Kayınvalidem bebeğimi sahiplendi

Bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde 40 yaşındaki birinin ciğerlerine sahip olduğunu öğrenince de aynı şekil övecek misiniz acaba, sitede olmanızı isterim o zamanda da
Valla benim bildim böyle bir sağlık sorunu yok kendimde sağlık mezunuyum ama dedim gibi siz daha iyi bilirsiniz işinize karışmak gibi olmasın

Çok haklısınız ama ben aradaki yorumları kısaca ozetliyim kayınvalidem bana her konuda çok destek oldu ve en başında dedim gibi olamaya devam ediyor ama çocuk konusunda sınır koymak istiyorum kalp kırmadan akıl akıldan üstündür ata sözünü değinerek burda benimle aynı sorunu yaşayan kişilerden fikir almak istedim tabi altını çizerek tekrar ediyorum akıl akıldan üstündür ama kimin aklı kimin verdi cevaba bağlı olarak konu burda nasıl alırım değil ne yapabilirim teşekkürler
Aradaki yorumlar derken ben diger uyelerinkini kastettim sizin en basta yazdiginizi okudum, diger uyelerle tekrara dusmek istemedim acikcasi… pardon ben soru nasil alirim oldugunu sanmistim, ne yapabilirim kismina gelirsek… kayinvalidenizin koynunda anne kokusuna muhtac bi yenidogan varken burda insanlara laf yetistirebilirsiniz mesela… aaa tam da oyle yapiyormussunuz zaten, aynen devam

Valla benim bildim böyle bir sağlık sorunu yok kendimde sağlık mezunuyum ama dedim gibi siz daha iyi bilirsiniz işinize karışmak gibi olmasın
Valla benim öyle bi sağlık sorunum var annem sigara içtiği için, kendim ağzıma sigara sürmemişimdir bu yaşıma kadar. Ama siz daha iyi bilirsiniz sağlık mezunu olarak her şeye hakimsinizdir

Arkadaşlar sene Sene 2026 diyen oldu mu neden bunu vurguluyorsunuz anlamadım kayınvalidem de içiyor sigara anladım sorun sigara icmem mi yoksa burda sorun ne yapmalıyım acaba mi sizi niye bu kadar gerdi onu inanın anlamdım siz iyi anne olun icmeyin lütfen çok zararlı
Kv emzirmiyor bebeği,sigarayı birakamiyorsaniz mama daha iyi ozaman bebeğinize . Hamileyken doğuma kadar içtim diyip ve bununla övünuyorsunuz çok sağlıklı diye. keşke elindekinin ne kadar kıymetli bir emanet olduğunu kavrayabilecek kapasitede olsaydıniz. Ne diyelim Allah akıl fikir versin.

Kizlar günaydın burda birçok kişinin durumunu okudum bebeği doğduktan sonra kayınvalidesinin yaklaşımı filan ama bizde şöyle bir sorun var ben sezaryan ameliyat oldum bebeğim dünyaya geldi üç gün nerdeyse hiç gözümü açamadım sonrasında kendime gelmeye başladım sağolsun kaynanam her konuda bana destek oldu ve oluyor hakkını ödeyemem ki onun yanında kalıyoruz ama doğum yaptım yapalı bebeğimi bana vermiyor yanında uyutuyor emzirsem alıp gazını çıkarıyor sabah benden alıp geceye kadar o bakıyor hazır mama veriyor verme desemde çocuğum sadece gece 3 den sabah 11 yada 10 kadar bende duruyor 8 günlük bebeğimi nereye gitse ev içinde yanında taşıyor mutfağa yatağına salona. Sırf bana vermemek için dinlen diyor ama ben iyim dedikçe anlamıyor ne yapmam lazım acil cevap verin lütfen.
Al yanına beşiğine koy, güvenli bağlanma kurması lazım. Senin değil onun kokusuna alışacak o zaman ilerde zapt edemezsin sorun olur. Sütün azalır ayrıca gece emmesi olmazsa

Kizlar günaydın burda birçok kişinin durumunu okudum bebeği doğduktan sonra kayınvalidesinin yaklaşımı filan ama bizde şöyle bir sorun var ben sezaryan ameliyat oldum bebeğim dünyaya geldi üç gün nerdeyse hiç gözümü açamadım sonrasında kendime gelmeye başladım sağolsun kaynanam her konuda bana destek oldu ve oluyor hakkını ödeyemem ki onun yanında kalıyoruz ama doğum yaptım yapalı bebeğimi bana vermiyor yanında uyutuyor emzirsem alıp gazını çıkarıyor sabah benden alıp geceye kadar o bakıyor hazır mama veriyor verme desemde çocuğum sadece gece 3 den sabah 11 yada 10 kadar bende duruyor 8 günlük bebeğimi nereye gitse ev içinde yanında taşıyor mutfağa yatağına salona. Sırf bana vermemek için dinlen diyor ama ben iyim dedikçe anlamıyor ne yapmam lazım acil cevap verin lütfen.
Açıkçası ben bu duruma güzellikle dur derdim. Anne teşekkür ederim ama artık iyiyim yardıma ya da bebeğe bakmana ihtiyacım olsa derim derdim. Çünkü çocuğumuzla bir bağ da kurmanız gerek bu fazla

Burda kalıyoruz ayrı eve hala cikamadik şuan bile oğlum onun yanında uyuyor bende mi sorun var anlamıyorum
Çocuk doğurup evlenecek kadar yetişkin olduğuna göre ver çocuğumu diyip alacaksın yanına, bunun neyin sorgusu suali olacak. Anası sensin. Çocuk musun da şekeri elinden alınmış bebe bakınıyorsun. Sonra başın ağrır bu şekilde

Daha neler!!! Bebeğin annesine ihtiyacı var babaannesine değil. Kabul etmeyin bu durumu.

