onu tebrik ederim herşeyden ne kadar güzel sıyrılmayı başardı.Hiç başı ağrıyor mu hiç teleşı var mı bakın.benimle problemi yokmuş gibi duruyor.Şimdiye kadar da bana kötü ne davrandı ne de konuştu ama oğluyla bir türlü geçinemiyor.İşin en kötü tarafı ise kendisini bu işlerden sıyırdığı gibi kocasınında çocuğuna yardım etmesini engelliyor,bütün herşeyi bizim ki tek başına yaptı ama nerdeyse parmağıma taktığı yüzüğü bile ben aldım.Bizimkinin bir de kıskardeşi var,görmeniz lazım bir ilgi bir ilgi.Hiç bişey olmamış gibi davranıyor bana,yüzsüz çünkü sözde 2. üniversite mezunu.İnsan ne kadar okursa okusun kararktersizse karaktersizdir ötesi yok.Annesiyle bayramdan sonra bir daha görüşmedim ama kız kardeşi ile bir kaç kere yüzyüze görüşme şanssızlığım oldu.Bizimkine sordum;ablanın sözüne gidicek misin? duruma bağlı dedi. Bi görseniz ablasına nasıl ilgili,üstü toz olsun kendi elleriyle siliyor,gözümün içine baka baka.Arkadaşlar o kadar çok sinirli,üzgün,kırgınım ki.Aklıma takılan şeyleri sizinle paylaşmak istedim çünkü çevremdeki hiçbir arkadaşımla bunu paylaşmadım,paylaşamıyorum.Söyledikleri sözü duyabiliyorum,tek bildikleri ayrıl.Ben seviyorum ama bir o kadar da korkuyorum ileride yaşayacaklarımdan.Yukarıda yazdığım gibi sözde bohça olur isteğe bağlı,ben bizimkine bohça dedim lafı ağzıma tıkadı.Annesinin yüzünden babası da bir kuruş inannın bir kuruş vermedi.Benim düğünüm nasıl olacak?? Şimdiye kadar paraya değer veren bir insan değildim,sözüm olduktan sonra paraya bakışaçım değişti resmen.Ailesinin 2. evi var kirada. O bize kalacak diyor,ben pek inanmıyorum ama.Ben orda da yaşamak istemiyorum ki,ben ailesinden uzakta olmak istiyorum.O da bundan pek hoşnut değil çünkü çocukluğu o mahallede geçmiş,başka yer istemiyor.Bunun tartışmasını da pek yapmak istemiyor benimle ben ileride patlak vereceğini düşünüyorum.Durumumuz kötü olursa diyor,haklı diploması yok,çalıştığı işten ne kadar para kazabilcek ve bende ne kadar maaş alacağım ki bir de kiraya vereceğiz o kadar.Onların evini istemediğim için,geleceğimiz ne kadar parlak benim kafamı karıştırmaya başladı? 2.sinir olduğum nokta ise; annesinden tamamen nefret ediyor ama ablasına karşı olan bu sempatikliğini çözemedim.Ben bir bayanım ve o da,bu yüzden benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorum ve bizimkinin tüm ailesinden nefret ediyorum.Sözüme çağırdığım ama gelmeyenlere kızınca senin kayınvaliden bile gelmedi ki diyorlar,sonra geldi mi? ne getirdi? ablası da gelmedi galiba?? bu sorular altında eziliyorum.Neren eksik diyip duruyor annem de,babamın daha haberi yok kurban bayramında da gelmezlerse şayet anlaticam babana herşeyi diyor ağırlını koy,sonradan pişman olursun;pek karışmak istemiyorum ama ayrıl diyor?kafanızı şişirdim uzun oldu ama lütfen akıl verin.

bunca olumsuzluğa rağmen neden devam ediyorsun dersem eminim ki "çok seviyorum" diyeceksiniz.sevin fakat hislerinizin etrafında bir akıl çemberi olsun yoksa mutsuzluk kaçınılmaz olur.
benim hep savunduğum bir şey var.kimse kimseye kötülük yapmıyor.insan ne yapıyorsa kendine yapıyor.kayınvalidenizin,görümcenizin ve hatta müstakbel eşinizin fikir ve davranışları ortada eğer bu şahısla evlenirseniz ailesiyle çok sorun yaşayacağınız aşikar.yine de evlenirseniz kayınvalidenizin size kötülük yapmasına fırsat vermiş olursunuz.yani en başta bile bile lades deyip mutsuz olmayı siz seçiyorsunuz.sonra kayınvalidem şunu yaptı bunu yaptı demek manasız olur.mutsuzluğu siz baştan seçtiniz derler...
dilerim her şey gönlünüzce olur...

sevgi mi?? sevgi evlilikte eğer sana karsı davranısları hoş ise senı mutlu edıyo ıse devam eder cnm eğer böle devam ederse senın eşine karsı zerre kadar sevgınde kalmıycak ve ozaman ıste hayatın cekılmez olucak .. bence aklını kullanmalısın cnm yol yakınken..Kesinlikle ayrılmalısın..

