Kayınvalidelerin gelinleri eşek yerine koyması

BEN DE ilk geldiğinde mukemmel sofra hazırlamıstım
ama gorumceme bırsey hazırlamamsım gbı gosterdıgını gorunce bırdahakı gelısıne hıcbırsey hazırlamadım
benım kv de de aynı
süreklı baskalarının gelınını över
işte kv sine gidince dört dönüyorlar der,
güleryüzlüler der
biz işi biliyoruz aslında biz de baska kv lerı ovmelıyız :KK70:
Bizde başka kv imreniyoruz vallahi yavrum kızım deyip gerçekten gelinini sevenlerde var

Bana ilk başta eltimi övmeye çalıştı, beni rahatsız edecek sanki. Aaah ah o olsa şimdi şu şu işleri yapardı diye. İş dediği de tarla işi. Allah aşkına benim mesleği akademisyenlik, tarla işi yapar diye mi aldın beni oğluna? Gerçi o lmadı, onun pek söz hakkı yoktu ama lafın gelişi yani. Ben de evet yaa ne becerikli kadın o, kesin o işleri de yapıyordur dedim. Sonra baktı tarla işinden umut yok, vites düşürdü, çok iyi pasta falan yapar hiç mutfaktan çıkmaz dedi. Keşke gelse de yapsa yaa çok iyi olurdu bak canım istedi şimdi dedim :KK70: Bu arada eltim benden baya büyük ve önceden çok gelirmiş, aylarca dururmuş artık bayramlarda bile gelmiyor bir sebepten. Ne olduğunu bilmiyorum. Geçen bayram geldi. Cidden kadın mutfaktan çıkmıyor. Bir lazanya lafı geçti mesela, ben de severim falan demiştim sanırım, hemen eşine malzemelerini aldırmış yapıvermiş. Cidden ben de öve öve bitiremedim hayran kaldım :KK70: Hem de bana çok iyi davranıyor. Düğünümde de bana en yakın davranan oydu :KK70: Sonra gitti arkasından konuştular, yok banyoyu temizlemiyormuş. Yahu benim yatacağım yatağın çarşafını sen seriveriyorsun geldiğimde hazır oluyor, mutfağa girip iş yapmam görümcelerim hemen sen boş ver otur der gönderir, kedim kumunu dağıttığında süpüreyim derim süpürgeyi elimden alıp kendileri yaparlar, onun öyle arkasından konuştular çok üzüldüm. Çok fazla lafa dalıp savunmaya geçiyor gibi olmak da istemedim ama o da güzel yemek yapıyor ama değil mi falan diye lafın yönünü değiştirmeye çalıştım, çok da işe yaramadı.
Ne yapsan yaranamıyorsun. Öyleyse ne gerek var?
SİZİNKİLER de çok ikiyüzlüymüş şaşırdım şuanda

Aslında biiz sinir etmek için birsey dıyorlar ya aynen onaylayacaksın
amacına ulasamasın

ben bu öneriyi insanlara cok verırım ama kendım pek uygulayamam
ya aksini savunurum ya da tepkisiz kalırım.

benım boyum 1,60
eşimin 1,92

bırkere kv dem dedıkı
camdan bakıyordum eşimşin yanında mınnacık bırsey gördüm, megersem bizim yan apt dakı kızms , uzaktan tanıyamadım dedi.
boyum kısa ya laf sokuyor.

Bu arada ben eşimi aramasını takmam gelmek için. Dediğim gibi daha bir kere geldi zaten. Onda da onu aramış, eşim de bana direk annem gelecekmiş dedi büyük bir mutlulukla. Emri vakiydi ama çocuk mutlu olmuştu. Ben de tamam dedim ne diyeyim. Ben mesela kardeşim gelip bir gece bizde kalıp geçecekse bile söylerim. O da bana ne soruyorsun tamam desene çocuğa der. Erkeklerde pek öyle bir hassasiyet yok. Ben de öyle alınmıyorum.
Şimdi düşününce.. Ben yurtdışına gideceğim yazın, eltimler de orada, farklı şehir olsa da. Onlara da giderim muhtemelen. Gideceğim zaman onu aramam gerekir bu durumda kaynımı değil. Ama bende onun numarası bile yok.. Birinden sorup alayım bari. Kaynımınkini de zaten bu yurtdışı işi çıkınca aldım eşimden gerçi. Belki o da alınıyordur.

