Bana ilk başta eltimi övmeye çalıştı, beni rahatsız edecek sanki. Aaah ah o olsa şimdi şu şu işleri yapardı diye. İş dediği de tarla işi. Allah aşkına benim mesleği akademisyenlik, tarla işi yapar diye mi aldın beni oğluna? Gerçi o lmadı, onun pek söz hakkı yoktu ama lafın gelişi yani. Ben de evet yaa ne becerikli kadın o, kesin o işleri de yapıyordur dedim. Sonra baktı tarla işinden umut yok, vites düşürdü, çok iyi pasta falan yapar hiç mutfaktan çıkmaz dedi. Keşke gelse de yapsa yaa çok iyi olurdu bak canım istedi şimdi dedim
Bu arada eltim benden baya büyük ve önceden çok gelirmiş, aylarca dururmuş artık bayramlarda bile gelmiyor bir sebepten. Ne olduğunu bilmiyorum. Geçen bayram geldi. Cidden kadın mutfaktan çıkmıyor. Bir lazanya lafı geçti mesela, ben de severim falan demiştim sanırım, hemen eşine malzemelerini aldırmış yapıvermiş. Cidden ben de öve öve bitiremedim hayran kaldım
Hem de bana çok iyi davranıyor. Düğünümde de bana en yakın davranan oydu
Sonra gitti arkasından konuştular, yok banyoyu temizlemiyormuş. Yahu benim yatacağım yatağın çarşafını sen seriveriyorsun geldiğimde hazır oluyor, mutfağa girip iş yapmam görümcelerim hemen sen boş ver otur der gönderir, kedim kumunu dağıttığında süpüreyim derim süpürgeyi elimden alıp kendileri yaparlar, onun öyle arkasından konuştular çok üzüldüm. Çok fazla lafa dalıp savunmaya geçiyor gibi olmak da istemedim ama o da güzel yemek yapıyor ama değil mi falan diye lafın yönünü değiştirmeye çalıştım, çok da işe yaramadı.
Ne yapsan yaranamıyorsun. Öyleyse ne gerek var?