- 9 Mayıs 2019
- 1.837
- 2.721
- 63
- Konu Sahibi Yaralibaykusncy
-
Insallah teşekkürkerHerkes kendince hakli oluyor zaten.ama empati kurmuyor kimse.biri de çıkıp açik acik konuşunca iş ego savaşına dönüyor.Yabancı birine karsi haklıyken tartışıp hakli cikinca, bu insani mutlu ediyor ama kaynanaya kayinbabaya karsi hakli cikinca onun bir mutlulugu da olmuyor ki çünkü arada esiniz.var.olay ona yansıyor.o yipraniyor.o sizi yıpratıyor vs vs.o yuzden hic gerek yok.yuzlerine karsi asla saygisizlik yapmam hep.guler yuz gosteririm ama sevmedigim istemedigim bir sey olursa da esim araciligiyla hallederim.ne ben kötü olurum ne de olaylar büyüyüp ego.catismasina dönüşür. Umarim kendinizi törpüleyebilirsiniz.
Rahatsız olduğunu kv degil esine söylemeliydin seni kıskandığını düşünmüyorum oğlundan bir anda bu denli kopunca erkek anaları o pozisyona giriyor malesef benm kv zamaninda beni arayıp telefonda ağlardı beni hergun ara ben sana biseymi yaptim gelin bize kalın diye gtmeynce oğlumu benden alamazsina kadar getirdi isiMerhaba kizlar
Gece gece kafama taktim. esimle 6 aydir evligiz ama 3 yil kadar da sevgililik donemimiz oldu yani annesini kardesini taniyorum. Ozellikle evlendigimizden beri kayinvalidemin bana davranislari cok gozume batmaya basladi. Cicim aylarimizda bile her gun kendi evine cagiriyordu. Oysa brn basbasa durabilmek icin kendi ailemin evine bile gitmiyordum. Vi kac gun gitmesek hemen esimi ariyor neden gelmiyosunuz diyordu. Bu olay bi kac kez yasandi benimde canima tak etti ve kayinvalidemi aradım. Bu durumdsn rahatsiz oldugumu belirttim. En basta soyleseydin, yemek problem olur diye cagiriyordum falan dedi. Tatli dille hallettigimizi sanmistimki o gunden itibaren esim bana artik kaba davranmaya basladi. Nedenini sordugumds ise bana annesine karsi olan tutumumdan dolayi oldugunu soyledi (esim naif bir adamdir bi sorunu oldugunda hemen dile getirmez kalp kirmamak icin, duygulariyla belli edet) ben de esimin ve kayibvalidemin gonlunu almak icin hep beraber kayinvalidrme gittik. Onlara gittigimde kayinvaliden ve görümcem bana cok kotu davrandilar normalde gorumcemle aram cok iyiydi, benden buyuk olsa da esimden kucuktu saygili davranirdi. Sofraya oturduk yaotifi yemekler hakkinda esim icin bu benim oglumun en sevdigi yemektir diye bahsetti hep. Ikidebir benim bunlari, yapip yapmadigin isordu. Esim yapiyor diyince de boyle guzel yapiyor mu diye kiyaslayip durdu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama oglunu benden kiskaniyormus givi dueuyor sizce de oyle mi?
Kiskanmak bir yana size gicik olmusMerhaba kizlar
Gece gece kafama taktim. esimle 6 aydir evligiz ama 3 yil kadar da sevgililik donemimiz oldu yani annesini kardesini taniyorum. Ozellikle evlendigimizden beri kayinvalidemin bana davranislari cok gozume batmaya basladi. Cicim aylarimizda bile her gun kendi evine cagiriyordu. Oysa brn basbasa durabilmek icin kendi ailemin evine bile gitmiyordum. Vi kac gun gitmesek hemen esimi ariyor neden gelmiyosunuz diyordu. Bu olay bi kac kez yasandi benimde canima tak etti ve kayinvalidemi aradım. Bu durumdsn rahatsiz oldugumu belirttim. En basta soyleseydin, yemek problem olur diye cagiriyordum falan dedi. Tatli dille hallettigimizi sanmistimki o gunden itibaren esim bana artik kaba davranmaya basladi. Nedenini sordugumds ise bana annesine karsi olan tutumumdan dolayi oldugunu soyledi (esim naif bir adamdir bi sorunu oldugunda hemen dile getirmez kalp kirmamak icin, duygulariyla belli edet) ben de esimin ve kayibvalidemin gonlunu almak icin hep beraber kayinvalidrme gittik. Onlara gittigimde kayinvaliden ve görümcem bana cok kotu davrandilar normalde gorumcemle aram cok iyiydi, benden buyuk olsa da esimden kucuktu saygili davranirdi. Sofraya oturduk yaotifi yemekler hakkinda esim icin bu benim oglumun en sevdigi yemektir diye bahsetti hep. Ikidebir benim bunlari, yapip yapmadigin isordu. Esim yapiyor diyince de boyle guzel yapiyor mu diye kiyaslayip durdu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama oglunu benden kiskaniyormus givi dueuyor sizce de oyle mi?
