kayınvalidem beni özlemiş. kızlar akıllı davranma zamanı, nasıl davranmalıyım?

işte tam da bu,kendini doldurma..eskiyi unutmak çok zor,biliyorum,yaşadım,yaşıyorum..ama aklına getirdikçe kendine edersin,rüyanda da görürsün,durmadan düşünürsün..
neden bütün gün kayınvaildeni düşünesinki,ne kötü bi psikoloji,sürekli aklında,o ve yaptıkları..sana yazık,eşine ilişkinize yazık..insanlık ve büyüklük sana kalsın,boşver gerisini..taviz vermek gibi düşünme bunu da,görev gibi düşün..

ilk zamanlar bu düşünceler zihnimi kemiriyordu resmen... ramazan bayramında benim müdürüm, gidecekmisin diye sormuştu. hala çok yeniydi bana göre ve "tabiki gitmiycem, eğer gidersem kendimden nefret ederim" demiştim. oda "bence git, öyle düşünme. neden kendinden nefret ediceksin. git ellerini öp,ben allha olan borcumu ödüyorum de sadece" demişti. aynen görev gibi :)

bunlara saygı gösterisi yapacaksın, sürekli pohpohlayacaksın. anlamadığım yapmadığımızı, hoşumuza gitmediğini anlamamaları. eşim hayatta telefonla konuşmayı seven biri değil. annesigil şehir dışına falan gittiklerinde benim söylememle arardı hatta. kp geçen aramış sitem ediyor." beni özlemiyormusun , hiçmi merak etmiyorsun, neden aramıyorsun. istiyorlarki pervane olalım. ama oğullarını baba oluşunun ilk günü , eşimin deyişiyle p..ç gibi bırakmadan önce düşüneceklerdi.

bundan sonra böyle, işine gelene :ssz:

haha su sigara içen ikona da hastayım:) canım aynen öyle biz neden hep alttan almak zorundayız anlamıyorum ya benim kuzenim ky ne hala ... teyze der yani bende aptal gibi nişan oldu başladım annecimee amaaaaaan şimdiki aklım olsa ismini de başa koyardım en azından:)canım belliki sen cok cekmişsin bence hiç taviz verme görüşme onlar biz ne yaparsak yapalım gelicekler diyolar gitme de anlasınlar bence eşin görüşsün sen mecbur değilsin hı eşin üzülür ayrı konu ama napalım onu ailesi düşünseymiş dimi.benim senn gibi aman aman bi problemm olmadı canım ama böyle giderse olcak o da bende birikti laf sokmalar bide haklıyken haksız duruma düşütüm hiç aranmıyorum o aramayınca bende aramıyorum kör şeytan hiç görüşme diyo o derece sinirliyim su bayramda kötü oldu zaten:)

haha su sigara içen ikona da hastayım:) canım aynen öyle biz neden hep alttan almak zorundayız anlamıyorum ya benim kuzenim ky ne hala ... teyze der yani bende aptal gibi nişan oldu başladım annecimee amaaaaaan şimdiki aklım olsa ismini de başa koyardım en azından:)canım belliki sen cok cekmişsin bence hiç taviz verme görüşme onlar biz ne yaparsak yapalım gelicekler diyolar gitme de anlasınlar bence eşin görüşsün sen mecbur değilsin hı eşin üzülür ayrı konu ama napalım onu ailesi düşünseymiş dimi.benim senn gibi aman aman bi problemm olmadı canım ama böyle giderse olcak o da bende birikti laf sokmalar bide haklıyken haksız duruma düşütüm hiç aranmıyorum o aramayınca bende aramıyorum kör şeytan hiç görüşme diyo o derece sinirliyim su bayramda kötü oldu zaten:)

hem ne çekmek... dediğin gibi belkide sağda solda kovuldu kovuldu geri geldi diyecek.
desin umrumda değil. çünkü eminim çevresinde onun palavra sıktığını anlamayacak adam yok :)

evet eşim üzülürdü, bilsem sadece üzülmesiyle kalacak derdim ki : ister ezil ister büzül
ama rahat bırakmıyorlar, ısrar ısrar, ayılmalar bayılmalar, evlatlıktan reddetmeler. eşimin doldurulduğuna dair mesajlar.
şu anda kurban bayramında gidicem dediğim için eşiminde sesi çıkmıyor
gitmiycem vazgeçtim desem belki tamam da der.
ama karşı taraf baskılara başlayıp eşimle tekrar sorun çıkartmadan önce ben kendi isteğimle gidicem ki
eşimin bana söyleyebilecek lafı olmasın

ha bu arada canım öğrendiğim birşey varsa sakın sessiz kalıp susma. car car cevap ver demiyorum, saygılı saygılı rahatsızlığını dile getireceksin.
ben sustum sustum patlamam fena oldu
patlama noktasına gelmeden dur demek lazım
yoksa bende hiç istemezdim.aylarca görüşmeyip gitmek daha zor.
seviyeli bir şekilde sürdürmeye bak :)