Ben yaparım bunu zaten kayınvalidem dikbaşlısın herşeye cevap veriyorsun deyip duruyor. Överim şunun kayınvalidesi şunu yapmış bunu yapmış diye.
2 ay önce geldi 1 hafta kaldı, ne bi temizlik onu geçtim bi tencere yemek hiç bişeye elini sürmedi hep işten gelince ben yaptım. Bi akşam komşum sarma getirmişti annem gönderdi pişirirsin diye. Aaa dedim komşumun kayınvalidesi sarma göndermiş onu düşünmüş hatta beni bile düşünmüş kadın sağolsun cevap bile vermedi oysa getiren onunda kayınvalidesi değil annesiydi :KK70:
Belki anlar dedim ama anlamadı :KK70:
anlamaz olur mu anlar
ben de annemi anlatırım hep
annem yaptı , annem aldı vs derim

ne der biliyor musun
ececim ya bak senin annen de aynı benim gbi çok fedakar der.
yuh derim içimden

Gelde işin içinden çık neden adaletli olup daha güzel şeyler yaşamak çok mu zor sonuçta bir ömür beraberiz komşu degilizki evimi değişiririm bi daha görmem deseler bunun hastalığı var yaşlılığı var ne bileyim resmen bizi kuma görüyorlar yani benimki öyle kadın yatak odama bile müdahale ediyor ya oğlum onu sevmez diye yuh dedim pes dedim cinsel hayata karisanida gördüm yani
Yok artık ciddi misin!!! Nereden bilebilir ki oğlunun ne seveceğini.... Yuhhh

Bizde başka kv imreniyoruz vallahi yavrum kızım deyip gerçekten gelinini sevenlerde var
ben ilk basta sevıyor sanıyordum işte
:)
hep hediye alırdım ona
bursadan ziyaretıne giderken
kestane sekerı alırdım , havlu alırdım bursanın havlusu meshur
snr çanta aldım
bir keresinde gömlek aldım
hala da her anneler gunundehedıyesını alır kargo yaparım

ama o bana bugune kadar sadece bir paket kahve ile kolonya aldı:KK70:

gecen sene kv bizim kadar ıyı anne baba yok ececim dedi
eşim de vardı
çok fedakarımdır ben dedi
pardon da dedim , ben eşime karsı hıc fedakarlıgınızı goremedım nasıl fedakar anne babsınız dedim
o senın bakıs açın yavrum dedi kv bana :KK70:
Hiç alınmıyor
ne fedakarlık yaptın anne dedım anlatsana
okula goturdum dedi ,hastalandı dr a goturdum dedı
dedim ki bunlar cocugu olan her anne babanın zaten zarurı yapması gereken seyler
ama sen bunları neden sürekli gun yuzune cıkarıyorsun kı dedım

oğlum bekarken cok duş alırdı dedi
bana o kadar su borcu var ki dedi :KK70:
Şok oldum , burda da o kadar sık duş alıyor mu cok merak edıyorum dedi.
fedakar anneye bak

Bence lafı bambaşka bir yere çekmeye çalışmış. Günde sekiz kez en az anneciğim, duş alma performansı çok iyi deseydin :KK70:

Aynen. Tam ben diyecektim.
Bence de konuyu çok farklı yerlere çekmeye çalışmış. :)

İyi bari 9 ay taşıdım, dişimin minesinden ,kemiğimin kalsiyumundan verdim, çok nakliye-taşımacılık ve kalsiyum borcu var bana oğlumun dememiş.

eşimin yardım etmediğini nereden çıkardınız :) bunu da anlamadım ben

ben yapım gereği mükemmelliyetçi bir insanım .

evime geleni sevmesem de saygımdan ıyı agırlamak ısterım
Eşinizde yardım ediyormuş daha ne olsun. İnsan eşinin hatrına 2 gün katlanır lafı bile edilmemeli bence

Bu arada ben eşimi aramasını takmam gelmek için. Dediğim gibi daha bir kere geldi zaten. Onda da onu aramış, eşim de bana direk annem gelecekmiş dedi büyük bir mutlulukla. Emri vakiydi ama çocuk mutlu olmuştu. Ben de tamam dedim ne diyeyim. Ben mesela kardeşim gelip bir gece bizde kalıp geçecekse bile söylerim. O da bana ne soruyorsun tamam desene çocuğa der. Erkeklerde pek öyle bir hassasiyet yok. Ben de öyle alınmıyorum.
Şimdi düşününce.. Ben yurtdışına gideceğim yazın, eltimler de orada, farklı şehir olsa da. Onlara da giderim muhtemelen. Gideceğim zaman onu aramam gerekir bu durumda kaynımı değil. Ama bende onun numarası bile yok.. Birinden sorup alayım bari. Kaynımınkini de zaten bu yurtdışı işi çıkınca aldım eşimden gerçi. Belki o da alınıyordur.
BEN DE annemler ugrayacak olsa dahi eşime keyfin var mı , yogun musun derım

ben ilk basta sevıyor sanıyordum işte
:)
hep hediye alırdım ona
bursadan ziyaretıne giderken
kestane sekerı alırdım , havlu alırdım bursanın havlusu meshur
snr çanta aldım
bir keresinde gömlek aldım
hala da her anneler gunundehedıyesını alır kargo yaparım

ama o bana bugune kadar sadece bir paket kahve ile kolonya aldı:KK70:
Ama tabi sen ayrılırsın oğluşundan falan ne olur ne olmaz diye almıyordur o.. Parası boşa mı gitsin

Benim kp hic sormadan dank diye gelirdi. Yada oglunu arardi. Hepsi boyle galiba bunlarin.