Her erkek söylemiyor ama o ne olacak.Benim eşim ailesiyle hal hatırı ilerisine pek geçmez mesela çünkü konu lüzumsuzlaşır o bu konuşulur ki benim rahatsız olduğum şeyleri kendinin söylemesi olanaksız.Herkes kendince hakli oluyor zaten.ama empati kurmuyor kimse.biri de çıkıp açik acik konuşunca iş ego savaşına dönüyor.Yabancı birine karsi haklıyken tartışıp hakli cikinca, bu insani mutlu ediyor ama kaynanaya kayinbabaya karsi hakli cikinca onun bir mutlulugu da olmuyor ki çünkü arada esiniz.var.olay ona yansıyor.o yipraniyor.o sizi yıpratıyor vs vs.o yuzden hic gerek yok.yuzlerine karsi asla saygisizlik yapmam hep.guler yuz gosteririm ama sevmedigim istemedigim bir sey olursa da esim araciligiyla hallederim.ne ben kötü olurum ne de olaylar büyüyüp ego.catismasina dönüşür. Umarim kendinizi törpüleyebilirsiniz.
Ben öyle biriyle evli olmadığım icin nasıl davranacagınizi söyleyemem.Baslık sahibi yeni evli olduğu icin,ben de ilk evlendigim dönem onun gibi davranip zamanla kendimce bu çözümü bulduğum icin kendi deneyimimden yola cikarak yazdım.Sizin rahatsiz oldugunuz konuyu esiniz telepatik yollarla hissedip dile getiremez elbette.Benim demek istediğim bi konudan rahatsiz olduydaniz bile kendiniz atlayıp söylemeyin.Cunku ne kadar mantikli olsa da,siz onların kendi cocugu olmadığınız icin göze batar.esiniz oturup mantikli sekilde konuşulacak biriyse bas basayken,ben şu konuya orda saygisizlik olmasin diye ses cikarmadim ama şundan şundan dolayi bana mantiksiz geldi vs.gibi açıklarsaniz ve esinize mantikli gelirse sizin fikriniz,ben araya girmek istemiyorum.sen halletsene bu konuyu senin annen baban gibi söyleyebilirsiniz.Esinizi tanimadigim icin en fazla bu kadar fikir verebilirim.Her erkek söylemiyor ama o ne olacak.Benim eşim ailesiyle hal hatırı ilerisine pek geçmez mesela çünkü konu lüzumsuzlaşır o bu konuşulur ki benim rahatsız olduğum şeyleri kendinin söylemesi olanaksız.
3 yıldır tanışıyoruz amaIlk zamanlar hemen durumu kabullenememesi normal degil mi ? O bir anne ona biraz zaman tanimaliydiniz?
Bizide cok cagirirdi yemege. Benim yemek yapabildigimi gorunce cagirmamaya basladi.
Esimi konusturtursam kv benimle vocugumun arasini boxuyor demesimdem korktumKıskanıyorsa kıskansın sen güleryüzlü ol eşini öne at rahatsızlıklarını o dile getirsin iyi niyetli de konussan çatır çatır kavgada etsen sen GELİNSİN yani potansiyel düşmansın her xaman için hiç bir eş ailesi gelini aileden görmez görmez görmez sen yerini bil yerini bilmeyenler kudursun dursun o anneai sen eşisin naparsanız yapım birbirinizin yerini alamazsınız
3 yıldır tanışıyoruz ama
klasik kayınvalide zamanla oturur, bizde ilk evlendiğimizde sabah gidip gece 12 lerde 1 lerde eve geldiğimizi biliyorum, araya kimseyi sokmadan eşinizle halletseydiniz ben direk eşime söyledim sürekli ordayız vakit geçiremiyoruz diye öylelikle kendimize 1 kural koyduk haftada 1 kez benim aileme birkez onun ailesine gidiyoruz geri kalan zamanlar bize kalıyor, şimdi herkes alıştı bu duruma istisnai durumlar hariç kimsede arayıp gelin demez.Merhaba kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?