özlemiş mi,bence de çok komik,gelini özleyen kayınvalide var mı ki:27:

bence de git ama misafir gibi,sıradan bir bayram ziyareti gibi.hiç kendini bozma,suratını asma,

komşuna nasıl gidiyorsan onlara da öyle gitki kendilerinin senin için sıradan insanlardan hiçbir farklarının olmadığını anlasınlar.

senin,onları hayatından silip attığını,eşinin hatrına öylesine bir ziyarette bulunmaya geldiğini anlasınlar.

madem bu aşamaya kadar geldiniz,ben senin yerinde olsam,eski konular açılırsa şayet,hiç açıklama yapmaya uğraşmam,

tartışmaya değil ziyarete geldim size iyi bayramlar der çıkar giderim.

Gelinini özleyen kayınvalide benimki sanırım ve bende onu çok seviyorum aynı zamanda özlüyorum. Bu işler biraz şans sanırım. Melek gibi bir kadın anlayışlı, hoşgörülü biri. Diğer gelini yani eltim soğuktur ve o kadar hatalı şey yapmıştır onun hakkında bile hep iyi konuşur. Kendi annemden daha iyi anlaşıyorum hep canımlı konuşuruz. Burda okuduğum şeylerden dolayı rabbime çok şükrediyorum iyi insanlarla karşılaştırdığı için. Yinede kötüde olsalar insanın eşine saygısından ve sevgisinden dolayı görmezden gelmeli bazı şeyleri. Gerçi yaşamadan bilemeyiz tabi.

Gelinini özleyen kayınvalide benimki sanırım ve bende onu çok seviyorum aynı zamanda özlüyorum. Bu işler biraz şans sanırım. Melek gibi bir kadın anlayışlı, hoşgörülü biri. Diğer gelini yani eltim soğuktur ve o kadar hatalı şey yapmıştır onun hakkında bile hep iyi konuşur. Kendi annemden daha iyi anlaşıyorum hep canımlı konuşuruz. Burda okuduğum şeylerden dolayı rabbime çok şükrediyorum iyi insanlarla karşılaştırdığı için. Yinede kötüde olsalar insanın eşine saygısından ve sevgisinden dolayı görmezden gelmeli bazı şeyleri. Gerçi yaşamadan bilemeyiz tabi.

:nazar::nazar::nazar:
maşallah diyelim canım. insanlar, benim oğlum benim gelinim , saygı gösterecekler, sözümden çıkmayacaklar egolarından kurtarabilseler kendilerini , böyle sağlıklı gelin kayınvalide ilişkiside kurulur elbet.

hem ne çekmek... dediğin gibi belkide sağda solda kovuldu kovuldu geri geldi diyecek.
desin umrumda değil. çünkü eminim çevresinde onun palavra sıktığını anlamayacak adam yok :)

evet eşim üzülürdü, bilsem sadece üzülmesiyle kalacak derdim ki : ister ezil ister büzül
ama rahat bırakmıyorlar, ısrar ısrar, ayılmalar bayılmalar, evlatlıktan reddetmeler. eşimin doldurulduğuna dair mesajlar.
şu anda kurban bayramında gidicem dediğim için eşiminde sesi çıkmıyor
gitmiycem vazgeçtim desem belki tamam da der.
ama karşı taraf baskılara başlayıp eşimle tekrar sorun çıkartmadan önce ben kendi isteğimle gidicem ki
eşimin bana söyleyebilecek lafı olmasın

Doğru diyosun herkes az cok kendi kalitesini belli eder zaten senin içinden ne geliyosa onu yap en doğru olanı budur sonra en azında keşke sunu dinlemeseydim böyle yapsaydım demezsin..eşinn de zaten sana söyleyecek lafı olamaz her türlü canım dert etme..hayır bide benim anlamadığım ky eşi de sağ derdi ne ki eşin yüz vermiyo ona gıcık oluyolar bence..ohh iyi oluyo:)

