Kayınvalidem hasta ve kızının yaptıklarına bakın...

akar

Bekliyrz Seni Sabırsızca
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
458
0
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, bu bölümde ilk defa konu açıyorum ama sizlerinde görüşlerini almak istiyorum acaba benmi yanlış düşünüyorum?

Geçen sabaha karşı kayınvalidem rahatsızlanmış doktora götürmüş oğlu, iğne felan vermiş doktor. Neyse Bende yakın oturuyorum sabah 11,30 gibi öğrendim eşimin bi işi vardı onu halletmeye giderken abisini görmüş o söylemiş, Eve gelince anlattı bana. Bende evi toplamıştım dedim bi gidip bakalım. Eşimde sen bilirsin dedi çıktık, hemen üstümüzde görümcem ve eşi oturuyor, onlarla karşılaştık yukarı çıktığımızı söyledik, Görümcem de hıı sabaha karşı doktora gitti rahatsızmış bizde çıkıcaz birazdan dedi. Ama o saat olmuş çıkmamış kızı benim annem olsa çoktan gitmiştim. Neyse biz gittik Kayınvalidem yatıyor, sesi çıkmıyo doğru düzgün. Kahvaltı sofrası hala kurulu, mutfak almış başını gitmiş neyse ben hemen topladım ettim, bişey yememiş saat 12 olmuş eşim çorba kaynattı verdi. Ee haliyle insan hasta olunca kalkacak derman bulamıyor kendinde, birde kusarım diye bişey yemek istememiş. Bende ıhlamur kaynattım 2-3 bardak içirdik. Sonra görümcem geldi, çocuğuna çorbayı ısıtıp yedirdi. benim dolandığımı görünce, çorban kalmamış çorba yapim dedi. Kayınvaliidemde sen bilirsin dedi. Yaptı zorla.

Kayınvalidem, misafir gelicekmiş (xx'ler) dedi. Göümcem iyi dedi.
K(kayınvalide) : ben kalkamıyorum kızım bişeyler hazırlarsın
G(Görümcem) : Ne hazirlim?
K : EE kendi evinde ne yapıyosan misafirlerine burdada onu yap, farzet size geliyolar
G : Ben ne karışırım snin evine, sen ne dersen söle yapim. Ne var ne yok nerden bileyim evde.
K : Senin evinde ne varsa burda da o var kızım.
....
K : Neyse bi çay içer giderler...

O sırada küçük kaynım gelip ablasından köfte istedi, yaparmısın dedi. Görümcemde annem yap derse yaparım dedi. Kaynanam bişey demedi. Ama görümcemin cevapları yüksek sesle ve sert ses tonu ile. Neyse kaynım söylendi ne biçim ablasın felan diye... Gitti odasına. Bende eşime dedim hadi kalkalım, gittik evimize.

Hemen poğaça, puding birde kek yaptık beraber eşimle. Eşim teşekkür etti bana, beni yüceltiyosun dedi. :) Ama içimden görümceme sövüyorum nasıl evlat diye.

Neyse çıktık yukarı misafirler gelmişti, hemen koydum önlerine poğaçaları sıcak sıcak, çay içiyorlardı zaten. Görümcemin yüzü asıldı, çıtı çıkmıyo. Kaynanam ayy kızım sen bunları yapmayamı indin aşağı dedi, ben bişey demedim mahçup olmasın diye. Herkes eline sağlık çok güzel olmuş dedi. Biraz yoruldum ama yinede değdi.

Kızlar çok uzun oldu kusura bakmayın nolur umarım sıkılmazsınız okurken.

Bu arada benim görümceme içimden söylenmemin sebebi;

hem kızı, hemde bayram diye kızının camlarını siliyordu yardım için, Hatta eşimde kızmıştı ona sen zaten rahatsızsın niye yapıyosun diye... Kayınvalidemede söyledi , hani kim bakıyo şimdi sen burda yatarken dedi. Kaynanamda haklısın oğlum demekle kaldı sadece. Bende 5 aylık hamileyim kızlar... :CüvCüv:

boşver canım görumcenı.kayınvalden ıyıyse kıymet bılıyorsa sorun yok.ama cok guzel bır davranış şeklı senın kı.tebrık ederım

canım çok güzel bir davranış sergilemişsin
bende okurken çok şaşırdım
görümcene de çok sinir oldum
annelik bambaşka bişey ya
evlat ne yaparsa yapsın
anne hastada olsa yardımını esirgemiyor
keşke kızıda kıymetini bilse

iyi eline sağlık seninde

helal olsun sana senin gibi zor gerçekten ama inan okurken kendimi yerine koydum bende aynını yapardımm. belkide seni kıskanmıştır görümcen seb ondan önce gidip bişiler yaptın die.
inşallah senin gelininde sana bu şekilde hürmet eder

Kızlar kaynanam aslında iyimi kötü mü anlamış değilim. Ama benim vicdanım rahat etmedi açıkcası.

Nilüfern canım ben ondan önce gidip bişeyler yapmadım, kayınvalidem zaten kızına kendi evinde yap dedi, ama ben orda rahat yapamam diye, hiçbişey demeden eve indim belki ben inince görümcem yapar bişeyler fazla çeşit olur diye düşündüm, ama geri çıktığımda ki 3 saat geçmişti üstüne hiçbişey yapmamıştı ve mutfak bulaşıkla doluydu yine.

