- 19 Temmuz 2007
- 4.178
- 5.308
- 773
- Konu Sahibi keremkerem
-
seninkiler bayaa abartmış. nedir bu ya. senin oğlun, senin oğlunın eşi olacak biri var ortada. hani derler ya, bilezik ne kadar takılacak mevzusunda " ne kadar takarsan o senin şerefine" diye. allah ıslah etsin ne diyim.
evinde huzurun var mı, eşinle aran iyimi. boşver artık gerisini. üzme kendini. inan huzurun olmadıktan sonra deve yüküyle eşyan olmuş önemli değil.
bizimkiler almadılarmı aldılar. huzurum olmadı bir işe yaradımı? yaramadı. koltuk takımımı, vitrinlerimi, konsolumu şimdi bir çatı katında kullanıyorum ve inan çok mutluyum. bazen evimin bir çatı katı olduğunu bile unutuyorum. eğik tavanım gözüme çarpıyorda bir bakıyoum şöyle :)))
teşekkür ederim beni dinlediğin için. huzurum varmı.... heralde şu an itibariyle söylemeliyim ki bi kere daha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim sanırım ama daha mantıklı daha uygun bi zamanda. kavgamız gürültümüz olmuyor mu oluyor elbette ama herkesinki kadar.
bu şartlarda bile ailesi ile arasına hiç girmedim. anasını babasını yok sayan yarın karısını da yok sayar derim hep. varsa kırgınlık ortada bu beni ilgilendirir seni değil derim. sende evlat yetiştiriyorsun evlatlık görevlerini bil yap ki yarın bi gün vicdanınla başbaşa kalma derim. Allahım bundan sonra herşeyi gönlüne göre versin arkadaşım....
ben kayınvalide mağduruyum demicem..4 sene kayınvalide mağduruydum..son bir sene ben onu mağdur ettim..şimdi kendileri gelin mağduru..baya olaylı bir geçmişimiz var..hiç kurcalamayalım.. içine atıp atıp büyük patlamalar yaşamak nedir, en iyi ben bilirim desem yeridir...o eski hallerim iyiliklerim güzelliklerim hepsi bitti..şimdi bayramdan bayrama sadece..
herneyse
sana tavsiyem bayramda gittiğinde sakın surat asma..gayet neşeli ol ama neşen onlara değil çocuğuna olsun..çocuğunla ilgilen onunla seviş..gül filan..onlar yokmuş gibi..
kayınvalidenede gayet umursamaz iplemez davran ..ukala kendini beğenmiş havalı bir gelin ol..onları insan yerine koymadığını tavırlarınla hissettir..sana gelmeye seni çağırmaya çekinsinler..
bukadar diyorum..
amaaan o an gözümün önüne geldi bide sinirleniyo saka gibi iyi ama eşinde iyi yapmış almamakla..hahha gazla çalışıyosa :)) canım benim alemsinn..olsun canım böyle okudukca yazdıkca iyi geliyo biraz kendimi yalnız hissetmiyorum ama sunu anladım biz 2 aydr görüşmyrz ky anaaam ne rahatlıkmışş bunu niye dedi niye öyle yaptı diyeblceğim yeni bi mevzu olmadı en azından..gecmişte yaptıklarıda bi ömür yeter ama unutcam zamanla..ayy ne güzell bebişin var uğraşcak tatlı bi yavrn var darısı bana yaa bi olsa bende biraz oyalanrm..
aynen toslayacak duvar aradı resmen :))
alemimdir bennn... yok canım yalnız değilsin gördüğün gibi kkda elini attığın yerden bir kv hikayesi çıkıyor. en baştan mesafeli olmamız gerekiyormuş.
unut tabi canım, yoksa kendilerinden önce kafayı yedirtecekler bize.
sen bebekmi istiyosun amanda amannnallah sağlıklı sıhhatli bir bebekde sana versin inşallah
avatardaki benim bebeğim biliyo musun
oyy yerim ben onuu cok minik maşallah canım cok seviyorum bebekleri minik cocukları nerde görsek eşimle gözlerimz parlıyo hemen sırıtıyoruz umarım bize de nasip eder rabbim 15 ay oldu ama tık yok bizde de bi sorun yok niye olmuyo anlamıyoruz beklemedeyz progesteron kullanyrm 2. ayım umarım tutunr bebişim bakalım..
vardır zamanı, hiç üzme kendini. onlar en doğru zamanı seçiyorlar :)) inşallah canım , dua edelim sizin için. allah gönlüne göre versin, gözlerin hep parlasın....
eveeeettt yarın gidiyoruz kızlar. bakalım ne olacak.