Doğru diyosun herkes az cok kendi kalitesini belli eder zaten senin içinden ne geliyosa onu yap en doğru olanı budur sonra en azında keşke sunu dinlemeseydim böyle yapsaydım demezsin..eşinn de zaten sana söyleyecek lafı olamaz her türlü canım dert etme..hayır bide benim anlamadığım ky eşi de sağ derdi ne ki eşin yüz vermiyo ona gıcık oluyolar bence..ohh iyi oluyo:)

eşim iyice soğudu artık ama oda yine göreev gibi oğlumu alıp gidiyor haftada bir. bende gitmek istemiyorum aslında , sıkılıyorum ama ne yapayım diyor.

sorun tamda eşimden yüz bulamamaları. başlarda bizimde sorunumuz yoktu. sonra eşim onlara ne yapsa benden bilmeye başladılar. eşimin benimle problemi olduğunda benim tarafımı tutarlardı. ama onlarla olduğunda ben eşimi doldurmuş olurdum. ama oğullarının beni böyle savunacağını akıl edemediler, daha doğrusu beklemediler. eşime dayınlar gibi karının elinde oyuncak olacaksın diyordu :) :4:

ha bu arada canım öğrendiğim birşey varsa sakın sessiz kalıp susma. car car cevap ver demiyorum, saygılı saygılı rahatsızlığını dile getireceksin.
ben sustum sustum patlamam fena oldu
patlama noktasına gelmeden dur demek lazım
yoksa bende hiç istemezdim.aylarca görüşmeyip gitmek daha zor.
seviyeli bir şekilde sürdürmeye bak :)

Canım bende susup susup patlayanlardanım suanda da patlamamak için görüşmüyorum yüz göz olmayıp sessiz sedasız ayıralm yolları diyorum cünkü bana malum oluyo bazı şeyler birazda başıma gelcekleri biliyrum tanıdım artk insanları o yüzden artık hasta olmak istemyrm yeternce üzdüm kendimi onla yattım onla kalktım resmen rüyalarımda eskiden aksakallı dedeler görürdüm içimi kararta kararta sırf onu görür oldum:)ama cok kötü gördüm sanki bi mesajdı yaptıklarının acısı cıkcak ondan canım ben Allaha havale ettim bi soğuduğum kişiylede daha iyi olamam ben işte napim nasıl sürdürim sen akıl ver benim konumu oku anlarsın canım sinirimi bozdu baya hoş sen neleri tolere etmişsinki benmki de laf..işte senn kadar olgun olamıyorum sanrım

ha bu küslük sırasında iyi noktalarıda oldu kvin. tarhana, erişte kesmişler falan onlardan gönderdi. ama napiyim, benim derdim boğaz değil ki. ne fayda...

eşim iyice soğudu artık ama oda yine göreev gibi oğlumu alıp gidiyor haftada bir. bende gitmek istemiyorum aslında , sıkılıyorum ama ne yapayım diyor.

sorun tamda eşimden yüz bulamamaları. başlarda bizimde sorunumuz yoktu. sonra eşim onlara ne yapsa benden bilmeye başladılar. eşimin benimle problemi olduğunda benim tarafımı tutarlardı. ama onlarla olduğunda ben eşimi doldurmuş olurdum. ama oğullarının beni böyle savunacağını akıl edemediler, daha doğrusu beklemediler. eşime dayınlar gibi karının elinde oyuncak olacaksın diyordu :) :4:

Ne güzel eşin de biliyo bak en azından..Benim eşime de hanımköylü diyolar kendi eşine söz geçirememişse benm sucum ne canım aslında rekabet içindeler gelinlerle biraz da inan..ama bak senn tarafını tutmaları da hoş bi davranış yani tabi geçmişe mazi derler ..

Ne güzel eşin de biliyo bak en azından..Benim eşime de hanımköylü diyolar kendi eşine söz geçirememişse benm sucum ne canım aslında rekabet içindeler gelinlerle biraz da inan..ama bak senn tarafını tutmaları da hoş bi davranış yani tabi geçmişe mazi derler ..

genelde kendi eşinden ilgi görememiş kvler oğullarına dahada düşkün oluyorlar.

:9: benim kocacımada koyun demişti

genelde kendi eşinden ilgi görememiş kvler oğullarına dahada düşkün oluyorlar.

