Kayınvalidem beni anneme şikayet etti

Ameliaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
68
13
3
Merhabalar kızlar.
Bugün annemle kayınvalideme gittik.Oturyorduk ,sohbet ediyorduk öyle.bu arada 5 aylık hamileyim
Kalktık kapıya gittik, kayınvalidem anneme dedi "ki bı şey söyleyecem"
Söyle dedi annem
Kızın hic insanlara yakın olmuyor dedi,fazla konuşmuyor,uzak duruyor insanlardan,sadece evde tek oturuyor,gelmiyor bize ya da bi cay ya da kahve içmeye cagirsin, beni kızlarımı.
Evimiz yan yana ama ne geliyor ne çağırıyor.
İnsanlar yanlış anlıyor.
Annem dedi ki yanlış anlaşacak bir şey yok
Ben soyleyim sana
Kızım bekarken de evden çıkmıyordu,biz bi yere giderken, misafirliğe olsun,gezmeye olsun kızım gelmiyordu,bazen zorla götüryorduk.
Kızım küçükken beri böyle,fazla konuşmaz.
Onun karakteri böyledir.
O senin kızın, dedi, o yüzden onu koruyorsun, dedi.kaynanam."Burada korunacak hiçbir şey yok" dedi annem.Ben doğru olanı söylüyorum.
Yanlış anlamayın kızımı
Eğer kızım bana her gün gelseydi ve sana gelmeseydi o zaman yanlış anlayacaksın.
Ben 9 gün evdeyim, kızım sadece bayramda geldi dedi başka gün gelmedi.dedi annem
Benim kızlarım böyle yapsaydı ben asla konuşmazdim diyor bı daha.Kizardim dedi kaynanam.
O da senin düşüncen dedi annem
Ben kızıma kizmam diyor,o öyledir,zorla değiştiremem.
Ondan sonra konuşmadi daha kaynanam

Evlenince hemen işe koyuldum.hep çalışıyordum, sadece pazar günü evdeydim.
O da temizlik yaparak,pazara girmek markete gitmek öyle geciyordu.o zaman Kayınvalidemi kahvaltıya çağırdım.o da dedi yok Ben evimde yerim, ne fark eder dedi
Çaya çağırmıştım geldi,bı bardak çay bile içemedi kalktı gitti.
Bı gün işten geldim 8 de ,yemek falan yaptım 9 30 da hazırdı yedik,ondan sonra telefon çalıyor görümcemdi , kapıyı aç dedi kayınvalidem de geldi,daha sofradan kalkamistik,mutfak dağınıktı,bı anda utandım bi anda sinirlendim
Cat kapıya geldiler bi şey söylemeden haber vermeden
Biliyorlardı ben calisyiorum
Neyse ben şey demedim yine
Cay doldurdum onlara,icmediler kalktılar,5 Daka bile kalmadılar neden geldiler anlamıyorum.
Bı gün kaynanam görümcemlerim gelmiş cay doldurucaktim, bana doldurma dedi kaynanam. Niye geliyorsun o zaman.
Kaynamam bana bi halı vermiş onu sermistim ama biraz kirlenmiş,dedi ki ben sana verdiğim zaman bembeyazdı dedi şimdi kararmış dedi
Abartma o kadar dedim anne o kadar da değil, maaşımı alayım gönderecem yıkamaya.
Bı gün de Mac vardı, kayınpederim maci izliyeckti , kayınvalidem bi dizi izleyecekti
Anne dedi gel bize birlikte izliyelim,yok dedi ben kızıma gidicem.tamam sen bilirsin dedi.
Insan böyle yaptıktan sonra ben niye çağırim..

Anneme şikayet etti benim için , korkuyorum kim bilir eşime ne söylüyor benim hakkımda.
Sizin düşünceleriniz nasıl kızlar bunun hakkında?

Son düzenleme:
Haklisiniz anneniz iyi bile dayanmis saygili cevap vermis. Esinizde goruyordur zaten bes dakika oturup cay bile icmeden kalkmasini. Aman oyle olsun daha iyi ama madem oyle yapiyosun bari konusma gelmiyor cagirmiyor diye.

Haklisiniz anneniz iyi bile dayanmis saygili cevap vermis. Esinizde goruyordur zaten bes dakika oturup cay bile icmeden kalkmasini. Aman oyle olsun daha iyi ama madem oyle yapiyosun bari konusma gelmiyor cagirmiyor diye.
Evet işte, anlamıyorum neden

İlkokul çocuğu falan mısınızda kalkıp annenize sizi şikayet ediyor. “Kızınız oğluma derste vurmuş” der gibi. Geçinmeye gönlü olan gelip seninle konuşurdu annene şikayet edene kadar.
Hem gelmiyor, gitmiyor diyor ama çağırdığınızda bir bardak çay içmediği gibi halının kirini takip ediyor. Çalışan kadınsınız zaten sürekli çağırıp durmak zorunda değilsiniz. Çalışmıyor olsanız bile mecbur değilsiniz. Anneniz edepli, terbiyeli kadınmış ki ne kadar sakince mantıklı cevaplar vermiş.
Bu konuşmalar geçerken sustunuz mu?