Alt üstü 2 gün beraber yaşıyanlar ne yapsın çok abartmissiniz kim sever ki kaynanasını ama eşiniz için katlaniverin kaynana pamuk ipliği olup rafta düşmüş gelinin başını delmiş

Aynen. Tam ben diyecektim.
Bence de konuyu çok farklı yerlere çekmeye çalışmış. :)

İyi bari 9 ay taşıdım, dişimin minesinden ,kemiğimin kalsiyumundan verdim, çok nakliye-taşımacılık ve kalsiyum borcu var bana oğlumun dememiş.
evet eşim bedelli yapmıs askerliğini
30 bin tl ödemiş bekarken
babası dedi ki birkere
dolu para ödedım sana dedi.
eşim de ben kendım odedım bedellmı nasıl sen odedın dedı

e o zaman bekardın burda yıyıp içiyordun dedı adam
bana babam böle bişe dese cok gucenırım
eşim böyle bir ailede buyumus

anlamaz olur mu anlar
ben de annemi anlatırım hep
annem yaptı , annem aldı vs derim

ne der biliyor musun
ececim ya bak senin annen de aynı benim gbi çok fedakar der.
yuh derim içimden
Hepsi aynı bunların yaa hepsi beter

Bizimkide farksız değil çok dominant bi kadın ve diğer çocukları o ne derse onu yapmış. Benim eşim dikbaşlıdır, ee bende öyleyim azıcık :KK48:
Başlarda arayıp soruyordum haftada bir
her aramada aynı şeyi söyledi ayşe hergün arıyor sen niye aramıyorsun ayşe sürekli mesaj atıyor sen neden atmıyorsun.
huyum değil dedim anlamadı, arıyorum ya dedim yetmedi
bi gün anneme şikayet etti beni hiç aramıyor kızın dedi
Annemde nolmuş ki beni de aramaz ben ararım hergün dedi merak ediyorsan sende ara dedi :KK70:

Madem yetmiyor madem beğenmiyorsun madem beni anneme şikayet etmeye kalkarsın al sana kaynana aramıyorum dedim :63: o gün bugündür aramayıda kestim hiç aramam kandilde bayramda hastalıkta anca 2-3 dk.

Yok artık ciddi misin!!! Nereden bilebilir ki oğlunun ne seveceğini.... Yuhhh
Gerçekten ya şok oldum onu duyunca karış karista birak yatak odam benim olsun x korunamaz dedi sanırım bekçisi tövbe tövbe ya gerçekten midem bulaniyor kadının üstüne kuma gelmişim gibi davranıyor halbuki eşim annesi babasıyla h
15 yildir beraber yaşamamış ayri.sehirdeler daha oglunun ne yemek sevdiğini bilmez

Ben de ve o da benimle dalga geçer. Hayır diyesin var beni bahane olmamı istiyorsun ondan soruyorsun dimi der :KK70:
ben bazen kendı aılemı bıle canım ıstemıyor öyle yorgun oluyorum kı
suanda da o moddayım
hiç idareci bir yapım yok benım
cok kuralcıyım
pöff

evet eşim bedelli yapmıs askerliğini
30 bin tl ödemiş bekarken
babası dedi ki birkere
dolu para ödedım sana dedi.
eşim de ben kendım odedım bedellmı nasıl sen odedın dedı

e o zaman bekardın burda yıyıp içiyordun dedı adam
bana babam böle bişe dese cok gucenırım
eşim böyle bir ailede buyumus

Çok kırıcı bir söz zaten. Evladının lokmalarını hesap eder gibi.

Gerçekten ya şok oldum onu duyunca karış karista birak yatak odam benim olsun x korunamaz dedi sanırım bekçisi tövbe tövbe ya gerçekten midem bulaniyor kadının üstüne kuma gelmişim gibi davranıyor halbuki eşim annesi babasıyla h
15 yildir beraber yaşamamış ayri.sehirdeler daha oglunun ne yemek sevdiğini bilmez
:KK57::KK57: Ben o kadarını görmedim şükür, beterin beteri var diye boşuna dememişler.
Gerçi benimki de karışmasa da biz uyurken pat diye odaya girmeyi seviyor.. Bigün farklı bişey görecek diye korkmuyor değilim.

X