kayınvalidem beni özlemiş. kızlar akıllı davranma zamanı, nasıl davranmalıyım?

gidip geldiğin zaman omuzlarından büyük bi yük kalkacak emin ol...
bırak ona dert olsu sen niye rüyalarına girecek kadar takasın ki onu kafana...
unut gitsin...
formaliteden orada olduğunu anlasın...
gitmezsen sen kötü gelin o barışmak isteyen iyi niyetli kaynana olur...
verme öyle bi şans...

Son düzenleme:

kabus, kabus...benimle uğraşıyor, hakaretler ediyor...
yenmek istediğim onun bende yarattığı bu his...
başlarda o evden çıktığım zaman kesin ağlama krizine gireceğimi, eşime beni götürdüğü için kızacağımı düşünüyordum,
son birkaç gündür yanlış düşündüğümün farkına vardım
dediğin gibi arkadaşım
omzumdan büyük bir yük kalkacak...

ahh canım annem, bayramda gideceğimi söylediğimde
boşver , allah bilsin
özür falan dilerlerse , hayır benden özür dilemeyin ben o kadar büyük birisi değilim dememi söylemişti.
bende ne demek dilesinler tabii demiştim.
ama içimdeki öfke ve hırs beni daha çok yordu inanın.

eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz ve bende görüyorum bazen gerçekten yoğun oluyorlar. kv eşimi aramış eşimde muhtemelen yoğunluktan açamamış. kv nin mesaja bakın ;

"neden beni dinlemeyi denemiyosun anlamıyorum
senin aklına giren tam girmiş üzülüyorum
beni ister anla ister anlama
bilmiyorum artık neyin nesiyse
ben ana değilmişim demek ki
özür dilerim bi daha aramam tamam"

taktik... taktik...

mesafenin ilk adımı nedir biliomusun tatlım senli benli konuşmamak ilk ilk ilk adım bu ona
anne ,ayşe anne,napıosun nasılsın diil
hoşgeldiniz,nasılsınız,saoln bende iyyim ,su istermisinzi vs.... die konuşmak birincisi konuşmanla gösteririsin bunu yaptıgında bi adım uzak durur senden cesareti kırılır bişe sölerken emin ol belki 5 dk. olmaz ama iki ay sonra bi bakmışsın sizli bizli konuşuosunuz ben en baştan öle konuşuodum hala öle konuşuorum inan bana kaynanam bana hep yapmacık ypmacık yavrum der özellikle kocamın yanında şimdi o bana selin die ben ona siz mesafemiz var....
iki güler yüzlü olma gözlerinin içi gülmesin donuk bak onların yanında kaşların hep çatık olsun ciddi dur esbiri yapma onların yanında sevdiğin bii bile gelse gülerek konuşma onlar varken hayır ....
ve fazla konuşma gereektiği yerd ve onların yanında sıkıldığını belli et konuşurlarken başka yere bak ne bilim telle oyna tırnaklarınla oyna çocugunla oyna çocugunu kucağından bırakma yane hep bi meşgalen olsun sana laf atmadıkları sürece yoklarmış gibi davran
her işe zırt pırt kalkma çayları bitince eve t doldur ama saol istemiorum dediklerinde ısrar etme,sofrayı kur bulaşık yıka ama fazlasını yapma
saygızılık manasında demiorum ama konuşulurken hoşuna gitmeyen bişe olursa ben öle düşünmüorum de açık açık .....ve sana laf sokarlarsa als asla altta kalma özellikle şaka yollu laf sok..... alınırsa herşeyede böle alınılmazki ama de....
bunları yaparsan zaten yaklaşamazlar....

hemen cevap yaz hemen :) sanada günaydın kaynanacım gelinin diye:)

kyanamda bi gün benden özür diledi tam naptı hatırlamıorum şu an ama geçmiş zaman ben dememem greken bişe demiştim:) sonra çok güldüm kendime özür dilerim dedi bende bida olmasın demiştim ama sen yapma arkadaşım :) şu an olsa yapmam ama özürde dilesin ben olsa kaynama şu an kalp kırıldıktan sonra özrün bi manası yok derdim ama bence büük bi insan diilim derken anneniz heralde onu dememnin büyüklük olcanı düşünmelerini sağlıcanı düşünmüş olabilir ama bence öle deme muhtemelen anlamıcklardır hatta tam tersi bak ezik ezik durdu karşımda die bile düşünebilir:)

Zaten biz gelinler once ogullarini kandirir onlarla evleniriz, sonra onlarin aklina girer doldururuz, hatta yetmez buyu bile yapariz
Hala bu kadar fesat duygular icindeyken hangi yuzle barismak ister bir insan anlamiyorum, anlayamayacagim...