Aynen!!!!
Asıl anlamadığım istemeye geldiklerinde kayınvalideniz olmayınca aileniz nasıl anlamadı durumu?
"Hastaysa geçmiş olsun,iyileşince gelsinler" demedi mi aileniz?
Şu gençler bile bile kendini ateşe atıyor,hiç anlamıyorum,anlamıycem de.

Aklıma o kadar çok şey takıldı ki; annesi istemeye gelmiyor,bayramda gelmiyor ve sizin aileniz buna tepki vermiyor !!Anne oğul birbirine zıt olabilir ama hangi anne evladını bir başkasına kötüler ki bu kadarına pes..Bence olayın en büyük sorunlarından biri de maddiyat her şey senin sırtına binmiş neden kabul ediyorsun!!!Siz böyle her şeye razı olursanız evlenince çok daha büyük problemlerle karşılaşırsınız..Bence aileniz tepkisini belli etsin ve düğün için ne gerekiyorsa yapsınlar bunların hepsini karşı taraf ile konusun resmen sizi eziyorlar.. tabi bu durumu birde nişanlınızla konusun onun fikirleri neler

gelinim cvp verdiğini çin teşekkür ederim. Ben sözlüm ile hemen hemen 4 yıldır beraberim,ayrılınca sanki bir kolumu koparmışlar gibi olacak öyle bağlanmışım işte.Ben seviyorum ve onun beni sevdiğini de düşünüyorum.Annesiyle o zamandan beri konuşmuyor yaptığı yemekleri bile yemiyor.Ben duygularına önem veren bir insanım o da beni şimdiye kadar kırmamak için çok çalıştı,sırf annesinin yüzünden de 4 yılı çöpe atmak istemiyorum ama geleceğimi de hem maddi hem manevi parlak göremiyorum. Bizmki çok vicdanlı,fedakar ailesi yüzünden bana ters bişey yaparsa ileride diye korkuyorum. o da ailemin yeri ayrı senin ki ayrı kimse bana akıl veremez dedi,kesin bir dille.

feen,Laale,moonsoon ve simorgh ilginiz için teşekkür.Annem olayları baştan sona biliyor ve benim ayrılmak istemediğimi de bildiği için babama anlatmadı,istemeden önce ve sonra.Babam hala hasta sanıyor çünkü annem onu bu vakte kadar oyaladı ama artık söyleceğim diyor annem. İstemeye çok kalabalık geldiler,toplayabildiği herkesi toplayıp geldi ve onlarda durumu bildikleri için bişeyler söylediler sürekli babamın aklı karıştı ama olumsuz bişey söylemedi belki de beni kırmamak için. Anneme gelince bir anlık sinir sandı,zamanla düzelir sandı.Bende öyle sandım,sözün ertesi günü kayınvalidemi aradım,davet ettim gelmedi.Bayramda gittim ağladım,yine gelmedi.Hepten gururumu çiğnedim yani.Nuh diyor peygamber demiyor.İnanın o kadar düşman ki kadın çocuğuna,beni ilk gördüğü andan beri çocuğu bana kötülüyor yolda tanıdıklarını görsün onlara bile sitem ediyor,nerden bulup buluşturuyorsa aklına geliyor.Laf ağızdan çıktı,herkes davet edildi,büyüklerime haber verildi,babama söledik geri dönüş olmasın diye biraz yardımcı oldum para konusunda,babası bile olmadı eşinin yüzünden.Şuanda ufukta düğün yok 3-4 yıl sonra düşünüyoruz ama tek başına bu çocuk ne yaparbilir ki?

Son düzenleme:
açıkçası annesi ile konuşmaması birbirlerine düşman gibi olmaları da çok sağlıklı değil..onlar anne-oğul..zaten iki taraf arasında seçim yapması saçma olur..ailesiyle senin aranda dengeyi sağlayacak kişi o..bunu yaparken de sorunları iki tarafa da yansıtmadan yapacak..
size tavsiyem kendi ailenize şeffaf olun.kızlar genellikle aman ailem duymasın aman karşı tarafa ayıp olmasın alttan alayım derken tepelerine çıkarıveriyorlar.onlar da cesaret alıp her dediklerini istedikleri gibi yaptırmaya çalışıyorlar..bir kere istemeye gelmemiş,bayram da gelmemiş..ailenize ve size saygı duymayan bir insan.onu oraya getirememiş bir evlat.isteseler hatır gönül diyip çok kolay getirirlerdi.buraya kadar anlattıklarınıza bakınca fedakarlık yapan bir tek sizi görüyorum.
sevgi fedakarlık yapmayı da gerektirir zaman zaman.mutlaka ki nişanlınız sizi seviyordur ancak seven adam da sevdiği istemediği halde büyüdüğü oturduğu mahalle diye sevdiğini istemediği bir yerde yaşamaya da mecbur bırakmaz.en basit örneği bu.