2 gece önce annemlerde kalmıştık. eşimde teyzesinin oğlunu yanına gitmişti. gece geldi, annesi teyzesinin oğluyla haber göndermiş.
eşimin ailesi ve teyzeleri bir yerde toplanıp maç seyredeceklermiş. bende gelecekmişim. annesi bekliyormuş yani.
bende hayır bayramda gidicem , 1 saat oturup kalkıcam dedim.
eşim kabul etmemi bekliyordu. gözlerinden anladım. bozuldu hatta.
annemde vardı yanımızda. eşim inat etme artık dedi.
hayır inat etmiyorum sadece bayramda gitmek istiyorum dedim.
falan filan :) annmle , ben biraz bahsettik konulardan. eşim çok fazla konuşmadı. o gece trip attı , konuşmadı annem hadi yatın diye yalnız bırakınca.
bende hiiiiiiççççç ses etmedim:)))))
dün akşam yine söyledi "seni zorlamıyorum, istersen gidelim. daha iyi olur bugün gidersek, teyzemler falanda olacak.
muhattap olmazsınız zaten. bide arkasına bayramda ellerini öperiz. olur biter dedi.
yine kabul etmedim. bilmiyorum iyimi yaptım.
kendi istediğim zaman gitmek istedim.
bakalım yarın bize neler getirecek.
gittim kuzucum,
hiçbişey yokmuş gibi davrandılar, ev kalabalıktı, izmirden amcası falan vardı eşimin.
kapıyı çaldık, ben içeri girer girmez görümcemin kızını kucağıma aldım onunla oyalandım biraz kapı girişinde.
kv yanıma geldi hoşgeldin dedi. bende hoşbulduk dedim elini öptüm.
oturma odasına geçtim kpin misafirlerin falan elini öptüm
zaten yemeğe bekliyorlarmış hemen sofrayı kurdular.
kv görümcemle benim ismimi söyleyerek hadiiii diye sofraya falan çağırdı.
hiç konuşmadım ben, ama suratta asmadım. kendi çocuğumla , misafirin bebeği falan vardı onla ilgilendim.
kv ben otururken bir ara geldi. ayağındaki ev terliklerini çıkardı. bana uzattı , dene bakalım denk gelecek mi diye
(bende bir sevindim bir sevindim :)))))) )
bende önce sağol anne ben giymiyorum dedim.
oda tenime deymedi , çorabımla giydim falan dedi :))))
bende aldım tekini giydim , geri çıkardım
yok sağol dedim, tekrar yere koydum.
giydiği kıyafetleri, kullandığı iç çamaşırlarını falan vermesi adetidir zaten.
o çamaşırlarıda geldiği gibi atıyordum zaten :)
sonra bunlar kurbanlık etlerle uğraşmaya karşı komşularına geçtiler.
benim uyuz düşüncesiz eşim ben oturma odasında oyalanırken çocukla falan
gitti arka odada yattı
eşiminde hanesine kocaman bir eksi çiziktirdim.
daha sonra ceremesini mutlaka çekicektir...
eşime hadi gidelim artık dedim
ısrarcı anası yien akşam yemeğine kalın hemen hazır olur falan dedi
bekle bekle akşam yemeğinide yedik
sonra gittik.
sonuç olarak:
omzumdan büyük bir yük kalktı
kayınvalidemin artık sinirlerimi hırpalayamayacağını anladım, çünkü gerçekten benim için önemsiz
o kadını bu şekilde daha çok sinir olduğunu anladım
o kadar saat kaldık hala " az oturdular" demişler
eskisi gibi 12 ye kadar orada kalacağımı misafirlere yardım edeceğimi falan düşündü herhalde :)
eşimin hadi tekrar gidelim diyeceği zamanı bekliyorum
1-2 saat kalmak isterken onca saat beni orada dikti
bu kazığın mutlaka hesabı görülecektir kızlar merak etmeyin :
ama emin oldumki kv hala aynı kafada
eşimle görümcemin bir tartışmaları oldu. şimdi onuda anlatmıyım uzunn olacak.