Bize anlattığını gibi söylemediniz mi çağırdığınızda gelmediğini, gelse bile bir şey yiyip içmediğini yüzüne vurmadınız mı?

Evet işte, anlamıyorum neden
Ben olsam cenemi tutamaz soylerdim esime annen boyle boyle dedi anneme ama sende goruyorsun boyle davraniyor ben ne yapsam kabahat diye bi duygu somurusu gecerdim. Sonrasinda annesi konussa bile olayi bildigi icin doldurusa gelmezdi boylece

Yok hıc bir şey söylemedim. O anda sanki biri ağzımı kapatıyor, konuşamıyorum sustum sadece ama sustucka içimi bitiriyorum öyle o yüzden burda yazıyorum.
Annem de dedi bana neden sustun, hıc bir şey söylemedin

Eşinize anlattınız mı? O ne dedi? Bu cevabınıza göre bir tavsiyem olacak

Ben olsam cenemi tutamaz soylerdim esime annen boyle boyle dedi anneme ama sende goruyorsun boyle davraniyor ben ne yapsam kabahat diye bi duygu somurusu gecerdim. Sonrasinda annesi konussa bile olayi bildigi icin doldurusa gelmezdi boylece
Bı anda eşime söylemek istiyorum ama bı anda istemiyorum,söylesem sanki ben suçlu olacakmış gibi hissediyorum bilmiyorum neden...

Fazla mülayim geldiniz bana biraz diş gösterin kayınvalide belli ki sorun çıkarmaya niyetlenmiş

O annenize şikayet ederken hayırdır anne yanımda söylemeye cesaret edemediğini arkamdan mı konuşuyorsun deseydin mesela farklı olurdu gidişat.
Eşime söyler doldurur falan diye de korkma doldursun sen eşine sen karışma bana bırak de, oku canına.
Artık hanım hanımcık kızlar yaranmıyor o eskidenmiş

Bı anda eşime söylemek istiyorum ama bı anda istemiyorum,söylesem sanki ben suçlu olacakmış gibi hissediyorum bilmiyorum neden...
Eğer sizi suçlu görüyorsa zaten aranızda güvenli ve sevgi dolu bir ilişki yerine, objektif olamayan ana kuzusu bir adam var demektir…

Ben olsam eşiminde bulunduğu bir ortamda, hiç saygımı bozmadan gayet sakince “benimle bir sorunun varsa bana söyleyebilirsin anne. Beni anneme şikayet etmene gerek yok kaç yaşında insanlarız. O an saygımdan araya girmedim ama çok kırıldım, çok üzüldüm. Ben seni kaç kere çağırdım, geldiğinde bir bardak çayımı içmeden kalkıp gittin. Ayrıca ben çalışan insanım, evimin işine zor yetişiyorum, eşime zor vakit ayırıyorum. Sürekli sürekli gidip gelen bir insan olsaydım kendi annemin evinden çıkmıyor olurdum. Bundan sonra benimle bir sorunun olursa başkasına değil bana söylemeni rica ederim. Böyle konular için tadımız kaçmasın” derdim.
Hem beni ezemeyeceğini gösterirdim hemde saygımı bozmadan eşimin yanında konuştuğum için iftira da atamazdı.

Aynen öyle,biz naparsak yapalım hiç bir zaman yaranmayiz

Bu durumda aglar hemen hastalanir bence bu tip kaynanalar. Acitasyonla hakli duruma duserler. O yuzden ondan once acitasyonu ese yapmak daha iyi fikir

Karisma diyipte bu kadar sessiz kalmak olmaz. Ya kaynananiza dis gosterceksiniz ya esinize kendinizi acindircaksiniz. Yoksa boyle dolup tasarsiniz
Biliyorum haklısınız ama
Yani hadsizliğe bak. Gelip annesine şikayet ediyor. Ne bekliyordu acaba? Kadın kızını mı azarlayacaktı. Derdi ortalığı karıştırmak sadece.
Bana da önceden kaynanam açmış bana bu konuyu sen insanlardan uzak duruyorsun, yakın değil bize falan falan,annene ne gitmiyorsun, konuşmuyorsun.soguk bı insansın
Kızlarımla her gün her saat konuşuyorum, sen annenle konuşmuyorsun dedi.
Kim dedi ben konuşmuyorum gitmiyorum??
Yok öyle bı şey sen bütün gün evdesin dedim ben ve annem çalışıyoruz bütün gün
Akşamları konuşabiliriz sadece
Haftada bi kere gidiyorum annemlere.
Mecbur calisyiorum dedim

Ben kendimi kötü hissediyorum böyle,ben bi kötülük mu yapıyorum sana sonra yalandan ağlamaya başladı.
Seninle hıc alakası yok dedim anne,ben böyleyim napim,fazla konuşmam,kimseye kolay kolay yakın olamam ben . zaman lazım.
Ama böyle iyi değil
Yapicak bir şey yok dedim
Ben bekarken de boyleydim sessizdim.ailemle aynı odada oturuyorduk herkes konuşuyordu
Bazen bana diyorlardı burda mısın sesin cikmiyor
Onlar alıştılar, sizde alışıcaksiniz dedim
Ben kimse için değişmem dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…