Aslında hiç bişey yapmasam yeri ama dayanamıyorum yine.

tebrik ederim cnm seni ne güzel yapmışsın,yaptıkalrıının karşılığı bi gün döner sana mutlaka
görümceye de diyecek söz bulamıyorum,vurdumduymazın önde gideniymiş Çok üzgünüm çoook

benim kızdığım konu, bu hep böyle, dediğin gibi vurdum duymaz bir konuşsanız melaike dersiniz ama işlev yok. sözde herşey... Annesine hep böyle davranıyo hoş aileden herkese böyle davranıyo ben ve eşim hariç. Ve kayınvalidem onu bildiği halde hep koruyo, evini temizliyo yaşlı kadın, kollarının ağrısından ağladığı oluyo ama yok. Görümcem lafa gelince annesini düşünüyo işleve gelince hiçbişey yok.

bosver bak sende anne olacaksın.bırgun bu yaptuıgın ıyılıkler mutlaka karsına cıkar.senı tekrar tebrık ederım

kimbilir sen eve gidince neler söylemiştir arkandan görümcenkaydirigubbakcemile3
bide poğaçalarla gelince nasıl olmuşturkaydirigubbakcemile5
tebrik ederim seni eeeeeeee tabi eşinide oda yardım etmiş belliki ablasına benzememiş

askitom, evet haklısın bende onu düşünerek yaptım zaten, ilerde bende anne olucam benim evladımda öyle olursa diye korkmadan edemiyor insan.

nazz, canım bende eminim kayınvalidemde kötü düşünmüştür söylemesede içinden geçirmiştir, apar topar kalktım diye... Eşim ona benzemiyor çok şükür, hiç bir konuda da benzemez zaten. her şeyde koşar eder eşim ama yinede kaynanam iyi olunca laf sokar eşime, şunu yapmıyosunuz bunu yapmıyosunuz diye.

Ben daha yeni evli iken surat beş karış evimize gelip eşime niye gelmiyosunuz hiç demişti hiç unutmam, daha 5-6 günlük evliyiz, eşimde işlerimiz oluyo demişti, kaynanam ne işi felan diye sorunca bende, halılar felan yeni hergün silip süpürmek gerekiyo yoksa tüy çıkarıyo felan demiştim, kaynanamda duvarlarıda siliyosunuz heralde diyip terslemişti bizi. Bizde kahvaltıdaydık tost yaparken elimi yakmıştım ufak, eşim buz koymuştu onu görünce noldu eline diye sordu, eşimde tost makinasına değdi demişti kaynanamda niye elinimi tost yapıyosun demişti. Öyle sinir ve gıcık olmuştum ki... Ama asla ezdirmedim kendimi, eşimde ezdirmedi sağolsun onun bu tür laflarına hep karşılık verdi... Bir sürü şey bu yüzden aslında haketmiyor, ama dayanamıyoruz işte.

nasıl evlatlar var buda bi soru işte yazık gerçekten yazık...ama anne kalbi işte canım evlat kötüde olsa iyide olsa dayanamaz her işine koşar bunu normal görmek lazım boşver sen iyisini yapmışsın karşındaki kötüde olsa sen kendine yakışanı yapıp çekileceksin gün gelirr anlarr kıymet bilmeyenler...

inşallah anlarlar

canım hastalıkta felan yapta
yinede çok alıştırma
hep bekler
yapmadığında surat yapar
zaten hep yaparsanda bu sefer kıymetin olmaz

canım hastalıkta felan yapta
yinede çok alıştırma
hep bekler
yapmadığında surat yapar
zaten hep yaparsanda bu sefer kıymetin olmaz

Evet canım bende o yüzden normalde yapmıyorum zaten, çok yüz göz olunca daha doyumsuz oluyorlar maalesefff

vallaa ablacım helal olsun sana kendi kızı dururken pek sana düşmez bence ama ii olanı yapmıssın umarım kaynananda senın kıymetini bilir bu arada hayırlısı olsun bebişin ALLAH analı babalı büyütsün

bencede çok güzel ve erdemli bi davranış ben olsam bende aynı şeyi yapardım
iyiliğin kimseye zararı olmaz kayınvalidende iyi demekki kıymet biliyor ne güzel..
allah herkese iyi geçimler versin

Konu basligni okuyunca görümcenin kayinvalidene iskence falan yaptigni sandim.........Neyse

Görümcenin cocugu var anladigim kadariyla, belki o gün sinirli stressli bir gün yasadi, belkide yorgundu uykusuzdu, insanin hergünü digerine uymuyorki, helede cocuk olunca....Neden hemen kötü hayirsiz bir evlad oldugna yoruyorsun? Nerden biliyorsun onlarin aralarindaki duygusal bagi? Ne gibi sorunlar problemler yasasalarda onlar Anne evlad arkadasim, bugün birbirine sövselerde yarin yine öpüp koklasirlar....

Benim erkek kardesimde bana gelince bazen Abla ya bir kisir yapda yiyelim der, olur ya insanlik hali o gün hic keyfim olmaz "off git basimdan ugrasamam" derim, aksami telefon acar hadi gel kisir yaptim diye yine kardesimin gönlünü yaparim.a.s....bunlar kardes arasinda gayet normal....kötü bir abla oldugmu sanmiyorum!:hulya:

rabbim gönlüne göre versin balım
insan ektiğini biçer canım
ama kimse gene kıymet bilmez ne kadar koşarsan koş
Ama içimden görümceme sövüyorum nasıl evlat diye. bu lafına katılıyorum
bende bazen görümçelerime içimden çok kızarım
hepsi göstermelik gelirler analarına ama yaptıkları faliyet yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…