bayram geliyor ya,canı hizmetçi istemiştir. gelsin, gelene gidene hizmet etsin diye...
yoksa gelini özleyen kayınvalide görmedim ben... seninki özleyen cinsten olsa baştan eziyet etmezdi sana..

benim eşimin ailesi başka şehirde, daha 10 gün önce babası evlatlıktan red ettiğini söylemiş kocama.
benimki bayramda gidelim dedi , hayır dedim.
2 günlüğüne gidiyoruz sende geliyorsun dedi. hayır dedim.
ozaman ben yanlız giderim dedi. git dedim. git hatta bir daha gelme kal orda, ben tek başıma gezerim akrabaları, bayramı karınla geçireceğine ananla geçir dedim....
dün sabah sordum gidecekmisin diye, hayır dedi.

ben de kayınvalideye bayramda gitmeyeceğim. bizim öyle tartışmamız , kavgamız , laf sokmamız hiiç olmadı hiç yüz göz olmadık ama başkada hiiiç bişiyimiz olmadı. ben onların hayatında(kocam çocuğumda dahil) hiç olamadım. eşimin hatrına bana yaptıklarına pardon yapmadıkları heeerşeye göz yumdum. hep bi bahane bulup onları gözümde büyütmeye çalıştım ama 7 sene dayanabildim. bir seneden fazladır görüşmüyorum. gitmiyorum da. gelin neden konuşmuyor diyolarımş. aslında küs değilim sadece onlar gibi oldum. çünkü ben ararsam konuşuyoruz ben gidersem görüşüyorduk. (ayrı şehirlerdeyiz) ama artık kaldırmıyor bünyem. dediğim gibi onlar bana bugüne kadar nasıl davrandılarsa bundan sonrada ben öle yapıyorum. bayramdada gitmeyeceğim. kararlıyım. hiç kimse insanın kendinden daha önemli değilmiş. rüyalarıma girecek , kendi kendime konuşmaya başlayacak kadar takıyordum artık takmıyorum bile....

kadının elı ayağı dursa dılı durmuyor
bırde mesajla tacız edıyor

bencede gıt bayramda
sıradan eşının annesı değılde
komşunun annesıne gıtmış gıbı
eskı konuları açarsa eğer, kapat hemen, konuşmanın faydası yok
sen ıçındekılerı döksen bıle hatun anlamaz
anlayabılcek bı ınsan olsa zaten o zamanlar sıgara ıçme dedığınde anlardı
sıradan, soğuk ve mesafelı bı bayram zıyaretı olsun

Bu insanı biyerden tanıyor gibiyim:)canıım benim ky aynen böyle bunaltıyolar boğuyolar resmen cok haklısın ne diyim..

uygulamaya başlayacağın bu kararını kendimce çok doğru buldum keremkerem...
en azından evliliğin için bunu yapmalısın.ve önemli olan Allahın rızası,onların değil,çünkü o tür insanlar kolay kolay memnun olmaz,rıza göstermezler..bence siz insanlık görevinizi yapın,evlatlık bile demiyorum,insanlık görevi! bunu yapın geçin gidin.araya mesafeyi de koy kendini ezdirmeden,saygını bozmadan ve görüşme sıklığını azaltarak devam edin..eşinle iyi olursanız,çok daha kolay olur bunları uygulamak...

Son düzenleyen: Moderatör:
hemen cevap yaz hemen :) sanada günaydın kaynanacım gelinin diye:)

mesajı atalı bir gün olmuş ama dediğini daha önce yaptım :)) yine benim ve ailem hakkında hakaret, iftira dolu mesajlar atıyordu bir akşam eşime. eşimde uyumuştu. sabır sabır sabır derken aldım elime telefonu.

bir daha ne benim ne annemin hakkında konuşma. hakaretlerini iftiralarını kendine sakla. kendi oğlunuzu kendiniz bitirdiniz yazdım. tabi hemen cevap verdi gene hakaret dolu. başka birşey bilmiyor malesef :)

aynen anlayacak birileri olsa belki derim ama eminim anlamazlar.

ilk mesajımın sonunda yazmıştım ya madde madde

-susmakla saygı olmuyor (cevap vermek lazım velhasıl)

Zaten biz gelinler once ogullarini kandirir onlarla evleniriz, sonra onlarin aklina girer doldururuz, hatta yetmez buyu bile yapariz
Hala bu kadar fesat duygular icindeyken hangi yuzle barismak ister bir insan anlamiyorum, anlayamayacagim...

bende anlamıyorum, anlamayada alışmayacağım dediğin gibi canım. benim annem senelerdir kuran derslerine gider. kayınvalidem diyorduki , annem eşimi kendimize bağlamak için okutuyormuş, onun oğlu benim kı..ma tekmeyi vurdukça annem okuyormuş, eşimde öyle bana dönüyormuş. ahhh hayal gücü...

boşveeerrrr... benim kv kpinde kaçıncı evlatlıktan reddedişi :)

aynen kızlar kendimizi üzüyoruz anca. kararlıyım, bu kadınlar bizi üzemesinler artık. zaten şehir dışında olacaklar, bana bir faydası olmayacak diye ağırdan almış seninkilerde.

