Kayınvalidem bebeğime eşinin adını vermek istiyor

Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?
Neden ortada fol yok yumurta yok kavga edip huzurunuzu bozuyorsunuz?? Bir gebe kalın bakalım cinsiyet belli olsun sonra ikinizin karar verdiği ortak bir isimde buluşursunuz. Banada fikir çok soylendi gıcık oldum koymadım sen doğur sen koy demisligim var :) hatta dalga bile geçtim ailede eski isim varsa hep şöyle derdim kız olursa Naciye su koyacam erkek olursa Cumali can koyacam falan diye dalga geçerdim. Sonuç iki kızım oldu :) birini rahmetlij ananemin adı durdaneydi onun anlamı da inci tanesi demek birini inci koydum birini ışıl 🌸

Selam kızlar , aynı konudan muzdaribim 🙁
27 haftalık hamileyim oğlum olacak inşallah ama isim konusunu açamıyorum babasının ismini koymak isteyecek diye. Çünkü onların oralarda gelenek böyleymiş baba ismi konurmuş. Geçen sene 24 haftalık ikiz bebeklerimi erken doğum yaptım ikiside oğlandı ve birinin adını kayınpederimin ismini koymuştum. Ama ikisinide kaybettik.
Şimdi 2. Gebeliğim Ne yapacağım bilmiyorum konuyu açmaktan çekiniyorum açıkçası 😔

Oncelikle Allah sabır versin acınızda. Bebeginizi saglikla kucaginiza alın insallah. Konuya gelecek olursak ,Kaybettiğim çocuğumun ismini koymak istemiyorum. O ona özel deyip kapatacaksınız konuyu. Bir de bu konu size ait değil galiba simdi farkettim. İsterseniz yeni bir konu açın. C Cennetkuslarlm

Selam kızlar , aynı konudan muzdaribim 🙁
27 haftalık hamileyim oğlum olacak inşallah ama isim konusunu açamıyorum babasının ismini koymak isteyecek diye. Çünkü onların oralarda gelenek böyleymiş baba ismi konurmuş. Geçen sene 24 haftalık ikiz bebeklerimi erken doğum yaptım ikiside oğlandı ve birinin adını kayınpederimin ismini koymuştum. Ama ikisinide kaybettik.
Şimdi 2. Gebeliğim Ne yapacağım bilmiyorum konuyu açmaktan çekiniyorum açıkçası 😔
Koymuşsunuz ve kaybetmişsiniz. O diğer bebeğin adıydı. Cennette bizi adıyla bekleyecek içime sinmez ikinci kez koyamam dersiniz. Şansen içime sinmezdi.

Eşim gelse bununla ilgili annen baban yapıp kendi çocuklarına koysunlar derdim, annesi babası gelse de yine aynı şekilde kendiniz yapıp koyun diyerek kapatırdım muhtemelen konuyu ben ya.

Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?
Siz deyin istemem diye o zaman

Tavrınızı en başından net koyarsanız rahat edersiniz. Hamile kalınca düşünürüm vb söylemler aşırı ılımlı söylemler. Kayınvalideniz buradan yüz bulup tepenize çöker.

Çocuk sizin çoçuğunuz onu kanınızla besleyip dünyaya getirecek olan sizsiniz. Bakıp büyütecek olan sizsiniz istediğiniz ismi koymak sizin hakkınız size düşer,kimseye değil benim eşim ailedeki herkese en başından söylemişti ben çocuğuma babamın adını dedemin adını koyamam dünyada başka isim mi yok Türk ismi koyacağım demişti en başından herkesin ağzını bir güzel kapatmıştı.

Eşiniz koymam demiş zaten yok yere stres yapmayın.benim eşim daha ilk bulusmada oğlum olursa babamın adını koycam bizde gelenek dedi benim hoşuma gitmişti o yüzden kabul ettim. Siz istemiyorsanız direk söyleyin kaynanaya benim aklımda başka bir isim var o olacak diye

benim kocam da babasının adını verdi

Oncelikle Allah sabır versin acınızda. Bebeginizi saglikla kucaginiza alın insallah. Konuya gelecek olursak ,Kaybettiğim çocuğumun ismini koymak istemiyorum. O ona özel deyip kapatacaksınız konuyu. Bir de bu konu size ait değil galiba simdi farkettim. İsterseniz yeni bir konu açın. C Cennetkuslarlm
Yani şimdilik öyle bir isteği olmadı babamın adını koyalım falan demedi. Ama konuyu açmaya çekiniyorum kendisine o cümleyi duymaktan korkuyorum galiba. O yüzden ne o ne ben ne ailesi isimle ilgili henüz tek bişey demediler.

Koymuşsunuz ve kaybetmişsiniz. O diğer bebeğin adıydı. Cennette bizi adıyla bekleyecek içime sinmez ikinci kez koyamam dersiniz. Şansen içime sinmezdi.
İlkinde de içime sinmemişti ama o an doğuma alınırken o korkuyla isim bile düşünmedim öyle ağzımdan kayınpederimin ismi çıktı diğer bebeğimede alalale beğendiğim bir ismi koymuştum. Yani kararlaştırılmamıştı isimleri. Şimdi de sinmiyor hem çok ağır ismi , hem ölen oğlumun ismi… umarım eşimde benimle aynı fikirdedir

İstemediğimi belirttim kavga dahi ettik birçok kez aslında kavgalar da eşim bana zıt gittiği için değil annesine diyemediklerimi ona dediğim için kavga etmiş oluyorum eşim hep bana destek aslında başbaşayken. Annemi dinlemem korkma yapmam etmem diye rahatlatıyor ama istediğim beni yatıştırması değil annesini susturması o da onu yapmıyor
Cunku o gun geldiginde yaslin insanlar ikinci isim koyalim ne olacak diyecek bu yuzden anasina bir sey diyemiyor .Siz acikca soyleyin hatta kocanizin ismi dedesinin ismi degilse sen kp ismini koysaydin diyip gecin .

Nefret ediyorum böyle insanlardan ya ağrısını sancısını acısını cektiğiniz cocugun ismine hangi hakla karar verebiliyormuş. Benim oğlumun ismi kayınpederimin ismi . Biz kendi isteğimizle koyduk esim rica etti kıramadım. Kayınpederim bi kere bile böyle bi talepte bulunmadı evlat senin kızım ne istersen onu koy dedi hep. Onun bu yaklasımı cok hosuma gitti ismi de güzeldi kendi rızamla koydum. Ama emrivaki konussalardı asla koymazdım kalplerini de kırardım açıkçası.

E o zaman kendi doğursun 😊

Kayınvalidene söyle tekrar hamile kalma hazırlıkları yapsın oğlan olursa eşinin adı koyarsın 2.x dersin kapasın konu bu mesafeyi sınırını korumazsan haddi aşabilir

Cınsıyetı de belirlemiş maşallah

Back
X