:9: benim kocacımada koyun demişti

Aman dikkat et kurban etmesin tövbe tövbee enteresanlar ya o mimikler bile öldürüyo,beni eşim yemeğe cıkardığında bile oh iyi yapmışssınz yerine ya uzunca bi hmmmmmm yada annesini niye götürmüyo annesinide götrsün ya kuma gibi ya.. o öyle demese zaten götrcektk ama böyle yapılınca insanın götüresi de gelmiyo..Napim oğluşu(onun tabiri) düşünsün ben oğluşundan daha cok düşündüm onu ama daha yok ne hali varsa görsün..

haklısın canım, çok haklısın...
unutmadım, aklımın hep bir köşesinde.
hayatım boyunca işitmediğim kadar hakaret işittim
bir tür terapi gibi görüyorum o eve tekrar gitmeyi
korkuların üzerine gitmek gibi
onun bana söylediği birşey vardı " andağınan gondağınan g..... yerleştirdin diye"
eşimle bunu üzerinden şakalaşıyorduk geçen gün
bu kötü psikolojiyi üzerimden atmanın yolunu böyle buldum
hatta acıdım ona

ha bundan sonra haftada bir mi gideceğim. tabiki hayır.

Vallahi çok takdir ettim seni..
Ben de bir kaç aydır görüşmüyorum k validemle..Eskiden de sık fıkı değildik, sizinki gibi çook büyük sorunlarda olmadı başka şeyler vardı ve ben bile gidip elini öpmek istemiyorum bayramda.
Allahtan bayramda çalışıyor olacağım bahanem de var eşim yalnız gider artık.
Taviz verdik verdik tepemize çıktılar, haksızlıklara eyvallah dedikçe "hmm demek ki kedi bunları sorun etmiyo" devam dediler ama baktım olmuyo iyilikten maraz doğuyo benim de artık içim almıyor.
Sen cennetliksin ne diyeyim ki.
Korkuların üstüne gitmek, onlarla alay etmek gerçekten süper bir taktik.Bravo...

Aman dikkat et kurban etmesin tövbe tövbee enteresanlar ya o mimikler bile öldürüyo,beni eşim yemeğe cıkardığında bile oh iyi yapmışssınz yerine ya uzunca bi hmmmmmm yada annesini niye götürmüyo annesinide götrsün ya kuma gibi ya.. o öyle demese zaten götrcektk ama böyle yapılınca insanın götüresi de gelmiyo..Napim oğluşu(onun tabiri) düşünsün ben oğluşundan daha cok düşündüm onu ama daha yok ne hali varsa görsün..

hepsi aynı ya. kıskançlık kokuyorlar:20: se "ikimiz" diyorsun, onlar"hepimiz, üçümüz" diyorlar. hatta abartıp gelinini dışlayıp "oğlum ve ben" diyorlar. kaç yaşına gelmiş kadınlar eğitemeyiz, değiştiremeyiz. yavaş yavaş kabul ettireceğiz. zamanla karşılarındakinin bir birey olduğunu, farklı istekleri ve ayrı bir hayatı olduğunu öğrenecekler.

yani inşallah:1:

Son düzenleme:
hepsi aynı ya. kıskançlık kokuyorlar:20: se "ikimiz" diyorsun, onlar"hepimiz, üçümüz" diyorlar. hatta abartıp gelinini dışlayıp "oğlum ve ben" diyorlar. kaç yaşına gelmiş kadınlar eğitemeyiz, değiştiremeyiz. yavaş yavaş kabul ettireceğiz. zamanla karşılarındakinin bir birey olduğunu, farklı istekleri ve ayrı bir hayatı olduğunu öğrenecekler.

yani inşallah:1:

Düğünde ilk dans fotomda ky de var basımdaki konfetileri topluyodu evet üçümüz mantığı var bu örneklede kendini ispatlıyo bence:) canım ben senin kadar umutlu değilim o yüzden her gecen gün verdiğim karar daha da netleşiyo bence sende o kadar umutlanma evet cok takdir edilcek davranış seninkisi ama sakın kendini ezdirme böyle yaparak aman diyim en kötü şey ne biliyomusun insanın kendine olan kızgınlığı o bi türlü dinmiyo işte benm aslında tek kızdığım kişi kendim zamanında verdiğim tavizler sustuğum sözler yani başka bişey değil en baştan cadı olsaymışım diyorum ama beni ailem öyle yetiştrmedikii..valla sırf ky mağdurları bi kitap olur bence nekadar cokmuş bu sitede daha iyi anladım:)