Bebeğinizi artık yanınızda istediğinizi aksinin mümkün olmadığını söyleyin. İlk defa duyuyorum 3 gün kendine gelememe ve bebeğin babaannede kalması.

Kv emzirmiyor bebeği,sigarayı birakamiyorsaniz mama daha sağlıklı ozaman bebeğinize . Hamileyken doğuma kadar içtim hahahihi diyen ve bununla övünuyorsunuz sağlıklı diye. keşke elindekinin ne kadar kıymetli bir emanet olduğunu kavrayabilecek kapasitede olsaydıniz. Ne diyelim Allah akıl fikir versin.
Amin cümlemize hahahahi filan övünmek gibi bir cümle kullanmadım ki ben bilemedim siz bilin lütfen sizde o kapasite ve ışık var bunu boşuna buraya yorum yaparak harcamayın hayır int yazık oluyor

Çok samimi şekilde cevap veriyorum bu yazdığına hamileliğim boyunca ilk aydan doğuma girene kadar ki sabah 10 da doğurdum tam 8.30 kadar sigara içtim hiç bir sorun yaşamadım daha cuma günü kontrol oldu bir bebeğe göre çok sağlıklı oldunu söyledi doktor tabi siz daha iyi bilirsiniz boş boş duruyorum en başında dedim gibi kırmak istemiyorum çünkü bu zamana kadar hep destek oldu ve onu nasıl kırmadan ne yapabilirim diyorum eleştiri alıyorum 😂
Sigara kısmının savunulur yanı yok. Yanlışa yanlış der herkes. Kv de hatalı ama bu konuda siz de hatalısınız bebeği potansiyel riske atıyorsunuz.

Biz 3 geceden sonra gelmeyin dedik anneme de kv de çünkü çocuk bizim alışmamız ve bağ kurmamız gerekiyordu. Zaten ne madar anlaşılırsanız anlaşın aynı evde olmuyor lohusa insanın gözüne her şey baatar alınabilirsin bişeylere ben o dönem çok kötüydüm psikolojik olarka ondan kalmamaları da iyi oldu. Benimki de oğlumu alıyordu ama sırf ben uyuyayım diye sezerayn oldum ağrım var bebek hanımda değil zaten uyuyamıyordum benden tavsiye ağrın zagen olacak zaten uykusuz kalacaksın ama uyuyabildiğin her vakit uyu sadece ıyuyacaksan annene veya kv emanet et uyursan hem çabuk toparlarsınhem sütün artar onun dışında zaten saat başı emzirmek gerekiyor 1 Ay sonra sütünde artar güzelce bağda kurarsınız

Üç gün gelemedim sezaryan doğum yaptım ilk doğumundu ve epilepsi hastayım bilemedim bana normal geldi ama
Epilepsiyi bilemem. Herksn toparlanması farklı olur tabi, ama alternatif üretilebilrdi. Yatak odanızda sizin yanınızda kalırdı gerekirse. Siz emzirir gazını o alır sonra da verirdi koynunza ya da koyardı yanınızdaki beşiğe.

Sigara kısmının savunulur yanı yok. Yanlışa yanlış der herkes. Kv de hatalı ama bu konuda siz de hatalısınız bebeği potansiyel riske atıyorsunuz.
Ben haklıyım siz hatalisiniz demiyorum sigara içiyorum evet bunu 12 yıldır kullanıyorum ve elimden geldikçe tedbir alıyorum tabiki yeterli olmadığını biliyorum ama kimse ne yasasını bilmedi için belki şuan bırakmak için çaba gösteriyorum azaltmaya çalışıyorum birakmaya çalışıyorum ama hayır kişi

Hamileyken de mi içtiniz?
Kayınvalide de tuhaf ama siz de normal değilsiniz. Gece yanıma getirmedi demişsiniz,kalkıp alacaksınız bu kadar basit.
Çocuğum benimle duracak, ben iyiyim mama vermeyeceksiniz diyeceksiniz. Odaya girip bez alıp çıktı yazmışsınız mesela ben hallederim diyerek müdahale edeceksiniz. Anlamıyorum kayınvalide yazdıklarınız yaparken sizin boş boş durmanızı.
Uyuyakalırım diye korkudan alarm kuruyordum ama hiç alarm sesi bile duymadım hep uyandım içeride annem ve ya kv p güm kim kalıyorsa hemen emzirdim sıtma tutuyordu birde nasıl zor kalkıyordhm yataktan ya göğüslerim yara oldu ağlaya ağlaya emzirdim sırf mama almasın diye öamaya karşı değilim ama emzirmesemde sütüm olmayacaktı bazen kv ben uyuyayım diye mama veriyordu ama ben yinede uyanıyordum öyle böyle derken mamayı bkısa sütede bıraktım emzirmeye devam ettim çok şükür aslında amaçları bize konfor sağlamak ama olmuyor işte hepimiz bu yollardan geçtik insanın gözüne uykungirmiyor

X