off. bi de şu açıdan bakıyorum şimdi açsa bile kapımızı zerre kadar sevgim kalmadı kendisine,büyük diye anca saygı duyabilirm sadece.Önümüzdeki kurban bayramını bekleyeceğim o zamanda gelmesse; annem babamla konusacak ve bende bir karar vereceğim artık.Zaten büyüklerimiz inanmıyor hasta olduğuna ama babam inanıyor şimdilik,hiç imalı konuşmadı.Nişanlım açısından bakınca gerçekten elinden gelen herşeyi yaptığına inanıyorum başka daha ne yapabilir?bu yüzden de olumsuz karar vermek istemiyorum biraz. Artık ezilmekten,alttan almaktan bıktım da bıktım,her konuda.Benim de bir gururum var ne demek oluyor bütün bunlar?

aile bağları çarpek en baştan...
anne oğlunu kötülüyor, oğlan anneyi sevmiyor, istemeye gelmiyor...
bunların sonu gelmez, yaşadıkça yenilerini eklenir sadece...
bence de iyi düşünmelisin...

bi de aklıma bir olay geldi..
benim çevremde olan bir olay..
komşunun kızı aynen bir çocukla evlenecek.uzun zamandır konuşuyorlar.annesi istemeye gelmedi.çocukta annem başka bi kızı istiyordu o yüzden falan dedi.neyse sonra kız annesine gitti bayramda elini öpeyim belki beni tanıyınca ikna olur diye.ama ağlaya ağlaya geldi.kadın oğlunu kötüleyip durmuş.kıza iyi davranmış.kız da bu ne biçim anne falan deyip durdu.düğüne kadar yolda falan her karşılaşmalarında kadın oğlunu kötüledi.hatta çıkıp kızın evine geldi bir gün.oğlum şöyle böyle diye anlattı.ama kimse inanmadı tabii.kız uzun zamandır konuşuyorum tanıyorum dedi.kızın ailesi çocuk çok efendi bşz tanıyoruz bu ne biçim anne dedi.neyse bunlar evlendi ve çocuğun annesinin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı.çocuk bir türlü bir baltaya sap olamayan yalan dalavera çeviren düzenbazın biriymiş meğerse.aynen annesinin anlattığı gibi.kadın ben oğluma kız isteyipte kimsenin kızını yakmam diyordu.çok doğru söylüyormuş.kız 1.5 sene sonra boşandı.ne yazık ki bir oğlu var.herif yine aynı hayata devam dolandırıcının teki..
bu olay geldi aklıma.neler oluyor hayatta.umarım sen çok mutlu olursun ama bu işler ummakla dilemekle olmuyor.allah herkese akıl vermiş onu kullanacaksın...

Son düzenleme:
caım sorunlu bi nişanlılık istenmeyen bi gelindim bende çok çoooooooookkkkkkkkkkkkkk seviyorum nişanlımı ama bak bi düğün tarihi yüzünden aramız açıldı ayrıldık, ama ailesi yaptı hakaret boyutuna gelecek şekilde konuşuldu aileme hemde kendi evimde ve benimde sülalem komşularım bile olmaz böle diordu hep benden gitti hep aman nişanlım üzülmesin aman seviyorum dedim ama bak benim dediğim dedi başka demedi nişanlım yani diceğim şu kiii canım olan sana olur hep benden gitsin varsın dersen ömür boyu öle yapmak zorunda kalırsın

bundan korkuyorum bende çok iyi düşünmem lazım,kimse kimseyi tanıyamıyor ki.Herkes gibi bende çok mutlu bir geleceğim olsun istiyorum.

gelinim anlattığın olay gerçekten çok kötü,Allah'ım sen koru yarabbim.Açıkcası ben annesine inanmıyorum çünkü kızına çok bağlı bir bayan dolayısıyla oğlunu hep arka planı attı,okuturken bile.Kızına tanıdıkları fırsatı hiçbir zaman oğluna tanımadı.Nişanlım liseden beri çalışıyor,dalavereci olduğunu pek düşünmüyorum ama ne iş yapacak ileri de onu da bilmiyorum.

anne evladını sevmezmi hiç onu niye kötülesinki başkalarına, eğer kadında bir dengesizlik yoksa bencede inanmak lazım. en yakın akrabalarına sorulması lazım anne oğul neden böyle diye.lmaz:
şaşkınım doğrusu..

anlattıklarından sadece iyi düşünmen gerektiği kanısına vardıma.s
belki nişanlın çok iyi biridir ama ailesiyle ilşkisi anne ve ablasının tavırları nişanlının mesleğinin olmaması önemli konular.
bunların hepsi evliliğini etkileyecektir
bu nedenle mantıklı düşün karar ver

anne değilim ama ben de annenin evlatları arasında ayrım yapabileceğini sanmıyorum.her anne ister bütün evlatları okusun iyi bir meslek sahibi olsun.aman bunu okutmayım ötekini okutayım demez.bence de yakın çevresinden dinlemeli bir de..

Son düzenleme:

4 yıldır çıkıyoruz.Ortak arkadaşlarımız var bir sürü hepsi çok sever ve iyi anlaşırlar nişanlımla.Bir çok akrabasını tanıdım hiçkimseden kötü bir söz duymadım,istemeye geldiklerinde eve sığamadık düşünün o kadar kalabalıktılar,sevmeseler gelirler miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…