Eski konunuzu da biliyorum Keremkerem.
Görüşmeye kararlısınız sanırım..Gerçekten çok olgun büyük insanmışsınız...
Annenizin büyüklük sende kalsın demesi de anneme benziyor.Ama taviz tavizi doğuruyor,yaşadım biliyorum.
O hakaretler, oğlunu sen bize yamadınlar, ailenin yüzüne karşı "senin kızının çocuğu benim kanımdan onun değil lafları" filan.. Ben unutamazdım. Özür dilese bir daha yapmasan neyse ama bu kadın yine yüz bulacak.
Kararını etkilemek istemem ama..
Ben olsam gitmezdim

anlamaz birde üstüne benim sniirlerimi bozar. yani daha önce kavga sırasında "sen bana hakaret ettin diyorum" "ohhhhhh iyiki yapmışım" diyordu. o kadar çok kullandı ki oooohhhhh kelimesini boğabilirdim.

sadece sigarada değil. yaptıkları bini aşmıştı ama gözünün önünde takmadığımı ve oğluyla mutlu olduğumu gösreteceğim. o zamanda ohhhh lasın bakalım.

teşekkür ederim canım. bende şu anda kendimi çok rahat hissediyorum. gitmek istemediğim, eşime direndiğim zamanlar çok yıpranıyordum ve strese giriyordum. acaba karşılaşırsak, ya gitmek zorunda kalırsam, düğünde bayramda napıcam diye.

sadece allah rızası için yapıcam bundan sonra. onun yararına bir iş yapacak olsam bile , eskileri aklıma getirip kendimi doldurmayacağım. bu şekilde dahada eziyet oluyor.

Bu insanı biyerden tanıyor gibiyim:)canıım benim ky aynen böyle bunaltıyolar boğuyolar resmen cok haklısın ne diyim..

allah sanada sabır versin. aynı evde kaldığımız dönemlerde bile böyleydi. sabah akşam suratını görüyorum kadının, yetmiyor, işe gidince halini hatrını soracakmışım ya bii gittt...

O ne ya kendileri saygı bekliyo ama biz de bekliyoruz onlar büyükse biz de yeni yetme cocuk değiliz kaç yaşımıza gelmişiz öyle dünya yok sürekli onlara saygı gösterilcek sevilcek ama onlar yapmycak benim en sinir olduğum nokta ne biliyomusun biz bi yerde el kızıyızda bizim eşimiz evlatları ya canları ciğerleri hiç düşünmüyolar mı acaba ben evladımın huzurunu bozmym iyi gecniyim yok ya bencillik annelik duygusunun önüne bile geçmişse kork kardeşim okadar!!:))

haklısın canım, çok haklısın...
unutmadım, aklımın hep bir köşesinde.
hayatım boyunca işitmediğim kadar hakaret işittim
bir tür terapi gibi görüyorum o eve tekrar gitmeyi
korkuların üzerine gitmek gibi
onun bana söylediği birşey vardı " andağınan gondağınan g..... yerleştirdin diye"
eşimle bunu üzerinden şakalaşıyorduk geçen gün
bu kötü psikolojiyi üzerimden atmanın yolunu böyle buldum
hatta acıdım ona

ha bundan sonra haftada bir mi gideceğim. tabiki hayır.

işte tam da bu,kendini doldurma..eskiyi unutmak çok zor,biliyorum,yaşadım,yaşıyorum..ama aklına getirdikçe kendine edersin,rüyanda da görürsün,durmadan düşünürsün..
neden bütün gün kayınvaildeni düşünesinki,ne kötü bi psikoloji,sürekli aklında,o ve yaptıkları..sana yazık,eşine ilişkinize yazık..insanlık ve büyüklük sana kalsın,boşver gerisini..taviz vermek gibi düşünme bunu da,görev gibi düşün..

bunlara saygı gösterisi yapacaksın, sürekli pohpohlayacaksın. anlamadığım yapmadığımızı, hoşumuza gitmediğini anlamamaları. eşim hayatta telefonla konuşmayı seven biri değil. annesigil şehir dışına falan gittiklerinde benim söylememle arardı hatta. kp geçen aramış sitem ediyor." beni özlemiyormusun , hiçmi merak etmiyorsun, neden aramıyorsun. istiyorlarki pervane olalım. ama oğullarını baba oluşunun ilk günü , eşimin deyişiyle p..ç gibi bırakmadan önce düşüneceklerdi.

bundan sonra böyle, işine gelene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…