Kayınvalidem bebeğime eşinin adını vermek istiyor

Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?
Takmayın. Bebek doğduğunda da ismini koyup haber edersiniz

Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?
babannem 4 oğlunun 5 çocuğuna da kendi ismini vermeye çalışmış (hepimiz kızız) ama 1 tanecik kızının çocuğuna yapmamış nedense bunu :) aramızdan 1 tanesinde başarıyor ama kız çift isimli ve o kadının adını değil ailesinin koyduğu ismi kullanıyor. annem dahil diğer gelinler koymayız diyerek karşı çıkmış. karşı çıkabilirsiniz gayet doğal hakkınız. bu kadın bütün oğullarının evliliğine dinamit yerleştirmiş biri bu arada, çok bencilce istekler bunlar altında iyi niyetler yok bence.

çocuğu yapan sen ve eşin başkası ad koyamaz. Bu konuda acayip sinirleniyorum annemde benim adımı başkalarını dinleyerek koymuş hep içinde ukte olarak kalmış. bence direk hayır diyin utanılacak birşey yok. sizin çocuğunuz sonuçta siz seçin adını

Ay ne sacma seyler ya
Padisah torunu sanki
Neymis bu isim koyma sevdasi
Bana da boyle bir teklifle hatta emrivakiyle gelmisti kv
1 sustum 2 sustum cok isteyen dogursun kendi koysun dedim
Agrisini sizisini uykusuz geceleri ben cekeyim en guzel kisma karissinlar
bu konuda bosanmaya kadar bile giderdim
Esimden de hic cekinmem
Anlamiyorum cocuk yapacak kadar yakin oldugunuz esinize cocuk konusunda fikrinizi soylemekten korkuyorsunuz
Hic mi kendinizi sevmiyorsunuz

Bu konuyu biraz aştım sanırım kızlar yeni evliyken bişey demeye çekinirdim ayıp olur diye düşünürdüm şuan hiç öyle değilim nsnn umrumda da değil açıkçası yeri geldiğinde de koymayacağımı ve istemediğimi de söyledim baya Bi süre konusunu açmadı kayınvalidem ama geçenlerde görümcem yine hadi isim bulalım diye konu attı ortaya Bi süre bakındık şu güzel bu değil vs diye o gün yine Bi tepkisine baktım kv bişey diyecek mi diye demedi geçenlerde yine tekrardan isim konusu olduğunda yine aynı isteği dile getirdi gülerek bende kimsede olmayan Bi isim istiyorum öztürkçe de olabilir ama birinde olmasın öyle önerin dedim yine bişey demedi. İlk zamanlar karşı çıkmazdım ama onu geçtim yani artık hala hamile değilim bu arada ama sınırlarımı belli ediyorum lafımı da pek esirgemiyorum. Saygısızlık edeceğimi düşünürdüm önceden ama zamanla anladım ki ben saygısız değilim aksine aşırı dikkat ederim kırıp üzmeyeye yapılanlar bana saygısızlık olma boyutuna döndüğü zaman alttan almamam gerektiğini anladım

Benim annemde dahil erkek olursa aile buyuklerinden isim koymamı istemisti, kocasinin ismini koymak isteyen kendi doğurduğuna koysaymış kusura bakmayın dedim.
Kimseye de fikir sormadım kızda olsa erkekte olsa ismi budur dedim yorum bile yaptirmadim.
İlla kocanizi cevap vermesi gerekmiyo ki

Kayınvalideniz oğluna kayınpederinin ismini mi vermiş vermediyse (ki sanmıyorum) alın size koz yapıştırın cevabı

Soyadını taşıyor zaten, ismini de ben seçicem diyebilirsiniz. Ayrıca bebeğin erkek olacağına dair kendisine bilgi mi verildi?

Bu zihniyetler artık o kadar geçmişte kaldı ki, hala neden duyuyoruz bilmiyorum.??

Back
X