kv eşime mesaj atıyor
"biz nerde yanlış yaptık"
arabeskim benim.
kayınvaliden gelirmiki size..sen gittin diye...
bu seferde tekrar sıkı fıkı olmayın..neolcak bundan sonra..gidip gelicekmisin..merak ediyorum..
bende kayınvalideyle kavgamızdan sonra bayramdan bayrama gidiyorum sadece..eskiden çok sıkı fıkıydık ..ama en iyisi böyle..sadece bayramdan bayrama..
2 saat oturup kalkıyorum..anne demiyorum bile..gerektiğinde konuşuyorum..
bitane reklam varya nedense o aklıma geldi şimdi
saçım güzel kafam rahat....şu özgüvene bakk..şu özgüvene bak.. :)))))))))))
Neyse senle bi problem olmamış en azından işte görevini yaptın bitti daha da gitmezsin değişmezler canım bizi değiştirmeye calışırlar ama zor o da!eşler böyle pek düşünmez ben de bayramda eşimn memleketine gittim teyzesinde kaldık evin kızı gibi dolandm ama yinede cok yalnz hissettm kendimi eşim hep yanımda olsun istedim ama bi orda bi burda amaan onlar öyle göremiyolar,kv aradım o da hiçbişey olmamış gibi konuştu sonra ablasını istedim düşün onn yüzünden zaten problem yasadık o da soğuk konuştu benle hiçbişey yapmadığım halde sonradan öğrendim benim kv annemi aramamış bayramda annem hep arardı o da kızmış aramıcam diyo cıldırdım canım suan bayramını kutladığıma bile pişmanım pişkin kadın ne adet bilir ne görgü kuralı kendine ve ailesine gelince bilir ama neyse bende doluyum canım:)
aynen yaptım bitti.
normalde annenle kayınvalidenin arası nasıl? hani çıldırılacak bir durum yok ortada, boşver,
hadi biz eşlerimizin hatrına katlanmak zorundayız ama annelerimiz görüşmek zorunda değil.
haa bayramlaşmak hatır almak güzel birşey ama , hakedene.
yani çıldırma bacım boşşverrr
Neyse senle bi problem olmamış en azından işte görevini yaptın bitti daha da gitmezsin değişmezler canım bizi değiştirmeye calışırlar ama zor o da!eşler böyle pek düşünmez ben de bayramda eşimn memleketine gittim teyzesinde kaldık evin kızı gibi dolandm ama yinede cok yalnz hissettm kendimi eşim hep yanımda olsun istedim ama bi orda bi burda amaan onlar öyle göremiyolar,kv aradım o da hiçbişey olmamış gibi konuştu sonra ablasını istedim düşün onn yüzünden zaten problem yasadık o da soğuk konuştu benle hiçbişey yapmadığım halde sonradan öğrendim benim kv annemi aramamış bayramda annem hep arardı o da kızmış aramıcam diyo cıldırdım canım suan bayramını kutladığıma bile pişmanım pişkin kadın ne adet bilir ne görgü kuralı kendine ve ailesine gelince bilir ama neyse bende doluyum canım:)
Canım arada konuşurlar yani annem cok sıcakkanlıdır ama o da soğudu baya annemn 3 kez aradığını bilirim üst üste ama o cık yani hiçbişeyi haketmiyo lanet kadın..bence zorundalar canım en azından özel günlerde hastalıkta ama benm kv keyfi gelirse arar yoksa cık dengesiz biri yok canım cıldırıyorum artık kaldıramıyorum okadını ben nefret ettm artk sen yine iyisin yani ben senn kadar pozitif düşünemiyorum..
ne yani kaynanan anneni aramadı diye mi,kaynananın bayramını kutladığına pişman oluyorsun,neden kendini aynı konuma koyuyorsun ki.annenle kaynanan isterlerse ömür boyu görüşmeyebilirler ama sen öylemisin.oğluyla evlisin,ister istemez görüşeceksin.
kaynanan anneni aramıyorsa annen de kaynananı aramasın.kendinle anneni bir tutma lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?