Vallahi çok takdir ettim seni..
Ben de bir kaç aydır görüşmüyorum k validemle..Eskiden de sık fıkı değildik, sizinki gibi çook büyük sorunlarda olmadı başka şeyler vardı ve ben bile gidip elini öpmek istemiyorum bayramda.
Allahtan bayramda çalışıyor olacağım bahanem de var eşim yalnız gider artık.
Taviz verdik verdik tepemize çıktılar, haksızlıklara eyvallah dedikçe "hmm demek ki kedi bunları sorun etmiyo" devam dediler ama baktım olmuyo iyilikten maraz doğuyo benim de artık içim almıyor.
Sen cennetliksin ne diyeyim ki.
Korkuların üstüne gitmek, onlarla alay etmek gerçekten süper bir taktik.Bravo...

teşekkür ederim canım
bak altını tekrar çizdim dediklerinin
aynılarını yaşadım bende
büyüdü büyüdü büyüdü patladı.
ha bende daha yeni anladım kafaya takmamak gerektiğini
yoksa sinir hastası olacaktım :)

hadi biz iyi olalım , alttan alalım dedikçe zıvanadan çıktılar.

görmeyince ne oluyor? illaki eşinle problem oluyor. boşver , yokluğu seni rahatsız edeceğine, varlığınla sen onu rahatsız et. çatlsandfa patlasanda ben burdayım, oğlunun yanında.

tabi bu düşüncelerle kendini doldurma. ben durumu anlatıyorum. yoksa çok yıpratıcı. acaba ne yapsam sinir olur, ne desem, nasıl umursamaz davransam. negatif bir etki yaratıcağına inanıyorum.

bende bu düşüncelerimi uygulamaya yeni başlıcam. kkda daha çok motive olayım diye geldim :)

Düğünde ilk dans fotomda ky de var basımdaki konfetileri topluyodu evet üçümüz mantığı var bu örneklede kendini ispatlıyo bence:) canım ben senin kadar umutlu değilim o yüzden her gecen gün verdiğim karar daha da netleşiyo bence sende o kadar umutlanma evet cok takdir edilcek davranış seninkisi ama sakın kendini ezdirme böyle yaparak aman diyim en kötü şey ne biliyomusun insanın kendine olan kızgınlığı o bi türlü dinmiyo işte benm aslında tek kızdığım kişi kendim zamanında verdiğim tavizler sustuğum sözler yani başka bişey değil en baştan cadı olsaymışım diyorum ama beni ailem öyle yetiştrmedikii..valla sırf ky mağdurları bi kitap olur bence nekadar cokmuş bu sitede daha iyi anladım:)

kendine kızgınlık aşamasını geçtim ben. açıkçası bende umutlu değilim kv ile güllük gülistanlık olacağından. zaten mesafe koyarak eskisi gibi davranmalarına fırsat vermemek istiyorum. gücümü topladım yüzyüze gelicem, tekrar aynı şeyler başlar mı? evet başlayabilir. hakaret işitirmiyim? evet kuvvetle muhtemel.
kendimi asla ezidrmem allah'ın izniyle bundan sonra. ama açıkçası bende merak ediyorum nasıl olacağını. oraya gidince yüzüm nasıl olacak. somurtsam nasıl durur. gülsem umursamasam nasıl? bilmiyorum.

benim derdim böyle olsa bile yıkılmamak. kendime güvenim bu olaylarla çok sarsıldı. hani kendine çok güvenli insanlar vardırya, karşısında ne yaparsan yap o duruşunu bozmaz. bu kadının beni etkilemesine izin vermemek istiyorum :(((

birde eş tarafı var tabi
oturup adamakıllı konuşmak lazım
zırt pırt hadi gidelim demesin
çünkü biliyorum kv barıştık bizzzz diye mutluluk pozları yapacak çevreye
akrabalarıyla toplandıklarında çağıracak

birkaç düşündüğüm şey var
mesela çocuk onlar istediği zaman değil, biz müsait olduğumuz zaman gidecek
gittiğimde çok fazla oturmayacağım,
ısrar etmelerine izin vermeyeceğim
kararları onlar değil ben ve eşim vereceğiz yani
soğuk nevale gelin olacağım açıkçası :)
nasıl ???